Hosť napísal:
Ja mam naplánované kedy pôjdem na bike.. Nie podľa počasia... Aj dnes doobeda som nemohol a poobede ma pršať a ja za dažďa nejazdím.... A vietor mi nevadí.. Vietor je fajn môžem trénovať silu

Ja tak isto.
To je tak, ked niekto pracuje manualne, zohyba sa k zemi, pozera so zaklonenou hlavou a dvyha ruky 2m do vysky s tazkym materialom, alebo elektrickym rucnym naradim, ci dvyha tazke veci a spravi 500 drepov za den a 500 otociek v pase, ohyba v rukach trvdy tazky material, vstava o 4 rano, pracuje do 18,30, to je cca 800hod nadcasu rocne za minimalku, kopec ludi odchadza po par rokoch ma problemy s chrbticou aj ked do prace nastupoval ako zdravy a ludia sa ho pytaju v akej otrokarni to robi. A potom nema kto tych otrokov nahradit.
Pracuje cely tyzden daleko mimo bydliska, den co den ma svalovicu, a ked sa cez vikend premoze a chce ist bicyklovat, tak vikend co vikend, s vynimkou poslednych dvoch prsi.
Za dazda jazdit nemoze, lebo by prechladol, ked naviac je v praci sustavne niekto chorejsi, nez ludia v cakarni u obvodaka a mal by vypoved. Tiez ked ho casto kvoli spoluotrokom boli hrdlo. Pritom cez tyzden mimo vikendu je slnecno. A ak aj cez vikend je tiez slnecno, tak musi do obchodu nakupit potraviny a varit do prace jedlo, lebo je v praci vecer hladny a nebude do polnoci varit gulas a budit ostatnych otrokov a tiez ako alergik na lepok nebude jest rozne bagety, ci konzervy.
Jeden zadrhel co mi este viac stazi podmienky a to zabalim aj keby som dostal zaplatene 2x viac. Rodicia si vsetko si musia platit sami, takto ked by som byval s nimi cast napr internet, kablovka, byvanie zaplatim aj ja a nebudem musiet platit este dalsi internet a tv. Ci navarim gulas v jednom hrnci pre vsetkych a nemusi sa varit 2x zvlast, ci kupovat zvlast oni a zvlast ja. A kupit si vsetko kuchynske nacinie  hoci 2x a nepouzivat spolocne co je lacnejsie.
Potraviny maju tiez len obrie rodinne balenie a cast vzdy vyhodim skazene, lebo to nemam sancu dojest. Ak si mam upiect orechovnik, v obchode maju alergicky, tak stvrtku uz nedojem lebo za 2 dni sa to neda zjast samemu a potom to je uz zoschnute.
Je to ako ked niekto co jazdi sam autom a plati benzin a zacne vozit ludi co mu prispievaju na cestu, tak to ma lacnejsie tu jazdu. Aj operiem spolocne. Aj pri 1 radiatore sa ohrejeme vsetci ako platit kurenie v dvoch bytoch.
A rodicom nema kto pomoct vo vselicom.
A ked konecne mozem bicyklovat, tak je lejak, vikend co vikend hoci z okna v praci vidim ako na slnku premavaju cyklisti a ja zavrty medzi kaslajucimi smrkajucimi ludmi s horuckou a hnusnym obedom a zafajcenymi ludmi.
Ked som toto napisal inde, tak mi odpisali, ze by dali vypoved aj keby mali zostat nezamestnani.

Peto nieje jediny co ma nejake podobne problemy. Tych ludi je plne slovensko.
Akurat malo takych ludi (asi dvaja) pisu na forum urcene pre solventnych ludi co im nesluzi olpran z tesca len na cestu do prace, ci liberta babke do kostola a na chleba, ale ti co pisu pravidelne su to ludia byvajuci v
 domoch s garazou a maju biky aj po 5000€. Takeho podnikatela problemy inych ludi nezaujimaju, lebo on sa dokaze napakovat a aj keby mali vsetci rovnake vlohy, tak nieje dostatok vsetkeho pre vsetkych a an nikdy nebude.
Ked niekto co ma problemy napise na modrykonik tak je tam komunita podobych sociek a nikto mu nebude nadavat.

Ked mi v praci sekne v krizoch tak zas nebudem moct jazdit.
Niekto mi radil, kupit si HT. Lenze to by nezniesli moje platnicky v chrbte.
Dalsi mi napise ze si mam najst inu pracu.
Lenze ten sikovny zabuda, ze niekto musi robit tu podradnu pracu. Ak by boli vsetci sikovni ako on, tak kto bude kopat kanaly, ci dokladat tovar do regalov? A sam bohaty zabuda na to, ze je bohaty, lebo niekomu zaplatil malo.
Netreba sa smiat nikomu ze je unaveny z prace a nemoze bicyklovat. Takych ludi je vela ako on. Forum je aj pre socky.

