Ak by to nemalo dopad na bezpecnost tak by boli hliadky neozbrojene ako v UK.
30.05.2019 - 15:17:01
00
fízlik dostane §149 prvý alebo druhý odsek a bude happy, že mu nedokázali zabitie
30.05.2019 - 17:01:23
00
Igypop napísal:
...Preto by sa mal používať, iba fakt v prípadoch, ak sa jedná o nebezpečného zločinca, nie nejakého fracka....

Taky fracek kedysi zrazil v cechach otca co isiel s malym dietatom na pohotovost vecer.
Len preto ze policajti odmietli strielat. Radsej mal zomriet nejaky ciastocne vinny v aute, tym ze sadol k frackovy do auta.
30.05.2019 - 19:33:29
00
a toto ma tiež fascinuje, že sa k bytiu a nebytiu vyjadruje týpek, ktorý má problém s pravopisom a vymýšľa pojmy ako "čiastočne vinný"
to je niečo ako napoly panna?
a skús mi v zákone 300/2005 nájsť definíciu akejsi "čiastočnej viny" :D
30.05.2019 - 20:15:11
02
Ak nebudem utekat, policajt ma nebude nahanat. V com je problem?
30.05.2019 - 20:17:25
019
lubor1 napísal:
Ten kto o strelbe nieco vie nepotrebuje vysvetlovat ake narocne je strielat z iduceho auta na ine iduce auto a nikto sa na to neda ak ma inu moznost a pritom povinnost auto zastavit. To je aj ucel varovneho vystrelu aby kazdy pochopil, ze sranda uz skoncila.

A ty si ešte nevidel žiadny americký strieľací film? Tí dobrí (nemusia to byť len policajti) triafajú najneskôr druhým výstrelom, tí zlí môžu vystrieľať celý zásobník, aj tak netrafia.
30.05.2019 - 21:03:30
00
Ja len k tomu toľko. Všetci sa chceme cítiť na cestách bezpečne. K tomu samozrejme patrí aj to, že policajti musia robiť svoju robotu. Pre mňa osobne je dôležité, ak na jednej strane vstupujú do toho represívne opatrenia, či na strane druhej sa dostavuje výsledok vo forme vyššej bezpečnosti na cestách. A predstava policajnej naháňačky v 180km/h za plnej premávky, prípadne okorenená streľbou, si vyslovene pýta tragédiu. Ja z toho vôbec nemám pocit bezpečia a sucha. Myslím, že to nemá ani moc odstrašujúci účinok na blbcov za volantom, aj keď blbec skončí za mrežami.

Ohľadne represie taká skúsenosť. Kopal som el. prípojku k domu, pričom som križoval plynové potrubie. Plynári došli, vyznačili polohu a povedali: Ak poškodíte potrubie (protikoróznu ochranu), tak nás zavolajte, my to opravíme. Pýtam sa koľko dostanem pokutu. Oni že nič. Mierne šoknutý sa ich pýtam prečo. Odpoveď: predtým pokuty boli, ale ľudia to radšej zahádzali zeminou a o pár rokov to prehrdzavelo, následná oprava bola oveľa drahšia, ani nehovoriac o nebezpečí. Krásny príklad, kde tvrdý postih neprinášal očakávaný výsledok, práve naopak, tak ho radšej zrušili.

