Že by Roman? :D
23.01.2020 - 22:08:58
00
👍
23.01.2020 - 22:31:40
00
Tiež mi ten osobitý štýl prišiel povedomý :lol:
23.01.2020 - 23:19:42
00
Dostal sa mi do rúk, tak som ho otvoril ... nechce niekto špičkový mlynček ETA, ploché (!!!) kamene (ETA už v 1984 vedela, ako na to, žiadne kónické 36mm!), ktorý prežil desaťročia? Single Dosing či OD nie je problém, na espresso jak vyšitý. :)

P.S. Teda už celkom neprežil, mama ho utiahla celkom dosť, až praskol unášač spodného kameňa, inak by pre ňu ešte stále slúžil. Holt nároky spotrebiteľov sú rôzne a je úsmevné sa na to pozrieť "z nášho" pohľadu ...

Prílohy:

IMG_6824.JPG
IMG_6824.JPG 567.99 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6822.JPG
IMG_6822.JPG 535.5 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6823.JPG
IMG_6823.JPG 460.46 KiB thumb_up0thumb_down

24.01.2020 - 00:08:44
03
Znalci uz maju nastudovane z HB ale mozno pre ostatnych moze byt tiez zaujimavy tento clanok o extrakcii
https://dopice.sk/nWz
25.01.2020 - 23:10:21
00
Su tu majitelia Brikky? Dari sa vam spravit cremu? Ja zatial neuspesne...

Prílohy:

B9228E9D-E94D-4F6C-B779-B6AEF7731B35.jpeg
B9228E9D-E94D-4F6C-B779-B6AEF7731B35.jpeg 501.46 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2020 - 08:29:07
00
Otázka: na čo Ti je crema? Ono je to v podstate odpadový produkt vysokého tlaku pri extrakcii. Lepšie to vyzerá, ako chutí.

Môžeš skúsiť čerstvo pomletú čerstvo upraženú kávu, tá je ešte dosť divoká na to, aby nejakú pseudocremu v koťogu vyprodukovala. Takú skôr penovitú, na normálnu nemá koťogo dostatočný tlak.
26.01.2020 - 11:26:58
02
No preto, lebo by ju to malo dokazat spravit, tak ci to naozaj aj vie, alebo co robim zle... A na efekt samozrejme :-)
26.01.2020 - 13:32:17
00
robil som v kotogu uz neraz kavu ale ta pena co sa da z toho dostat by som nenazval crema.. a tak ako bedo pise, kdesi som sa docital ze ta crema bol len wow efekt a dnes uz sa jej nepripisuje nejaka korunka.. a je fakt lepsia na oko ako na chut co je poznat pri kazdom espresse ze cela kava nejak chuti a crema je vacsinou kysla az nad rozumnu mieru.. skor by som sa na tvojom mieste zameral na chut.. mnozstvo kavy, mnozstvo vody a sila ohrevu vedia robit velke zazraky a ked si to vychytas tak ta kava ozaj super chuti.. v podstate si vies lahko upravit tu chut podla svojho gusta
26.01.2020 - 13:41:37
01
B. Brikka nie je klasicke koťógó a so 4-porcovou je problém. Bližšie som písal sem:
https://www.mtbiker.sk/forum/post1451738.html#p1451738
26.01.2020 - 19:31:21
00
Jaiub napísal:
Su tu majitelia Brikky? Dari sa vam spravit cremu? Ja zatial neuspesne...

Pre zaujimavost, z akeho mnozstva kavy je ta extrakcia?
26.01.2020 - 20:12:26
00
Zarovnane sitko je presne 14g +-1g
26.01.2020 - 20:42:38
00
Tie salky odhadujem na cca. 80 - 100ml, su dve, teda cca. 160 - 200 ml extraktu. Na take mnozstvo extraktu by som tipol asi 50g kavy, aby to "cremovalo". :) Zo 14g bez sance ...
Nemam vsak Briku, takze len odhad.
26.01.2020 - 20:49:49
00
Kurna to je oko :-) Tie salky maju hentak zaliate 80-90ml, extraktu je zhruba polovica v kazdej. Mame radi skor take americano takze dolievam horucou vodou. Avsak nema to vplyv na cremu, ta tam neni ani pred doliatim vody. Brika je urcena na dve salky, 14g kavy, 100ml vody. Pomocna riska v nadobe na extrakt je na 80ml, co sa mi zda malo, ja zatial davam vodu pod ventil v dolnej casti. Teraz som to odmeral a je to 140-150ml takze asi tam bude problem, zajtra skusim s menej vody, tych 80-100ml.
26.01.2020 - 21:05:39
00
Pokial viem , kotogo kremu nerobi, a ak sa aj spravi este v kotogu, treba zamiesat a poklepat, aby nebola.
27.01.2020 - 08:07:42
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up