Ze? Sa nevedia rozhodnut ktory sport chcu robit, ci behat, plavat alebo bicyklovat. 😆
04.06.2019 - 17:44:18
04
Idealne by bolo keby pretekali cez tyzden a v noci :D
04.06.2019 - 18:22:16
01
pojdes normalne ako autickari chodia :)
05.06.2019 - 02:40:25
00
Pockajte este to dopadne tak, ze bude mat kazde vozidlo ECV a TP. Budu chodit pozdravy domov nie len za auta, ale aj za bicykle. A to vsetko pod zamienkou, aby boli kontrolovatelne e-bike a rozne elektricke kolobezky. Som presvedceny, ze ciklisti pripravuju stat o nemale peniaze na pokutach, daniach a dani z PHM tym ze nechodia autom. Urcite niekoho napadne s tym nieco robit. Napr taka TK pre bicikel ci nema motor, dan z dochadzania do prace na biku, alebo dan z cesticky pre bicykle.... :facepalm: Trend je jasny, kedisi som na babetu nepotreboval ani TP ani prilbu. Dnes zvazuju okrem TP aj ECV a TK, EK.
05.06.2019 - 11:45:59
00
Ono zase na cyklistoch by sa tiež pekné peniaze dali vybrať. 9/10 cyklistov keď už ide po ceste, nedokáže rukou ukázať že odbočuje, len si to zrazu zalomí a ani sa nepozrie nakrátko dozadu, či môže, pravidelne jazda na červené, strieda chodník s cestou ako sa mu zachce (ide po chodníku, chodci majú červenú, tak skočí na cestu a je zrazu auto, prípadne opačne), jazda v protismeroch a podobne. A to ignorujem chýbajúcu výbavu mimo mesto, hlavne na vidieku, kde v noci, bez helmy, vesty a jedinej odrazky v čiernom oblečení si to s 2 promile v krvi bežne dávajú cyklisti. Vy ako šofér sa už len modlíte, aby taký expert neležal na ceste v zákrute a neprešli ste ho. Tak isto aj ignorujem tzv. gramárov, ktorý majú drahé bicykle, drahé dresy, samozrejme najlepšie tmavej farby a keď si to dávajú do kopčeka v lese na ceste, tak ich skoro nevidno, lebo 2 blikačky im pridajú na váhe 124g a nejaké reflexné prvky ako vesta a podobne im uberajú z aerodynamiky a strácajú 3,412W.
05.06.2019 - 12:47:55
02
No ved to, ale ziaden policajt nebude chytat cyklistu, ktory povie, ze nema vodicak, nema OP, pripadne ani nezastavi a ujde cez park, pole prilis vela roboty. Az bude stacit foto s ECV a pride domov fotka so sekom. Potom to uz naraz zacne byt zaujimave. Dufam, ze sa toho nedozijem.
05.06.2019 - 13:05:44
00
Bloková pokuta sa dá udeliť aj tak, nejakých 20-50€, stane sa mu to 2-3x za mesiac a rozmyslí si ten človek, či bude jazdiť ako ...

