New kid in the block, Mazzer ZM
Príloha:
Mazzer ZM.jpg
Mazzer ZM.jpg 31.31 KiB thumb_up0thumb_down


https://www.mazzer.com/wp-content/uploads/2018/06/ZM_depliant_18.pdf
24.04.2019 - 20:50:13
00
scarinko napísal:
oni to asi hned vychlipu takze to nikdy nevideli :D

Presne tak.
24.04.2019 - 20:52:12
00
maho napísal:
Potom daj info ako chutila ta z alternativcoffee. Je to chalan z NM. Uz som podaktore ochutnal, este aj ochutnavam. :-)


Zatial som okostoval Rwandu, celkom fajn, no ja by som prijal este o stupen svetlejsie prazenie. Toto je city akoze na filter ale pri tmavsom prazeni co maju na espresso by uz moc prerazala horkost a po acidite by nebolo ani stopy. City je celkom dobry kompromis v tomto pripade... ale ja som viac na tie kyselinky :)
25.04.2019 - 13:59:59
00
Hračka dorazila :) keďže je to prvý pákový tak prvé pokusy skončili dosť biedne a keďže by som sa rád vyspal ďalšie pokusy odkladám na zajtra poobede :lol:

Prílohy:

IMG_20190425_191936.jpg
IMG_20190425_191936.jpg 521.12 KiB thumb_up2thumb_down

25.04.2019 - 19:23:18
01
dobi235 potom daj prosim recenziu ako si spokojny.. mozno na taketo nieco podobne presedlame s polovickou
25.04.2019 - 22:13:10
00
elwood napísal:
Zatial som okostoval Rwandu, celkom fajn, no ja by som prijal este o stupen svetlejsie prazenie. Toto je city akoze na filter ale pri tmavsom prazeni co maju na espresso by uz moc prerazala horkost a po acidite by nebolo ani stopy. City je celkom dobry kompromis v tomto pripade... ale ja som viac na tie kyselinky :)

No ja som prave zvyknuty na trosku tmavsie prazenie(je to ale asi kavovarom) . Mal som ethiopiu kochere minule asi city a teda to ma riadne krutilo uz :-) teraz city+ a to uz bolo lepsie aj acidita tam este bola. A ethiopia yirgacheff city+ bola zatial topka u mna. Idem zajtra na rwandu. Ale ta bude pre mna asi vhodnejsia do aeropressu. Celkom ma ten piest chytil.

Prílohy:

IMG_20190415_162133.jpg
IMG_20190415_162133.jpg 877.23 KiB 1 thumb_up0thumb_down

IMG_20190417_055751.jpg
IMG_20190417_055751.jpg 670.37 KiB thumb_up0thumb_down

28.04.2019 - 00:00:56
00
maho Ahoj, to je Lelit PL41? ako dlho ho mas a ako si spokojny? vzhladom na vcelku priaznivu cenu ho zvazujem ako nasledovnika delonghi od ktoreho predpokladam bude urcite lepsi, no zaujimalo by ma ci s nim napr. dokazes zabezpecit stalost chute kavy ak vezmeme do uvahy ze mnozstvo, hrubku mletia a utlacanie kavy bude cca rovnake. dakujem
28.04.2019 - 07:42:42
00
zahri napísal:
maho Ahoj, to je Lelit PL41? ako dlho ho mas a ako si spokojny? vzhladom na vcelku priaznivu cenu ho zvazujem ako nasledovnika delonghi od ktoreho predpokladam bude urcite lepsi, no zaujimalo by ma ci s nim napr. dokazes zabezpecit stalost chute kavy ak vezmeme do uvahy ze mnozstvo, hrubku mletia a utlacanie kavy bude cca rovnake. dakujem