PS: pre rýpačov tým nenaznačujem, že policajt si má šľahnúť marišku a mať všetko v péčku.
30.05.2019 - 22:17:12
05
Ty brdo, lubor1 a ten kto povedal ze nechape preco vyhodili tych polisov za zmlatenie tej baby, dufam ze niesi niekde vo verejnej sfere a ze sa tam ani nechystas, ak hej, tak nas pls varuj. Tie tvoje hypotezy ze co keby....a ze do policajneho vycviku sa nevyznas ale podla teba....
Pravdaze ze existuje nieco ako neprimerany zasah. Podla teba by snad aj rakku alebo allepo mali zrovnat so zemou par bombami moab,nie? Sak co, to boli taki polovinni ludia co tam s tymi teroristami zili.
A troska k teme - par rokov dozadu sa "sirilo" v novinach ze svk policajne zlozky maju nieco na sposob 1 zasobnika do roka na skusobne strelby, ale aj to neviem ci nie hlavne na "pretestovanie". Myslis ze sa odvtedy vela zmenilo,ked sa popri tom za smerackej vlady policajny zbor rozsiruje tak pekbe do sirky, ale ci uz aj do kvality....
A na tvoju otazku ze ci si myslime ze strelba z auta je zazitok - clovece ty mas velmi malu predstavivost co je pre ludi zazitok,ze?
A trkska hypotezy, takej realnejsej pre tych krasavcov co tu hovorili o " polovinnom" len tym ze sedel v tom aute - co keby je to vodic uberu/taxi?
Vies, napriklad aj na taketo veci existuje nieco ako policajna inspekcia, pretoze,aj keby system fungoval dobre,coz na svk nefunguje (uz to neplati,co sa " tradovalo", ze v nr a podobne je policajny zbor plny (byvalych) nackov?), tak sa tam dostanu ludia ktori by "tam nemali co hladat", aby sa nediali napr take veci ako osada samozbijucich sa a na sude krivo vypovedajucich ciganov s modrinami....
31.05.2019 - 00:42:10
00
ja si prave myslim, ze tie represivne opatrenia su na niektore individua malo ucinne, alebo su malo represivne.
ozran za volantom bude stale pit a jazdit, dokial sa sam nezabije.
zlodej bude kradnut stale, aj ked ho pustia z basy.
jednoducho na take individua plati: utinat ruky a strielat
31.05.2019 - 00:45:19
02
stanos4 uprimne povedane mna moc netrapi co sa deje v dakom moab a ani neviem kde to je. Nikde som nepisal, ze nemali byt potrestani ale nie prepustenim, pri zasahu riskovali vlastny zivot , jeden bol doslova napadnuty autom, akurat ju uz nemali zbit. A mozem ti povedat, ze nestojim o stretnutie takou soferkou co je ozrata aj sfetovana sucasne.
Neviem kolko si toho odstrielal, ja strielam od strednej skoly ale je zjavne, ze mame kazdy trocha iny pocit pohody.
Poznas jeden priklad kedy vodic uber/taxi nezastavil na vyzvu hliadky?
Bud ale kludny, nepracujem vo verejnej sfere a ani sa na to nechystam, ak ale konas aj tak ako ludia ktorych obhajujes mam obavu aby som ta nahodou nestretol na ceste kedze si tiez z BA.
31.05.2019 - 08:11:04
00
lubor1 aj dnešok v BA je v poriadku?
31.05.2019 - 20:55:50
00
Keby si policajti splnili povinnosť a chlapíka prešacovli. Bol na to dôvod, bol agresívny. By sa to určite zaobišlo bez strelby. Ale to by sa zasa písalo čo si to tí policajti dovolili.
A ešte k tej pôvodnej naháňačke s motorkárom s ktorej tento flame vznikol. Ten motorkár tých cyklistov neohrozil? Veď okolo nich prešiel možno väčšou rýchlosťou ako tie benga.
31.05.2019 - 21:06:28
00
lubor1 moab = mother of all bombs, jedna z 2 najnicivejsich ne-jadrovych zbrani, na zvelicenie toho ze "zastavit utocnika bez ohladu na vedlajsie straty" (tak ako si tu ty hysterizoval mrtvymi detmi v kocikoch a niekto dalsi teroristami v kamionoch)
asi 2 minuty a nasiel toto https://www.youtube.com/watch?v=r85jqUtKXek
dalsich mozno 5 minut neskor, tito vyzeraju ze si to docela uzivaju https://www.youtube.com/watch?v=UzXwZSRSiLI
to je k tvojmu prispevku "Naozaj si myslis, ze to je taky super zazitok strielat za jazdy autom, ked ti lieta do oci kadejaky bordel a ruky ti lieteju na vsetky strany?"
Pre teba to mozno prijemny zazitok nie je, pre niektorych inych ludi ale evidentne ano. A takych, ktorym sa paci zastrielat si na zive (ludske) ciele mas, snad uznas dost.
To ci to bol pripad tohoto policajta neviem. Snad to ale pravdivo zodpovie vysetrovanie. Pravdaze ze taketo vysetrovanie by, len tak laicky, malo brat do uvahy aj predchadzajuce udalosti, alebo napriklad aj brat ohlad na vycvik ktory policajti dostali a ci isli podla "pravidiel" pri zasahu. Toto vsetko a iste milion dalsich veci moze byt pre nich polahcujuca, ale aj pritazujuca okolnost. Mozno ten cesky policajt skoncil este dobre, vzhladom na to, ze medzi "utokom" a jej zastavenim "mal" stihnut "vychladnut", a nie vybit sa takym sposobom.

Kazdopadne, cele toto je hlavne o tom, ako sa ako spolocnost nastavime a co uzname za vhodne, ako pisal lgypop. Nerozumiem celkom akych ludi mam podla teba obhajovat tym, ked tvrdim ze policajna brutalita a neadekvatne pouzitie sily su (pre mna) neziadane. Napr. na margo toho - ano, nejdem robit policajta napriklad aj pre to, lebo taketo povolanie si vyzaduje niekoho aj s pevnou povahou, koho len tak nieco nevytoci. A urcite uz nie, aby sa pri zasahu "mstil", alebo len tak preventivne vyfackal drzeho sofera a podobne.... Ak taky niesi, tak preco by si mal zastavat poziciu v silovych zlozkach statu, s pravomocou a technikou na "svojvolne" zabijanie a mlatenie? (svojvolne je obrazne povedane - ale uz tu v diskusii vidime ze aky rozdielny nazor maju ludia na to co je este vpohode a co uz nie, a teda, v aktualnom momente zasahu, bude toto "svojvolne" rozhodnutie na danom uradnikovy)

a nie, okrem strielania na tusim brannom dni zo vzduchovky som nestrielal. Nerozumiem ako to ale suvisi s tym ze existuju/mozu existovat/neexistuju ludia ktorym sa paci strielanie z iduceho auta. Ci potrebujem mat skusenost so strielanim na to aby som si dokazal predstavit ze existuju ludia ktorych strelba z iduceho auta bavi? Ak ano, tak preco?

