elwood napísal:
casto sa tu spomina gardelli - momentalne maju v brew bare vo fresh markete (BA). uganda mzunga project 14e ...samozrejme ze som kupil :)

Mzungu bola dobra (teda vyborna) v prvom roku uvedenia na trh (ci 1. rok urody?), od vtedy ma velmi neoslovila, ani tohorocna uroda. Ale ked vyskusas, mozes mat iny nazor. Ja sa tesim na chutovky G. v ciernom baleni buduci tyzden ... :)
09.11.2019 - 23:53:14
00
Bade napísal:

Lelit ma bojler 0.25L a paku 57mm, ale zase PID regulaciu (ziaden zazrak, ale lepsie, ako drotom do oka), Silvia bojler 0.3L a standardnu paku 58mm. Chlapci maju dobre skusenosti so Silviou, v tejto triede s nou nic nepokazis a aj pri pripadnom predaji si celkom podrzi hodnotu. Tiez je otazka, aky druh kavy Ti chuti, co chces pit.
10.11.2019 - 00:00:32
00
elwood napísal:
30 minut to trva ked chcem aj salky nahriat. Paka je horuca cca po 10-15 min. Mozem to zajtra schvalne stopnut ak nezabudnem. Nebudu to ale ziadne laboratorne pokusy s teplomermi a podobne


Nezabudol som, meral som ako sa dalo a to ihlovym teplomerom na pecenie masa prestrcenym cez vypust paky (standardna co prisla s kavovarom). Nie je to velmi exaktne ale na odhad casu to myslim staci. Kavovar som iba zapol, neodpustal som vodu z boilera ani nic podobne.
Teplota v miestnosti cca 24C

10 min - 34C
15 min - 45C
20 min - 55C
25 min - 60C
30 min - 60C
35 min - 60C

casy aj teploty su zaokruhlene

cize silvia potrebuje tych 25 min kym sa ustali. Salka bola tiez zohriata po 20-25 min...zabudol som ju kontrolovat ale po 15 min bola tepla iba zospodu. salku zvyknem davat hore dnom a zakryt utierkou.
10.11.2019 - 10:19:10
00
peterg napísal:
Mzungu bola dobra (teda vyborna) v prvom roku uvedenia na trh (ci 1. rok urody?), od vtedy ma velmi neoslovila, ani tohorocna uroda. Ale ked vyskusas, mozes mat iny nazor. Ja sa tesim na chutovky G. v ciernom baleni buduci tyzden ... :)



Veru bratm , Mzungu ide za tie roky dolu vodou ... a veľkou rýchlosťou . Mal som ich kazdy zber a už to veru nie je delikatesa . A ja som tiež objednal “ čarnotu “ od začesaneho fešaka :emo: .

Prílohy:

A99ECCFF-09DB-48B7-BE64-6653702C9160.png
A99ECCFF-09DB-48B7-BE64-6653702C9160.png 662.26 KiB thumb_up0thumb_down

10.11.2019 - 11:40:53
00
Ahojte, otázka oplatí sa investovať do VST sitka ? Zatiaľ mám origo čo bolo pri kavovare.
Mám v pláne 15g.
12.11.2019 - 07:18:25
00
Kupuj . No ja napríklad používam “ kompetišn” , teda 20 gramovky ... dostaneš z extrakcie viac
12.11.2019 - 08:46:49
00
dodo043 napísal:
Ahojte, otázka oplatí sa investovať do VST sitka ? Zatiaľ mám origo čo bolo pri kavovare.
Mám v pláne 15g.

Do 7.5g urcite, a moze byt aj necertifikovane LM. 15g je s otaznikom, ci si na takej kavopicnej urovni, ze rozpoznas prinos (po skrtnuti placeba). V kazdom pripade urcite lepsie vyzera, snad sa aj lepsie oplachuje (o 0.5%, odhad :lol: ). A ak mas tamper 58+, tak moze aj lepsie "tesnit" (co je tiez prinos, ale tazko ho kvantifikovat, ci 0.1% ci 0.5%, ci kolko ;) ). No ... ale idu Vianoce, tak preco si nespravit radost? Pre hobby sa kupa veci nemusi logicky zdovodnovat ... :)
12.11.2019 - 10:21:57
00
ja mam sitko aj sprchu od IMS a skok to bol riadne vtedy :D
12.11.2019 - 10:27:08
00
Akoze ak spravim 2 kavy v double sitku so stejnej gramaze a mletia (tu nastava ale problem, ze kazde sitko moze vyzadovat trochu ine mletie resp. plnenie*), jednu v povodnom a druhu v IMS a Ty ich ochutnas nevediac, ktora je ktora, spolahlivo rozpoznas, ktora je "lepsia" (odlisna, rozdielna, ...)? Ak ano, tak OK :y: ...
* ak nieco ovplynuje chut, tak najviac asi toto ;)

Ja len aby ludia neboli sklamani ...

Edit: Teraz si uvedomujem, ze prisne vzate, aj zmena plnenia ci mletia pre nove sitko spojena so zmenou chuti z toho vyplyvajucou moze byt prinos.


Naposledy upravil peterg dňa 12.11.2019 - 10:41:53, celkovo upravené 1 krát.

12.11.2019 - 10:36:04
03
ja mam momentalne problem s tym ze mlyncek strasne hrudkuje, ale ze mrte lebo uz odtial vychadzaju len guce kavy. predtym to tak nebyvalo.
minule som sa nasral a rozobral to a vycistil, bolo to celkom slusne zanesene takze som musel drhnut statocne, nestacilo len povysavat (hmm no ano, odflaknuta udrzba)
ale nic sa nezmenilo na hrudkovani, je to Rocky
nejaky tip? okrem teda "vymen mlyncek"
12.11.2019 - 10:41:27
00
Na hrudkovanie ma vplyv vlhkost vzduchu a anti-clumping mriezka ci flapper na vystupe komory mlynca. Pozri, ci si ho cistenim nejak neposkodil, ale neviem, aku ma Rocky konstrukciu.
12.11.2019 - 10:43:57
00
no pokial viem tak ziadna mriezka tam nie je ale este to overim

budem tam musiet vymysliet nejake taketo smyklavky miesto toho nosa
https://www.thingiverse.com/make:442209
https://www.thingiverse.com/thing:101392
12.11.2019 - 10:46:44
00
Teoreticky (a prakticky) na 3D tlaciarni, ale bude zrejme elektrizovat este viac, ako teraz. Ledaze existuje antistaticka hmota na 3D print ...
12.11.2019 - 11:02:30
00
Inak takato "smyklavka" priamo z komory bez flappera ci inej mechanickej zabrany by u Fiorenzata F4E znamenala prud kavy do pol kuchyne, u MK po celej ...
12.11.2019 - 11:08:13
00
jeden kamos ma v praci tak mi vytlaci a uvidime co to povie, mozno to nebude lepsie
v tom nose sa to dost zadrhava, resp ja by som povedal ze to uz robi ta gumova prechodka medzi vylevkou z kamenov a nosom
12.11.2019 - 11:09:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up