Ja som len zvedavý, kde skončia tunajší zaslúžilí acetónisti o 20 rokov, keďže kumulatívne poškodenie organizmu diabetika je sprostredkované práve ketózou.
Poškodené sietnice, cievy, amputované hnáty, ... tento nezmysel bol v móde, keď mamka nastupovala po škole do nemocnice. Polka 60tych rokov. Už o 10 rokov po ňom neštekol ani pes.
25.11.2019 - 02:48:02
06
To sa uvidí o pár rokov, čo ten acetón spôsobí. Ale ja som kľudný, lebo každému telu niečo iné vyhovuje a hlavne treba počúvať svoje telo ako reaguje a troška zdravej intuície. Samozrejme nemusia všetci s tým súhlasiť. Ale myslím si, že lepšie ako žrať "bežnú" stravu a prežierať sa.. či?
Inak k téme, celkom sa dajú rozumy brať od tohto pánka: https://www.youtube.com/channel/UC3w193M5tYPJqF0Hi-7U-2g
25.11.2019 - 10:23:30
01
ja som keto 15 rokov, tak ak su dake otazky tak vklude napis
@tulenik nemyl si ketozu a ketoacidozu to su dva sialene rozdielne veci
25.11.2019 - 10:33:29
02
Kristina, moje zivotne maximum bolo 106kg, niekedy zaciatkom roku 2016 v zime. S keto som zacal na zaciatku aprila 2017, kedy som mal 98kg. na konci maja som mal uz len 89. Minimum v tom roku som mal 87kg na konci oktobra 2017. Potom mi vaha rok a pol kolisala okolo 89-91kg, v lete a na jesen 89kg, v zime a na jar 91kg. od januara 2019 az do zaciatku novembra tohto roku mi zacala ist vaha postupne hore (bol som lyzovat v gruzinsku a kostoval som tam vsetky tie ich pamlsky a aj sa tam trosku pilo). potom som sa uz do rovnovahy aku som mal predtym uz nedostal, znova som dostal chut na sladke. cize keto som drzal od aprila 2017 do decembra 2018. Minuly rok som to teda flakal, chodil som na pivo aj ked som nebol po vykone. Teraz, druhykrat som nabehol na prisne keto zaciatkom novembra, kedy som mal 96.4kg. Dnes mam po 3 tyzdnoch 92kg, za ten cas som vypil 3 piva a kazdy druhy den som mal nejaky kus ovocia (kiwi, alebo za hrst z grantoveho jablka, malin, cucoriedok). Ovocie pridavam len taketo, ziadne jablka, hrusky, hrozno atd. Dnes som mal ketony okolo 3 mmol/L po cheating weekende, glukozu mam stale nezvysenu.
25.11.2019 - 10:33:45
00
tulenik: ako som uz vcera pisal, keby som nedrzal keto (jedina dieta, ktorou som schopny schudnut a udrzat ju a zaroven sa po uvodnej faze citit dobre, cize jednoducho funguje), tak uz som pod drnom, alebo obezny, dychavicny po 3 schodoch s extremne vysokym tlakom krvi, s kazdodennymi paralyzujucimi bolestami hlavy, vyhybajuci sa pohybu zo strachu, ze ma jbne a uz sa domov nevratim. uz pri pomysleni, ze si mam zaviazat snurky by som si od stresu lupol trosku cokolady na ukludnenie. takze radsej risknem toto. Ked niekoho drazdi, ze sa chcem viac dozvediet a porozumiet, aby som sa vyhol zbytocnym chybam a extremom, tak nie je asi tym spravnym citatelom/prispievatelom do tejto temy. Popri diete si navyse odstavnujem raz za 1-2 tyzdne mrkvu, cviklu, stopkovy zeler, korenovy zeler, zazvor a citron. balast co zostane si zmiesam s vajcom a indickymi koreninami upeciem z toho vegi krisnacke "fasirky", aby som mal vlakninu a nemusel jest tolko granatoveho jablka, alebo ovsene vlocky. takze nejake sacharidy navyse do seba cielene dostavam aj mimo toho, co sa nevyhnutne nachadza v strave hoci sa im inak striktne vyhybam. Cize ked sacharid, tak si dobre premyslim aky. A prave preto ma prekvapila vysoka hodnota ketonov v moci cez wknd. Vedel som ze chudnem, ale nebol som si isty, ci som v ketoze, acetonovy dych som nikdy nemal, ani ked som mal keto flu.
