Nereagujes ani na to co pisem.... z tej tvojej bubliny.

Este furt sa nedozvedam co akoze malo zabranit ficovej vlade (vladam), ktora uz bola jasne na obzore vtedy.
18.01.2020 - 08:44:41
01
Este niekoľko rokov sa Fico k moci nemusel dostať a vláda mohla urobiť viac opatrení, ktoré by mu v tejto bezbrehej mafianizácii štátu zabránili. Ako stihli vtedy napr. uzákoniť zverejňovanie zmlúv a pod. A čo by sa so SMERom stalo za tie roky je tiež otázne.

Máš pravdu. To, že vtedy vyhrá SMER, bolo jednoznačné a že Fico podpíše euroval (podstata sporu Sulík/Radičová), tiež. Povedal to ešte pred pádom vlády. Presne o to ide. Časť podstaty vidíš, už si to len daj trochu do súvislostí. ;)
18.01.2020 - 09:03:00
02
Vlada by zabranila buducej vlade vo vykone vladnutia??

Jasne, ficove tupovolicstvo je zvedave na zverejnovanie zmluv, ked tuzi po ficovi!

Ostavalo nanajvys tak 12 mesiacov akej-takej cinorodosti. Historicky koalicne vlady v poslednom roku uz riesia len vnutorne tahanice. Tie riesila ta vlada cely cas. Vytazila a takmer rozmetala ju aj taka <>vina ako volba generalneho prokuratora. Trnku vtedy navrhol dzurindov (!) clovek.

Co by sa so Smerom stalo za tych par mesiacov do predvolebnej sezony? Nic. Alebo ustavna vacsina pokojne aj. Vsetci vidime ako pomaly Smeru padaju preferencie poslednych par rokov, ked to ma ovela tazsie a Fico osobne prehrava vsetky boje.

A cudne ako malo vinis za tuto dnesnu eru Bugara :) On osobne pomohol instalovat/udrzat vsetky tie kocnerovsko-bodorovske klany lebo instaloval Fica! A dobre to vie a vedel. Prajes politicku smrt aj Most-u, ked ju prajes Sulikovi?? Seriozna otazka.
18.01.2020 - 09:42:28
00
Hosť napísal:
Este niekoľko rokov sa Fico k moci nemusel dostať a vláda mohla urobiť viac opatrení, ktoré by mu v tejto bezbrehej mafianizácii štátu zabránili. Ako stihli vtedy napr. uzákoniť zverejňovanie zmlúv a pod. A čo by sa so SMERom stalo za tie roky je tiež otázne.

Máš pravdu. To, že vtedy vyhrá SMER, bolo jednoznačné a že Fico podpíše euroval (podstata sporu Sulík/Radičová), tiež. Povedal to ešte pred pádom vlády. Presne o to ide. Časť podstaty vidíš, už si to len daj trochu do súvislostí. ;)


zas dookola tie iste nezmysly - Radicova chcela uz viackrat pred tym hlasovanim skoncit polozenim funkcie - nemala podporu vo "vlastnej" strane, casti ludi z SDKU isla proti nej, ale vzdy sa ju podarilo nejako cez blizkych ludi napokon ukecat. Preco sa neskor rozhodla to hlasovanie spojit napriek tomu, ze dohoda bola ina, vie asi len ona sama. Kazdopadne aj keby k tomu hlasovaniu nedoslo, pad vlady by bol otazkou max mesiacov. Ten boj novych ludi proti klienelizmus narazil na stare struktury, takze Gorilky robili co mohli, aby prezili.
18.01.2020 - 10:16:21
06
Presne.

A to som volic tej vlady a bol by som znova.
18.01.2020 - 10:27:56
00
Pravdaze, obom, Bugarovi este viacej po poslednej hradzi proti extremizmu, a to ani nevieme co sa na juhu svk deje kvoli jazykovej bariere a uzavretej spolocnosti co nevynasa korupciu.

