chlopi este tie vakuove dozy-ja som toho nazoru ze to su len “akoze vakuove”, neexistuje ze tam vytvoris vakuum, len vytlacis nejaku cast vzduchu. cize kava ja aj tak vystavena vzduchu ktory sa okolo zrniecok nachadza tak ci tak. som toho nazoru co roman, dobre praziarne maju solidne balenia, nasypes co potrebujes, na tesno pritlacis vrecko ku kave, zip zatlacis uzaver vrecka, cez ventil vytlacis prebytok a mas to rovnako ako v doze mozno este o nieco lepsie lebo vrecko je predsa len tvarnejsie a mas tam aj obal a nazov kavy. ked otvorim 250-350g balenie tak ho aj tak minies za 2-5dni a to je uplne OK. (teda aspon ja som nezbadal pokles kvality, niekedy dokonca naopak je to lepsie)
Ja tiez tak robim, pouzivam len originalne sacky 250g. Neviem vsak porovnat s vakuovymi dozami, lebo som nemal tu potrebu (kupujem len 250g balenia, radsej 4 balenia po 250g, ako 1x 1kg balenie).