25.11.2019 - 10:52:37
01
nieco k teme :)
https://www.jidelniplan.cz/recepty/syrova-polevka-se-slaninou-a-mletym-masem-lchf-keto
25.11.2019 - 11:23:34
01
A prečo to vlastne robíte? Fakt by ma to zaujímalo, lebo ak si človek pozrie "tvrdé" dáta, tak LCHF diéta nie je superiórna v porovnaní s HCHO diétou (high carbohydrate), skôr naopak, (úplne zjednodušene vysvetlené- zlepšenie parametrov "tukového metabolizmu", je negované zvýšeným nárokom na prísun kyslíka, čo pri rovnakom VO2max v konečnom dôsledku výkon nezvýši), čiže ak chcete zlepšovať výkon toto cesta nie je, aspoň podľa vedeckých dát. Alebo je to kvôli chudnutiu? V tom prípade to taktiež nie je najoptimálnejšie riešenie (napríklad vysoký príjem živočíšnych bielkovín je dôvodom prečo sme na popredných priečkach v štatistikách výskytu karcinómu hrubého čreva a podobne). Keď tak čítam, čo napísal edelweiss, tak mam skôr pocit, že u neho je problém skôr v disciplíne (pivko sem, pivko tam, raz cheat day, raz cheat weekend a podobne), ako v nedostatočnosti klasických diétnych režimov, teda nechcem urážať, aby si si to zle nevysvetlil, nepoznám ťa.

LCHT nie je novinka, prvé výskumy boli už začiatkom 20 storočia, nasledovala veľká popularita na základe polárnych expedícii (nebolo treba veľké zásoby), aj keď armádne pokusy v priebehu 40-50r. veľký úspech nemali (1/2 pokusnej skupiny grcala a bola nepoužiteľná, druhá 1/2 sa vzbúrila), následne v 60r. prišiel objav zásob glykogénu vo svale, začala éra HCHO diét, ktorá pretrváva vlastne doteraz (+pokusy s periodicitou a podobne), takže ak vás niekto presviedča o nejakej super novinke, tak klame.
25.11.2019 - 14:28:31
02
kazdy sposob "diety" ma svoje vyhody a nevyhody, ked si pozries studie tak na kazde jedlo "vec" najdes napr 2 studie ktore potvrdzuju jej pozitivny efekt ale sucasne najdes studie ktore hovoria ze je to uplna blbost
25.11.2019 - 14:35:46
00
Ak sa bavíme o serióznej vede, tak nie, nenájdeš. Čiže ty si si jednoducho vybral podľa svojho subjektívneho pocitu?
25.11.2019 - 14:48:32
02
ja drzim keto v prvom rade aby som schudol (momentalne mam 14kg nad moju cielovu vahu). vobec mi nejde o zvysenie vykonu. ani pripadny pokles mi nevadi, ak chudnem. sacharidy pridavam len preto, aby som si nahodou neublizil, teda preventivne a nasilu, lebo ma kazdy strasi, ale je to vacsinou laicka verejnost, ktorej zastupcovia mi asi zavidia pevnu volu a ciastkove vysledky:)). pivko je vec, ktoru si neviem odpustit, ale obmedzujem to, drzim sa zasady 1 pohara. pivko pocas vykonu (na pol ceste na bikovom letnom vyjazde) si vobec nevycitam, inak si ho dopriavam iba raz za tyzden v sobotu vecer, teda vacsinou je to v den, kedy som bol fyzicky aktivny. ked som drzal keto prvykrat vydrzal som 3 mesiace uplne bez alkoholu, ani kvapku som nemal. potom som na dovolenke usudil, ze to nie je zivot a urobil som kompromis. lenze potom som zacal robit viacere kompromisy a postupne celkovo polavoval a isiel som s vahou hore. tak teraz drzim keto druhykrat a teraz som uz odhodlany dosiahnut svoju cielovu vahu a neprestat niekde na pol ceste.
