Trafil si. Ver mi, ze keby som usudil, ze to ma u Studia zmysel, tak by som to spravil, mozno keby som bojler trvalo pouzival.
Ja sa bavim inak ... este cakam za silikonovym O-kruzkom na ovladac medium flow valve a budem musiet upravit (zmensit citlivost) low flow valve pre jemnejsie nastavovanie (povodna uprava sa ukazala ako dobre funkcna, ale nevydrzala).

Prílohy:

IMG_6835.JPG
IMG_6835.JPG 744.87 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6846.JPG
IMG_6846.JPG 429.02 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6847.JPG
IMG_6847.JPG 429.27 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6848.JPG
IMG_6848.JPG 541.66 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6849.JPG
IMG_6849.JPG 446.13 KiB thumb_up0thumb_down

02.02.2020 - 19:34:06
01
Seš dobreeej :clap: :y: :y: :y:
02.02.2020 - 19:54:41
00
Needle valve flow control? Už sa teším keď to budeš mať odladené. Mina tras sa :D
02.02.2020 - 19:55:38
00
Hahaha, ved to je odladene uz davno, len stroj som mal stale otvoreny a chcel ho zavriet. Potom vsak nemecky distributor prisiel na fore s tym, ze si vymenil silentbloky pod motorom pumpy za maksie a prenasa sa menej vibracii do tela, cele je to tichsie (DC to uz ma tak dodavat standardne), tak som to spravil tiez, cim sa pumpa o 2mm zdvihla a bolo treba doladit niektore hadicky, co zase viedlo k dalsej optimalizacii aj niektorych inych :) . No a pri odvzdusnovani som zavrel jeden ventil silnejsie a vytlacil (ci skor vytiahol) redukciu orifice, ktoru som tam povodne vlepil. Tak som to skusil bez nej - da sa, ale nastavovanie nie je tak jemne, ako bolo pred tym. Pokladal som stroj, lebo chcem spravit aj esteticky upgrade, na ktory uz mam pomaly pripravene drievka. A ked uz bol stroj poskladany, napadlo mi, ako "jednoducho" (pre niekoho mozno zlozito) tu redukciu orifice upevnit poriadne, ale co uz, stroj je poskladany (cize asi 10 min. prace ;) ), takze nabuduce, vecery su teraz dlhe ...
02.02.2020 - 20:18:53
03
peterg napísal:
Hahaha, ved to je odladene uz davno, len stroj som mal stale otvoreny a chcel ho zavriet. ...

Teraz pozerám lepšie a všimol som si detail ale podstatný. Pokial viem tak Studio má manometer na tlak čerpadla vyvedený nelogicky do priestoru na nádobku s vodou a u teba pozerám podľa vnútorností tak si to prehodil navzájom. Teda manometer na tlak čerpadla si vyviedol dopredu tam kde bol pôvodne manometer na tlak bojleru. Dobrý nápad :y:
03.02.2020 - 10:25:22
00
Dobry postreh :y: . Povodne to vyzeralo takto
Príloha:
IMG_6589.JPG
IMG_6589.JPG 626.22 KiB thumb_up0thumb_down



