astro vidis, bol tu a znovu nezmazal. ani len tie, co biju do oci 50% zlava. zbytocne sa ho na nieco pytat.

ked si date niekde v polovici, alebo na konci napriklad aj slovo ZLAVA, aj tak ho nezmaze, lebo tu take stale su.
napriklad pri rychlom jednani zlava.
alebo slovicko kupim nedate do prveho riadku, ale zaobalite niekde dalej: napr.: zhanam, nemate niekto, nevala sa doma niekomu atd..
alebo inzerat po par dnoch RECYKLUJETE a viac ho upravite.
on jednoducho cita len nadpis a 1 riadok a viac sa tym nezaobera, alebo DISKRIMINUJE a maze len NIEKOMU.
alebo na svoju robotu pr.i, lebo ju nema zaplatenu.
ale, tak nech ju teda nerobi vobec a nie takto.
06.01.2020 - 01:38:57
00
cervo myslim ze by ste mali zvazit vymenu bazar admina. On tu z toho robi Alza eshop, pritom ide len o bazar. To ak by on spravoval Bazos.sk tak tam ostanu dva inzeraty a aj to by boli jeho
06.01.2020 - 08:36:56
017
keby admin radšej riešil to, že je v bazári úplný bordel...
06.01.2020 - 20:04:17
02
V zátvorkách odpoviem na moderátorove názory:
Predaj/inzerovanie v bazari nepodlieha zakonom ekonomiky alebo marketingovym nastrojom pouzivanych na podporu predaja. (Podlieha to zákonom osobnej ekonomiky, čiže zbavovania sa nepotrebných, nechcených, a strategicky menej významných vecí. Zľava môže tento proces urýchliť.)

Je to individualne stanovena zostatkova cena niekym pouzivaneho tovaru za ktoru je predavajuci sa ho zbavit po zapocitani amortizacie. (To čo si napísal je každému jasné, ale individuálnu cenu môže každý meniť podľa toho, ako rýchlo chce vec predať. Ak niekto na zníženú cenu upozorní, nie je to nič proti uvedeným pravidlám inzercie. Ak má v pláne ju znížiť dočasne, to je jedno z akého dôvodu, treba to akceptovať.)
Kazda akcia uvedena na produkt bude len nadalej individualne stanovena zostatkova cena niekym pouzivaneho tovaru za ktoru je predavajuci sa ho zbavit po zapocitani amortizacie. (Tak potom prečo ti to vadí?)
Neexistuje refernecna cena voci ktorej sa vypocitava zlava. (Existuje referenčná cena, to je tá cena, z ktorej predávajúci ustupuje, aby nastolil novú. Zľavou na ňu upozorní.) Neplatia zakony ponuky a dopytu.(Platia zákony ponuky a dopytu, pretože predáš za toľko, koľko sú ochotní zaplatiť.) Nie je vedeny vykaz ziskov a strat, nie je suvaha ani vypredaj skladovych zasob. (Práve preto by si nemal tunajšie zľavy považovať za komerčné.)
Preto je takto uvedeny inzerat len spekulacia, ako aj casove limitovanie oznacovane "akcia do". (Nie je to špekulácia, je to momentálne rozhodnutie predávajúceho znížiť cenu na určité časové obdobie. Má na to právo, neporušil tým žiadny bod uvedených pravidiel inzercie. Akciou môže upovedomiť, že vec predáva lacnejšie než je jeho bazárová hodnota, či už objektívna, alebo subjektívna. Každý bazárový kupec je sám zodpovedný za to, aby si overil objektívnu hodnotu danej veci, ak mu na tom záleží. Ty, moderátor, tu nie si na to, aby si chránil neochotu kupca to urobiť.)
Bud chces dany tovar predat alebo nechces predat. V tom pripade ho stiahni. (Chcem ho predať, preto som sa rozhodol pre zľavu.)

V minulosti boli nahlasovane inzeraty, kde prave potencialni kupujuci nahlasovali taketo scenare, kde predmetom konfliktu bola cena, zlava alebo datum akcie. ( Ak niekto nedodrží inzerovanú zľavu, alebo jednoznačne nenapíše koľko bude stáť vec po zľave, z čoho vznikne nedorozumenie pri kúpe a predaji, a je to dokázateľné, potrestajte ho.)

Samozrejme, cenu je mozne zmenit kedykolvek, ale stale to nie je akcia, ktora naznacuje komercny charakter. (Ak cenu zmeníš na týždeň, to je jedno z akého dôvodu, je správne na to upozorniť, aby si ju niekto všimol, pretože ak si ju možný kupec nevšimne, znížená cena bola k ničomu. Zľava v bazáre môže naznačiť podvodný charakter, a až následne komerčný, a to len v prípade, ak si je predávajúci vedomý, že objektívna cena veci, z ktorej dáva zľavu, je v skutočnosti nižšia. Je ale na každom kupujúcom, aby si zistil objektívnu cenu veci, ak mu záleží na tom aby nepreplatil.)

