jest vo velkom udeniny s E250 a vela cerveneho masa, to je "skvele" pre traviaci trakt, staci sa pozriet na vyskyt rakoviny hrubeho creva u nasej populacie...
26.11.2019 - 15:03:02
03
mirec, dudo: ja som sa vdaka tomu, ze som schudol pomocou keto zbavil liekov na vysoky tlak a aj vysokeho tlaku, samozrejme. zbavil by som sa ho, pravdepodobne, aj keby som schudol inak ako keto dietou. ale schudnnut inak ako keto dietou (priznavam, nie uplne ultra drzanou) u mn anie je realne. s keto schudnut problem nemam. nevylucujem do buducna, ked dosiahnem optimalnu vahu, ze od keto upustim a budem jest viac sacharidov. ja osobne vidim bohovsky rozdiel medzi mucnym jedlom (pecivom, cestovinami) a nelupanou ryzou. tu si niekdy dopriavam. dokonca aj lupanu, ale fakt minimalne. ja som sa keto dietou vlastne zachranil. pouzivam ju ako prostriedok na to aby som sa dostal k optimalnej hmotnosti a potom sa mi bude lahsie sportovat (castejsie, intenzivnejsie, vsestrannejsie) a to mi umozni prida do stravy viac sacharidov (zdravych). to je moj pohlad na vec. bez keto diety a toho, co som vdaka nej dokazal, by som dnes bol uz na druhom svete. popri tom ma tato dieta uci discipline, co sa mido buducna tiez zide, ak este pozijem. a tomu verim s ubudajucimi dekami a kilami viac a viac. este k rakovinke hrubeho creva. nechcem sa sparat vo vykaloch a nejak to tu rozmazavat, ale to je zakladny diagnosticky postup. nejdem riesit krv v stolici. ale poviem aspon tolko, ze pri keto diete chodim na zachod kazdy den a pravidelne (tiez zmena k lepsiemu oproti stavu pred drzanim diety, alebo pocas pauzy v diete). A este na zaver, lebo niekto si to predstavuje ako bezduche zranie masa, klobas, slaniny a syrov. Nikdy predtym som tolko zeleniny nejedol ako teraz, najma listovej. uvediem priklad: mam kura, napr. prsia. minulost: kura s ryzou a kompotom. stava z kompotu vypita riedenim s vodou. teraz: kura na razance, zmes salatov =fitness salat s dressingom (nie kupovanym, ale zaklad cisty biely jogurt, kvalitny olivac...), na pitie cista voda z tocky. pijem len cistu vodu. nezijem niekde pri horskom prameni, takze vodovod musi stacit. keby som aml mat neico s ladvinami aj po schudnuti, prejavylo by sa to na krvnom tlaku. ten si meram, z cias ked som mal problem mam kvalitny tlakomer omron.
26.11.2019 - 15:31:28
02
MageZ a je ti známe, koľko dusitanu sodného (prípadne draselného) reálne obsahujú soliace zmesi (ľudovo zvané "rýchlosoľ")? lebo je to okolo pol percenta, a pri nepresáľaní v podstate nič nehrozí. Samozrejme, keď niekto musí presáľať...
Príjem NaCl by nemal presiahnuť 5 g/d, ak by to aj všetko bola rýchlosoľ, bolo by v tej dávke 0,025 g NaNO2. Zodpovedajúce množstvo dusitanov prijmeš za deň aj inými spôsobmi, prípadne si ich organizmus aj sám "vyrobí" (a následne zmetabolizuje - a ešte aj POTREBUJE!!!). Situácia vôbec nie je taká crystal clear, ako to "médiá" podávajú. Treba asi doplniť, že nejaké základy metabolizmu NOx poznáme len pár rokov (a jedným z vedľajších produktov je Viagra, čo je story vhodná k pivu a dávam ju na prednáške - obzvlášť baby to prežívajú :D [v celej story vystupujú nejaké postavené *****]).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6147587/
(Boli časy, a neboli až tak dávno, keď si tuleň, neznalý potravinárskej technológie, tiež myslel, že rýchlosoľ je niečo ako čistý NaNO2 alebo NaNO3. To zjavne nie je pravda.)
26.11.2019 - 15:45:29
01
Mnohe udeniny su praveze statocne presolene. Samotne udenie je riadny sajrajt sam o sebe, hlavne pri vseliakych domacich odoka poldecakovych postupoch. Dostali sa ku mne zoparkrat domace klobasy, ktore boli doslova nepozivatelne ako boli presolene a zadymene.
26.11.2019 - 15:57:14
00
trosku nasere, ked si najdem gramaticku chybu vo vlastnom texte a nemam sancu ho uz editovat. nerad by som vyzeral ako nevzdelanec, mam tam v predposlednej vete otrasnu hrubicu, viem o nej, neviem ako sa to mohlo stat, sorry. k rychlosoli: priemyslena klobasa, ako som uz pisal obsahuje nielen rychlosol, ale aj glutamat, umele sladidla, zahustovadla, plniva, proste cokolvek, co je lecnejsie ako maso samotne a cokolvek, co doda intenzitu chuti a je lacnejsie ako skutocne koreniny. niekto to takto rad, mne to nechuti. rozdiel medzi klobasou, ktoru si sam clovek spravi a kupovanou, takisto sunkou je citelny. nie je domac akao domaca, lebo ked vychyreny domaci majster, dlhorocny dodavatel klobasok pre vyvolenych, inak poctivy, sa pochvali ako dal rychlosoli, ze: "panko, budete to mat klobasky presne ako z fabriky." no, diky, nechaj si.
26.11.2019 - 16:13:20
00
Najvyšší prípustný obsah NaCl v tejto triede výrobkov je 13 g/kg (možno si pamätáš, ako pred pár rokmi, keď sa táto EU direktíva implementovala, skákali slanečci do stropu :D). Reálne to každý výrobca dnes skôr tlačí dole. Moreover, nie všetka soľ je rýchlosoľ. Ba ani len jej väčšina nie, aj keď si viem predstaviť mäsotariánov (do tejto kategórie sa sám radím), ktorí by to asi dali (teda že všetka soľ, ktorá by bola použitá pri výrobe ich potravín, by bola rýchlosoľ). (Tu treba doplniť, že ja napr. nesolím. Nie že vôbec, ale skoro vôbec.)
Pochopiteľne, doma si to pokurví kto chce ako chce, na svoje triko, z vlastnej blbosti.
Celkove čím viac vidím do potravinárskej technology, tým viac mi je rehotno z "vyznávačov domácosti" (moja bývalá študentka zmenila odbor, takže máme matroš na diskusie). Tí spravidla nevedia, čo činia. Ale majú mantru. Je to de fuckto náboženstvo, podobne ako vegišizmus.
edelweiss čo sa týka glutamanov, tak to je ďalšie hoaxerské náboženstvo. Je ti známe, že je to normálna zložka bielkovín, hej? V takom kazeíne 8 %, v želatíne niečo nad 4...
26.11.2019 - 16:28:29
00
tulenik, je mi zname. ale viem co sa mi spravi na xichte ked zozerem klobasu alebo sunku z obchodu. to iste co po zuvacke. to hovorim o umelom sladidle, ktore neviem preco cpu do udenin, do zavinacov. glutamat sodny mne nesmakuje a nikdy nebudem na tej strane, ktora hlasa, ze je v pohode. vsadzam na istotu: radsej sol+korenie, prip. mleta paprika. A ked si peciem br. koleno, urcite nepouzijem rychlosol ani kvoli chuti, ani preto, aby zostalo masko pekne neprirodzene pepapig ruzove.
26.11.2019 - 16:41:43
00
jj s tym suhlasim, ja normalne tiez nic nesolim, lebo viacere potraviny ktore jem, uz nejaku sol obsahuju (a nie uplne malo :D). To ako so salmonelou, najcastejsie z domacich vacjec. :D Kolega kupoval nejake domace od niekoho, drahe boli veru dost a ked sa potom pytal ze cim krmia tie sliepky, ze zvyskami a pokazenymi prebytkami z kuchyne. :D
Rozdiel domace a "domace" :D. Na druhu stranu tie (nielen) polske bitunky, kde v noci nacierno spracuvali do potravin chore zvierata, tiez nevzbuducju extra doveru vo vsetko, co sa objavi na pultoch. Skratka ak clovek nechce do seba tnlacit nejaky totalny bordel, musi obcas nejaku namahu vynalozit aj pri vybere jedla. :)
26.11.2019 - 16:54:51
00
" nikdy nebudem na tej strane, ktora hlasa, ze je v pohode"
veda nie je o "stranách" a pravda sa v nej nezisťuje hlasovaním (čo týpkom mysliacim hormónmi, nech už sú produkované ktorýmkoľvek orgánom, pije kreff :D)
mimochodom, keď ospevuješ korenie a papriku, tak o korení ako možnom karcinogéne sa uvažovalo už pradávno a animal models by to aj potvrdzovali
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635587909513624
26.11.2019 - 19:13:50
01
tulenik, ty si papaj co ti chuti, nebudem ti ja branit, aj podravka si nejako musi udrzat svojich klientov.
26.11.2019 - 19:32:08
00
Chalan schudol zo 140kg na 110kg vďaka tomu, že miesto denného pitia koly, začal s kolou "zero". Tiež vraví, že je low carb...
26.11.2019 - 19:40:12
00
nieco a sacharidoch a je tam aj odkaz na keto
https://fitcult.refresher.sk/586/Sacharidy-su-kamosi-a-vzbura-proti-nim-je-casto-absurdna-Kvoli-comu-sa-ich-mnohi-boja-pre-koho-maju-vyznam-a-kolko-ich-prijimat

