Caute, co pouzivate na nosenie bajku na chrbate pri dlhsich vystupoch v horach? Napriklad ako tu vo videu: https://www.youtube.com/watch?v=UhIeOwqZwak&feature=youtu.be
22.01.2020 - 00:13:42
00
Zvazoval som tuto vychytavku...
Ked som trenoval nosenie biku na Transalp, skusal som rozne kombinacie. Bavime sa o niekolkohodinovych noseniach biku a vyraznych prevyseniach!
Ta vo videu je najrozsirenejsia, hmotnost biku sa rozlozi na ruksak, relativne volne ruky, vhodne na vystup aj zostup. Ta tyc (ak sa dobre pamatam) ide ruksakom cez otvor na vodu, je lahka. Snad jedina nevyhoda tejto pozicie je v kosodrevine alebo medzi stromami, kedze je "siroka".
Mne sa viac osvedcila ina metoda - bike otocit zadnym kolesom vpred a vylozit sedlo na rameno, spicku sedla na popruh ruksaku, pricom zatazenou rukou som drzal kluku biku. Tu je velka vyhoda "uzkej" polohy a moznej castej zmeny, ak je nutne. Neustale zdvihanie biku na ruksak ma nebavilo. A pre mna bola jedina nevyhoda pri prudkych zostupoch po skalach - predne koleso vzadu zachytavalo o teren. No aj pri prudkom vystupe zadne koleso vpredu nezavadzia.
Cyklokrosarska metoda je, zial, pre vacsinu mtb ramov nepouzitelna.
22.01.2020 - 21:01:27
00
https://www.mtb-news.de/news/peakrider-mtb-tragesystem-test/
22.01.2020 - 21:32:48
00
keyboard_arrow_up