peterg Silvia nie je gut na capuccino? lebo predpokladam ze tam smerujes pri tej otazke.. a ak nie tak preco.. ak kvoli tomu ze ma jeden bojler tak to sa da riesit tym ze najprv sa urobi kava a potom napeni mlieko.. tragicky by som to nevidel
ale zaujima ma realita a mozno aj skusenosti kedze toho mas za sebou uz urcite viac ako ja
Nie, nie nesmerujem, smerujem k Lelit Elisabeth PL92T. Ma rovnako tragicky maly 0.3L boiler na kavu ako aj 0.6L na paru (ked uz sa vola parny), nazval by som to formalnym dvojbojlerom, marketingovy oj*b na neskusenych zakaznikov. Zhruba za cenu PL92T (nasiel som 1 140e) by som volil radsej jednobojler s E61, idealne ECM Classika PID (bojler 0.75L, 1249e v Elektros) alebo lacnejsi Bezzera Unica PID (0.5L, cena 1012e v Elektros), pricom nevylucujem, ze ceny mozno najst aj lepsie. Oba budu robit kavu urcite o dost lepsie ako Lelit/SIlvia a paru lepsie (ECM) alebo cca rovnako ako Lelit (Silvia s 0.3L je uz mimo porovnania). Btw, ked som mal Unicu, tak som robil najprv kavu, potom paru, prislo mi tak logickejsie a rychlejsie - doba nahriatia bojlera bola kratsia, ako rutina so schladzovanim bojlera, nevraviac o tom, ze ak niekto chce kavu s mliekom (capuccino ci pod.), je vlastne uplne "jedno", aka je kava, ci ma este kremu alebo nie - myslim obrazne, nie celkom doslovne, rozdiel v chuti dobrej kavy ako Gardelli/Barn/LaCabra je citit aj v capuccine, ale ci bolo robene s vela cremou alebo s menej a ci kava mala o par stupnov menej a mlieko to vyrovnalo alebo naopak, to je uz pre toho cloveka jedno.