Ahoj cyklisti,
Sám si už neviem dať rady, doktori nič nevedia. Počas tréningu, nebodaj závodu sa mi už pár rokov objavuje silná bolesť hlavy. Posledný rok sa to zhoršilo mnohonasobne. Kedysi sa mi to spustalo len v extrémnych teplotách pri extrémnej zatazi. Roky som jazdil závodne cestnú cyklistiku dnes už len pre radosť no radosť mi mizne práve kvôli týmto problémom.

Kedy bolesť prichádza? Už aj ked je vonku okolo 25C a slapem do kopca pár minút, začnem sa hodne potiť a hlava prehrievat. Počas a pred sa snažím piť veľa vody. A ak je stúpanie dlhé alebo pretekova záťaž, pre hreje sa mi hlava už do par minút a spusti to pulzujucu bolesť hlavy po obvode hlavy cítim každý otras a zasiahne mi to aj oči. Robí mi zle svetlo otrasy a kým sa nevychladim vzduchom v dlhom zjazde alebo ľadovou vodou z fontány tak sa bolesť zhoršuje. Ak to zastavím ochladením bolesť neustupi úplne no už sa nezhorsuje no napriek ochladeniu bolesť trvá tak 6 hodín a viac potom najviac zaberá spánok.

Niekedy si to dokážem ustriehnut keď pijem extrémne veľa vody napr. Na 4 hod. Tréningu 9 bidonov vody. A aj tak mi prišla bolesť. Rovnako sa mi toto spúšťa aj v saune po 12 min ci v horúcej vani.

Ma niekto podobne problémy alebo počul už o niečom podobnom?
Ďakujem že si sa dočítal až sem. Cením si to a ak mi vieš dat nejakú radu budem vďačný.

Kamil Juhaniak.
06.11.2019 - 23:03:24
00
Ahoj, mal som nieco podobné, ak si si este neurobil testy na boreliozu tak nech ti ich urobia, prvy krat som sa s tym trapil aj ja, ked sa mi to po troch rokoch zacalo opakovat uz som vedel co je zase problem, aj ked to nemusi bit tvoj pripad , len pre istotu. Ja si ju liecim teraz druhy krat, a v obidvoch pripadoch to iste, bolesti hlavi pri zatazi a ostatne klasicke priznaky.
07.11.2019 - 17:55:15
00
Na MTBcku na vyjazdoch dlhsich ako 2 hodiny (stale slapanie bez prestavok) som si na sebe vsimol ked mam prilis utiahnutu prilbu, zacnem poobvode hlavy citit bolest, taku tupu,citelnu presne ako ide upinaci system prilby, bud vtedy povolim uplne prilbu alebo dam prestavku a zhodim prilbu na chvilku a bolest prejde, vtomto pripade to bola zla velkost prilby.. Alebo ci to nieje urcity typ migreny?! Lebo dost sa to tomu podoba.. Migreny maju rozne spustace ako pachy,fyzicka aktivita,vône dokocna problemi s krvnym obehom - srdce a co som mal ja davnejsie stuhnuta sija..
07.11.2019 - 22:23:15
00
Hlava sa ti neprehrieva,urcite ma beznu teplotu voci podmienkam .Tj nemas hlavu teplejsiu ako priemerny clovek,ak teda nemas nic s hypotalamom.

Problem bude podla mna skor to,ze trpis migrenou,ktora sa spusta zvysenou teplotou. Cize problem je migrena ,cize zajdi za neurologom.
20.12.2019 - 00:13:37
00
keyboard_arrow_up