Volodja napísal:
Tých ľudí, čo tu plačú za komunizmom, neserie, že sa oni majú zle. Za komunizmu by sa mali pravdepodobne ešte horšie. Nemohli by si dovoliť záležitosti, ktoré napĺňajú ich voľný čas: žiaden vysokorýchlostný necenzurovaný internet, žiadne drahé zahraničné bicykle. Zadok by si sem tam utierali novinami a podľa štatistik by sa pravdepodobne dožili menej rokov. Kebyže takého Peťa mrzí jeho situácia a plat, už dávno by namiesto tisícov diskusných príspevkov za posledných x rokov a nespočet hodinách na nete investoval tento čas radšej do štúdia cudzieho jazyku alebo by sa naučil programovať. On je happy, že si k svojmu príjmu môže prirátať úsporu cca 500€ za bývanie u rodičov, kým ostatní sa musia obracať a zatiahli hypo a rodinu. Im prekáža že sa majú lepšie iní ľudia. Prekáža im, že ostatní využili možnosti, mohli študovať, podnikať, mohli cestovať do zahraničia, či už za vzdelaním, prácou alebo len tak na dovolenku. Využili to, že s pádom komunizmu prišli zamestnavatelia, ktorí sú ochotní platiť viac a najmä viac za to, keď sa niekto snaží alebo ma v hlave. Nielen za to že účasť v robote. A nikto sa im nevyhraza, že sa im bude mstiť za iný názor na deťoch.


Pekné 🌞
11.11.2019 - 08:11:11
00
iron.hide napísal:
Divnu vec som si prave vsimol - viaceri sem pisete z mobilu a pritom s diakritikou :o wtf, to jak sa da :D S diakritikou uz nepisem ani z pocitaca

To sú tie smartfóny s automatickým dopĺňaním ale nie vždy to ide správne 🚵🤬👍
11.11.2019 - 08:13:50
00
iron.hide
Ak na klavesnici podrzis dlhsie prst na tlacitku, ponukne ti dalsie moznosti, napr aj " d s makcenom " cize ď......len je to zdlhavejsie
11.11.2019 - 08:55:43
00
Používam SwiftKey Keyboard
Spočiatku je to ťažkopádne, ale keď si zvykneš a nazbiera si to tvoju slovnú zásobu, tak fajn.
11.11.2019 - 09:09:45
02
Volodja napísal:
Tých ľudí, čo tu plačú za komunizmom, neserie, že sa oni majú zle.


Áno, boľševik ľudí "priemeroval" a tak sa aj neschopáci pretĺkli do šedého priemeru. Bolo to však na úkor tých schopnejších. Pekne je to vysvetlené tu:



Konec každého národa

Jeden americký profesor ekonomie na místní vysoké škole nikdy nenechal propadnout jediného studenta, ale najednou nechal propadnout rovnou celou třídu.
*
Třída trvala na tom, že Obamův socialistický model funguje, že nikdo by neměl být chudý ani bohatý, všichni by měli být zhruba na stejné úrovni.
*
Profesor řekl: "OK, uděláme v této třídě experiment Obamova plánu. Známky z jednotlivých testů zprůměrujeme a všichni tak budou dostávat stejnou známku jako je průměr třídy, takže nikdo nepropadne, ale nikdo ani nedostane za 1."
*
Po prvním testu byly známky v průměru a každý student dostal za 2. Studenti, kteří tvrdě studovali, byli trochu zklamaní a studenti, kteří studovali málo, byli spokojení.
*
U dalšího testu studenti, kteří studovali málo, studovali ještě méně a ti, kteří studovali hodně, se rozhodli, že jim průměr stačí, takže i oni studovali málo. V tomto testu byl průměr 4! Nikdo nebyl spokojený.
*
Při třetí zkoušce byl průměr 5. Jak zkoušky pokračovaly, průměr se nikdy výrazně nezvýšil, vše se zvrhlo v následné hašteření, obviňování a nadávky. Nikdo nechtěl studovat ve prospěch někoho jiného. K jejich velkému překvapení všichni propadli.
*
Profesor konstatoval, že socialismus už z principu nemůže fungovat, protože odměna za práci může být skvělá, lidé mohou mít motivaci uspět, ale když si vláda celou odměnu vezme, nikdo
se nebude snažit nebo nebude chtít uspět.

Pět vět, které se vztahují k experimentu:

1. Nemůžete legislativou udělat z chudých prosperující a prosperující legislativně odstavit od příjmů.

2. Co dostane jeden člověk, aniž by si to odpracoval, to musí odpracovat jiný člověk, aniž by za tuto činnost obdržel odměnu.

3. Vláda nemůže dát nikomu nic, aniž by si to dříve nevzala od někoho jiného.

4. Nelze rozmnožit bohatství tím, že se rozdělí.

5. Jestliže si polovina lidí představuje, že nemusí pracovat, protože se druhá polovina o ně postará a když druhá polovina zjistí, že není dobré pracovat, protože někdo jiný bezpracně dostane to, co oni vytvořili, tak to je začátek konce každého národa.

