zoja. Kritizovat mozem len vtedy ked mam s tym osobnu skusenost a logicky vysvetlim preco mi prilba nevyhovuje.
Napisat hlupost ze ju nechcem a nenapisat pricinu preco, je smiesne.
A ak niekto dava prednost ucesu pred zdravim tak je to tiez chore.
A ak je niekomu nepohodlna, tak nech sa najprv pokusi najst aj vyskusat pohodlnu. A nech pise az potom, ze sa mu nepodarilo zohnat taku, aby bola pohodlna.
Kolega sa somnou v praci pohadal a zistil som, ze nikdy ziadnu nemal, len tazku stavbarsku bez dier. Ja z osobnej skusenosti viem, ze su aj nepohodlne prilby, ktore mi nesadli.
Ja som mal 3 prilby a az ta posledna je pre mna pohodlna aj v horku a nieje ju na hlave citit po dlhsej dobe. Na spolocnom vyjazde pri jedeni ju vsetci zlozili, iba ja som jedol v nej. Vobec netlaci a ked trhnem hlavou, vobec sa na hlave ani trosku nesuchne, ako tie 2 predtym.
Zoja. To bolo myslene vseobecne na vsetkych co ju nenosia. A jazdit, ze bude prilba plnit funkciu ciapky a v lete ju netreba... prilba ma plnit hlavne bezpecnost.
Ja mam jednu letnu, ktoru povolim a vmesti sa do nej aj ciapka.
Takže si to predstavujete asi takto:
Ak si cyklista nevie odopnúť tretry z pedálov, spadne a zlomí si lakeť a kľúčnu kosť, liečbu bude kompletne hradiť zdravotná poisťovňa, lebo mal prilbu.
Ak motorista pri tesnom predbiehaní späťákom odhodí cyklistu do priekopy alebo na obrubník a cyklista si rozbije hlavu, liečbu si bude musieť komplet hradiť cyklista, lebo nemal prilbu.
???
cyklista si v tomto pripade bude vymahat financie za liecbu a veci s tym spojene od motoristu ktory nehodu zapricinil
Polo to cyklista moze, ale vodic v takom pripade za jeho zranenie hlavy nezodpoveda (ak znalec preukaze, ze cyklista by take zranenie neutrpel keby mal prilbu), takze mu nic nezaplati, ani jeho poistovna z PZP
""" Polo to cyklista moze, ale vodic v takom pripade za jeho zranenie hlavy nezodpoveda (ak znalec preukaze, ze cyklista by take zranenie neutrpel keby mal prilbu), takze mu nic nezaplati, ani jeho poistovna z PZP """
Zdravotné poisťovne preplácajú liečenie motoristom, ktorí zavinili nehodu a sebazranenie porušením dopravných predpisov a vy navrhujete, aby to pre cyklistov neplatilo ani v prípade, keď nehodu nezavinia.
Vysvetlil by mi niekto zo starsej generacie (60r+) , co pre vas znamena jazdenie bez prilby ? Dost casto vidavam na cestaku sedovlasych, sice komplet nahodenych v elastakoch, ale prilba abstentuje a hlavu zdobi maximalne cyklociapocka so siltikom proti slnku.
dxdexter Ak ide o zvyk, tak zrejme velmi selektivny. Kedysi boli bicykle len s ocelovym ramom, a drviva vacsina tych postarsich, ktori jazdia bez prilieb, su na bicykloch s karbonovym alebo hlinikovym ramom .
Zvlastne je, ze ani zhustena premavka, teda zmenene okolnosti, ich nepresvedcili k zmene zvyku.
Vcera si to supoval starsi cyklista na horaku od BK smerom na Limbach, helma samozrejme pripnuta na ruksaku a pomaly teda nesiel. Kamienkovej drte je tam pozehnane.