25.11.2019 - 16:25:56
00
V tom prípade by som skôr vyhľadal niekoho, kto sa tomu profesionálne venuje, či už keto alebo neketo (nemyslím tvojho obvoďáka, ktorý ti max. povie, že máš schudnúť, erudovanejší a časovo menej vyťažený si možno spomenie a doporučí stredomorskú diétu, nemám im to za zlé, jednoducho je to tak) a neriešil by som to takto po fórach a meraním ketónov v moči. Nadváha/obezita je komplexný problém, ktorý nemá jednoduché riešenie. Ak to myslíš vážne tak super a držím palce. Chudnutie je v konečnom dôsledku ako akákoľvek abstinencia, je to beh na dlhé trate a po dobehnutí do cieľa treba ostať stále v strehu.
25.11.2019 - 16:54:35
04
lekari, to si vystihol, sedia na riti a tlacia ovocie, aby mali dost vitaminu C a su okrem rybieho tuku a olivoveho oleja odporcami tukov. idealny pripad ako hovoris, ked je odporucena mediterianska dieta (ktora sa nezaobide bez tazkeho cerveneho vina a plavania v mori). profesionalom ide len o prachy, je im u prdele klientovo zdravie, oni vidia mercedes. na toto ja nemam peniaze. ked si predstavim, ze by som sa zveril napr. do ruk pana bukovskeho, ktory s kazdou novou knihou popiera svoju doterajsiu a stale meni nazory a dost zasadne, tak nerad by som bol sponzorom niekoho, kto si bude zo mna robit pokusneho kralika. radsej sa podozvedam kade-tade skusenosti od uprimnych nezistnych ludi, ktori nie su zjavne vysinuti a budem sa snazit z toho vybrat si to, co sa mi zda rozumne, nie moc krcovite. nie som uplne tupy, aby som sa bezhlavo a nekriticky vrhal do cohokolvek, o com mi nejaky zbocenec (ci uz v radiu, alebo osobne) povie, ze je fantasticke. zbocenec si nebude mozno o rok pamatat co pred rokom hlasal.
25.11.2019 - 17:38:04
03
Čo k tomu dodať. Asi len to, že tuky, cukry a bielkoviny.
25.11.2019 - 19:18:39
02
Mne sa najviac na keto páči tá nezávislosť od jedla. Žiadne stresy na výletoch nákupoch a podobne, kde je nejaká reštaurácia, lebo už ma bolí žalúdok od hladu. Kľudne mi stačí jedno jedlo do dňa a hlad aj tak vôbec nepociťujem. Ďalším prínosom bola úprava trávenia, keďže ku každému jedlu mam kopec zeleniny a nemusím päť krát denne sedieť na záchode. A v neposlednom rade úbytok váhy za rok zo 135 na 86kg. Toľko som mal naposledy v 13tich rohoch.
25.11.2019 - 19:58:40
02
edelweiss rozumiem tomu správne? Radšej budeš experimentovať na základe informácii z anonymných zdrojov, bez akejkoľvek zodpovednosti za poskytnutú radu, hoc aj v dobrej viere, ako od ľudí, ktorí sa tejto problematike venujú v profesionálnom živote? Zaujímavé uvažovanie. Martinsrs nemyslíš si, že to chudnutie je v podstate dôsledkom redukovaného príjmu potravy bez spojitosti so zmenou základných zložiek potravy smerom k tukom?
25.11.2019 - 21:07:59
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up