(...a chodte uz vsetci doprdele s tym vasim chudnutim :D )
26.11.2019 - 21:07:01
03
scarinko napísal:
mam pri LCHF lepsie vysledky cholesterolu ako pred tym, staci? ;) kopec ludi s touto stravou sa zbavili cukrovky a nemusia si pichat inzulin, chapes? nie? nevadi


Takže diabetikom sa zlepšil stav pri dodržovaní nízkosacharidovej diéty, čo je pre nich základom liečby? Kto by to bol povedal že? Inak, cukrovky sa nezbavíš, ak vieš ako na to, daj vedieť a garantujem ti, že o pár rokov je nobelovka tvoja a potešíš niekoľko miliónov ľudí na celom svete. A hlavne, ak už majú poškodené obličky, čo u dlhodobých diabetikov hraničí s istotou, je LCHF pre vysoký príjem proteínov vyslovene nevhodná. Chápeš? Nie? Nevadí :)

Dogmatika nepresvedčíš, o to mi ani nejde, ale možno si z toho niekto niečo vytiahne. A ja v podstate tiež.
26.11.2019 - 21:08:49
05
Myslim si ze je rozdiel denne si niekolko krat pichat inzulin a raz za den si dat tabletku ktora staci uz. A ked dodrzuju tu uzasnu nemastnu neslanu dietu od studovany hnpanov doktorov preco sa im ta cukrovka nelepsi? Ha? Preco sa zazracne lepsi az pri lchf. Len si papaj tu drogu :)
26.11.2019 - 21:17:44
00
k tomu nejedeniu vecer, ja akurat jem 4 vajcia a slaninu a nikdy mi to nevadilo, ze kolko je hodin a kedy idem spat :D
26.11.2019 - 22:25:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up