Ako je to so zákazmi v Maďarsku blízko hraníc. Som zúfalý samé nečakané zákazy na cestách prvej triedy, žadne obchádzky, len brutálne zachácky. Cyklonavigácia mapy.cz ma púšťa v podstate všade až na jeden úsek, tam by sa to dalo obínsť cyklochodníkom, len drb ukončený v makadame, obchádzka len veľkou nezmyselnou zachádzkou, čo som odmietol. Idem poslednou dedinou v maďarsku pred Medveďovom, že to už dám a tu drb znova zákaz, že by som sa na SK ani nedostal, to ma definitívne dostalo. Nechápem, som už na Slovensku v Medveďove ale svedomie nemám čisté 🙁 Nevedel som sa vynájsť, len zákazmi. Keď som tu dával trasy, tak ma nik neupozornil 🙁
Ked to zovseobecnim, madari maju na vsetkych jednotkach zakaz vjazdu cyklistom. (Urcite su vynimky ale akor ne ako ano) Ak tam je cyklochodnik ides po nom, ak nie mas smolu. Teda, treba planovat cesty tak, aby si sa im vopred vyhol
V Maďarsku sú zákazy, treba ísť po cyklotrasach a pozerať do mapy. Ako dobrá navi poslúži Google Maps. Medveďov neviem ale Šahy Štúrovo Somoška Rajka Milhosť ok. Možno je ich viac. Po Maďarsku fakt len Google Maps je jediná schopná navi pre bicykle. Ešte aj locus je v pohode ale strašne žere baterku. Je to už asi rok čo som tam nebol
Najlepšie bolo, kde bol dlhý cyklochodník, tam žiaden zákaz. A nemajú na všade, lebo neboli zakázané očividne celé úseky ciest, aj keď väčšina asi áno. Chcel som ísť späť z Komárna do Medveďova kúsok cez Maďarsko popod hranice a dopadlo to takto. Z jednej strany Dunaj, z druhej strany diaľnica a asi možná cesta ešte ďajej na juh. Cyklocesta jedna bola kým neskončila v hroznom makadame. A drobné obchádzky čo som si všímal tiež makadamove 🙁
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napisat hlupost ze ju nechcem a nenapisat pricinu preco, je smiesne.
A ak niekto dava prednost ucesu pred zdravim tak je to tiez chore.
A ak je niekomu nepohodlna, tak nech sa najprv pokusi najst aj vyskusat pohodlnu. A nech pise az potom, ze sa mu nepodarilo zohnat taku, aby bola pohodlna.
Kolega sa somnou v praci pohadal a zistil som, ze nikdy ziadnu nemal, len tazku stavbarsku bez dier. Ja z osobnej skusenosti viem, ze su aj nepohodlne prilby, ktore mi nesadli.
Ja som mal 3 prilby a az ta posledna je pre mna pohodlna aj v horku a nieje ju na hlave citit po dlhsej dobe. Na spolocnom vyjazde pri jedeni ju vsetci zlozili, iba ja som jedol v nej. Vobec netlaci a ked trhnem hlavou, vobec sa na hlave ani trosku nesuchne, ako tie 2 predtym.
Tie dve som nosil napriek malej nepohodlnosti kvoli bezpecnosti.
Ja mam prilbu 256g na rozdiel od tohto co dal fotku cca 465g
https://www.mtbiker.sk/shop/prilby/xc-a-tour-prilby/alpina-prilba-mythos-3-0-l-e-matna-cierna-pilba.html
https://www.mtbiker.sk/forum/post1496669.html#p1496669
Neviem ci moja menej kvalitna ale lepsie ako ziadna. Je lahsia lebo je urcena na lahsi styl jazdy.
https://dennikn.sk/blog/1234167/prilbu-som-nenosila-az-kym-ma-nemusel-zachranovat-vrtulnik/?fbclid=IwAR3lj4sDdS3TzDLljcoze2mj2zeD3FjtpfrWHNc44D7dF2H0IDYTX5ZTPGo#comments
Kde som písala, že ju nechcem ? V zime jazdím s prilbou. Dokonca mám doma až 2. Jednu na teploty 0 až 10 a druhú keď mrzne. Je to lepšie ako čiapka.
Ja mam jednu letnu, ktoru povolim a vmesti sa do nej aj ciapka.
Ak si cyklista nevie odopnúť tretry z pedálov, spadne a zlomí si lakeť a kľúčnu kosť, liečbu bude kompletne hradiť zdravotná poisťovňa, lebo mal prilbu.
Ak motorista pri tesnom predbiehaní späťákom odhodí cyklistu do priekopy alebo na obrubník a cyklista si rozbije hlavu, liečbu si bude musieť komplet hradiť cyklista, lebo nemal prilbu.
???
cyklista si v tomto pripade bude vymahat financie za liecbu a veci s tym spojene od motoristu ktory nehodu zapricinil
Zdravotné poisťovne preplácajú liečenie motoristom, ktorí zavinili nehodu a sebazranenie porušením dopravných predpisov a vy navrhujete, aby to pre cyklistov neplatilo ani v prípade, keď nehodu nezavinia.
Zvlastne je, ze ani zhustena premavka, teda zmenene okolnosti, ich nepresvedcili k zmene zvyku.