Za posledných 6 rokov som mal šťastie na podobných cyklistov v aute už 14x. Nie je to nič príjemné. Hlavne keď sa v noci či v piatok alebo v sobotu v noci presúvam autom medzi obcami v okolí Dunajskej Stredy, to je vtedy koľkokrát adrenalínový šport, človek ide s jednou nohou na brzde celý čas. Keď viem, že niekde tam bola nejaká akcia, tak viac ako 50 nejdem. Keby som to nerobil, tak už by som si na auto mohol sprejovať 7 opitých cyklistov ležiacich na zemi medzi dedinami. Sám jazdím na biku, aj som chodec a jazdím aj na aute. Minulý rok som bol v Petržalke ako osobné auto sundalo cyklistu, ktorý si to celý čierny v noci strihol cez križovatku na červenú. Nemať ten šofér šťastie, že sme sedeli v mojom aute 3 a ďalšom aute ďalší dvaja, šofér má mega prúser. Jeden policajt to chcel hodiť rovno na šoféra, že mu nedal prednosť a šiel na červenú... Bez svedkov tvrdenie voči tvrdeniu. Našťastie mal tam aj druhého, ktorý mal rozum a chcel počuť aj od nás, čo sa stalo.
05.06.2019 - 13:49:34
02
Presne tak, viem o com hovoris. Ale tu sme mimo temu. Skoda len je, ze experti co maju myslienkovy stav, ja som na biku ja mozem robit co chcem a ked ma niekto prejde je to jeho problem, si neuvedomuju, ze svojim chovanim ovplyvnuju zivoty aj ostatnych. By som im doprial, aby ich zrazila ich svokra :) Ak by to prezili, zena by ich zabila :))))
05.06.2019 - 14:07:25
00
Jano1987 napísal:
... 9/10 cyklistov keď už ide po ceste, nedokáže rukou ukázať že odbočuje, len si to zrazu zalomí a ani sa nepozrie nakrátko dozadu, či môže, pravidelne jazda na červené...

Blbé zvyky z auta sa na bicykli neodnaučíš
05.06.2019 - 20:34:24
00
Neviem, kto organizuje tu akciu tento víkend v Petržalke, ale najradšej by som ho kopol niekam. Som obyvateľ Petržalky a okrem upozornenia na Dolnozemskej pri Bosorke smere do mesta na to, že autá parkujúce tam medzi 8.-9. júnom budú odtiahnuté, tak žiadne info. Ani to, že Dolnozemská bude odstavená smerom do mesta, len info o odťahu áut. Skúsenosti za tento víkend. Chcel som sa prejsť okolo Dráždiaku, idem si cez ten most pri nemocnici Antolská v sobotu. 15 minút som čakal, kým ma pustil organizátor cez tú križovatku ako je hotel a nemocnica. Zároveň so mnou 9 minút čakala aj 99 autobus. Policajt síce kýval, že môžme (predsa len to je nadriadený orgán) ale nejaký šašo organizátor tam skákal a blokoval premávku. Mal som sa stretnúť s kamošom, čo mal prísť na biku po hrádzi cez Prístavný most. Bez nejakých upozornení, že je niekde nejaká akcia došiel až pod ten most pri Antolskej po cyklotrase. Ako sa napája cesta pri hoteli až po to medicínske centrum komplet uzavreté, reakcia organizátorov že mám si nájsť obchádzkovú trasu. Kamoš že chce ísť hore na most, že tam je chodník a ani to nemohol. Musel sa vrátiť k bunkru a po ceste dôjsť na ten most. Že ideme teda okolo Dráždiaku. Ďalšia chyba. Pol Draždiaka uzavretého, že máme si nájsť inú trasu. Na otázku, že kade, nás organizátor poslal preč citujem: "Je mi jedno kade pôjdete, tadeto nemôžete. Buďte kreatívny a dajte mi už pokoj do *****, nebuďte jak ***** a prejdite sa a hľadajte, snáď nie ste postihnutý retardi." Nebyť domáci, tak neviem kade ísť. Dnes nedeľa to isté.

