Chlapík je asi trosku prijbany sa mi zdá ... 6K za jazdenku ,ked nová sa dá zohnať za 6,8K ? Nemaju kus súdnosti ti ľudia ...
04.12.2019 - 09:25:59
00
Tuto myslis?
Príloha:
DC Mina.JPG
DC Mina.JPG 162.75 KiB thumb_up0thumb_down

04.12.2019 - 10:17:36
00
Nie ja som niekde videl už aj s daňou
Keby som už kupoval , tak by som zobral od neho novú a zjednal zľavu ..,

https://shop.homebarista.sk/mina-dalla-corte-pakovy-espresso-kavovar-DFR-digital-flow-regulation
04.12.2019 - 10:24:13
00
Apropo tiež som prišiel k tým záverom ... konicky mlyn F10 zvýrazní acidnejsie praženia !!! Už som to tu písal a viedli sme poväčšine zmysluplnú dišputu na tuto tému ...

Zdroj HB : https://www.home-barista.com/espresso-machines/dalla-corte-mina-updates-t56734.html#p635740

Prílohy:

ED0536AE-FFAE-4860-BA70-623FCF661A76.jpeg
ED0536AE-FFAE-4860-BA70-623FCF661A76.jpeg 325.65 KiB thumb_up0thumb_down

16C6809E-476A-42E2-B01F-5D4BCBCCB39B.jpeg
16C6809E-476A-42E2-B01F-5D4BCBCCB39B.jpeg 356.58 KiB thumb_up0thumb_down

