peterg napísal:

Alebo aj tak sa da :y:
06.03.2020 - 23:29:18
00
Viete mi povedať prečo je niektorá káva kyslá
08.03.2020 - 18:47:33
00
su to slzy padlych nepriatelov
08.03.2020 - 18:57:23
01
Lebo jadro pochádza z ovocia, ktoré je sladké a obsahuje aj kyseliny, a tieto sú prirodzene obsiahnuté aj v jadre resp. sa tam dostávajú v procese spracovanie (necielene či cielene (anaeróbna fermentácia)). Podľa stupňa praženia sa kyseliny menej (svetlé), viac (stredné) či celkom (tmavé) potláčajú. No a tiež ešte závisí aj od prípravy, kedy sa dá acidita zvýrazniť či potlačiť.
ostogiske napísal:
su to slzy padlych nepriatelov

To by bola slana, nie? ;)
08.03.2020 - 19:07:25
00
ale porazka chuti kyslo ci? :D
08.03.2020 - 19:44:09
00
Prepac, logicky zle som zareagoval ... kedze nepriatelia su uz padli, tak ani slane slzy, ani kysla porazka sa nekona, nema kto ... :D


Naposledy upravil peterg dňa 08.03.2020 - 19:48:54, celkovo upravené 1 krát.

08.03.2020 - 19:48:20
00
Akou prípravou sa dá tá acidita potlačiť? Aj cez pressostroj, koťogo a aj zalievaná, bolo to stále kyslé... Káva je už síce v komposte ale keď sa nabudúce pritrafí budem vedieť. Niekomu to ale chutí, čo sa aj čudujem
08.03.2020 - 19:48:33
00
corsair napísal:
Akou prípravou sa dá tá acidita potlačiť? Aj cez pressostroj, koťogo a aj zalievaná, bolo to stále kyslé... Káva je už síce v komposte ale keď sa nabudúce pritrafí budem vedieť. Niekomu to ale chutí, čo sa aj čudujem

Uff, rozne ... hrubka mletia, dlzka preinfuzie, teplota vody. Co je pressostroj u Teba?
Njn, cuduj sa svete, inu ani nepijem ... ale nie je kysla ako kysla ...
08.03.2020 - 19:51:58
00
corsair napísal:
... Káva je už síce v komposte ale keď sa nabudúce pritrafí budem vedieť...


To bola tá, čo si ponúkal? :)

corsair napísal:
Takéto a podobné viem doniesť... Od "intensitá 7" do "10"
Ale mleté. Táto konkrétne nieje moc dobrá ale "intensitá 10" bola super. Na môj nevkus teda...
08.03.2020 - 20:02:26
00
Nie, tá je na úplatky...
08.03.2020 - 20:09:31
00
peterg napísal:
. Co je pressostroj u Teba?

Všetko čo urobí presso kávu 😁 susedia to majú. Kocka asi pol metra na polmetra a polmetra. Tečie z toho káva. Žere to aj sypanu aj zrnkovu. Vypadne z toho koláč socu ako z koťoga.
08.03.2020 - 20:11:15
00
Myslel som konkrétnejšie, značka či typ.
Edit: OK, je to jasne po Tvojom doplneni, pressostroj ...

Pripájam tiež definíciu pressa podla e-kavickara:
"Presso, kávový nápoj pripravený do veľkej šálky dlhou extrakciou hrubo namletej kávy vyznačujúci sa svetlou hrubou penou bez chuti, alebo „spálený“ smradľavý nápoj drevnatej chuti bez krémy extrahovaný dlhší čas. Spolu s kávou a veľa kofeínu sa do šálky počas dlhej extrakcie dostanú aj škodlivé látky spôsobujúce tráviace ťažkosti."
(zdroj https://www.ekavickar.sk/blog-o-kave/ristretto-espresso-doppio-lungo.../)
08.03.2020 - 20:16:38
01
Ja toto ešte preskúmané nemám (ale chystám sa) ale už som si vyhliadol dobrú kaviareň (na môj vkus), len je dosť od ruky a nie vždy keď idem okolo mám čas tak to nebudem mať vyskúšané za týždeň. Trpezlivosť 😂 espresso bolo ale dosť dobré. Ešte vlastne iba ristretto musím okoštovať. Ale to bude bohvie kedy 😂
08.03.2020 - 20:27:15
00
corsair napísal:
Niekomu to ale chutí, čo sa aj čudujem

tak (len) kyslá káva asi nechutí nikomu :lol: "vďaka" tej kyslosti sa tam objavia iné chute, resp ak chceš iné chute musíš akceptovať aj kyslosť..
09.03.2020 - 07:31:12
01
Narocnost pripravy svetlo prazenej kavy spociva v technickom vybaveni a zrucnosti obsluhy aby kysla nebola.
09.03.2020 - 10:26:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up