A teď to pošli dál.
Protože to platí i pro naši republiku. Ale když to nepošleš, nic se nestane, jen se o té pravdě nedozví další slušní lidé.
11.11.2019 - 09:25:55
012
cloveka ktory prezil podstatnu cast zivota v komunizme a tento model mu vyhovoval, nikto neprehovori, ze to bolo vlastne na <>.

keby teraz niekto prisiel a zobral im vsetko, co maju, pretoze su v krajine ludia, ktori nemaju ani to, tak by sa im to uz az tak nepacilo. ale to je tazko vysvetlit ludom, ktori zili cely zivot v klietke a boli radi, lebo im bolo povedane, co maju robit a kedy to maju robit. vsetko dostali az pod nos a boli ochotni zaplatit tu dan vazenia za to, ze vlastne boli v bezpeci pred okolitym svetom, ktoremu nerozumeju a desi ich. a presne takto komunisti ludi otupjevjevjavali, ze im jednoducho nedovolili premyslat. dostali vsetko este skor, ako vedeli, ze to potrebuju. byt, uniformy (monterky), obedy...

ak viem, ze mi staci 8 hodin robit, 8 hodin sa bavit a 8 hodin spat a vlastne vsetko ostatne mi da sudruh priamo do ruky, len nesmiem vytrcat z radu, prestanem premyslat a sudruha budem zase volit.
11.11.2019 - 09:55:23
013
Kice napísal:
Používam SwiftKey Keyboard
Spočiatku je to ťažkopádne, ale keď si zvykneš a nazbiera si to tvoju slovnú zásobu, tak fajn.

SwiftKey je super. Napr. na Strave uz len tukam nazvy vyjazdov priamo z ponuky klavesnice , nemusim nic pisat. Navyse pozna aj sklonovanie.
11.11.2019 - 10:03:39
00
Cez víkend pršalo?
11.11.2019 - 11:11:53
01
Volodja kludne si maj milion eur. Ja chcem ten garantovany zaklad a nebudem vytrcat z davu.

Je normalne a logicke, ze terajsich mladych masiruju, ze sa ludia mali vtedy zle. Kapitalista potrebuje kapitalizmus, aby bol milionar.

Kice tuto povedacku poznam.
Ja som ochotny dret aj ked budem mat priemer nizsi. Trpim workoholizmom.
Nemozem za to, ze vacsina ludi nebude dret za almuznu.
11.11.2019 - 11:18:33
00
Rozdiiel medzi vtedy a teraz je napr. V tom ze vtedy bola na kazdom rohu mliekaren a teraz lekaren.
11.11.2019 - 12:33:57
03
tak ale to co je teraz je cisty bordel a kazdy normalny musi uznat ze to nieje dobre a ani dlhodobo udrzatelne. myslienka socializmu si myslim bola dobra len to zasa dodr... ludsky faktor.
a tento clanok som sem uz tusim daval no teraz sa sem hodi viac https://www.aktuality.sk/clanok/730617/nemcom-hrozi-chudoba-lacne-peniaze-uz-nepomahaju/
a ktym sikovnym a menej sikovnym - keby sme boli sikovny vsetcia rovnako, co potom? nechapem preco by sa mal mat menej sikovny (vacsinou to mame dane od prirody, nevyberame si ti aj ked zalezi to aj od nas) horsie. cela tato spolocnost ide do sraciek uz nejaku tu dobu. mam pred sebou este vela rokov (teda dufam) a som velmi zvedavy coho sa este dozijem.
11.11.2019 - 12:49:21
01
Hosť napísal:
By ma zaujímalo, čo je to snažiť sa?

A za sociku by som mal byt, čo teraz nebudem mat nikdy


Nemal by si. Ani vtedy niekto neprisiel za tebou a neponukal ta, "nech sa paci, nechcel by si byt ?" Musel by si to vybehat, vyuplatkovat, po kamaratskej alebo prave naopak vyhrazacej linii. Lestil by si klucky a pchal sa do prdele. Potom by si zistil ze ti dali 2-izbak v Devinskej, tak zase odznova, aby si dostal 3-izbak aspon v Petrzalke.

A potom by si zistil, ze v nom nie je umyvadlo, ale v obchode ich budu mat az na jesen. Nabytkovu stenu by si objednaval na dva roky dopredu, lebo zrovna ten rok sa vyrabali pre Bulharsko.
Tvoje deti by nemali C-ecka, ani moncicakov. RMX-ku pre syna ? Zabudni.
A ty by si nemal ani ten ***** Favorit, lebo bez znamosti v obchode si si mohol kupit maximalne tak trojrychlostnu Esku.
11.11.2019 - 12:51:52
05
Rozsirujem si zavazok, ze uz nebudem reagovat nielen na Vuka, ale asi vobec, tak predtym este jednu vec :-)

Ano GustoO, je tu bordel. Je tu rozkradnuty stat, korupcia, biele goliere vsade, Kocner pre niekoho riadi cely stat. A hadaj preco ? Lebo ti ludia, ktori tu nariekaju, davaju opakovane uz 30 rokov moc do ruk zmrdom, ktori ich kradaju. Lebo bezny Slovak sa vyplace na internete, ako mu ej ***** a potom si zvoli prveho cocota, ktory mu slubuje, ze sa bude mat lespie (bez roboty samozrejme) hned potom, ako ho zvoli. A ked sa to nepodari (lebo perpetum mobile neexistuje), tak za dalsie 4 roky voli ineho zmrda, ktory mu slubuje presne to iste. Preto je tu tak, ako je a nikdy nebude lepsie.

Howhg. Posledny nech zhase prosim :-(
11.11.2019 - 13:02:39
015
ivan napísal:
Rozdiiel medzi vtedy a teraz je napr. V tom ze vtedy bola na kazdom rohu mliekaren a teraz lekaren.

len aby to tak vydržalo, kde si budem chodiť po modré pilule?
11.11.2019 - 13:17:31
00
Gusto0 napísal:
nechapem preco by sa mal mat menej sikovny (vacsinou to mame dane od prirody, nevyberame si ti aj ked zalezi to aj od nas) horsie

no zeby preto, lebo je menej sikovny? alebo nechapes aj to, preco na bedni po preteku stoja ti lepsi a preco by tam nemali stat aj ti horsi?
11.11.2019 - 13:21:06
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up