04.12.2019 - 10:39:19
00
Monitorujem toto forum tiez.
Ad chute: To chce jedine priame porovnanie, lebo chut sa tazko kvantifikuje a pre kazdeho to znamena nieco ine. Niekedy (pri istej priprave) mam pocit, ze tej acidity je az-az aj bez konickeho mlynca a snazim sa ju "zrovnat". Takze ak sa niekedy predsa len zastavis, zober prosim aj Kinu, bolo zaujimave spravit naraz (tesne po sebe) kavy na rozlicnych mlyncoch, porovnat a tak spravit zaver.
04.12.2019 - 11:01:56
00
Fajn debata, občas sem zájdem čo nové, inak zvlášť pri problémoch s výraznou aciditou odporúčam poriešiť vodu. https://baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-redux/ minerály pár eur, destilátor z ebay 55 euro. Už som začínal šetriť na výmenu m68 za ek43s, ale zdá sa že voda problém vyriešila. Káva samozrejme nemôže byť tak zle developnutá že nejde extrahovať (rozdielna denzita zrna) čo sa mi už napríklad u uja s ružovými obalmi viackrát stalo takže som s ním skončil.
04.12.2019 - 17:25:29
00
martinovic, čítal som Tvoj príspevok na primacafe. Napis viac podrobnosti, tema je to zaujimava (zdroj na mineraly, aký destilátor pripadne aku vodu pre zaklad, postup).
Btw, ked nie ujo s ruzovymi obalmi (a ciernymi tiez, predpokladam), tak kto je favorit?,
04.12.2019 - 17:59:33
00
Možnosti získania demineralizovanej vody (cenovo dostupnej a nie na technické účely) sú dve: 1. reverzná osmóza ale aj s demineralizátorom (bez zostane 10-15% iónov podľa kvality a stavu membrány) cca 250 -400 euro, náklady - filtre, odpadová voda k dodanej vode cca 1:5, 2. demineralizátor - kapacita 4L, rýchlosť 1L za hodinu + dodané teplo /v zime výhoda v lete menšia/ - náklady: 55 euro stroj, 750W na 1L vody, raz za čas descal, uhlíkový filter (kus pár euro, vydží dľa návodu 2 mesiace). Keďže som nevedel či to prinesie zmenu (pred tým som používal aqua bella alebo korytnicu na tvoje odporúčanie na primacafe) vzal som toto: https://www.ebay.com/itm/4L-Metallgehause-Wasser-Destilliergerat-Innenteil-aus-Edelstahl-Water-Distiller/322881327593?hash=item4b2d3a11e9:g:pS4AAOSwBPRcBijq (za 4 dni doniesla DHL, schuko zástrčka), potravinársku mgso4 (preháňadlo) a sódu bikarbónu. Rozrobíš do 1 litra destilovanej vody 1,68g NaHCO3 a do druhého litra destilovanej vody 2,45g MgSO4 a už len kombinuješ si čistou destilkou podľa receptu. Ja mám zatiaľ v stroji ten SCA recept (tds meter z Číny pri 23°C ukazuje 110-115ppm) Ohľadom kávy momentalne mi najstabilnejší prídu Concept, brazil ked chcem orechy a kakao a etiópiu keď chcem ovocie, škoda že už nemajú suke kebele ale aj tá gubeta je super. Rozdiel vo vode je asi taký že keď som brazil na korytnici dusil 1 minútu v biance na 97 stupňov a vyšiel kyslý citrón tak teraz stihnem za 30s na 92°C dať do šálky to čo tam podľa tasting notes má byť.
04.12.2019 - 18:28:18
00
Potom miesas ako? 12 ml hardness + 40ml buffer + 948ml voda?
Proces by významne zjednodušilo (a zrejme aj zlacnilo) použitie hotovej destilovanej či demineralizovanej vody. Prečo technická nie je vhodná? To, že nie je vhodná na pitie, je zrejmé (silné rozpúšťadlo, vyplavuje minerály z tela, čo je zdravotné riziko), ale obsahuje nejaké zdravotne závadné látky? Tiež sa o tom trochu diskutovalo na primacafe, niekto používa technickú...
04.12.2019 - 19:31:51
00
No pouzivaju aj technicku ale napr do autoklavu na dezinfekciu chirurgickych nastrojov nie je vhoda, neviem aka je metoda vyroby a teda ci je to brane ako nevhodna na pitie preto ze nema ziadne mineraly (osmoticky tlak)alebo preto ze moze obsahovat zdravotne zavadne latky. Ja to pre 55 euro a cca 1 euro na liter za elektrinu, spotrebak a kus roboty riskovat nebudem, priestor na to mam a tyzdenna spotreba je do 10 L vratane espressa v praci na pakovke. Vzal som prazdnu bandasku od korytnice a dal som do nej 5x890g destilky, 5x40g buffru a 5x68.6 MgSO4, skusal som si vyratat aj priamo kolko mineralov a dat do 5litrov vody tds cca sedelo len je to narocnejsie na vazenie, mozno s 0.001g vahou ktora vazi iba do 20g. V sobotu mozno budem v Presove, ak by nahodou mozem ti 5-10l dat na skusku.
04.12.2019 - 19:48:49
00
Poslal som ss.
Logicky mi napada otazka, ci nie je mozne radsej domineralizovavat existujucu makku vodu, ci uz Korytnicu alebo Dobru vodu...
04.12.2019 - 20:19:55
00
Dnes o 21:00 hod.na dvojke dokument o kave
04.12.2019 - 20:52:55
01
Koncesionárske poplatky zo zákona platím, TV nemám a nepozerám už asi 12 rokov a "Vysielanie nie je možné šíriť prostredníctvom internetu" ... ale vďaka za info.
04.12.2019 - 21:14:41
01
Fajn dokument.
04.12.2019 - 22:05:42
00
martinovic napísal:
Možnosti získania demineralizovanej vody (cenovo dostupnej a nie na technické účely) sú dve: 1. reverzná osmóza ale aj s demineralizátorom (bez zostane 10-15% iónov podľa kvality a stavu membrány) cca 250 -400 euro, náklady - filtre, odpadová voda k dodanej vode cca 1:5, 2. demineralizátor - kapacita 4L, rýchlosť 1L za hodinu + dodané teplo /v zime výhoda v lete menšia/ - náklady: 55 euro stroj, 750W na 1L vody, raz za čas descal, uhlíkový filter (kus pár euro, vydží dľa návodu 2 mesiace). Keďže som nevedel či to prinesie zmenu (pred tým som používal aqua bella alebo korytnicu na tvoje odporúčanie na primacafe) vzal som toto: https://www.ebay.com/itm/4L-Metallgehause-Wasser-Destilliergerat-Innenteil-aus-Edelstahl-Water-Distiller/322881327593?hash=item4b2d3a11e9:g:pS4AAOSwBPRcBijq (za 4 dni doniesla DHL, schuko zástrčka), potravinársku mgso4 (preháňadlo) a sódu bikarbónu. Rozrobíš do 1 litra destilovanej vody 1,68g NaHCO3 a do druhého litra destilovanej vody 2,45g MgSO4 a už len kombinuješ si čistou destilkou podľa receptu. Ja mám zatiaľ v stroji ten SCA recept (tds meter z Číny pri 23°C ukazuje 110-115ppm) Ohľadom kávy momentalne mi najstabilnejší prídu Concept, brazil ked chcem orechy a kakao a etiópiu keď chcem ovocie, škoda že už nemajú suke kebele ale aj tá gubeta je super. Rozdiel vo vode je asi taký že keď som brazil na korytnici dusil 1 minútu v biance na 97 stupňov a vyšiel kyslý citrón tak teraz stihnem za 30s na 92°C dať do šálky to čo tam podľa tasting notes má byť.

750w, liter za hodinu.... Budíky sa krútia... Mal si nedoplatok za elektriku??
https://www.coffeeandkin.co.uk/product/third-wave-water/
Toto bude asi ešte drahšie?


Naposledy upravil jozef009 dňa 04.12.2019 - 22:44:13, celkovo upravené 1 krát.

04.12.2019 - 22:31:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up