Tu lopatku som myslel ironicky a ukazoval ako su postavene zakony. Zakon sa neda navrhnut tak, aby jednotlivym individualnym pripadom povolil niektore cinnosti z moralneho hladiska. Napriklad jazdu na bicykli cloveku bez nohy, miestom kadial mozu iba chodci a invalid nema inu moznost prepravy. To je vzdy na zvazenie iba na policajtovi ci ho polutuje a pusti ho dalej bez pokuty.
10.09.2019 - 04:39:54
00
Mojko ale ty ziadne moralne hladisko nemas. Ty mas len ego a kopu arogancie. Nie si fyzicky invalid, iba mentalny a to ta neospravedlnuje spravat sa ako xuj.
Vymyslas si krkolomne ospravedlnenia iba preto, lebo si sa rozhodol, ze ty si viac ako zakon a pre teba zakony neplatia. Ale raz nepekne narazis a potom ti ziadne bludy nepomozu.


Naposledy upravil cokupit dňa 10.09.2019 - 07:24:13, celkovo upravené 1 krát.

10.09.2019 - 05:48:46
01
Fyzickeho invalida poznam a tiez ho zastavil policajt. A ja mam zapal zil a na pesiu turistiku mozem zabudnut.
Vziat mi moznost bicyklovat, je ako vziat beznohemu vozicek. Ked bicykel existuje a pomaha chorym, tak im nebudeme strpcovat zivot. Pojdem na turistiku, lebo ma bavi a chcem vidiet krasy okolia a policajt mi da zniest bicykel na pleci a mne praskne zila a znovu budem dostavat injekcie fraxiparinu do brucha. Ja pocuvam na moju stranu urazok dost. Ze som ukradol babke pancuchy sikonky, ze to mam vyzliect v tom teple apod.
10.09.2019 - 06:01:04
00
cokupit napísal:
Mojko ale ty ziadne moralne hladisko nemas. Ty mas len ego a kopu arogancie. Nie si fyzicky invalid, iba mentalny a to ta neospravedlnuje spravat sa ako ****.
Vymyslas si krkolomne ospravedlnenia iba preto, lebo si sa rozhodol, ze ty si viac ako zakon a pre teba zakony neplatia. Ale raz nepekne narazia a potom ti ziadne bludy nepomozu.


Zakon neni ziadne nemenne slovo bozie.
Len skupinka mocnych a vplyvnych ludi si presadi svoj nazor...
10.09.2019 - 06:58:04
02
Pri zákone o lesoch a v ňom obsiahnutom zákaze bajkovania mimo lesných ciest a značených trás je to tak. Presadili si to poľovníci.
Ale kto je "skupinkou mocných a vplyvných ľudí", ktorí si presadili zákaz bajkovania mimo trás v 3.-8. stupni ochrany prírody?
10.09.2019 - 07:17:13
00
Ja hovorim o zakonoch vseobecne.A presadzuje ich tych 150 cocotov v parlamente a dalsi cocoti ktori tahaju za ich snurky...
10.09.2019 - 07:21:46
01
No šak aj zákon o ochrane prírody patrí medzi "zákony všeobecne". Poslanci (až na výnimky) zákony nepresadzujú, oni ich schvaľujú. Tak kto, ktorá skupinka presadila tie zákazy v zákone o ochrane prírody?
Lebo pravdupovediac iba drístaš, nič o tom nevieš. Nevadí mi to, každý sme nejaký, ale je dobré, aby ostatní vedeli o tom, že nemáš svoje tvrdenie podložené faktom a podľa toho ťa aj čítali.
10.09.2019 - 07:26:40
02
Dobre moj :clap:
10.09.2019 - 07:33:41
00
Lobbysta z hornych 10 000 presadi zakon a 150 dalsich mu ho z kamaratstva a dalsieho zisku schvali. Na spodinu sa nikdy neberie ohlad.
10.09.2019 - 11:25:10
00
Jaroh napísal:
Neviem, či má zmysel odpovedať, pretože chlapci sú aj tak presvedčení o svojom, ale čo už:

Bicykel viac plaší zver ako peší turista

Bicykel má - samozrejme, najmä v klesaniach - väčši eróziu ako peší turista.

Peší turista i bajker sú v chránenom území rušivými prvkami, pričom vďaka bicyklu sa do chráneného územia môže dostať viac ľudí - rušivých prvkov, ako bez bicykla.

