Ja nechcem jazdit schvalne tam, len kvoli tomu, ze zakazane ovocie najviac chuti, ale chcem objavovat aj ine krasy prirody. UZ som isiel aj cez sukromnu zahradu, aby som neodpadol. Lebo tlacit naspat 5km do kopca po 50km pri 30stuponov s praznou flaskou nejde. Tak som prebehol, prisiel na hlavnu a sup domov. Na mape isla trasa cez sukromnu zahradu.
Tu ide cely cas o to, ze bike nijako neznecistuje a slusny cyklista neohrozuje ostatnich turistov. Ti tam mozu a moze tam aj turista tlaciaci bik. Chapem ze straznik nevie povedat na prvy pohlad, ci ohrozujem niekoho alebo seba, alebo nie. Pojdem tam kam ja chcem, z moralneho hladiska. Zakon je absurdny. Ak tam bude zakazane aj pre pesich, tak tam nepojdem. Nejdem ani do vlakoveho tunela, ani na stavenisko, kde jazdia domiesavace, ale ak tam mozu turisti peso, tak je blbost, aby som tam nemohol s obycajnym bicyklom.
Martin13x13 to na konci svojho posledneho prispevku spravne napisal o tom uradnikovy.
V meste po obycajnom chodniku je zakazane jazdit cyklistom. Ti maju vedla chodnika cestu. Lenze v lese vedla lesnej cesty nieje cesta pre bicykle. To im straz nedopraje turu? Maju zamknut bicykel pred hranicou zakazu nech im ho ukradnu? A co ked prisli z takej dialky, ze im z domu nejde autobus a nemaju auto a chcu sa pozriet tiez na prirodu? A ist do prirody autobusom plnym bacilov je tiez nevhodne, ak je moznost na bicykli.
Proste volakto neznasa cyklistov uz po jednej osobnej zlej skusenosti a ak ma kompetencie tak sikanuje slusnych.
07.09.2019 - 19:25:58
01
"UZ som isiel aj cez sukromnu zahradu, aby som neodpadol. Lebo tlacit naspat 5km do kopca po 50km pri 30stuponov s praznou flaskou nejde. Pojdem tam kam ja chcem, z moralneho hladiska. Zakon je absurdny. Ak tam bude zakazane aj pre pesich, tak tam nepojdem. Nejdem ani do vlakoveho tunela, ani na stavenisko, kde jazdia domiesavace, ale ak tam mozu turisti peso, tak je blbost, aby som tam nemohol s obycajnym bicyklom."

Ktorý z týchto expertov si ty? https://www.hzs.sk/typy-aktualit/pomoc-uviaznutym-cyklistom-v-lipnerovej-rizni/
07.09.2019 - 22:59:34
00
Ja mam mapy.cz a jazdim po vyznacenych ciarkovanych trasach, pripadne s niekym, kto tadial uz niekedy isiel. Neskumam nove na mape nevyznacene cesty a ani sa nepustam krovim.
08.09.2019 - 09:03:25
00
cokupit: Chces mat pohodu ale silou mocou chces ist do 4. stupna s bajkom. Naco? Len a len pre to tvoje ego.
Iba zlomok uzemia je taky, kam sa bajkom nema chodit, ale ty just chces ist prave tam...

Vidim ze vam absolutne unika pointa a realitu vidite vyhradne podla seba. Zrejme spadate presne do kategorie ludi o ktorej som pisal. Hlavne vidiet svoju pravdu, bez logickeho usudku, konstruktivnej komunikacie a tam to konci. Nasledne argumentovat nezmyslom a hadat sa.

