Srnky a jelene nechcu platit za vyhliadku :-) preto ten plot.
18.06.2019 - 09:34:55
02
Ak by niekto stretol zaciatkom jula bikerov, co tiahnu na zapad a uz na pohlad budu unaveni ale usmiati, ved to uz nemaju daleko ;) ,tak to budu MILIARI

Prílohy:

image.png
image.png 1.22 MiB thumb_up0thumb_down

21.06.2019 - 14:19:27
02
Po rokoch obchádzajú Maguru...
21.06.2019 - 15:10:29
00
Tiez ju budem obchadzat kedze aj tam urcite ziju take potvory: :tmi:
Medvědi! / Bears!
18. června 2019/Kategorie Aktuality, Informace pro závodníky
Někteří ho „přeletíte“ za dva dny, někomu to bude trvat týden. Slovensko je relativně krátké, ale o to výživnější… Hory jsou tam o něco vyšší, lesy hlubší a příroda divočejší… A tím se dostáváme k dalšímu zásadnímu tématu Mílí – medvědovi! Krásná divoká šelma, dokonce největší v Evropě. Až 800 kilo živé váhy se sice z 90% živí rostlinnou stravou, ale takový smradlavý Mílař je pro něj velké lákadlo!

Nuz podla odbornikov maju nase medvede len max. 350 kg :x
21.06.2019 - 16:50:09
00
800kg medveď?
22.06.2019 - 08:34:58
00
...asi celá rodinka 😋
22.06.2019 - 08:37:57
00
Jedine že by zožral bikera aj s ebikom ?
22.06.2019 - 08:58:41
00
to čo sa deje hore nad bojnicami resp. nad kúpeľmi je čistá tragédia. keď si nejaký "majster" myslí že za peniaze si kúpi všetko tak to sa velmy mýli pretože tak zdevastovať prirodzený les ako to dokázal ten nepodarený maitel kúpelov to som ešte nevidel. potom vám tam postavia jeden flow trail ktorý ani nie je dokončený a ďalej nejaké asfaltové chodníky čo do lesa nepatria tak všetci sa tu búchate do hrude že čo sa tam vybudovalo. ten kto si to pamäta pred tým tak vie aké cyklotrasi a traili tam boli, že s touto atrapou sa to neda porovnať. ale hold čo sa dá robiť. ako je to vidno aj tu peniaze dokážu všetko a les nad bojnicami je toho nepekým príkladom...
22.06.2019 - 22:05:24
03
Nechce sa mi rozpisovať, ale tieto krčmové žvásty ma vedia vytočiť. Čo ponúkali Bojnice doteraz? Zoo a zámok. Prečo mesto neinvestovalo do niečoho? Teraz z investície súkromníka profitujú všetci. Reštaurácie sú plné, ľudia ostávajú v Bojniciach aj dlhšie ako deň.
Kto chodil do toho lesa vtedy? Narkomani, mládež chlastať, výnimočne niekto opekať a nechať po sebe spúšť a zopár bikerov. Veľmi dobre si pamätám, aká to bola džungľa, kde si stál každých 10 metrov a odhadzoval konáre padnuté krížom cez trail.
Nechápem ani tvoj komentár k trailu...vybudoval ho chalanisko z BikeIng a OZ Hornonitrianske Stopy. Skladali sme sa naň všetci tí, čo tam predtým jazdili. Chalani si to poctivo odmakali. A aj naďalej odmakávajú. Traily sa dobudovávajú, čistia, pribúdajú nové prekážky. A hlavne, sú legálne. Asi netušíš koľko rozhovorov, ústupkov, nervov a energie za tým je, však? Bol si pomôcť aspoň raz, alebo si inak prispel, keď vyskakuješ? Keď sa ti nepáči, nejazdí tam.
A ten les? OK, spočiatku sa to nepáčilo ani mne. Lenže sa mi to nepáčilo ani nad Porubou, Chvojnicou, na Veľkom Griči, Vyšehrade, Klačianskej Magure, Nízkych Tatrách...no v Bojniciach neostala spúšť, mesačná krajina, ako všade inde. Pokiaľ sa to zmenilo na park, chodia tam ľudia je to fajn, nie? Po rúbaniskách toľko ľudí nechodí. Že je tam asfaltka? Aspoň nechodia ľudia kade-tade, aj keď experti sa nájdu. Ale to všade. Ten vláčik by lesom asi neprešiel, nemyslíš? Pre deti je to zážitok a radosť na dlhé dni pre niekoho, kto nie je mobilný skrz chorobu tiež. No to už sú veci na ktoré človek, ktorý vidí len seba a svoj bicykel, nedovidí. Na záver jedna rada: je tu kopec lesov, bez trailov, s rozbitými chodníkmi od LKT a V3S. Môžeš sa voziť tam a nadávať si na Bojnice koľko chceš. Peknú nedeľu
23.06.2019 - 05:15:30
07
Ahojte chalani, viete mi niekto pomôcť, aby som sa dnes tiež mohol pridať na nejaký výjazd, z okolia Novák ci Bojníc, máte zvyšný Quick link na 11ku reťaz, vďaka, dohoda istá ;-)
23.06.2019 - 07:42:01
00
Ak tým myslíš spojku na reťaz , tak mám. Nepáčia sa mi tieto vaše poangličtené slová, sa idete z toho pototo....
23.06.2019 - 08:07:19
01
Nedehonestujem pracu zahrnujucu budovanie oficialnych trailov, ale znacna cast trailvo vedie po uz davno jazdenych pasazach lesa, ktore boli jazdene - "budovane" uz pred viac ako 15-20 rokmi.... DH-cka z kalvarie a popod Salas, z Vendela na Bazanicu, vyslapovka/zjazd z Kamena, chodniky v chatobvej oblasi, chodnik ponad ZOO, o ktorom ty mozno ani nevies, ze tam nieco take bolo-je, prepohjovaci usek nad Vendelinom. Ja som x-krat prepilovaval chodni a kade tade na Bojnicami aj na hrebeni z Magury. S tym prekracovanim kazdych 10m, to si kde k tomu prisiel??? K tomu zapadani konarmi, nie je problem predsa zastat a odhodit,ci ano?
Chod sa previest do Marikovej, Zliechova-Mojtina, Martinky, NM-Visnove, PL - Wilkowice... a pochopis, ze ked sa chce ide jazdit a udrziavat bez problemov aj neoficialne traily... A nie iba vedy ked tam je atrakcia