Pre manometer na tlak pary bolo treba (pekne) ohnut novu medenu rurku a dat komplet nove fittingy. Druhy bol jednoduchy, stacilo nanovo natvarovat kapilaru.
Celkovo je manometer na tlak vody zapojeny nie celkom korektne, este pred gicleur, takze tak ci tak neukazuje (neukazoval) skutocny priebeh tlaku v bojleri (na puku). Preto ho zrejme dali ku nadobke na vody, na servisne ucely (nastavenie bypass pumpy). Prehodil som ho aj preto, aby som viac priestoru. Do buducna je v plane prehodit zapojenie manometra az za skrtenie (gicleur), aby ukazoval realny tlak na puku, ale je to nevratny zasah, tak nechcem siahat do povodnej trubky (je tam malo miesta), ale zohnat najprv nahradnu .
03.02.2020 - 12:53:20
00
Čavte,
dlho ma tu nikto nespucoval za niečo tak si nedbehnem. Pozerám sa z času na čas na zostavu, ktorú ponúka danyH - La Nuova Era + Macap M5 . S polovičkou popíjame kávu v štýle - ráno ona espresso sama, poobede spolu cappuccino. Cez víkend aj espressko spolu. Moja predstava o mletí kávy je taká, že nasypem 8/15g kávy do zásobníka a to isté množstvo by som čakal na výstupe. Postrehol som, že tiaž samotného zrna ak nie je nič naviac asi toto neumožní. Takže otázka je, či by to s týmto mlynčekom šlo, alebo nie (napr. po nejakej menšej úprave). Tento mlynček som niekde videl prezentovaný ako mlynček pre pražiarne, aby mohli nabaliť mleté zrno. Ďalšou otázkou je, či by nám doma niečo chýbalo v pohľade na kávovar. Rozmýšľal som nad tým, že PID regulátor nie je úplne must have ak sa väčšinu času urobia 2 kávy, čiže nejakých 60ml vody. To by nahriaty bojler mal zvládnuť aj bez nejakej predcíznejšej regulácie. Skúste teda prosím napísať k tomuto vyššie spomínanému a prípadne dať tip na nejaký mlynček, ktorý by mi nepretočil oči 2x okolo osy, kľudne aj zaujímavý tip na jazdenku. Delonghi to ešte nejaký čas ustojí (kávovar) takže nutne nemusíme začať kompletom. Keďže nám káva stále chutí a Dr. nemajú nič proti tomu aby sme ju pili, tak by som rád obstaral postupne niečo, čo nebude nutné meniť - funkčné a dobré s istotou náhradných dielov na pár rokov.

Ďakujem za každú radu ale aj kritiku ;)
03.02.2020 - 16:54:48
00
Chlopi dobrý je ten Concept ?
03.02.2020 - 17:18:02
00
Mal som od nich fajnu Kostariku - anaerobic spracovanie. ;)
03.02.2020 - 17:37:49
00
Zajtra-pozajtra otvorim a poviem Ti. Mal som len vzorku od kamarata na 2 kavy, ani neviem, co to bolo, ale bola OK.
03.02.2020 - 19:01:59
00
zahri napísal:
Čavte,
dlho ma tu nikto nespucoval za niečo tak si nedbehnem. Pozerám sa z času na čas na zostavu, ktorú ponúka danyH - La Nuova Era + Macap M5... Moja predstava o mletí kávy je taká, že nasypem 8/15g kávy do zásobníka a to isté množstvo by som čakal na výstupe. Postrehol som, že tiaž samotného zrna ak nie je nič naviac asi toto neumožní. Takže otázka je, či by to s týmto mlynčekom šlo, alebo nie (napr. po nejakej menšej úprave) ... Ďalšou otázkou je, či by nám doma niečo chýbalo v pohľade na kávovar. Rozmýšľal som nad tým, že PID regulátor nie je úplne must have ak sa väčšinu času urobia 2 kávy, čiže nejakých 60ml vody. To by nahriaty bojler mal zvládnuť aj bez nejakej predcíznejšej regulácie. Skúste teda prosím napísať k tomuto vyššie spomínanému a prípadne dať tip na nejaký mlynček, ktorý by mi nepretočil oči 2x okolo osy, kľudne aj zaujímavý tip na jazdenku...Keďže nám káva stále chutí a Dr. nemajú nič proti tomu aby sme ju pili, tak by som rád obstaral postupne niečo, čo nebude nutné meniť - funkčné a dobré s istotou náhradných dielov na pár rokov.