Ospravedlnujem sa za nechapavost, ale o akom egu pisete ? Co to ma spolocne s egom ? To chapete asi len vy. Ano, urcite idem 20-30km na bajku, vyhradne z dovodu aby som mohol porusit CHKO 4 a nasledne sa vratim domov. To je celi zmysel mojho bicyklovania. :) Palec hore. Podla svojho ega zrejme sudite aj inych. Nie je kazdy bajker iba cestak ci sportovy trial jazdec. Praveze naopak, vacsina cyklistov je rekreacnych co chcu zdravim sposobom spoznavat krajinu, prirodu, historiu, pamiatky. V predmetnych CHKO 4 su totiz nadherne vyhliadky, pamiatky, prirodne zaujimavosti, Co je zle na fakte ak ich chcem spoznat aby som ich mohol ukazat detom, priatelke, atd.. Ako sa k nim mam dostat na bicykli co je jeden z najekologickejsich a najzdravsich sposobov ak nechcem sadnut do MHD ktora nepomoze mojmu zdraviu, rovnako ako aj zivotnemu prostrediu, ci rovno do auta kde sa vyveziem 100 metrov od lesa ? Co mam nechat bajk niekde zamknuty o konar stromu pretoze je problem aj to ked bajk tlacim ? V premavke som povazovany za chodca ale tu nie. To je absurdne a z logikou to nema nic spolocne. Ale jasne, co ma ja do toho, tam mas x prazdnych lesov CHKO 1,2, alebo asfalt. Co sa ti nepaci, bud spokojny, drz usta a krok. Super pristup.
08.09.2019 - 14:00:41
01
Tvoje ego sa prejavuje presne v tom čo píšeš. Samé ja ja ja, ja chcem ja ja ja... kašlať na zákony lebo JA.
Ten 4tý stupeň je tam z nejakých dôvodov a tým hlavným je v prvom rade ochrana prírody. A tá sa chráni nie len pre teba, ale v prospech všetkých. Ty si si egoisticky zmyslel, že tam chceš ísť napriek zákazu na bajku, lebo sa ti nechce bajk zamknúť a nechce sa ti ísť peši a autobusom a neviem čo to tu splietaš za hlúposti. Zase a znova je to iba samé ja ja ja. Prachsprosté nabubralé EGO, ktoré odmieta akceptovať prostý fakt, že na isté miesta sa s bajkom chodiť nemá.

PS: správne píšeš, v PREMÁVKE keď tlačíš bajk si chodec podľa zákona o cestnej premávke. V lese na vyhliadke v 4tom stupni ochrany si s bajkom priestupca, ktorý tam nemá čo hľadať.
08.09.2019 - 14:35:39
01
cokupit
Kaslat ci nekaslat na zakony?
A co ak je zakon absurdny?
Aj zakony tvoria ludia a nie Boh.
Aj ti co ich tvoria niesu neomylni.

Povedzme si konecne narovinu podstatu zakona, preco tam peso bez bicykla mozem a tlacit bicykel nie. A prosim nevykrucaj sa. Z bicykla nevyteka olej ani benzin.

Kvoli jednemu adrenalin downhillakovy co kompetentnemu zranil dceru bude kravatak hadzat slusnych do jedneho vreca? Alebo mu cyklisti jednoducho vadia. Ci zly downhillak dostal len podmienku a malu pokutu?

Lenze tu sa nemoze ani tlacit, lebo zeleny mozog si mysli ze to neustrazi a downhillak ked uvidi zelenaka, tak zosadne?
Je to kvoli tomu uradnikovy co nerozmysla, len odklepne aby mal pokoj, zisk a kamarata.

Pritom zelenak sa tam vyvezie na lade nive bez spz a s kamaratmi sa pozdravia.

Ako mi kamarat povedal. Slusni policajt ma necha tak a ked je policajt kkt, tak si najde nieco, aj keby som nic nespravil.
Len niekto co chce mat v praci premie a byt za horliveho policajta a splnit kovoty na pokuty, bude zastavovat aj tych co maju skladaci bicykel v ruksaku.
08.09.2019 - 14:58:55
00
Ak je zakon absurdny, mas x moznosti, ako volat po naprave. A vobec nic ti nebrani pohnut zadkom a pricinit sa o to, aby na tej ktorej ceste pribudlo "C".
Ale naco, ved splietat nieco o zlych policajtoch, uradnikoch a ochranaroch je najlahsie.

