Cako85 napísal:
Kde čítaš, že by mali ísť čakať pred dom? :D

Ito to pisal ...
30.05.2019 - 07:28:49
00
To mas pravdu, nemohol vediet ci su to rukojemnici ale tak isto to mohli byt teroristi nalozeny vybusninami a mohli zabit stovky ludi. Taketo uvahy nic nezmenia na tom, ze policia je povinna unikajuceho pachatela zastavit aby sa predislo vaznejsim skodam. Ak mas s tymto problem budes sa musiet prestahovat do USA ak mas pocit, ze to vedia lepsie.
Ja policajne akcie na cestach schvalujem, nenajazdim toho sice vela ale to co vidim ako zopar vodicov jazdi mi jednoducho hlava neberie. A nechapem preco prepustili policajtov (aspon sa mi zda, ze ich prepustili) co niekolko km nahanali tu ozratu a sfetovanu babu co potom dostala vyprask. Podla mna mali dostat daky penazny trest, lebo ten vyprask uz nebol nutny ale v USA sa podobne akcie koncia rozstrielanym autom na kasu este pred vstupom do obyvanej zony.
Bud si isty, ze ak uz po niekom strielaju tak len preto, ze vsetko ostatne bolo odignorovane.
Ten kto o strelbe nieco vie nepotrebuje vysvetlovat ake narocne je strielat z iduceho auta na ine iduce auto a nikto sa na to neda ak ma inu moznost a pritom povinnost auto zastavit. To je aj ucel varovneho vystrelu aby kazdy pochopil, ze sranda uz skoncila.
30.05.2019 - 08:35:26
04
V USA :DDDDD Ano, tam kazdeho prosia, az kym sa nevzda :) Staci si pozriet par videi z PoliceActivity https://www.youtube.com/channel/UCXMYxKMh3prxnM_4kYZuB3g
30.05.2019 - 09:31:20
00
lubor1: neviem preco stále ignoruješ fakt, že policajti vedeli o koho ide a neboli to žiadni teroristi naložený c4-kami, ale Ok, Táto diskusia zjavne nikam nevedie, tak by sme to mohli uzavrieť ;)
30.05.2019 - 10:46:39
00
Pretoze to je irelevantne, ci vedeli alebo nevedeli o koho ide ...
30.05.2019 - 11:00:47
01
Cako85 prave ty stale nechces pochopit, ze zasah bol opodstaneny a vyhroteny iba preto, lebo za volantom sedel idiot co mal niekolko zakazov vedenia vozidla a este tam boli 3 idioti co si sadli k nemu do auta ked ho poznali. Alebo to boli nevinny stopari co mali smolu na sofera ochotneho odviezt pocestnych?
30.05.2019 - 11:25:46
00
vlastoch napísal:
Pretoze to je irelevantne, ci vedeli alebo nevedeli o koho ide ...

tiež si nemyslím že by to bolo tak irelevantné.. keď vieš o koho ide vieš čo tak od neho môže hroziť.. keď viem že je to len "pretekár" bez papierov tak k naháňačke pristupujem inak ako keď predpokladám vraha na úteku..

každopádne so silnými rečami čo ako to správne riešiť by som bol opatrný.. policajt má na rozhodovanie zlomky sekúnd až sekundy nie čas na analýzu dni či mesiace a ešte s vešteckou gulou ktorá odhalí aj okolnosti na zadnom sedadle.. verím že keby mali tí policajti stroj času neriešili by tú situáciu na 100% rovnako, ale možno len na 98%.. ale toto ľudia čo neriešia veci pod takým tlakom času nepochopia..
30.05.2019 - 11:44:29
03
lubor1 napísal:
Cako85 prave ty stale nechces pochopit, ze zasah bol opodstaneny a vyhroteny iba preto, lebo za volantom sedel idiot co mal niekolko zakazov vedenia vozidla a este tam boli 3 idioti co si sadli k nemu do auta ked ho poznali. Alebo to boli nevinny stopari co mali smolu na sofera ochotneho odviezt pocestnych?


Neviem už nájsť ten článok, ale písali tam, že to boli skutočne len "stopári", resp. sa poznali z videnia a mal ich iba odviezť do dediny. Neviem či nešli zo školy.
Ale je to úplne absurdné takto riešiť, lebo policajti mohli zastreliť aj nejakého chodca, kohokoľvek po ceste, čo s tým nič nemal.
A konkrétne v tomto prípade, si podľa mňa policajt fakt chcel iba zastrielať (a to práve preto, že vedeli o koho sa jedná).
30.05.2019 - 11:59:01
00
Igypop napísal:
A konkrétne v tomto prípade, si podľa mňa policajt fakt chcel iba zastrielať (a to práve preto, že vedeli o koho sa jedná).

Naozaj si myslis, ze to je taky super zazitok strielat za jazdy autom, ked ti lieta do oci kadejaky bordel a ruky ti lieteju na vsetky strany? Nebolo to nahodou preto ze vedeli aky je to kvietok ktory nerespektuje ziadne tresty a nebezpecnou jazdou ohrozuje inych?
30.05.2019 - 12:11:11
01
keď ťa nikto nenaháňa jazdíš pomalšie a opatrnejšie ;) to je to kam poniektorí smerujú..
30.05.2019 - 12:54:09
00
To: lubor1
Nie, nemyslím si, že je to zážitok. A presne ako hovoríš, im pravdepodone tento týpek liezol pekne na nervy a tým, že nezastavil im dal príležitosť tvrdo zasiahnuť.