Ahoj, ano pl41, no urcite to bude posun k lepsiemu. Mam ho 2,5 roka robim denne tak 4 extrakcie aj 1 cappuccino . Stalost chute viem zabezpecit dorobenym teplomerom z chiny na boilery. Rozptyl medzi tym ako zopne a potom vypne termostat je na mojom 20°C!!!, takze cakam na teplotu ktoru chcem a vtedy extrahujem. Problem ale je, ze kavovar neudrzi tuto teplotu. Tym padom sa mi aj potvrdilo ze vhodnejsi je na tmavsie prazene kavy. Keby som kupoval tak s PIDom. Ale keby mam peniaze tak kupim asi Maru :-) Vzhladom na cenu je to ale fajn kavovar. Otazkou je, pokial az s kvalitou vysledku chces zajst.
28.04.2019 - 10:23:50
00
maho 20 stupnov je riadny rozdiel.. co sa tyka kvality vysledku tak som kavopic amater cize ani neviem kam sa az da zajst :) nechcem do toho dat ale radovo tisicky lebo mam aj familiu aj kopec hobby ktore si vezmu svoje a maju u mna vyssiu prioritu :) uz aj hranica +/- 1000e vratane mlynceka mi obcas pride ze naco mi to bude
28.04.2019 - 10:32:05
00
Chapem. Tiez som na tom tak. :-) preto mi v podstate aj staci...
28.04.2019 - 10:55:01
00
20 stupnov prekmit je riadne vela. Naviac je to termostat nastaveny na jednu (strednu) teplotu, takze sa s tym neda vela robit, a treba sa naucit temperature surfing, ako pise Maho. Vzhladom na maly boiler pocas extrakcie teplota velmi klesne (odhadujem aj o 10 stupnov), opakovatelnost (stalost) chute bude velmi zavisiet ako presne sa trafis do surfingu, pricom samotna "kvalita" chute je vzhladom na nestabilnu teplotu otazna (daleko od optimalnej). Pri zmene kavy bude treba aj zmenit surfing (ine casovanie) alebo sa zmierit s tym, co potecie. Svetle prazenia mozes rovno vylucit, tie su velmi nachylne na presnu teplotu a teplotne zmeny. Lepsie su verzie s PIDom, ale pri malom boileri (0.25 - 0.3L) su stale dost velke teplotne prekmity pocas extrakcie, akurat skor reaguje na dohrievanie.
To len aby si nebol sklamany, ak mas vacsie ocakavania ...
28.04.2019 - 11:56:29
02
WiFi espresso D-link ... 👍

Prílohy:

BE71ECE1-1E95-4445-A42A-8F6B5471CE29.jpeg
BE71ECE1-1E95-4445-A42A-8F6B5471CE29.jpeg 538.22 KiB thumb_up1thumb_down

FB0E72E6-E983-4314-A10A-990778FFBDB6.jpeg
FB0E72E6-E983-4314-A10A-990778FFBDB6.jpeg 828.56 KiB thumb_up0thumb_down

28.04.2019 - 16:28:21
00
peterg dakujem za objasnenie.. tazko hovorit o ocakavaniach.. s tou velkostou bojlera ma to napadlo ze jeden z najvacsich problemov moze byt prave tam.. idealny stav by bol keby boiler ponal tak 0,3-0,5l vody a mal moznost zapinat funkciu nech nedoplna studenu vodu kym neskonci extrakcia.. velky boiler ak dopusta vodu pocas extrakcie tak tiez to nema najslavnejsie riesene, akurat rozkmit teplot bude mensi vzhladom na fyzikalne zakony
28.04.2019 - 18:58:34
00
zahri napísal:
.... s tou velkostou bojlera ma to napadlo ze jeden z najvacsich problemov moze byt prave tam.. idealny stav by bol keby boiler ponal tak 0,3-0,5l vody ...

0.3L je urcite malo, (0.5) 0.6 - 0.7L sa ustalil ako standard pre E61.
zahri napísal:
... a mal moznost zapinat funkciu nech nedoplna studenu vodu kym neskonci extrakcia...

A ako inak si myslis, ze by vytekala horuca voda z bojlera pocas extrakcie??? :lol: Predpokladam, ze sa nebavime o HX, ale bojlerovych systemoch.
zahri napísal:
...velky boiler ak dopusta vodu pocas extrakcie tak tiez to nema najslavnejsie riesene , akurat rozkmit teplot bude mensi vzhladom na fyzikalne zakony

Napada Ti ine riesenie? ;) Know-how vyrobcu je privadzat studenu vodu do bojlera tak (v takom mieste), aby co najmenej ovplyvnovala teplotu vytekajucej vody a PID je od toho, aby rychlo korigoval pripadne vykyvy. Plus stabilizacia tepelnou zotrvacnostou hlavy (vysoka hmotnost).
28.04.2019 - 20:01:23
00
chcem sa opytat , ako casto odporucate cistit hlavu najekym cistiacim pripravkom ako napr. Pully caf alebo Cafiza ? Robim cca 4 expresa denne. Dik
01.05.2019 - 22:09:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up