Sorry, robil som eventy ako event manager 2 roky a ako technik a organizátor 6 rokov, ale táto organizácia katastrofa, nikde žiadne info že sa niečo deje, žiadne info že Dolnozemská neprejazdná v smere do mesta, ani žiadne vyznačenie obchádzkovej trasy, nikde žiadne info pre cyklistov či peších na Dráždiaku a v okolí, že kde a kedy uzávery, kade sa dá prejsť a podobne. Sused invalid na vozíku, čo chodí každý deň na prechádzky bol odpálkovaný, že organizátor nevie ako sa dostane od nemocnice Antolská k Technopolu (bol na moste k Antolskej a niekde žiadne upozornenie na obmedzenie premávky), nech zvihne svoju riť a mobil a nájde si obchádzkovú trasu. Normálne by to bolo okolo Chorvátskeho ramena, takto buď ísť po chodníku až ProCaru, kde je chodník tak s 16% stúpaním na nadjazd, odtiaľ rovnobežne s Dolnozemskou až po Bosorku, tam cez známe klesanie a stúpanie, okolo dostihovej dráhy po riadne rozbitých chodníkoch k Technopolu, alebo po panelových chodníkoch, rozbitých až hrôza okolo Lidla a kostola. Navyše mu ani nevedel fešák organizátor, alebo nechcel povedať, až pokiaľ je uzávera na ceste popri Chorvátskom ramene. Tak nevedel, či len po medicínske centrum, alebo po školu ako je most nad ramenom. Takže dosť nasraný šiel domov, že pekný víkend a on nemá kam ísť. Ako jasne, je to vozičkar, nie je ich veľa, ale reálne obchádzky znamenajú tak 1-3km navyše. Pre cyklistu nič, pre zdravého človeka trocha prechádzky, pre rodiča s malými deťmi už veľký problém, pre zdravotne postihnutého obrovskú prekážku o ktorej nevedel, kým tam neprišiel.
09.06.2019 - 15:58:04
05
Jano1987 Vsetky sportove akcie vnasaju iste obmedzenia pre ludi, ktori v tych koncinach byvaju a keby sa bral ohlad uplne na vsetkych, tak sa ziadna akcia neda zorganizovat. Kazdy z dobrovolnikov podorobne neovlada kadial vedu trasy a uz vobec nema ponatia o moznych obchadzkach, zial. To sa fakt neda a ked pride 50 aut a vsetci do neho rypu, tak sa ani nedivim, ze mu ruply nervy.
V pripade Dolnozemskej - ta bola uzavreta len v jednom smere, tak sa dalo nejak dostat. Horsie to bolo asi dnes s hradzou, ale to neposudzujem - dnes som na triatlone nebol.

V pripade akychkolvek otazok, alebo podnetov na sposob prezentacie a organizacie, ozvi sa Denisovi na https://www.etriatlon.sk/ a snad sa to zlepsi :) (napr niekto by sa hodil na pomoc s meranim bezeckej trasy :D)
09.06.2019 - 17:51:17
01
randy ja osobne nemám problém s tým, že boli preteky, alebo že boli nejaké obmedzenia. Vadí mi, že nebola zvládnutá organizácia:
1) nikde ani čiarka, že niečo také tu bude a prakticky na celý víkend obsadí jednu z najobľúbenejších rekreačno-športových oblastí v Bratislave. V dnešnej ére FB to mohli zdieľať na stránke Petržalky, či Bratislavy, mohol byť nejaký článok v Bratislavských či Petržalských novinách.
2) písal som, že bol odstavený len smer do mesta. Chodím okolo každý deň do roboty a nikde žiadna info, že bude odstavený ten smer pre autá. Jediné značky boli pri bufete Bosorka, že na krajnici nemajú parkovať autá, lebo 8.-9. budú odtiahnuté.
3) informácie o uzavretí odkedy dokedy, kade sa dá kam prejsť a podobne žiadne. 8 rokov som pracoval na festivaloch, športových podujatiach, verejných podujatiach od posledného brigádnika po managera. Takže viem ako sa cíti ten brigádnik, čo tam má dávať pozor. Ale to ho neoprávňuje nadávať ľuďom. Ďalšia vec, je taký problém vytlačiť mapku z Google maps a vyznačiť trasu, kade môžu ľudia chodiť? Je to niečo, čo zvládne aj piatak na základnej a pritom daný brigádnik ani nemusí byť domáci a nemusí nič vedieť o okolí. Tieto mapky by stačilo vyvesiť na dotknuté miesta a kopa problémov by zrazu nebola.
09.06.2019 - 21:32:57
00
Jano1987 Dal som ti pacika uz len za tu vytrvalost pri pisani toho dlheho prispevku na mobile. :D


Dufam, ze si organizatori po sebe upracu. Po 14-ej som siel cez Lafranconi, lavka zahadzana plastovymi flastickami. Po 21-ej boli na hradzi tabulky s info o uzaverach.

