... no , nie si ďaleko od pravdy...Ja sa to snažím mat pod " kontrolou"
. Ale nakoľko este stále nie som s výsledkom spokojný , laborujem dalej , v snahe priblížiť sa dokonalému espressu...
Jedna z dôležitých súčasti prípravy dokonalého espressa , je aj " kvalitná " voda... Ja som to vyriešil takto. BWT je dobrá voľba . Upravuje pH aj tvrdosť vody, prietok regulujem na hlave " náplne " podľa vopred nameraných hodnôt vstupnej vody . V KE absolútne zlá voda / tvrdá a zasaditá / , nastavujem - priškrcujem prietok na " hlave " na jednotku. Tak aj zredukujem životnosť náplne z 4200 litrov na 1800 , ale ta chuť je neporovnateľná ...horkosť sa úplne vytratila, pena - crema stalejsia.
kus som sa tu pohrabal a nasiel som tento prispevok .... postupom casu rozmyslam aj ja, že by som napojil masinu na vodu, nakolko vkuse dolievat ma uz nebavi.... doposial som pouzival britu maxtra filtre + zmakcovac v nadrzke, co sa tyka vody tam tu u nas hodnoty nie su zle.... no raz by som sa zase niekam posunul ... takze zaujima ma to meranie vstupnej vody .. to meras vkuse ? alebo akym sposobom...som v tomto blbec
takze ak sa to da nejak laicky zhrnut .... a napisat nejaky postup ako zacat bol by som rad
aby som sa mohol plnohodnotne pustit do buracich prac v kuchyni