A preco tam nemozes tlacit? Lebo by si netlacil... Bolo ti teplucko, tak si siel aj cez zahrady. Martinovi sa kracat nechce. Ale zrovna vy dvaja sa tu dusujete, ze by ste tak moc chceli tlacit... A to vy ste este z tych slusnejsich.
08.09.2019 - 19:20:52
00
Nevedel som ze tam ma niekto zahradu. Na mapach.cz bola ciarkovana trasa a ziadna zahrada a skutocne tam ta cesta bola. Nebudem riskovat infarkt.

Ak je zakon absurdny, nebudem sa starat, aby ho zmenili, ale ho nebudem posluchat.
Ak zakon prikaze skocit z okna, jednoducho neposluchnem.
08.09.2019 - 19:25:09
00
Tvoje ego sa prejavuje presne v tom čo píšeš. Samé ja ja ja, ja chcem ja ja ja... kašlať na zákony lebo JA.
Ten 4tý stupeň je tam z nejakých dôvodov a tým hlavným je v prvom rade ochrana prírody. A tá sa chráni nie len pre teba, ale v prospech všetkých. Ty si si egoisticky zmyslel, že tam chceš ísť napriek zákazu na bajku, lebo sa ti nechce bajk zamknúť a nechce sa ti ísť peši a autobusom a neviem čo to tu splietaš za hlúposti. Zase a znova je to iba samé ja ja ja. Prachsprosté nabubralé EGO, ktoré odmieta akceptovať prostý fakt, že na isté miesta sa s bajkom chodiť nemá.


---
Vasa argumentacia je naozaj prazvlastna. Tazko sa k nej vobec vyjadrovat. Vsade sama domnienka, dohad, teoria, bez faktov. A ak argument dojde, konci to pri slepom opierani sa o zakon, ci o odpoved, tak to zmente.

Pokusov o zmenu bolo niekolko, no vzhladom na skutocnost ze islo o mocensky zaujem, lobby, to bolo absolutne ignorovane.

Ano, napisal ste to spravne, les, pamiatka, vyhliadka, atd. ma byt pre vsetych, cize ako pre inych, tak aj pre mna, nie iba pre vyvolenych, ci ludi co maju radi npr. iba pesiu chodzu. Ze bajk nici prirodu ? V dnesnej dobe ked je bajk jedno z mala globalne dostupnych moznosti ako setrti prirodu to je naozaj na smiech. To ze sa najde zopar aparatov neznamena ze si to maju odkaslat vsetci. A aj to tych pripadov je ako safranu na rozdiel od inych prepravnych prostriedkov ako auto, motorka, atd. To by sme podla tejto logiky mali zrusit aj auta a nech ludia chodia peso. Skvele riesenie, nie ? Mozem ist robit uradnika, ochranara, atd. Okrem toho, kde je vobec nejaka statist. ohladom nehod v lese, ci nicenia prirody ? Jaj, nie je ziadna, pretoze by vyznela vtipne ak by mala 5 riadkov.

A ku zvyksu sa tazko vobec vyjadrit. Kde mam ten bajk zamknut, premyslate vobec ? A posielata ma MHD ? Nuz, to ste naozaj velky ochrancha prirody ak mam na miesto bajku sadnut do MHD, ci auta ktore spaluju fosilne paliva a vyniest si zadok rovno pod les. A najvacsi vtip je, ze cloveku co chce ist 20 km az do lesa na bajku, chce dokonca kludne aj tlacit, napisete ze je lenivec a poslete ho MHD. :))) Tak to uz je naozaj trochu vela na moju logiku, ospravedlnujem sa. A samozrejme ma poznate, ihned sudite a uz vopred viete ze by som ten bajk vlastne vobec netlacil. :)