Sami policajti priznávajú, že je veľmi náročné v takejto situácii zasiahnuť pneumatiku. Ale taktne mlčia o tom, že vystrelené projektily môžu skončiť kade tade, čiže to môže schytať aj niekto úplne mimo incidentu. Pre mňa je ťažko prijateľné, že sa tento spôsob používa. Ja viem, nemajú moc iných možností, len tie dôsledky, môžu byť tragické ako v tomto prípade. Preto by sa mal používať, iba fakt v prípadoch, ak sa jedná o nebezpečného zločinca, nie nejakého fracka. A mimochodom, fracek bude za pár rokov z basy vonku a môže jazdiť veselo ďalej.

Vieš, zažil som akciu kukláčov, keď pred auto, čo išlo predo mnou vošla dodávka, vyskočili z nej kukláči a jeden mieril zbraňou na auto predo mnou. Netušíš o čo ide, ak by šofér toho auta vpredu zpanikáril, a namiesto na brzdu dupol na plyn, tak ten kukláč to do neho začne sypať. A všetko čo by prešlo tým autom, by skončilo v nás (ja+frajerka). A pod zemou by mi bolo trt platné, že to bola akcia proti nejakým mafošom.
30.05.2019 - 13:02:02
00
Rad by som videl vase reakcie (nie, ze by som to niekomu prial len cisto teoreticky) ako by ste kritizovali policajtov ak by takehoto fracka nechali ujst (ved ked vedia kto to je a kde ho najdu) a ten by si dokazoval ake ma velke gule a zrazil by niekoho z vasich blizkych.
Nie som policajt ale predpokladam, ze presli dakym vycvikom a teoretickymi pripravami aby vedeli kde mozu pouzit zbran a ci je pre verejnost bezpecne nechat nebezpecneho vodica dalej pokracovat alebo ho zastavit.
O vystrelenych projektiloch netreba hovorit, kazdy mal v skole fyziku a vie, ze co vyleti aj niekam dopadne. Zabezpecit sledovanie ako v akcnych filmoch vrtulnikom alebo dronom sa da tazko lebo ich nemame. Tak akym sposobom by podla vas mali hliadky postupovat v takychto pripadoch? Nechat opiteho alebo sfetovaneho nech si ide dalej, ved raz sa mu musi minut palivo a nad obetami len potom pred kamerami rozpravat ako je to vsetkym luto?
Kritizujete policajtov co sa staraju o dodrziavanie predpisov a ludi co sa dopustili priestupku a zavinili vzniknutu situaciu povazujete za obete.
Ked hliadka niekoho nahana je tam vzdy riziko skody na majetku, zivotoch a len kratky cas na vyhodnotenie situacie ci je lepsie uskutocnit zakrok s rizikom zranenia nevinneho alebo zakrok nerobit a v zastavanej oblasti to moze dopadnut velmi zle.
Problem je v tom, ze ak raz niekoho zastavia strelbou a zrania niekoho, nik uz nezisti kolko ludi tymto zakrokom zachranili a potom to uz len vsetci kritizuju ako my. Policajtov prepustia a novy policajti sa z toho poucia a miesto nahanania grazlov budu davat pokuty za rychlost a parkovanie.
30.05.2019 - 14:23:28
06
Asi všetkým nám tu je jasné, že bez kovboja by bolo aj napriek pokračujúcej jazde najpravdepodobnejšie nielen nula mŕtvych, ale aj nula zranených. Navyše by nebol mŕtvy v podstate nič netušiaci. Toto kovboj neuhrá.
30.05.2019 - 14:29:06
00
Podla toho tvojho nazoru ak dostanem pokutu za napr. rychlost tak nebudem na vine ja ako sofer ale policajt, lebo tam meral zrovna ked som siel okolo?
30.05.2019 - 14:37:11
00
lubor1 podsúvaš tu veci, ktoré nikto nepovedal. Jasne, že policajt nejako musel zakročiť, o tom bez debaty, Otázka je primeranosť, vzhľadom na závažnosť situácie. Ani policajt nemôže chrániť život ostatných účastníkov premávky tak, že iný na to zahučia. To predsa nemá zmysel.
Ak teoretizuješ o tom, že keby to policajti nechali tak, možno by ten vodič zrazil/zabil XY ludí, tak môžme teoretizovať aj o tom, že keby sa do toho nevložili, tak bý tí štyria s vysokou pravdepodobnosťou prišli v pohode domov, Tomáš by žil a my sme nemali o čom písať. A možno by aj Tomáš vymyslel nejaký úžasný liek na Alzheimera a pod. Ale chalanisko je mrtvy a vynník je o pár rokov z basy vonku v ťažkej pohode.

Na našich cestách je to dosť o hubu, a ešte keď sa k tomu pridajú strieľajúci policajti... Neustále si kladiem otázku, či to má nejaký hmatateľný dopad na bezpečnosť v cestnej premávke, ale môj osobný pocit je, že ani nie. Šanca, že ťa zrazí ožran, feťák alebo pretekár je stále +/- rovnaká, lebo oni v zásade nejakých policajtov neriešia. A tým nechcem povedať, že policajti na to majú kašlať, ide len to, či tie naháňačky tú situáciu ešte nezhoršujú.
30.05.2019 - 15:05:51
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up