A to ze sa na cestach snad nestretneme je obojstranne, hlavne ak nebodaj nosis aj zbran pri sebe. Nastastie ale malo pravdepodobne. Taktiez, ak sa aj stretneme, ja budem najskorej tahat za ten kratsi koniec ako chodec alebo cyklista, kedze som nevodic ;)
01.06.2019 - 01:33:58
00
stanos4 ty len nechapes, ze ho zastavovali pri pachani priestupku/trestneho cinu a mal zastavit. ked nezastavil, dal im plne pravo takto proti nemu zasiahnut.
ci si myslis, ze mali zavolat markizu, aby cely incident natocila aj s rozhovorom vinnika?
keby len natocili unikajuce vozidlo zozadu, kde je dokaz, ze soferoval dotycny? cakali by na neho doma, kym dojde po x dnoch vytriezveny a oni ho obvinia? sak by povedal, ze mu vozidlo ukradli a on ani nebol doma a nevie o nicom. kde by mala policia nejake dokazy?
ci schvalujes, aby sme jazdili bez papierov, opity, nosili zbrane bez preukazu a porusovali bohvieake zakony bez nasledkov?
ono po bitve je kazdy general a hovori malo sa to spravit tak, alebo takto.
ale keby normalne zastavil, tak sa nestriela.
ono tie represivne opatrenia su malo represivne, ako som napisal uz predtym. a nie ako suhlasis aj s Igypop. pozri napriklad aj prekrocenie rychlosti. namiesto zobratia papierov, len pre niekoho smiesna pokuta, ktoru zaplati aj 10x za sebou. to podla mna nieje represivne, alebo nie teda na taketo individua (ktore na to maju) a smelo ohrozuje dalej.
01.06.2019 - 10:00:11
04
ftu2 z coho usudzujes ze nechapem ze zasahovali proti priestupku/trestnemu cinu? Ja tomu velmi dobre chapem.
Co ty asi odo mna nechapes je to, ze podla mna, VO VSEOBECNOSTI, "na malu dieru malu zaplatu, na velku velku". Ja neviem ci sa v tejto konkretnej situacii zachovali policajti "spravne" - a to som napisal aj pred tym. Tuto konkretnu situaciu ma teraz na starosti ci uz prokurator alebo inspekcia min. vnutra, kde len mozem povedat, opakujem, dufam ze to vysetria spravne, nie tak ako mnoho inych kauz kde je jedno porusenie prav a zakona zo strany policie voci poskodenym za druhym. Fakt, je ze zomrela pri tom 3-tia osoba. Ako niekto prispel, je mozne ze tato osoba v tom bola hooodne "nevinne", aj ked mozno neobozretne (lebo sadol k neznamemu cloveku do auta).
Vcera bola tiez nahodne okoloiduca dievcina zranena strelbou policie. Mozno sa to tiez dalo riesit inak, napriklad ten policajt co strielal mozno reagoval "zbrklo", v "afekte", a pred strelbou si nepozrel ci ma moznost bezpecne strielat, a mozno nie a reagoval najspravnejsie ako sa dalo. Kazdopadne, skoncilo to 15 rocnym? postrelenym dietatom. Opat, je na vysetrovani dokazat ci postup bol spravny a bezpecny.
Neviem z kade vycitavas ze schvalujem aby sa jazdilo bez papierov, opitosti..... bez nasledkov - kde som to pisal? Je ale myslimze troska neprimerane aby, napriklad, po cloveku co ukradol penazenku, zacali policajti strielat na ulici s ludmi a riskovali niekoho postrelenie. Tebe to tak mozno nepride, mne ano.
A nehovorim ci sa to malo spravit tak alebo onak - hovorim ze je dolezite aby sa to vysetrilo. Koniec-koncov, ono to je dolezite casto aj pre toho policajta ktory stlacil spust - ak sa zachoval (skoro) najlepsie ako sa v danej situacii dalo, ale jeho rukou zomrel clovek, tak ten policajt s tym bude musiet zit do konca zivota. Ak je to slusny clovek, tak ho to dost mozne ze velmi poznaci, a vysetrenie/dokazanie ci konal spravne, alebo nespravne ma velmi velky dosledok aj pre jeho vnutorne zitie. Minimalne ja by som chcel vediet, ze ano, bola to ozaj chyba ako som sa zachoval, ak mojou akciou zomrel (nevinny) clovek.

o represivnosti opatreni by sa dalo diskutovat, ale represivnost a neprimerany zasah su myslimze 2 rozne veci.
01.06.2019 - 11:24:38
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up