Argumentacia ako v 2005 na obhajobu predmetneho zakonu, ako sa vyrazne ( v 2005 ) pocet cyklistov zvysuje, aj ked ich mame na priemer EU tragicky malo este aj 2019. Ako niekto niekde v lese zrazil na bajku, aj ked je to jeden ci zopar pripadov za rok, ( ak vobec ) . A este co ? Aha, ako bajk nici vrchnu podu, urcite, normalne so na poslednom vyjazde vytvaral 6 metrovu dialnicu v lese a lietala za mnou poda. ( snad tona na tie 40mm kolieska ) a ked bajk tlacim, to uz ani nehovorim a za mnou dalsich nula cyklistov co som stretol. Naco je im vlastne tazka technika, staci zavolat bajkerov. A vysoku som plasil tak, ze vedla mna stala tak 10 min. a az ked som ju slusne poprosil, rozhodla sa odkracat. Co som videl v 4 stupni CHKO, to opisovat nebudem. snad 5-6 metrova dialnica v lese co ani tatrovka nespravi o dlzke x stovak metrov az, km, dva, zrejme bolo treba spravit nejaku cestu aby sa niekto mohol dopravit v 4 CHKO aj na aute, X kalaji o hlbke snad 10 cm, bezny sofer z mesta, nie ? Nejaka ta nalozena, casto chodiaca Lada Niva, ATW. X stovak metrov stvorc. poskodeneho lesa v 3-4 CHKO vdaka zaujmu kde sa potisku dohodne ochranar s lesnikom, nieco za nieco, atd. Ale zabudol som ze pri tych nehoraznych pneu na bajku, vahe a ohromnom vykone som skodna v lese ja, nemam tam co hladat a ak chcem ist na nejaku vyhliadku, mam nechat bajk doma a dopravit sa tam autom ci MHD. To je to co ma rozculuje, ze z nas niekto vytvara hlupakov.

A neustale tu pisete o nejakom egu, no obcas to, co hadzeme na inych, je vlastne nas vlastny problem, ze jo.

Ale uzatvorme radsej tuto diskusiu plnu teorie, domyslania a slabych argumentov, mam totiz pocit ze je hodnotovo na urovni bulvaru alias, TOPKY.sk.

Prajem pekny den.
09.09.2019 - 17:39:00
01
Clapi, prestante to tu riesis. Argumentacia
Hosť napísal:
Ak je zakon absurdny, nebudem sa starat, aby ho zmenili, ale ho nebudem posluchat. Ak zakon prikaze skocit z okna, jednoducho neposluchnem.

je totalne scestna. Ak je zakon zly, treba sa pokusit ho zmenit, legalne! A nezijeme v bananovej republike, kde by prikazovali skakat z okna, to je somarina. Nerespektovanie zakona "lebo sa mi nepaci" je anarchia (napr. preco by som mal ist po dialnici len 130 km/h, ked moje auto da v pohode 190 km/h a cesta je siroka?).
Vela legalnych trailov vzniklo zasluhou Slomby, ktora zacala presadzovat legalne budovanie voci ilegalnemu. Je to tazsii sposob, ale vysledky su potom ovela trvacnejsie a jazdenie bezproblemove.
4-ty stupen ochrany je 4-ty stupen ochrany, netreba spekulovat, preco by tam bajk nemohol, to znie ako ohybanie zakona ako sa mi paci. A ak spekulovat, tak legalne pozadovat zmenu. Chce to viac namahy, jednoduchsie je o tom len pisat, ze preco...
No a ked sa rozhodnete zakon z nejakeho dovodu porusit, urobte tak vynimocte, s respektom a v tichosti ... ;)
09.09.2019 - 18:33:01
03
4 stupen ochrany a peso tam mozem a bicykel nesmiem mat ani v ruksaku?
Absurdnych zakonov je vela.
Treba uvazovat s rozumom a moralne.
Nebudem si po dialnici jazdit ako chcem, lebo sedliacky rozum mi hovori, ze vyssia rychlost nieje zakazana pre zabavu, ale pre bezpecnost.
AKO POSKODZUJE PRIRODU BICYKEL OPORTI PESIM TURISTOM?
Keby zakazali v 4 stupni aj pesim, tak by som chapal ze chcu nedotknutu prirodu. Takto je to obmedzovanie jednej skupiny ludi, len preto ze kompetentny neznasa cyklistov, lebo mu cyklista zrazil malu dcerku.
Nijako neohybam zakon. Zakon si vysvetlujem spravne. Nesmie sa tam ist s nicim co pripomina bicykel. Ale preco? Polovnik mi sam povedal kedysi, ze niektore zakony obmedzuju slusnych, aby lahsie obmedzili tych zlych.
Moralne prirode neskodim, kedze pesi turista tiez neskodi a ze je zakon zly neriesim.
Vela zakonov je nezmyselnych
Moralny policajt mi nespravi nic a nemoralny si najde vzdy nieco.