Poslednych 20 rokov uz postupne prestavaju byt rocne obdobia.
V marci jazdim v tricku a v maji v zimnej bunde.

A stranka o zvietatach obhajuje ze uhyn je priroda a netreba do toho zasahovat, lenze kto znicil prirodu? Ludia, vyrubuju zdrave stromy za ucelom zisku, priemysel tiez nici prirodu. Auta mucholapky ci postreky nicia potravu pre spevavce a vsetka priroda a jej kolobeh spolu suvisi.
20.05.2019 - 22:07:52
08
Kokso, napisat taky dlhy prispevok na mobile, hned som suci na PN-ku :-D.
20.05.2019 - 22:15:57
016
init
po precitani tvojho postu som si hned spomenul na vuk-a a tusil som spravne :lol:
21.05.2019 - 16:08:38
00
A sup na trenažér
21.05.2019 - 16:09:26
00
( PRÍSPEVOK VYMAZANÝ )

Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.


Naposledy upravil IDVert3X dňa 24.06.2019 - 18:41:29, celkovo upravené 1 krát.

21.05.2019 - 17:20:07
01
A dali by si k tomu este studene parky s teplym pivom :)
21.05.2019 - 17:30:06
00
Cely tyzden pekne a som do vecera v praci kde sa topim vo vlastnej stave pod strechou so stresnymi oknami a cez vikend dazd. To si nemozem ani vyjst na dlhsi vyjazd. Aj dnes len 20km ked ma zahnali krupy a burka. Clovek co robi doma na smeny 8h si vyjde ked je slnecno hocikedu a ten co robi mimo 12ky a ak by kazdy vikend prsalo, tak jedine vikendovy trenazer ak bude vladat po tazkej manualnej praci kde dvyha tazke veci, ohyba v ruke kable hrube ako hadica z vysavaca a je doskriabany od toho.
Poznam niekolko ludi co maju najazdenych 8000km a viac. A vsetci su ztp invalidi, ci robia na 4 hodiny na polovicny invalidny.
Ja si uz ani nepamatam ked som naposledy robil menej ako 12 hodin za den a to este aj sviatky robime. Aj na velky piatok a sobotu sa robilo. A pritom je to sukromna vyroba a nie zabezpecovanie statnych sluzieb.
Keby aspon cez vikendy neprsalo.
22.06.2019 - 14:49:08
00
;(
22.06.2019 - 15:17:02
01
Škoda že práca môže byť len jedna za celý život a nedá sa zmeniť 😭
22.06.2019 - 16:24:24
03
Martinsrs napísal:
Škoda že práca môže byť len jedna za celý život a nedá sa zmeniť 😭
to je pravda.
Sofer autobusu nemoze kucharcit ked sa tomu vyzna ako hus pivu. Strojar nemoze byt kadernik. A ked kadernikovy zamestnavatel roztrha vypoved, tak bude strihat ludi dosmrti. Aj tak by si mohol hladat len ine kadernictvo.
Dislexia na soferovanie a cudzie jazyky je dnes tazky problem. Takeho nechcu nikde. Vsade chcu s ovladanim cudzieho jazyka aj ked nieje potrebny kvoli tomu aby im neposlali bezdaka z uradu prace a vsade chcu flexibilnych a firmy maju za mestom, kde nechodi bus. A ak sa nerobi na firme, tak firma ide za zakaznikom na aute.
Este ze poznam radar na shmu. Ten ma zachranil pred krupami.
http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar
http://radar.bourky.cz/
22.06.2019 - 18:03:09
00
Poznam čašníka, ktorý pracuje ako CNC frézar, a aj koľkých vyučených frézarov skoval do vačku
22.06.2019 - 19:41:49
01
Hosť napísal:
Celý víkend bude taky, chcel som ísť na výlet, ale takto len ráno vybehnem na 2 hodiny pred dažďom... Ale dážď je už potrebný

