Mozes povedat, ze je az taky rozdiel v konzistencii mletia medzi mlynom za 500 a 2000? Nebudu tam uz ine featurky, ktore dvihaju tu cenu?
Cenu dviha kde-co, velkost kamenov,
vykon motora (rychlost mletia), system nastavovania mletia, jednoduchost cistenia, chladenie, elektronika, spolupraca s kavovarom, image znacky, atd, ale kavovarom viem ovplyvnit extrakciu viac, ako mlyncom (hlavne teplota a preinfuzia, pripadne aj tlakovy ci flow profil). Nechcem tym povedat, ze vsetky mlynce melu stejne, to urcite nie, kazdy z nich ma nejaky pomer fines ku zvysku velkosti castic a jemne ovplyvnuje chutovy profil, ale od istej kvalitativnej hladiny skor sa jedna o drobne nuance ako podstatny vplyv typu teplota extrakcie ci preinfuzia. Je to ale len moj nazor na zaklade nejakych skusenosti so svetlym prazenim, ini mozu mat iny nazor.
Treba povedat, ze mnohe vyhody komercnych drahsich mlyncov su postavene skor na kaviarensku prevadzku nez pre domace vyuzitie (s vynimkou SD chutoviek typu Kafatec a pod. pre domace pouzitie).