Edy34 pletie piate cez deviate, chalan sa rozhoduje medzi Emondou a Ultimate a on rozobera casovkarske kozy, Aeroad a nejaky Scott :)

Ci uz Ultimate a Emonda, chybu neurobis, rozhoduj sa na zaklade geometrie a toho co sa ti viac paci. Canyon nevyskusas, ak si teda nebol na testovacich dnoch v Hradku, ale zase sa da vymenit alebo vratit do 30dni. Keby som teraz vyberal univerzalny cestak, pockal by som do akcie na TDF a siel do Ultimate ale rada SLX. Maju vynikajuce hodnotenia, jeden z najtuhsich a najlahsich bicyklov vobec. SL nebude velmi zaostavat ak ti nevadi vyssia hmotnost. Druha vec je ze na tento rok sa planuje ,,omladenie´´ Canyonov a ocakava sa uplne novy model Aeroadu a tym padom mozno aj Ultimate(aj ked ten mozno az buduci rok), takze je mozne ze kupis novy ,,stary´´ model.
V pripade Treku mas zase moznost otestovat a zjednat cenu v obchode.
26.05.2019 - 11:01:37
00
Kedze je kazdy clovek specificke osobnost a ma svoje vlastne narodky, kazdy zaujemca o novy bike by si ich mal uvedomit aky chce a podla toho su vyberat z ponuky. Nie kazdemu moze vyhovovat predklon na ultimate ci jeho vyssia tuhost a kazdemu sa paci ina farba preto si trek udrzuje pestrejsiu ponuky farieb a kenon strieda tak tri farby dokola co je mimochodom lacnejsie. Taktiez je lacnejsie mat menej univerzalnych modelov ako ma trek velmi siroku paletu. Taktiez doporucujem vyhodu kamennej predajne trek a teda moznost zjednavat. Konecny vyber by malo byt zvazenie pre a proti. Netvrdim ze kenony su zle biky.
26.05.2019 - 14:19:30
00
Čo to je ten kenon ? :^)
26.05.2019 - 15:12:32
02
Presne ako píše edy34..téma je prvý cestný bicykel.. čo tu furt riešite Canyon keď neexistuje možnosť fyzickej skúšky veľkosti rámu.potom samý príspevok ako nesadla veľkosť.a pritom je toľko možnosť ako to vyskúšať a vždy sa dá dohodnúť zľava,len treba pýtať.
26.05.2019 - 17:05:58
01
Presne tak, bazar mtbiker je plny bikov ludi, co si kupili svoj prvy cestak a nesedi im ram- velkost ci ergonometria, pohodlie a to vratane bikov za 5000+.
26.05.2019 - 18:13:10
00
Mirec_K napísal:
chris792 - podľa tohto súdiť bicykel... Keď prečítam toto vlákno, tak je tu kopec veľmi spokojných užívateľov Canyonu Endurace, ktorý, predstav si, má ešte vzpriamenejšiu geo. Žeby to bol nepoužiteľný bicykel na naše podmienky som nikde nevyčítal. Émonda má pre niekoho presne tak vyhovujúcu geo, ako pre niekoho iného Ultimate a pre ďalšieho zas Endurace.

Geometria je alfa a omega spravneho vyberu, ale to zaciatocnik nedokaze odhadnut v obchode a pri prvych testovacich jazdach. Plati obdobne pravidlo ako pri spravnom obleceni na vyjazd - vyjdes von a mal by si mat pocit chladu, inak si preobliekany - t.j. ak mienis jazdit svihy nad 30 km/h, tak v obchode by si mal mat pocit, ze drop je vyrazny. Telo si uz behom mesiaca/dvoch zvykne a potom to docenis. Je to dokola sa opakujuci pribeh, potvrdeny mnohokrat aj tu na fore, narychlo: https://www.mtbiker.sk/forum/post1030232.html?#p1030232

Ak sa vsak mienis len kochat krajinou, zabudni a kludne si kup aj belasu hovadinu, ako tu radil ten fanaticky privrzenec Treku aka BMW.

