Ked tak nad tym rozmyslam, nebude to asi take tragicke. Hlava E61 je nahriata na -3 - -4°C oproti PID (to mam z teplomeru, ale trochu zavisi od konstrukcie termosifonu) a pocas standardnej extrakcie 1 - 1.5 g/s (to vidim teraz na DC) sa teplota na hlave E61 pocas extrakcie najprv mierne zvysila a potom klesla zhruba na PID uroven (na YT su este moje stare videa "Bezzera Unica E61 thermal stability ..." pri roznych teplotach). To iste by malo prebiehat aj pri pomalej PI, kde je prietok ca 2 g/s, cize vyssi, ako pocas extrakcie. Je mozne, ze spociatku nebude kava v sitku tak rychlo nahriata, ale PI je hlavne z dovodu zvlhcenia kavy a vybudovanie rezistencie puku, tak to snad ani nemusi vadit.
Edit: OK, dlha PI ma uz vplyv na chut, tak zrejme extrahovat sa zacina uz pocas nej, ale tiez zmena chuti moze byt spojena s jemnejsim mletim (teda urcite je) a naslednym extrahovanim az po PI.
Edit2:
bruno: lebo ta masa mosadaze ma o 10-15 stupnov menej ako by si chcel mat teplotu na sprche ...
Urcite nie, len -3 - -4°C, pozri napr.
.