Ďakujem za každú radu ale aj kritiku ;)

Ak sa uspokojis s tym, zo pri prvom mleti sa zaplni prazny priestor v mlecich utrobach mlynca kavou (tzv. retencia), co moze byt odhadom 5 - 8g, potom pri dalsich mletiach +/- to mnozstvo, co nasypes do zasobnika, aj vypadne. Cast vypadnutej kavy budeta stara kava (tazko povedat kolko, bolo by treba poznat vnutornu konstrukciu a poskusat) a cast bude nova. Nejake mnozstvo kavy ostane natrvalo v mlynci, kde sa usadi (prilepi) a neuvolnuje sa viac. Tiaz zrna nie je az taky problem, pomelie sa vsetko (treba vsak zakryt hrdlo proti vyskakujucim zrnam - tzv. popcorning), len treba mliet jemnejsie, ako keby bola kava v zasobniku. Ak sa budes drzat zasady, ze prva kava je vzdy pre manzelku alebo na kapucino, nebudes mat problem s chutnou kavou pre seba. :) Mimochodom, neviem, preco by si nemohol mliet s kavou v zasobniku. Poziadavka na vhodny SD mlynec hned na zaciatku je pomerne draha...
La Nuova Era by mala mat na regulaciu tlaku bojlera pouzity presostat, co je presnejsia regulacia vystupnej teploty vody na kavu, ako termostat (tlak pary je umerny jej teplote). Do hlavy kavovaru sa da doplnit teplomer a tak by si videl, akej teploty tecie voda a prisposobil svoj workflow (napr. kolko treba odpustit, aby si dosiahol zelanu hodnotu). Myslim, ze slo by sa naucit s tym pracovat na uspokojujuce vysledky. Btw, vzdy omnoho lepsia takato zostava, ako Delonghi...
03.02.2020 - 20:37:17
01
zahri : ked chces malu retenciu za malo penazi - rucny mlynec (spolahlivost), niche zero (nemusis krutit ale zivotnost moze byt otazna, kazdopadne zatial sa to ludom nekazi). Mlyncek s velkou retenciou na doma nevninam ani tak ako problem flushnutim pred samotnym mletim (aj ked to nieje zanedbatelne) ale skor je obrovsky odpad dokedy doladis mletie a v zaciatkoch toho budes musiet ladit....
03.02.2020 - 23:36:20
01
Prerobil som ten ihlovy ventil, dufam, ze uz natrvalo. 1. kava po poskladani, trochu maly prietok pocas PI, obvykle pouzivam 2.0g/s, este som to nenastavoval (chceli po mne video z ineho fora, ze ako masina stichla po vymene silentblokov)
04.02.2020 - 15:06:22
02
Ďakujem za reakcie.. co sa týka mlynčeka tak ručný by mi nevadil ak by bol dostatočne kvalitný na espresso bez ohľadu na druh kávy (resp. druh praženia).. čo sme sa tu ale už nejaký ten piatok spätne naťahovali tak je jednoduhšie nájsť kvalitný elektrický mlynček ako ručný.. niche zero má podľa mňa nadbitú cenovku ale zas jeho výhoda sú rozmery..
čo sa kávovaru týka, je mi jasné že od delonghi by bolo lepšie aj základné rancilio ale nevidím veľmi zmysel v investícii 500€ ktorá by si časom zasa vypýtala zmenu..

V podstate z toho celého vzišlo, že ta danyho zostava je fajn a pre nenáročného by to mohla byť dlhodobá záležitosť ak správne chápem.. takže už si to len nechať prejsť hlavou či to ideme riešiť hneď alebo či sa kúpi lepší mlynček a dajme tomu o pol roka/ o rok aj stroj

ešte raz ďakujem ;)
04.02.2020 - 19:04:47
00
Ked to kupis naraz zajtra, mozes zajtra poobede (najneskor pozajtra) robit kavu na slusnej vybave. Ked budes cakat niekde na bazosi na lepsi mlyncek a potom o pol roka kupovat kavovar, tak si budes 3/4 roka labu lizat.
P.S. Ved keby sa aj medzicasom objavil na bazosi nejaky zaujimavy, tak upgradujes (kupis a predas)...
04.02.2020 - 20:34:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up