Namiesto pindania skúste radšej niečo urobiť. Pindať na internetoch dokáže každý, ale niečo urobiť pre odstránenie nezmyselných obmedzení, to už nie.

Vidím tú výraznú eróziu biku aj v klesaniach. Myslím to ironicky, je plno miest kde cyklistov je málo (až žiadny), ale pešími je pôdny kryt totálne zerodovaný... a tým nadväzujem na ďalšiu vec, neviem kam pôjde viac cyklistov ako peších, moje skúsenosti sú také, že musím mať sakra šťastie aby som na mojich potulkách stretol aspoň jedného cyklistu. Ja nemám morálny problém ísť tam, kde chodia peší turisti, LKT, traktory, lesníci a ochranári (na autách) aj keď je to v chránenom území pokiaľ je to značená trasa (neznačenými cestami a zvážnicami v chránených oblastiach chodím málo, ak vôbec). Samozrejme nechodím po hrebeňoch Tatier, ani po exponovaných skalných stenách, musím sa tam dostať sám na biku (nie vyniesť na chrbte a potom sa spustiť strmhlav dole) a tým pádom eliminujem návštevy naozaj necyklistických oblastí. Paradoxne nemám problém s turistami ani oni so mnou (moje osobné skúsenosti), aj mi niekedy poradili. Treba byť slušný, pozdraviť, pustiť aj v zjazde a ak ma pustia oni pekne poďakovať (niekedy sa takto uďakujem ak som v rušnejšej oblasti a môže to byť aj oficiálny cyklochodník). A treba chodiť skoro ráno, keď je málo ľudí.

Najhoršie čo môžete pre cyklistiku na slovensku urobiť je v zjazde preletieť okolo ľudí ako hovädo, lebo si robíte súkromnú RS alebo strava segment...

Kľudne mi dajte nepáčiky, mne je to jedno.
10.09.2019 - 11:29:07
08
milos21 pekne napisane.
Myslel som to, ze ako aj
8. V Memphise žaby nesmú kvákať po desiatej hodine večer a dalsie podobne zakony,
je pravne povinne dodrziavat tento zakon, ale z ludskeho moralneho hladiska je to absurdne.
A zakaz cyklistov v lese je nafuknuta bublina a ziadnou rozumnou studiou nicenie prirody ako celku nieje podlozene. Ze niekoho niekto zrazi a nepotrestaju ho, vadi to pesim turistom a polovnikom aj pesi turisti.
Na bicykli urcite nebudem tlacit hore kopcom po nejakych skalach a cez krovie. Je tam cesta, tak si pomozem bicyklom ked peso nedokazem a auto znecistuje.
10.09.2019 - 18:20:13
00
Zákon nejde spraviť tak, že cyklistom pod 50 kg vjazd povolí a tým na 100 nie. Nejde ho spraviť ani tak, že tým čo nešmykujú, vjazd povolí a tým čo šmykujú, vjazd nepovolí. Zákon ide spraviť tak, aby minimalizoval škody, aj keď ich nemôže úplne eliminovať. Zákaz vkazdu cyklistov do 4. a 5. stupňa mimo značených cyklotrás je takým spôsobom a myslím, že drvivá väčšina bajkerov to chápe.

--
Chapem, ale pre mna je to trochu farizejske riesenie ako je u nas zvykom v zmysle, auta na chodnikoch, dajme tam zakaza statia, naco riesit parkoviska.

Taktiez ohladom toho ako zakon nieco nepozna, nemoze tomu zabranit. Nuz, to je ako keby ste napisal ze vozidla ktore su schopne dosiahnut rychlost nad 50km/h maju mat zakaz vjazdu do mesta, sice rychlost nemusia presiahnut, ale mozu. A ak mozu, vyriesme to jednoducho plosne. Nech auto odparkuju pred mestom a idu dalej peso a jazdia iba na cestach 1. triedy a dialniciach. Co ak nahodou budu svojou rychlostou niekoho ohrozovat, nieco nicit.

