Dve deti, obe od cca 1r2m boli v sedackach, ale v zadnych. O prednej sme ani neuvazovali. Zvladali to bez problemov. Ak by som to mal este raz riesit, tak vyberiem si polohovatelnu. Nie s umyslom ze mi tam bude dieta spavat, ale ked uz mi zaspi kusok pred domom.
24.06.2015 - 08:10:17
00
Ked som chcel kupit sedacku dopredu, chlapci v nemenovanej zelenej predajni mi to velmi rychlo, strucne a mierne vulgarne vyhovorili. Okrem ineho aj tym, co napisal RTG a co vidno aj na tom Yeppovi hore - hlavicka dietata trci nad uroven sedacky. O tom ze pri naraze idem celym telom do decka ani nehovorim.
Mam dve uplne jednoduche Belleli, decka tam isli cca od 15 mesiacov, kontakt mi naozaj trochu chyba, tak sa viac otacam :-) a co sa tyka tych polohovaytlnych, co vazia a hlavne stoja vyrazne viac - moj osobny, nikomu nevnucovany, nazor je ze dieta tam nema v sedavke co spat. Ak chcem dlhsie vyjazdy, musim platit za vozik, ale hlavicku aj s helmou kluckajucu v zakrutach z jednej strany na druhu urcite nie.

Nechcem to tu rozvadzat - RTG to pisal z pohladu cloveka co nema prednu sedacku. Ja mam aj aj - nastavec je na sedlovej trubke kompatibilny s oboma a obe su pruzne upevnene. Ta Yepp to beriem ako velmi zly vtip. pozri si to co som dal ja. A chlapci v obchode asi nemaju deti takze s nimi tazko sa bavit... Argumentovat bezpecnostou... objektvne sa to neda. Rozdiel v nich nevidim ziadny az na to, ze priprednej sa viac sustredis kam ides co je asi najdolezitejsi faktor pre bezpecnost. Tym ale nechcem jednoznacne preferovat prednu. Je to volba, ktoru treba skusit aby si sa mohol rozhodnut co tebe osobne lepsie sedi.
24.06.2015 - 10:18:17
00
Po par jazdach mozem napisat svoje dojmi zo zadnej sedacky. Kupil som taku predlzovaciu nahradnu tyc, takze lanko prednej prehadzovacky je zase na svojom mieste tak ako ma a som spokojny:-) Ta predlzovacia tyc pomohla pri 29" kolesach, a uz ani nesucham sedacku pri nerovnom povrchu o koleso. A celkovy dojem: zadna sedacka je vacsia, pre maleho pohodlnejsia (to urcite), nefuka mu priamo do tvare, a pre mna je v predu viac miesta, urcite z tejto strany pohodlnejsie, len treba davat fakt bacha a nepustat velmi riaditka, aby sa nepadol bike, cize stabilita bicykla je ovela horsia ako na prednej. ale inak vsetko v pohode, ked je malemu dobre, je aj mne dobre.

Ale predna sedacka sa mi zdala aj tak lepsia, hlavne tou celkovou stabilitou bikeu a moznostou lepsej komunikacie s dietatom.
K tomu co ste spominali vyssie, tak tusim kazda predna sedacka je nizsia opierkou, cize dietatu trci hlava nad opierkou chrbta, neviem si predstavit mat v predu taku sedacku, ktora ma opierku vyssiu ako hlavicka dietata, ved by som si tam vedel aj ja hlavu pomaly polozit pri jazde:-)

A co sa tyka bezpecnosti, ako bolo spominane, ze zadna je bezpecnejsia a neviem co, su to blbosti a vymysli, neviem si predstavit (ani nechcem) ked by som narazil ako to dopadne ci uz s prednou alebo zadnou, ale ked clovek padne s bikeom ci uz s prednou alebo zadnou tak dieta padne tiez nabok s bikeom a je jedno ci s prednou alebo zadnou, lebo v oboch je priputany, skor by som povedal ze pri zadnej moze este prevazit bike dozadu...
Neviem ale je to cele sprostost riesit bezpecnost detskych sedaciek, pretoze neviem ako ostatny ale ja sa nechystam padat s deckom v sedacke ani do nicoho narazat, takze mi to je šuma fuk, s dietatom idem tak ze viem som si vedomi ze je v sedacke, takze nic neprehanam, ci uz na rovnej ceste (mesto), alebo les, a to jazdim aj s tretrami ako SPD zaciatocnik a no problem s vypinanim, jednoducho vzdy sa sto percent sustredim na maleho a vypinanie tretier.

cize za mna verdikt, kupte sedacku aka sa kazdemu paci a vyhovuje, nic ine nerieste, aj tak padat s dietatom nebudete:-)

a ps: polohovatelnost kvoli spaniu je podla mna hlupost na mraky, dieta by nemalo co spat v sedacke, to je moj nazor:-)
lubte sa, milujte sa, mnozte sa, deti su radost:-)
27.06.2015 - 22:52:20
03
Vieš, že Janka to položila s prednou sedačkou, že? A malý bol vystresovaný, ale v pohode - tie boky to chytili. Akurát Janka bola nejaká obitá.

Ps: padať sa tiež nechystala :-D
27.06.2015 - 22:55:53
00
Nieco sa mi mari, ale nie som si isty, ale to iste sa moze stat aj s prednou alebo zadnou, ziaden airbag nestreli ani pri jednej takze dieta bude vystresovane tak ci tak, len nas mozno povie eťe raz:-)
27.06.2015 - 23:01:55
01
Mám fulla, tak myslím, že to nie je najlepšie riešenie pre sedačku..chcelo by to druhý bike...kúpim lacnú 29? Alebo prišetrím a kúpim fatbike, ktorý bude zároveň zimák?
Na akých bicykloch máte sedačky?
Od akého veku vozíte detváky?