Este opravim par nepresnosti, co odzneli na adresu Ultimate, plati pre CF SL 7.0 aj 8.0: vpredu 52/36, vzadu 11-30 (SS ramienko) a Ultimate uz tento rok presiel "omladenim" - geometria jemne narastla v kazdom smere.
28.05.2019 - 10:20:28
02
Trek bude vždy drahší....ak sa ti zdá trek dráhy alebo zlý si kúp inú znacku.. Za meno sa platí... To isté platí aj u automobilov. Nikto nikomu nič nenúti.. Je veľa znaciek.. Osobne som za trek a znaciek ktoré by som chcel vymenuje na jednej ruke.. Je to iba môj názor.. Nech sa nikto nehnevá ale tak to cítim..
28.05.2019 - 14:03:27
01
Tvoj problém je, že to tzv cítenie je celé na pikaču. Čo tak skúsiť takzvané myslenie? :D
chris792 s geometriou vs začiatočník je ten problém, že taký sa ti nepreskladá na nový rám do 2 týždňov, ale ak ho to nelapne, možno aj nikdy
takže skôr by som povedal, že počítať s tým, že začiatočník možno postupne uberie z podložiek a vymení predstavec, ako že bude dobrovoľne trpieť v polohe... well, o ktorej ani netuší, že existuje :D
(mne vždy "rastú nohy" keď kúpim nový bicykel - sedlo v priebehu hodín až dní posúvam vyššie... a vyššie... a vyššie :D)
a neberte to/sa tak vážne, rám je iba spojka kolies a nosič kompošov :D alebo si myslíte, že keby Pinot presadol na, čo ja viem, Trek, alebo Nairo na, čo ja viem, Pinarello zmenilo by to nejako podstatne ich výsledky? Prdlajz...
28.05.2019 - 14:50:26
01
Ja som Trek... A povedať ze moje myslenie je na... Skôr tvoj komentár je na... Canyon a iné zn. sú výborné.. Ale ja som za trek..
28.05.2019 - 16:37:22
00
Kto povie ze emonda je zla tak už neviem... Proste nechápem tomu ako jadrovej fyzike😀
28.05.2019 - 16:38:24
00
Emonda ako emonda.. Nemyslel som iba sl5
28.05.2019 - 16:39:45
00
Mne sa ten canyon napr. veľmi páči.. Ale som taky trekistá.. Nezaznavam iné značky, mnohé sa mi páčia. Trek /bikepeak/mam za rohom a ten servis je naj co môže byt
28.05.2019 - 16:44:44
00
Pekné od teba že si to rozdelil do štyroch príspevkov, v jednom by sa v tom ani divá sviňa nevyznala :!:
28.05.2019 - 18:00:39
06
Ci trek, merida atd.. Je to úplne jedno.. Nikto z nás tu nie je profík a všetko sa dá nastaviť.. Len ma zaujalo že emonda ma dôchodcovsky posed😀
28.05.2019 - 18:26:05
00
tulinko napísal:
obzerám sa po novom cesťáčiku a najviac sa prikláňam k Canyon Ultimate CF 7 a Trek Emonda Sl5. O iných bikoch neuvažujem.

Canyon o 400 Eu lacnejší, v cene Emonda SL5 už možem mat canyon s disc brzdami, 23 mm ráfikmi a continental plášťmi. Aké mate skusenosti so značkou Canyon ? je Trek o tolko lepší, že by sa oplatil radšej ten ?


Ahoj. Neviem na čom teraz jazdiš lebo ak presadnaš napr. s crosového biku ako ja tak rozdiel je neskutočny. Ked som kupoval moj cestak (mam ho mesiac) nikdy pred tým som nejazdil na "žiletke" a nemal som absolutne šajmu ako sa jazdi na cesťaku. Poviem to tak ako je, miliom ludi a každemu niečo ine ine chuti. Ja som povodne chcel Canyon Endurance CF 7, vedel som že počas TdF su akcie ale nechcelo sa mi čakať a bal som sa toho že si ho "neošaham" a hlavne nevyskušam. Zasiel som do kmenových predajni a na odporučenie jedneho predajcu a potom aj na vlastnom uvážení som vybral bike ktorý splnal moje parametre (endurance geo, pohodlie, komplet 105) a objednal som bike ktorý výrazne prevyšoval moj rozpočet Canyon som mohol mať za cca 1450€ tolko som bol ochotny dať za carbon. Z treku som vybral Domane SL5 2019(neriešim vyššiu váhu ako 90% tunajšich ale moja priorita bola max pohodlie). Ak som povedal že mam rozpočet 1450€ tak to som bol z Trek bikoch tak na dobrom hliniku ale nie carbone. No ale s predajsom som poriešil taku zľavu že ta kupa stala zato. Nezavádzam ale dostal som sa takmer na cenu Canyonu ale vtom bola ochota predajcu a moje maximalne usilie.

A v kratkosti k bicykle upozornujem že mam Domane SL5 čo je tažší než Emonda. Len v krátkosti tolko, ak som išiel na prvu jazdu zvykal som si na riadenie,brzdy, radenie, posed (predsa oprosti crosu je to rozdiel). Neviem čim to je ale už po prvej jazde som bol vysmiaty a zistil o čom je cestna cyklistika. Každou jednou jazdou je to lepšie a teraz si už jazdim jedna radosť. Mal som to velke štastie že som kupil bicykel hlavne preto aby som mal radosť z bicyklovania splnilo to moje očkavania na 100%.

Uplne moj osobny postreh k Domona SL5: mne sa zda že bike ide "po pedaloch" velmi pekne s každym zašliapnutim a je velmi pohodlny ( odprižene riaditka, zadna stavba, plašte 28mm) a to som presne hladal. Jazdim pre potešenie a nie pre TOP segmenty, ale jasne že chcem byť aj rýchlejši ale skor je to o mojej kondícií. Ešte raz nemam skusenosti s ničim inym, nie som profik ani predajca či obhajca nejakej značky. Vybral som si ho preto lebo sa mi pačil, lebo som chcel komfort a lebo som dostal taku zlavu že to stalo zato. Inak by som dnes jazdil možno na Canyonu alebo niečom inom. Ja som maximalne spokojny a dufam že to tak aj vydrži a držim Ti palce aby si kupil bike a jazdil s velkym usmevom a potešenim. Kup to čo chceš ty sam.

PS: v kamennej predajni sa da pekne poriešiť cena len musi byt ochta predajcu a ty taketiež sa musiš snažiť.
28.05.2019 - 20:12:43
03
keyboard_arrow_up