stačí sa zmieriť s tým, že život nie je úplne vždy fér a žiť podľa svojho svedomia...Zvyšok je nepodstatný.
25.09.2019 - 13:09:07
06
Kenai napísal:
Ako chce organizator vynutit dodrziavanie pravidiel ? Zakazat nieco a nevediet to vynutit plosne, len znevyhodnuje poctivych, co dodrziavaju pravidla!

Proste je za to diskvalifikácia a vždy ťa iný pretekár rád natrie.
Navyše som zvedavý, ako inak ako len veľmi približne chceš bod z orienťáckej mapy transponovať do GPS :D lebo nie, nedostaneš jeho súradnice, jeho pozíciu v GPS tak max. odhadneš. A berúc do úvahy, že do máp bývajú úmyselne zanášané (kvôli detekcii copyright infringementu) "malé bezvýznamné chyby", tak ani keby si mal oko s mikrometrickou stupnicou a mozog skalibrovaný na WGS84 nemáš šancu.
Mám najradšej týpkov, čo dostali do paprče smartfén a myslia si, že tým pádom sú sami strašne smart. Kým nestratia signál alebo im nevypnú servery, a väčšinou ani to nie. Mimochodom v úzkych dolinách alebo medzi výškovými budovami si môžeš GPS dosť často tak akurát strčiť do niekam.
25.09.2019 - 13:10:11
02
johnnySVK Ano, to je asi jedina moznost. :y:
25.09.2019 - 13:11:37
00
tulenik napísal:
...Navyše som zvedavý, ako inak ako len veľmi približne chceš bod z orienťáckej mapy transponovať do GPS :D lebo nie, nedostaneš jeho súradnice, jeho pozíciu v GPS tak max. odhadneš. A berúc do úvahy, že do máp bývajú úmyselne zanášané (kvôli detekcii copyright infringementu) "malé bezvýznamné chyby", tak ani keby si mal oko s mikrometrickou stupnicou a mozog skalibrovaný na WGS84 nemáš šancu.
Mám najradšej týpkov, čo dostali do paprče smartfén a myslia si, že tým pádom sú sami strašne smart. Kým nestratia signál alebo im nevypnú servery, a väčšinou ani to nie. Mimochodom v úzkych dolinách alebo medzi výškovými budovami si môžeš GPS dosť často tak akurát strčiť do niekam.


Ach, naozaj neviem ci mam vysvetlovat rukolapne.
1. Pozri si este raz (alebo aspon raz) mapu z roku 2016. Vsetky kontroly su na jasnych orientacnych bodoch. Ak to tam poznas vies si predstavit to miesto tak, ze by si ho namaloval. Ked ides po sravnej ceste nemozes ho minut ! Nehovorime o Belize, ale o MK.
2. Vzdy zanasam do gps body trasy proste kliknutim na mapu, nikdy tam necpem presne suradnice lebo odchylka GPS ***** 20-30 m pri slabom signale cize je to uplne irelevantne. Mapa ti ich aj tak supne na cestu aj keby si ich chel zadat na 6 desatinnych miest.
3. To GPS nemas v tomto pripade na to, aby si niekam trafil, teda hotentot mozno ano, ale cloovek s priestorovou predstavivostou ho pouziva len na optimapizaciu trasy a usetrenie casu straveneho prekladanim mapy.
4. Ak by bola mapa o tolko rychlejsia praktickejsia a pre verejnost celkovo lepsia, nemal by kazdy na biku mobil, Garmin alebo inu potvoru. (nehovorim o DH tam sa asi stratit neda :) )

Pochopil som, ze si sa zrejme zucastnil orientacneho behu, ale tam je situacia ina, Mas moznost sa hybat otvorenym lesom, ale to na biku vypada z hry. Cize sme stale na cestach. Cize potrebujeme strazit len vzdialenost, velmi priblizne smer.
A uz tu dalej edukovat nebudem, ak potrebujes vediet viac o pouzivani GPS navigacii UTFG. tu sme aj tak OT.


Naposledy upravil Kenai dňa 25.09.2019 - 13:31:40, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2019 - 13:26:50
00
kenai ***** je ten kto podvádza a ano radšej budem posledný ferovo ako 1 s podvodom. Je fajn že sme na tom rovnako. Moj dedo hovorieval a toho sa držim " život je kurvaa a treba si zvykať od malička"
25.09.2019 - 13:27:41
02
Kenai napísal:
1. kto ma pravo urcit kto je kkt a ko nie, Kazda strana bude mat na niekoho kktizmus iny nazor..

Co ja viem..podla mna je uplne jasne, ze ***** je ten, co ide na hocijaku akciu s tym, ze bude *****..aky iny nazor tu moze mat "druha strana"?
Uz len rozmyslat nad tym, ako by sa dali obist pravidla je pre mna nepochopitelne, nieto este na takejto lokalnej akcii s friendly atmosferou..