Ďakujem
28.02.2017 - 21:59:57
00
Cau AdMich, na toho fulla ani sedacku nedas :-) Ja mam lacny 29 HT (500€) ktory mi sluzi ako bajk do prace/ zimak/ a prave pre vozenie dcerky. Sedacku mam hamaxku na adapter (uvidis to aj v mojom profile na HT bajku). Akurat ze 29´´ ramy su pomerne male a hamax na to predava specialne lyziny pre mensie ramy, ktore stali +30€ mimo sedacku. Bajk Ti staci barsjaka barka, tie lyziny totizto pruzia, takze ak napr. zidem obrubnik, malu to len rozhojda a nepride o zuby. A 1x bola na bajku asi 15 mesacna a furt ju to bavi
15.03.2017 - 12:31:59
00
Vďaka za odpoveď...nakoniec to bude fatbike :-)
15.03.2017 - 12:35:32
00
Tak to mozes dat dozadu klasicky ocelovy nosic a lacnu sedacku. Na 4 palcovych gumach bude dietatu dost pohodlne :-)
15.03.2017 - 12:53:03
00
Ja som používal zadnú detskú sedačku na celoodpruzenom bajku Giant. S dcérkou jazdím od 1 roka väčšinou lesné cesty Tribeč, Pohronský Inovec, Štiavnické vrchy, Tatry. Teraz už má 4 roky a ťahám ju na tyči za sebou. Po rovine hodím tyčku do vaku a jazdí sama. Teraz mam malého syna, keď bude mať rok, plánujem kúpiť ebajk, jeho posadím do zadnej sedačky a dcéru budem ťahať na tyči (dúfam ze sa to bude dat nejako spoločne namontovať).
29.07.2018 - 15:09:21
00
Ja dam svoje skusenosti so sedackami (vsetky bazarove).

Na starom neodpruzenom horskaci som mal samonosnu sedacku na sedlovke, kedze na kolmej tyci vadil bowden presmykaca. (Teda, chvilu bola sedacka aj tam, ale nedalo sa presmykat : )
Pekne to pruzilo ale po nejakej hrbolatejsej ceste s dietatom (vtedy tusim tak 3,5 roka) sa zlomila zadna vidlica dole pri oske. Cize ta paka od sedlovky je asi dost velka.

Dalsi bike, tentokrat vnutorne bowdeny, tiez samonosna sedacka, tentokrat na kolmu tyc - a co sa nestalo? Objimka ju zdeformovala, tak som sedacku dal dole, a idem namontovat nosic a sedacku dam nosicovu.

Na druhom bajku (elektrobajk s damskym ramom) mame prednu sedacku (druhe dieta ma 2,5 roka a este stale sa tam vozi), a zadna sedacka je samonosna na sedlovke, ale zaroven sedi na nosici.

Mame aj dvojmiestny vozik, ale tahat ho je utrpenie,

Ziadna zo sedaciek nie je polohovatelna a nijako nam to nechybalo, vzdy samozrejme prilby. Predna sedacka mi nepride nijako menej bezpecna. Samozrejme, zaklad je asi nespadnut.
30.07.2018 - 11:49:23
00
Ahojte, rozmýšľam nad kúpou detskej sedačky na bike za mňa, ALE na fulko 27,5 palcov a nejakú čo má najmenšie rozmery zámku-upínania o rám, tak aby sa to zmestilo nad vahadlo / neviem kde všade sa upínajú/ pre predstavu dávam sem bike na ktorú by mala ísť, prípadne že by sa tam zmestila vymením tlmič za uzamykací
Ďakujem
imgWorld.cz
17.04.2019 - 14:18:10
00
Ja mam skusenost s Hamax. Neviem, aku velkost ramu mas, resp. kolko miesta je medzi vahadlom a vrchnou ramovou trubkou, ale z obrazka to skor vyzera, ze Hamax upinanie tam nevtrepes. Chod do nejakeho rozumneho bikoveho obchodu, pripadne aj v decathlone maju hamaxky a vyskusaj. Alebo odmeraj medzeru vahadlo-spodok hornej trubky a pozri rozmery na strankach vyrobcov. Alebo ak mas ozaj maleho prcka, kup sedacku za rajdy a mozete vyuzivat aj tlmenie :-)
17.04.2019 - 15:10:48
00
Zdravim. Co sa zamku tyka zatial najsubtilnejsi mi pride polisport. Aktualne som to namontoval na svoj full, ale mam az xl ram, inak by sa to nevmestilo. A stale treba davat bacha na konstrukciu odpruzenia, aby sa to neopieralo...
06.06.2019 - 06:29:44
00
Čaute. Oživím tému. Hľadám sedačku pre 15 mesačného syna. Po prečítaní názorov tu, asi by som vybral zadnú. Chcel by som ale mať aj nejaké tašky, nech je kam uložiť veci. Našiel som tu na MTB jeden starý inzerát s touto fotkou. Vyzerá to ako jeden set sedačka + bágle. Viete kto to vyrába, alebo niečo podobné, aby sa dali uchytiť aj tašky? Bike mám extra na dieťa oceľový CrMo 26' MTB HT rám a tuším 2.5' nízko tlakové gumy na odpruženie, aby to bolo odolné a niečo vydržalo. Jazdenie iba po cestách, možno trochu šotolina. Dik za rady.

Prílohy:

IMG_20200513_102054.jpg
IMG_20200513_102054.jpg 167.03 KiB thumb_up0thumb_down

13.05.2020 - 10:32:32
00
keyboard_arrow_up