Si pozrite posledne komentare na stupavsky maraton a cyklonarez. Oba su o lade na trati a uplne iny pohlad na vec :)
27.01.2020 - 21:58:52
00
Vsak su to aj dve neporovnatelne akcie :)
27.01.2020 - 22:35:06
00
Z temy "Male Karpaty" presuvam sem..
halopici napísal:
Tak ked budete chodit na tie bicyklove STK ku mne do dielne a moj kamos bude mat ako jediny certifikovany cykloskolu tak som kludne za to aby sa tieto podmienky zaviedli - priam si to zelam viac ako ty ! Nemam problem dat zarobit aj psychologom s tymi testami - podelim sa. Ked sa uz stat rozhodne zmykat nejaku skupinu ludi tak poriadne a hlavne nech to ma osoh - idealne financny pre kamosa!

Takto totiz rozmyslaju ludia co presadzuju podobne nezmysly ako si napisal ty.....



STK na bicykel, bicykel od 18r, a psychotesty pre cyklistov, su tie veci, ktore by som vypustil, nakolko su to uz idey pritiahnute za vlasy..
Je vsak normalne pozadovat a ocakavat, ze majitelia psov budu:
- mat vedomosti, co starostlivost o psa obnasa - co mu davat jest, poznat jeho potreby, zakladne priznaky chorob, a pod.
- vediet mu zabezpecit dokladny vycvik, aby sa vedel v pritomnosti inych psov a ludi spravat a pocuvat na povel,
- vediet sebe a dalsim clenom vlastnej "svorky" (rodina) zabezpecit "vycvik pre chovatela",
- psychicky vyrovnani jedinci (casto plati, aky majitel, taky pes),
- dospeli, tj. byt zodpovedni za to a niest nasledky, ak pes niekomu poskodi majetok, zdravie, alebo niekoho pripravi o zivot..

Ano, a je normalne pozadovat a ocakavat, ze majitelia bicyklov budu poznat obsah zakona o cestnej premavke, samozrejme paragrafy relevatne pre cyklistov, zodpovedni za sposobenu skodu na majetku a zdravi..
Detto by malo platit pre chodcov.

Ak su to pre teba nezmysly, rad si vypocujem, co by si navrhoval inak.
28.01.2020 - 18:38:24
00
nooo, ale si prečítaj tie odrážky a presne toto platí aj o deťoch.. a včul budz múdry, čo s týmto spravíme..?
28.01.2020 - 19:08:45
01
Som si predstavil ako tie nase deti mame vycvicene na povel ...
28.01.2020 - 19:12:40
04
CraObs Pokial ide o tuto temu, k nej sa radsej nevyjadrim :-D.
28.01.2020 - 19:22:27
00
A skusil si si na tie svoje body aj odpovedat?
- aj teraz kazdy jedinec co ma psa vie co mu ma dat jest, kedy s nim ist von a ine veci. Lebo keby to nevedel tak ten pes skape do par dni....
- aj teraz maju majitelia moznost zabezpecit vycvik svojmu psovi. Dokonca samospravy motivuju ludi tym ze pokial absolvujes vycvik tak platis polovicne dane(ktore teda v BA neisu male)...
- aj teraz maju majitelia moznost nezverit psa niekomu kto ho nezvlada (rodine). Preco by sa mala cela rodina podrobit vyucbe/vycviku pretoze ja mam psa...
- aj teraz je v stanovach roznych chovatelskych stanic a utulkov napisane ze psa davaju iba psychicky vyrovnanemu jedincovi. A ocividne to asi nie vzdy vide...
- aj teraz je majitel plne zodpovedny za svojho psa. Ked niekomu ublizi mame na to trestny zakon a ak nieco poskodi , na to mame obciansky zakonnik...

O cyklistoch detto. Vsak ked je raz cyklista ucastnik premavky tak musi poznat aj prislusne zakony (cestny). A ked ho porusi, tak zaplati pokutu. A tiez aj tu plati ze si stale zodpovedny za skodu ktoru sposobis. Cize vsetko ako ma byt.