Casto mam pocit, ze ked je nejake taketo podujatie, na odpratanie veci po nom uz akosi "cas nezvysi".


Naposledy upravil user_id dňa 10.06.2019 - 11:48:25, celkovo upravené 1 krát.

09.06.2019 - 21:39:59
01
Jano1987 napísal:
randy ja osobne nemám problém s tým, že boli preteky, alebo že boli nejaké obmedzenia. Vadí mi, že nebola zvládnutá organizácia:
1) nikde ani čiarka, že niečo také tu bude a prakticky na celý víkend obsadí jednu z najobľúbenejších rekreačno-športových oblastí v Bratislave. V dnešnej ére FB to mohli zdieľať na stránke Petržalky, či Bratislavy, mohol byť nejaký článok v Bratislavských či Petržalských novinách.

To, že nebolo info o uzavere hradze v mestskych periodikach, alebo na FB, je ale maslo na hlave starostu Petrzalky a primatora BA, nie organizatora. Za castokrat nepodstatne a nezmyselne FB clanky su ochotni si zaplatit, aby sa dostali co najviac ludom, ale o tejto dolezitej uzavere neboli schopni vcas resp vobec informovat, pritom sa vie o tom uz takmer pol roka dopredu.
09.06.2019 - 23:52:01
01
Laco Findl napísal:
Mimo temy, ale bude to pristupova cesta do Malych Karpat pre Vrakunu a Podunajske Biskupice:

CYKLOTRASA VO VRAKUNI JE VO VÝSTAVBE
Pred pár rokmi sme sa spolu so starostom Vrakune Martinom Kurucom, vicestarostom Stanom Brunom a ďalšími nadšencami pustili do prípravy projektu vybudovania cyklotrasy pri Malom Dunaji. Podarilo sa získať financie a dnes už je cyklotrasa vo výstavbe.

Po dokončení sa úsek napojí na už zrealizované úseky Jurava 2, Jurava 1, Ivanka pri Dunaji. Chýba už len krátky úsek od kruhového objazdu po Ihličnatú ulicu a bude kompletne hotový celý cyklistický východný obchvat Bratislavy.

Toto sú ľudia, nebyť ktorých, projekt nikdy neuzrie svetlo sveta:
Martin Kuruc - starosta MČ Bratislava - Vrakuňa
Stano Bruna
Laco Findl (BSK)
Barbora Lukáčová (BSK)
Páni Kohút a Rubický z firmy R.V.I. (projektanti)
Text: Michal Feik


Ahoj,
tak vcera som tadial konecne isiel a musim povedat, ze novy asfalt je vcelku pekny. Napadlo mi vsak zopar otazok, na ktorych odpoved bude mozno zaujimat viacero ludi:
- Pises "Chýba už len krátky úsek od kruhového objazdu po Ihličnatú ulicu" . Vedel by si prosim ta vizualne na mape vyznacit kadial bude viest cyklotrasa v tomto useku ? Cez Ihlicnatu-Zihlavovu-Piniovu-Amarelkovu-Raztocnu?
- Cyklotrasa pri Ivanke konci monentalne pri pamatniku Gen. M.R. Stefanika, lebo dalej je uz zakaz vjazdu pre vsetky vozidla. Panelova cesta, ktora je za tym zakazom je vsak uz teraz pouzivana cyklistami. Planuje sa ten usek zoficialnit a povrch nejak upravit ? Viem o cca 3 miestach, ktore robia prejazd nielen na cestaku zlozitejsim (rozsypany strk,vodou zaliaty usek s objazdom po hrbolatej hline).
Vopred dakujem za tvoj cas venovany odpovedi. :)
10.06.2019 - 12:32:22
01
keyboard_arrow_up