čavte môžte mi niekto stručne a jasne vysvetliť ako to je s pevnou osou (spôsob uchytenia a pod.)? Chcem kúpiť novú vidlu a väčšina je na pevnu os ale ja mam rychloupinak tak aky je rozdiel, kompatibilita a tak .. diky
no však aj v náboji je os na ktorej sa točia ložiská...ak sa ti zakusne zničené ložisko do tej osi, tak tá sa môže začať otáčať a logicky ti vytočí aj tú os, ktorá je v ráme či vidlici...mne sa to stalo na zadnom kolese raz...rozpadlo sa ložisko, vzpriečilo os v náboji a tá tým, že sa začala otáčať tiež, vytočila aj tú pevnú os...
Aha jasne, chapem. Lenze v takom pripade ti to tu os vytoci naraz, resp v kratom case nie? A nie tak ze po 50km je to trosku volne a po dalsich 50 viac a viac. A niekedy odjazdim aj viac a povoli sa to az po dlhsom case...
Ja som si to tiez vsimol tak ze po vyjadze som mal vykrutenu osku. Kazdopadne musim vymenit naboj, co ako som prave zistil nebude az take jednoduche, kedze tam mam 24dier a co som len tak zbezne prebehol internet, tak vela som toho nenasiel.
Dakujem za info
nemas moznost pozicat si od niekoho osku ci to bude robit aj s inou? menit hned naboj mi pride divne - hlavne mi pride divne ze by bola chyba v naboji. ako som pisal oska sa mi povolila len raz po zjazde - dotiahol som viac ten rychloupinak aby sa zatvaral tazsie a odvtedy sa ani nepohla.
Je mi to trapne, ale neviem si demontovat koleso Zisitl som, ze neviem povolit predne koleso, ani ho utiahnut takze v pripade defektu pojdem domov peso. Nahodou som zistil, ze ta utahovacia packa sa pretaca aj ked je zaistena. Mozem tocit do obidvoch stran a nic sa nedeje. Ako teda demontujem predneho koleso v pripade defektu a ako to utiahnut na doraz? Treba na to vozit nejake naradie? Pri kupe bicykla by k tomu mali davat manual
Zdravim, nechcem zakladať novú temu, chcem sa len opýtať mám v zadu rýchloupinak, a zaujíma ma či si môžem kúpiť koleso na pevnú os, jasné dĺžka musí byť rovnaka, je na to nejaká redukcia? Dakujem
Popravde netusim, ako funguje ten adapter, co si linkol. Neviem si predstavit, ako zredukujes naboj so sirkou 142 mm na sirku 135 mm. Ale kedze matism nenapisal o ake kolesa mu ide (142x12, 135x10, 150x...), tak tazko konkretne radit.
Ahojte, prosím o radu. Mám kolesá Crossride a zadný náboj 135x9. Nemôžem na to zohnať XD orech, keď kúpim koleso s nábojom 142x12, dá sa to vložiť do rámu pomocou nejakých koncoviek? Ďakujem za rady.
Ani nie, ale dik aspon za nieco. Podla zahranicnych netov som nasiel ze stupanie SRAMU je 1,75 a pri rozmere 12x142 sa nerobi ina dlzka ako 174. Na rame je zo strany kotuca rovna dosadacia plocha. Ktora z tychto by mohla byt pouzita
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem za info
12x142mm + LAQR-12-E Thru Axle Sram Pitch
Nie je mi z toho jasne dlzka zavitu, stupanie a ani sirka osky
Dik
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky-pevne-osky/rock-shox-maxle-lite-oska-142x12.html
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky-pevne-osky/rock-shox-maxle-stealth-12x142-mm-zadna-pevna-oska-174x20-mm-zavit-m12x1-75-mm.html
Výpredaj -18% RockShox Maxle Lite zadná os, 12x142 mm/174 mm
50,99 € -18%
MOC 76,99 €RockShox Maxle Stealth zadná os, 12x142 mm/174 mm
32,99 €
MOC 40,99 €