A dokonca si predstav ze cestny zakon pozna aj pojem chodec....

A co by som navrhoval inak?
Ja by som hlavne nenavrhoval rozne zakazy prikazy na zakladne jedneho incidentu o ktorom si sa docital len vdaka tomu ze niekto dal link na MTBiker.

Teba hneva to ze psiska utiekli, nedali sa ovladat a mohlo sa stat cokolvek. Polovnika zaujima len to ze tu srnu nemohol zastrelit a zozrat on. A majitelov tych psov hneva to ze musia zaplatit 1200e a bohvie co sa stane s ich psami.... A kazdy ma inu predstavu o rieseni tohto "problemu"
28.01.2020 - 19:48:42
00
CraObs ..casto sa ti stava, ze k tebe z nicoho nic pribehne dieta a zacne na teba skakat? A rodicia len kricia, nebojte sa, on sa chce len hrat, on neublizi :)
28.01.2020 - 20:06:29
01
halopici Vycvik psov by nemal byt na baze dobrovolnosti, ale ako povinnost ulozena zakonom. Myslel som si to uz davno pred odkazom na clanok, a este davnejsie predtym, ako ma na dvoch turach pohryzli psy. Povinny trening a testy by normalny majitelom predsa nemali robit ziadny problem. :-)

Ano, cyklisti a chodci ako ucastnici premavky musia poznat zakon cestnej premavky, ale kolki ho skutocne poznaju ? Ked sa uz nieco stane, pokutovat ten mastny flak na asfalte, ktory bol este pred nejakym casom chodec, ktory prechadzal cez cestu mimo prechod pre chodcov, bude uz trochu neskoro, nie ? :-)
28.01.2020 - 21:15:47
04
darebak no popravde určite častejšie ma zadrbe cudzie decko než cudzí pes :) akurát pri deťoch rodičia nekričia nič lebo šak dieťa.. ale nemám problém ani s jedným z toho, mám doma aj dva vlastné psy aj dve vlastné deti :rofl: pracujem aj s jedným aj s druhým, tak viem čo očakávať.. :lol:

user_id jak keby teraz v zákonoch nič nebolo..
282/2002 Z. z.
§ 4
Vodenie psa
(1) Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.

(2) Vodiť nebezpečného psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať nebezpečný pes nasadený náhubok.

(3) Za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad.
...

viacmenej všetko tam je, len ľudia na to aj tak z vysoka kašlú.. .. stačí to vynucovať a volať policajtov ku konfliktom, nie len potom anonymne hulákať na fórach či na ulici mrmlať..

ale na čom treba pracovať je mentalita nie zákony!!!
28.01.2020 - 21:49:24
010
Mno, ked mna pohryzli psy, majitelov nikde nebolo a kym by policajti na tie miesta prisli, mohol by som ratat aj s par hodinami cakania.
Nastastie vsak turisticke nohavice odolali a skoncil som len s modrinou.

Vcelku strucny je ten zakon upravujuci drzanie psov v porovnani so zakonom o strelnych zbraniach :lol:
28.01.2020 - 22:37:00
00
Tak sa zdá,že wuhan ma až 14 dní inkubačná dobu a je nákazlivý aj počas nej. Z toho môže byť solídny prúser. Vakcina by mala byť v máji.
28.01.2020 - 23:51:35
00
Old news, každopádne to je "až" ako aj obchody majú "až" 90% zľavu. Priemer je 5 dní.
29.01.2020 - 08:13:03
00
https://www.startitup.sk/stat-planuje-dotacie-pre-bicykle-a-trojkolky-kolko-eur-ti-moze-prispiet/
29.01.2020 - 13:10:43
00
cyklotrasa Martin - Vrutky 1.9miliona euro .. hmm
29.01.2020 - 13:41:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up