Namargo vyhliadky, ked tam nebola, tak ano v lese bol bordel ale iba na par mistach, ked si vosiel do lesa, tak si bol v naozajstnom lese. Bola tam aroma lesa, zver, tien, ziadny asfalt, ziadny plot, proste fajne prostredie.
Teraz parkuju auta aj mimo vyznmacenzych miest kade-tade v "lese" pomaly az na Vendline priamo pod vyhliatkou. Bojnice-vyhliadka prevysenie cca 170 v.m. Ak by bolo prevysenie ja neviem 300-500m nepoviem ani pol slova o nutnosti neakeom "speci" ucelovom rieseni dopravy.
Napriklad ked spravi vyhliadku nad Strecnom tak sa tam vyrazne viac zdevastoval chodnik a pribudli odpadky ako ked tam nebola. Vyhlad na Strecniansky hrad sa nezmenil, ale zacali tam chodit namiesto turistou a bajkerov "turisti"
23.06.2019 - 08:29:55
03
milý AdMich to nie sú žiadne krčmové reči ale to je realita na ktorú sa z nejakého dôvodu nechceš pozerať. a inak bojnice boli plné aj doteraz či tam nejaký súkromník investoval alebo nie. do toho lesa nad bojnicami chodili úplne všetci nie len narkomani :-D bajkerov tam chodilo celé kvantum a keď som nahodou našiel nejaký konárik na traile tak som zastal a odhodil ho preč. v žiadnom prípade nedehonestujem prácu ludí čo ten flow trail vybudovali ale prejdi sa po ňom dnes že kôli tomu klčovaniu je po pár lejakoch z flow trailu aj toho "parku" tankodrom. podla mňa by sa mali zamerať na prírodné traili ako je pálfiho, turzov, korvínov... to klobúk dole. to sú krásne prírodné traili po ktorích sám rád jazdím. veď také tam boli aj kým ich ten nepodarený maitel kúpelov nezničil a urobil z toho komerčnú oblasť. myslím si že by si nemal obhajovať niekoho osobné záujmi na úkor ostatných. ukáž my pár ludí čo sa im páči čo tam hore spravil s tým lesom plus s tou železnou opachou ktorá je tam na dve veci. krásnych výhladou boli plné bojnice kto chcel si to našiel. stačilo by k tomu urobiť turistický chodník. bohužial bojnice začínajú vyzerať ako jeden zábavný park a svoj potencial nejakému podnikatelovy prerastá cez hlavu. a nechcem vidieť čo to bude keď svoje "dielo" dokončí...
23.06.2019 - 21:27:06
03
Som tam bol dnes s rodinkou, cesta z parkoviska mi po skoro dvoch mesiacoch bez pohybu dala zabrať. Akurát sa rozpršalo, tak sme sa na rozhľadňu netrepali. Rozostavané bufety pri ceste napovedajú, že do pár rokov to tam bude asi úplne ináč vyzerať.
24.06.2019 - 01:46:10
00
kexxo zabudol si napísať, že je to tvoja realita....
Neobhajujem nikoho, len sa na to pozerám aj inak ako cez bicykel a hlavne nemám vo zvyku fňukať a nadávať na niečo, čo nezmením a nemám na to vplyv. Vežu aj les som navštívil s rodinou. Pešo. Vzal som tam aj kolegov zo zahraničia, keď tu boli. Ako som písal, boli a sú tu aj závažnejšie zničené lesy a tým myslím zničené úplne. Tam ústúpili lesy peniazom úplne. Neustúpili niečomu, čo je pre ľudí ako nad Bojnicami. Ustúpili úplne. Cyklistov z lesa nevyhnali, je sa kde voziť. A ako som písal a opakujem sa....komu sa nepáči, nech tam nechodí. Na čo to zbytočne fňukanie? Už to tam raz je. Bude to tam aj naďalej. A toto je môj posledný príspevok na toto fórum. Jazdite koľko vládzete a môžete, bez defektov a úrazov.
24.06.2019 - 16:04:50
00
keyboard_arrow_up