Nesmut. Ja som uz 3 tyzdne nemal skutocny vyjazd. Trenazer, alebo 14-25km trasy sa nerataju. Jeden vikend bik v servise, druhy v sobotu chyta chripka od kolegov co prechodia zapal priedusiek v praci a v nedelu prsi a teraz treti rano krupy a vsade blato a zas sa chysta prsat.
Aj nasim to vadi, ked chceli na cucoriedky, lebo ked niekto pracuje a vtedy je pekne a potom ked je vikend je skaredo je burka.
Jedine ist na ztp ci na polovicny invalidny s chorobou ktora neomedzuje bicyklovanie.
A jazdit aj cez tyzden. Predtym za 2 mesiace 500km a teraz za 3 tyzdne iba 50km.
Poznam viacerich ztp co su doma cely tyzden a maju viac ako 8000km rocne najazdene.
Ak je to viac vikendov po sebe je to este horsie. A to kupovat do prace na ubytovnu este jeden bicykel s trenazerom na pol hodiny jazdit sa neoplati, hlavne, ked neviem ci tam budem pracovat este 5rokov, alebo 2 tyzdne. 100km sa neda do prace na bicykli s trenazerom na chrbte a 100 euro za trenazer a 300e za bik nemam na viac. A ked po tazkej manualnej 12ke kde sa stoji v 40 stupnoch s vrtackou na rebriku ci roztraseny od priamociarej rucnej pili a pilin vo vlasoch od karbobrusky, to idem hned po praci so svalovicou celeho tela za hodinu po fajronte o 19tej spat. A kazdy trosku psychycky schopnejsi prisposobit sa anglictine vlastniacich auto behom
kratkeho casu davaju vypoved a idu niekam robit kde zarobia aspon 900-1500e za 8 hodin.


Naposledy upravil zaman dňa 27.07.2019 - 11:30:30, celkovo upravené 1 krát.

27.07.2019 - 11:18:39
00
To tí čo nerobia ťažkú prácu nepochopia... Inak stihol som ten výjazd... Teraz sa na Senec valí veľká búrka, tma je jak o 10 večer 😊
27.07.2019 - 11:21:56
01
Hosť napísal:
To tí čo nerobia ťažkú prácu nepochopia... Inak stihol som ten výjazd... Teraz sa na Senec valí veľká búrka, tma je jak o 10 večer 😊

Ano. Nepochopia. A ti co pochopia, tak povedia, ze si mam najst inu pracu.
A kto potom bude robit tu pracu co ja? Postavit dom v ktorom ti cyklisti byvaju ci most po ktorom jazdia, niekto musi.
Aha otrok, ktory pracuje a spi. Ze im neni hamba bez stipky svedomia a logiky.

Nech ide ten co mi da minusku povinne za minimalku 12ky asfaltovat na slnku nejaku cyklotrasu aby mal po com jazdit.
Tazka manualna praca, ktoru niekto musi urobit nikdy nieje na Slovensku na 6hodin za 1500€. Clovek co dlho manualne maka aj v zlom pocasi nema vecer silu ist na jazdu. Hlavne montaznici chodiaci na tyzdnovky dvojtyzdnovky a viac.

Itckar co popija kavicku za plat 3000€ toto nepochopi. Nema skusenost. Nech si uvedomi, ze pri stavbe jeho kancelarie mali smrtelny uraz 4 stavbari.


Naposledy upravil zaman dňa 27.07.2019 - 11:50:45, celkovo upravené 1 krát.

27.07.2019 - 11:37:14
01
Hosť napísal:
To tí čo nerobia ťažkú prácu nepochopia... Inak stihol som ten výjazd... Teraz sa na Senec valí veľká búrka, tma je jak o 10 večer 😊

Co by nie .. a naopak, je aj praca, ked manualne nerobis a je to este horsie ako taka praca aku spomis. A to zas asi nepochopia ti, co si myslia, ze niet tazsej prace ako manualna... napr. aj lekari, co tahaju 24h a potom ich este aj tak zavolaju, lebo sa nieco stane .. atd. .. si mozes vybrat, ci ti odidu krize, alebo nieco ine z tazkej manualne prace, alebo sa zblaznis a skoncis ako alkoholik, lebo sa nevyspis a este ti kazdy chvilu z kazdej strany nadavaju. A musis, za zakona.

Je uplne ok sa postazovat na to, ze ta praca nici, alebo ze nedokazes/nemozes to zmenit. Ale uz nie je ok tvrdit, ze ta moja je najhorsia a ini to maju v pohode. Lebo nevies... ludi, co jazdia na bajku, lebo mozu je zlomok oproti tym, co nemozu vobec. Len tych tu neuvidis vyplakavat. Pretoze namiesto toho aby riesili, ci pojdu na bajk, riesia, ci vobec preziju. Dokial na bajku jazdis a mozes .. nehovoriac o tom, ze furt spekulujes ... tak to mas este stale paradne ;)

A vyjadz .. ja som napr. nestihol .. lebo som spekuloval :D .. resp. myslel som podla radaru, ze to dojde skorej, tak mozes byt rad :D
27.07.2019 - 11:50:31
09
keyboard_arrow_up