Sulik 10-12 rokov dozadu mal okolo seba ludi ktori aj navrhovali riesenia, pracovali, mali program. Sice som sa s nim nikdy "uplne" nestotoznil, ale bohuzial, okrem mozno jednotlivcov v OLANO, bola SAS jedina alternativa pre cloveka co chce aby sa postupne na svk menili veci (po klinickej smrti a netransformacii SDKU). To ale nic nemeni na tom, ze o Sulikovi samotnom som presvedceny, ze je.... Odradili ma uz jeho prve volby - populizmus - chceli zaviest spoplatnenie vysokych skol (mali to vo svojom programe), po "protestoch" ludi zahadne otocil, bez jedineho vysvetlenia. Potom Euroval, kde, ako sa ukazalo uz onedlho sa tiez mylil, okrem toho ze sa postavil proti snaham celej EU, a bol to jeden z dovodov velkych nezhod vtedajsej vlady. Odvodovy bonus, kde x rokov nepocuval kritikov a nedokazal prepocitat. Detencne (koncentracne) tabory v Afrike pre utecencov, a celkovo jeho "pravicove", jeden by snad povedal ze bliziace sa extremizmu, verejne vystupovanie. A iste by sa toho naslo aj omnoho viac, ako napr to ze vsetci schopni ludia od neho odisli.
Sulik mal moznost posunut svk o 10-12 rokov - teda bol na mieste kde su terajsie nove, nefasisticko/neharabinovske strany. Mohol pomoct nastartovat zmeny a po 1 az max 2 volebnych obdobiach mal on sam odist (stat radovym "polovyraznym" clenom SAS), budovat "politicku kulturu". Tuto moznost premrhal a imo ani nikdy nezvazoval ist tym smerom - on to berie ako "JEHO" stranu a nacele s nim aj umrie, coz snad/vyzera to tak ze bude coskoro. A toto dufam aspon jedna z terajsich "nadejnych" stran nezopakuje. Bolo by velmi fajn keby ludia na cele tychto stran dokazali nieco dobre spravit, ale proste ti ludia nemaju a podla mna nikdy nebudu mat "doveru ludu", "moralnu cistotu". Napr kopu Nemcov je s Merkelovou politikou nespokojnych, ale zeby si napr. rozumna cast obyvatelstva o nej myslela ze je "skorumpovana", "zla osoba", no to neviem.
18.01.2020 - 10:34:03
01
zaujimave ze nikto nespomina KDH - strana ktora odisla z 2.Dzurinovej vlady kvoli takemu paskvilu ako su vatikanske zmluvy...
18.01.2020 - 11:14:26
06
briko pozri, Sulik spravil chybu, ale sa za ňu ospravedlnil. Bol principiálny. V konečnom dôsledku sa mimochodom ale ukázalo, že Euroval je dobrá vec a my sme grékov nepodporili jediným eurom. Prišiel na to aj Sulík a ospravedlnil sa. Chápeš? Ospravedlnil. Niečo také, čo soc dem a sieg heil svete neexistuje. Samozrejme, ak sa politik dlhé roky stýka s mafiánmi, ba dokonca s nimi žije v jednom brlohu, dostal sa k miliónovým pozemkom za desatinu ceny, hanobí iných ľudí len na základe farbi pleti a burcuje voči nim ľud, nemôže sa od svojich skutkov dištancovať obyčajným ospravedlnením.
Myslím, že SaS vie ponúknuť veľmi kvalitných ľudí. Aj PS/Spolu, aj Kiska. Dokonca aj Matovič. A dokonca viem minimálne o jednom človeku, ktorý má vysokú odbornosť aj morálny kredit aj u Kolára :), aj u Hlinu. Každá z týchto strán má aj slabších, aj mizerných ľudí. Ale netreba odsudzovať dobré v honbe za dokonalým a čakať, že príde bezúhoný spasiteľ a s ním anjeli. Treba ale rozlišovať v miere pochybenia. Lebo inak bude výsledkom, že nás nebude mať zastupovať kto. Respektíve stále tí istí.
18.01.2020 - 11:47:22
06
Asi tak, zhruba odvtedy mám na frázu "vierolomný" ťažkú alergiu - a názor na jej najčastejších používateľov si radšej nechám pre seba 😒
18.01.2020 - 11:50:00
00
... čiže treba prísť a voliť najmenšie zlo.
Bude ťažké vybrať ☹️
18.01.2020 - 12:03:24
00
Čo máte stále s tým najmenším zlom? Idem voliť a viem čo volím a som s tým stotožnený. Teda volím najväčšie dobro.
18.01.2020 - 12:08:50
06
To by museli ľudia čítať volebné programy a nevoliť len podľa sympatií a čo o druhom nakydala protistrana.
18.01.2020 - 12:13:26
06
MageZ napísal:
zaujimave ze nikto nespomina KDH - strana ktora odisla z 2.Dzurinovej vlady kvoli takemu paskvilu ako su vatikanske zmluvy...

KDH si ide svoje 30 rokov. Do vlády sú ochotní ísť s kýmkoľvek, kto im pomôže presadzovať ich volebný program. Hoci aj s Magianom. Tam vidím súlad duší ako vyšitý.
18.01.2020 - 12:18:24
00
Sulík je na tom už rovnako ako Fico akurát,že ten dopredu vystrčil figúrku ktorá je prijatelná,Sulík nemá koho dopredu vystrčiť,preto to ponúkal kiskovi a kdekomu inému.Je divné,že keď vidí,že na to už nemá prečo to neponúkol svojim podpredsedom.Som zvedavý kto by sulíka nahradil.lavicová nicholsonová?...Sulík spravil na začiatku jednu chybu,že stranu jasne nevyprofiloval a dnes je na tom tak ako je.To čo ponúka on nikto nechce,prípadne to už ponúka niekto nový.je to strana kde si každý robí čo chce a on to nazýva demokraciou.
18.01.2020 - 13:25:37
01
som teraz z toho nejaky zmateny, na predoslej strane si pisal, ze vypratal kritikov, teraz pises ze si tam robi kazdy co chce...
18.01.2020 - 13:50:02
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up