Turisit v case zakazu rozkladania ohna, mozu ohen zalozit, nemusia. Turista moze svojou obuvou do lesa narusovat podu, najme pri strmsich vzostupoch kde sa zapiera ci doslovne smyka, tak ako aj bezec. Moze vytvarat vacsi hluk ako bajk aj nemusi, moze sa stverat po stromoch a prechadzat hustinou ktoru nici aj nemusi. Preco teda nie je obmedzenie aj pre nich ? Ved je to rovnake riesenie, nevieme tomu zabranit tak ich odtial dostanme prec plosnym zakazom. Rovnako cyklista svojim rozhodnutim, jazdou moze vytvarat nadmernu hlucnost, ci poskodzovat vrchnu vrstvu pody, ale aj nemusi. Ako to ze na neho nefunguju rovnake pravidla ? Nuz, ze by to nebolo o tom ze zakon nieco nepozna ale o fakte ze si jednoducho niekto vysliapol na cyklistov ?

A ked sa budeme rozpravat otvorene, podla realneho stavu, nikdy som ziadnemu turist. nevadil, tak ako on nevadil mne aj ked bol na cyklotrase. Pozdravime sa, usmejeme, botka. Ludia su v lesoch privativejsi a nikdy ziaden problem nebol. Osobne mam dokonca pocit ze slovaci celkovo nie su az take hovade v lesoch ako sa traduje a to sa tam pohybujem naozaj od 10 rokov a co to som prechodil. Cize v konecnom dosledku su tieto argumenty skor ucelovo zvelicene aby bolo vobec cim argumentovat.

A uz sa prosim dohodnite ako to je s tou hlucnostou. Niekto tvrdi ze mam byt v lese hlucnejsi aby som neprekvapil zvierata na poslednu chvilu a mali cas v klude odist pretoze ich prakvapenie stresuje, iny zase ze mam byt potichu cim stretavam viac zvierat ktore si ma vsimnu na poslednu chvilu.
.


Naposledy upravil Martin13x13 dňa 10.09.2019 - 18:34:20, celkovo upravené 1 krát.

10.09.2019 - 18:28:09
01
Ako som napísal, nemá zmysel debatovať s presvedčeným.
10.09.2019 - 18:33:10
00
Tu nejde o presvedcenie ale o sedliacky rozum a uvazovanie. Tak ako s kaslanim na parkoviska a radsej daju zakaz statia.
Radsej dat tabulku 5x vyssi trest za zrazenie turistu v tejto lokalite a dat to do zakona a downhillak si rozmysli ako bude jazdit. Lenze nikoho netrestaju ani normalne. Aj ten pochaby chalan co chcel byt v nejakej partii nasadol ku kriminalnikovy, ktoremu sa vsetky skutky predtym prepiekli zomrel nahodnou gulkou.
Pritom mohol byt ten alkoholik skor riadne potrestany. Lenze mal otecka co ho "zachranil"
10.09.2019 - 19:04:24
00
Ako som napísal, nemá zmysel debatovať s presvedčeným.
--

Prepacte, nemyslim to v zlom, ale skor si myslim ze je to o iracionalnych nazoroch a casto velmi slabom argumente ktory neodraza realitu a vlastne ho nemozno ani dokazat. Preto pride na rad odpoved v zmysle vase EGO, alebo vase neochvejne presvedcenie o svojej pravde, ak logicky argument dojde. Ved nam kludne dokazte, ukazte ako pocet cyklistov v lesoch neumerne narastol. Kludne nam ukazte tu extremne znicenu prirodu od bicyklov, ci ten narastajucich trend vaznych nehod cyklistu a turistu. Ja vam viem kludne ukazat ako to vyzera v lesoch o sviatkoch, vikendoch a kolko je v nich bicyklov, ako vyzeraju lesne cesticky po ktorych jazdia bicykle a ta neuveritelne znicena priroda okolo nich. Videa kde som sviatocne stretol inych cyklistov a ich neuveritelne zlu jazdu v 30km/h pod brzdou smykom v zakrute kde metu turistov ako kolky. :) Tak aku realitu vlastne odzrkadloval ten zakon ? A nemylte si ma s fanatikom co vidi iba svoj bajk, pre mna je bajk iba prostredok ako sa efektivne, zdravo a setrne voci prirode dostanem k zaujimavostiam. Ak by bol plny les bicyklov kde okolo vas prefrci kazdu minutu nejaky bajk ako v Amsterdame, poviem ok. Ak by sa tristvrtina z nich spravala ako totalne hovada a polka lesa by vyzerala ako po nalete, poviem JASNE, slahnime tam plosnych zakaz a vyzenme ich na cyklotrasu.


Naposledy upravil Martin13x13 dňa 10.09.2019 - 19:27:13, celkovo upravené 1 krát.

10.09.2019 - 19:21:20
01
keyboard_arrow_up