Dalej nie je povolena inzercia s navom "vymena". Taketo inzeraty su tiez mazane s poznamkou, "toto je bazar, nie barterovy obchod". (V podmienkach pridávania inzerátov je hneď prvou: "Bazár je určený na predaj použitých alebo nových produktov cyklistického charakteru." Takže som si práve uvedomil, že som ju porušil zadaním tohoto inzerátu: https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-riaditka/392428/darujem-bmx-riaditka.html . Takže bazár nie je určený ani na darovanie. Takže v prípade darovania by som ti neoponoval, len by ma zaujímalo, prečo tvorcom bazáru vadí darovanie a výmena?)

Mozme o tom diskutovat, ja vychadzam zo kauzalistiky vo fore, ale velmi jednoduche riesenie uz napisal Hack3r, menovite, vlozit znova inzerat podla pravidiel... (Ja tú kauzistiku nepoznám, a preto ani neviem, že bola zakomponovaná do výkladu uvedených pravidiel inzercie, ktoré som odklikol. Ak je ale v dôsledku nedodržania uvedenej ceny, zľavy, alebo dátumu akcie, treba postihnúť vinníkov, ak im je vina dokázateľná, a nie ostatných. Na to môže slúžiť aj rubrika "spokojnosť s predávacúcim". Ak by si nepriaznivo ohodnotený predávajúci zrušil účet a založil nový, možno by už zmenil svoj štýl, pretože by sa mu nechcelo večne vytvárať nové účty. Úplnú ochranu pred neempatickým úmyslom nepoznám.
07.01.2020 - 14:02:19
01
Podla mna sa riesia nepostatne veci na bazare a forum je tak zapratane sra..ckami,ze sa tam uz ani neoplati chodit.A to neriesi nikto...
07.01.2020 - 14:38:58
010
Súhlas s Hack3r-om
07.01.2020 - 17:02:25
00
Nechcem sa tu velmi zapajat do diskusie, ale len chcem napisat, ze tieto veci vnimam/e a planujeme rozsiahlejsie zmeny bazaru a aj fora. Sposob akym sa tieto sekcie vyuzivaju a aj pristup uzivatelov sa vyvija a musime tomu prisposobit strukturu aj sposob moderovania. Zatial len tolko.
07.01.2020 - 21:21:29
05
Nechcem sa tu velmi zapajat do diskusie, ale len chcem napisat, ze tieto veci vnimam/e a planujeme rozsiahlejsie zmeny bazaru a aj fora. Sposob akym sa tieto sekcie vyuzivaju a aj pristup uzivatelov sa vyvija a musime tomu prisposobit strukturu aj sposob moderovania. Zatial len tolko.

Som zvedavý, kedy nabodudnú pravidlá inzercie normálnejší charakter, čo do obsahu, ale aj jednoznačnosti možného výkladu.
07.01.2020 - 22:23:57
00
Teraz som si všimol pri prezeraní inzerátov že sa občas medzi nimi vyskytuje aj dopyt-kúpim, myslím že od nového roka ich je 5? Možno ako ďalšia kategória ...
08.01.2020 - 09:01:49
00
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-celoodpruzene/393580/full-xc-bajk-koba-sentiero-c2-29-swiss-celokarbon-zlava-300.html
Aha aká zľava. Vo svetle predchádzajúcich strán - bolo by zaujímavé poznať kľúč, podľa ktorého moderátor maže vybrané inzeráty :P
09.01.2020 - 13:22:37
00
on nema kluc, ale svoje klapky a pravidla si ohyba podla seba. zbavil by som ho funkcie, lebo iba skodi
btw. vsetky tieto inzeraty maju v popise slovo zlava a su tu stale>https://www.mtbiker.sk/bazar?kat=all&s=zlava
ten bazar admin robi len to co chce a zvlada a nie to co sa od neho ziada
09.01.2020 - 13:48:54
01
Škoda, že ako VIP člen môžem pridať len 10 inzerátov :( Ešte toho mám dosť čo chcem rozpredať...
09.01.2020 - 23:07:17
00
cervo prisli mi zaujimave e-maily v jednej minute na oba inzeraty co mam

Prílohy:

Schránka01.jpg
Schránka01.jpg 14.29 KiB thumb_up0thumb_down

22.01.2020 - 08:15:47
00
Viacerym... nereaguj (ked chces vediet viac, google ti vysvetli pointu podvodu cez kvazi paypal na predavajuceho)
22.01.2020 - 08:47:10
00
jasne ze nereagovat. len som dal feedback ze sa take na miestnom bazari deje
22.01.2020 - 08:49:21
01
keyboard_arrow_up