Naposledy upravil gronkjear dňa 25.09.2019 - 13:38:02, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2019 - 13:36:39
05
OT: rasto pozri si film A Gentleman's Game https://www.imdb.com/title/tt0260924/ mohol by sa ti pacit ;)
25.09.2019 - 13:37:37
00
gronkjear napísal:
Co ja viem..podla mna je uplne jasne, ze ***** je ten, co ide na hocijaku akciu s tym, ze bude *****..aky iny nazor tu moze mat "druha strana"?


To je jednoduche, ak ho nechytia tak mu este pogratulujes k vyhre.
A ak sa ti po rokoch prizna, tak ti povie, ze si mal ***** aj ty, ked si cvhel vyhrat a nezavidiet mu jeho sikovnost.Nuz pre neho si za kkt ty. Su aj taki co povazuju porusovanie pravidel za sport. A su aj medzi ciklystami a nie je ich malo. Prikladov je vsade dost,

B/W videnie je sexi a jednoduche, holt bohuzial chybne.
25.09.2019 - 13:55:32
01
S takym, co mi povie, ze som mal ***** tak ako on sa velmi neporozpravam..
"zavidiet sikovnost" v ***** - to snad nemyslis vazne..

Ano, svet nie je ciernobiely tak ako pises, ale konkretne v tomto pripade ma ta minca naozaj len dve strany.
25.09.2019 - 14:16:45
011
Kenai Neexistuje moznost osetrit akukolvek akciu tak aby sa tam nedalo nijako *****.. je to na ludoch a ak budu az prilis kkti tak sa akcia zrusi tak ako uz mnohe lebo organizatorom dojde trpezlivost..
A ak ta fakt trapi ze dajaky ***** je v rebricku pred tebou tak by si sa mal nad sebou zamyslet preco to vlastne robis..
25.09.2019 - 15:36:38
02
Da sa osetrit,, pozves ludi co ***** a je to osetrene.
Mylne predpokladas, ze ludia v rebricku pred tebpu maju za menom priponu *****. A ak nevies zistit ci ta predbehli ferovo, alebo su *****, aky zmysel ma dany rebricek ?
Ja si na rebricky nepotrpim, vyhybam sa akciam s poradim, ako cert krizu, prave pre to, ze to kazi pre mna celu akciu. Je to prave o tom kto dalej dostal, a kto koho kde prestal, ako si napisal. Ale ak uz raz ako organizator vyplujem rebricek, tak si musim stat, za tym, ze je ferovy. Inak to ani vyplut nemozem. Rovnako nemozem napisat do pravidiel nieco, co nie som schopny skontrolovat. Lebo ak chcem, aby to bolo cele len na fer play, tak nech si kazdy meria cas sam a pocita body. Nebolo by treba ani drahe cipy ani ludi na kontrolach, Na konci si to zahlasi a podla toho bude poradie. Ved ked nikto nebude ***** aj to by fungovalo, nie ? My sme par takych akcii urobili. Medzi kamaratmi to funguje. Proste bud alebo. Trochu tehotny je podla mna neakceptovatelne.
25.09.2019 - 15:51:57
00
Ale aky rebricek ma potom zmysel?
Co ty vies, ktory tvoj kamarat cosi zatajil pri vasej akcii? MTB maratony nekontroluju doping vsetkych ucastnikov, ani skryte motory v bikoch. A pozri sa napriklad na Armstronga, v akej vysokej lige "*****". A potom pozri si dlzku zoznamu pozitivnych na doping na olympiadach [1]. A vezmi do uvahy mieru korupcie v nasich koncinach. A dalo by sa pokracovat.
Pokial ide o to meranie casu, tam su aj ine motivacie; ked s niekym sprintujes do ciela bok po boku, mozes mat najlepsie svedomie a zaroven nevediet urcit ten stotinovy rozdiel. Plus je tu ten profi pocit!

Vzdy sa da odrbavat. Vzdy je sanca, ze sa na to nepride. Ale teda, ak by sa aj nasiel jedinec, co by mal z mne neznamej motivacie vychadzajucu potrebu podvadzat v hobby sutazi, tak mi to srdco nezlame. Mozno by som nechapajuc utrusil nadavku na jeho adresu, ale to je tak vsetko.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Doping_at_the_Olympic_Games
25.09.2019 - 16:13:52
03
Kenai aby si bol v obraze nielen o mojej OB/ROB minulosti, ale aj o leveli ovládania GPSr.
Prepni vyhľadávanie na Vo fórach, zadaj slovo geocaching a choď na úplný začiatok. Potom stačí elementárna logika, aby ti doplo, že GPS ovládam asi na trochu inom leveli.
Takže si svoje patronizovanie nech vod cesty.
25.09.2019 - 16:51:18
00
trosku vam to makado narusim...

je tato trasa Kuchyna-sedlo Javorina zjazdna? Planujem ist na Vysoku a netusim, ako rozumne sa spat vratit na hreben. dik

Prílohy:

stiahnuť.png
stiahnuť.png 2.07 MiB thumb_up1thumb_down

25.09.2019 - 16:56:31
00
Marí sa mi, že pod Javorinou to bolo zarastené takými krovinami začiatočníčkami, že cesta tam síce bola vidno, ale aj bez biku by to bolo veselé.
25.09.2019 - 17:14:30
00
keyboard_arrow_up