http://silvikaxd.blog.sector.sk/blogclanok/9383/50-najhlupejsich-zakonov-sveta.htm

Napriklad :

8. V Memphise žaby nesmú kvákať po desiatej hodine večer.

V Brazilii podpalil chlap obchod z motorkami, lebo neznamy motorkar zrazil jeho dieta.


Naposledy upravil zaman dňa 09.09.2019 - 19:47:24, celkovo upravené 1 krát.

09.09.2019 - 19:41:04
00
Neviem, či má zmysel odpovedať, pretože chlapci sú aj tak presvedčení o svojom, ale čo už:

Bicykel viac plaší zver ako peší turista

Bicykel má - samozrejme, najmä v klesaniach - väčši eróziu ako peší turista.

Peší turista i bajker sú v chránenom území rušivými prvkami, pričom vďaka bicyklu sa do chráneného územia môže dostať viac ľudí - rušivých prvkov, ako bez bicykla.

Namiesto pindania skúste radšej niečo urobiť. Pindať na internetoch dokáže každý, ale niečo urobiť pre odstránenie nezmyselných obmedzení, to už nie.
09.09.2019 - 19:46:28
01
Martin13x13 napísal:

Pokusov o zmenu bolo niekolko, no vzhladom na skutocnost ze islo o mocensky zaujem, lobby, to bolo absolutne ignorovane.



O akých, ktorých "niekoľkých" pokusoch píšeš?
09.09.2019 - 19:49:12
01
Tak ked som rusivy vpliv tak nech zakazu aj pesim turistom. Moj kolega chodi peso po horach ale vzdy sa pod horu dovezie autom. Pekne nici ovzdusie vyfukom a potrebou tazby ropy.
A ochranari kazu byt hlucni, aby sme sa vyhli medvedom.
Ja mam 48kg a stopu nespravim ziadnu. Nesmykujem. Idem pomaly. 120kg pesi turista spravi hlbsiu stopu.
Som cykloturista a nejde mi o vozenie a uzivanie si rychlosti ako niektorym v padoch na biku, ale o prirodu.
Pokial ma zakon opodstatnenie tak ho dodrzujem. Ak nema, nebudu ma sikanovat. Jeden chlap u nas porozhadzoval otravu a kopec psov umrelo a to len kvoli tomu ze nezodpovedny psickar nezabezpecil potrebu psa tak ako treba a otravar ked siel rano do prace do toho stupil. Keby bol poslanec, pokusi sa zakazat psov v meste.


Naposledy upravil zaman dňa 09.09.2019 - 19:59:55, celkovo upravené 1 krát.

09.09.2019 - 19:50:21
00
Zákon nejde spraviť tak, že cyklistom pod 50 kg vjazd povolí a tým na 100 nie. Nejde ho spraviť ani tak, že tým čo nešmykujú, vjazd povolí a tým čo šmykujú, vjazd nepovolí. Zákon ide spraviť tak, aby minimalizoval škody, aj keď ich nemôže úplne eliminovať. Zákaz vkazdu cyklistov do 4. a 5. stupňa mimo značených cyklotrás je takým spôsobom a myslím, že drvivá väčšina bajkerov to chápe.
09.09.2019 - 19:58:07
02
keyboard_arrow_up