Tak som pátral po hentej tete, ku ktorej som kedysi lifroval nejaké vzorky na analýzu aj ja, a dozvedel som sa o jej servisnej histórii toto:
Je to ženská, co pracovala na Ústavu hematologie a krevní transfuze, dělala molekulární diagnostiku hematologických malignit. Byla v tom dobrá. Pak si otevřela soukromou laborku, kde je jediným zaměstnancem. Dělá hlavně diagnostiku dědičného postižení u šlechtěných psů. . Když přišel koronavirus, tak si prostě objednala primery a rozjela po anarchisticku diagnostiku bez certifikátu, akreditace a podobných detailů. A pak se z ní stala mluvící hlava rozumějící všemu kolem virologie a epidemiologie....
Aby sme to uviedli do kontextu: je síce pravda, že PCRku vám rovnako urobí molekulárny biológ, mikrobiológ, virológ, genetik, biochemik, farmaceut alebo (po nejakom týždni nácviku) aj ja, ale bez správnych papierov a atestácie vám proste nemôže a nesmie podpísať výsledok, na ktorom má závisieť vaša karanténa, liečba alebo zdravie či život hocikoho okolo. V tomto prípade tetuš zjavne túžila po ryži/mediálnej sláve/both/whatever a samozrejme to nefunguje tak že "však ma včera tetuš testla, tak som OK". Takéto falošné pseudovedomie vlastnej "neškodnosti" je to najhoršie, lebo značné % ľudí je tak tupé, že zabudnú, že sa môžu infikovať hneď nato. A takisto nebudete pozitívni pár hodín po kontakte, od ktorého ste sa infikovali. Preto nemá až taký význam testovať bezpríznakovcov. A ako sa zatajujú "podozrivé" anamnézy a v dôsledku toho sa tu zatvárajú oddelenia, takisto by niektorí zatĺkali pozitívny výsledok, aby neboli obmedzení (mal som ako študák na intráku v dobe najväčšej slávy AIDS spolubývajúceho hypersexuála, ktorý na otázku, či je HIV negat. odpovedal, že nechce vedieť výsledok testu, lebo by ho mohol obmedzovať a naozaj ho MAL kde chytiť). Preto je potrebné, aby všetci išli cez nejaké štandardné procedúry.
Čím viac blbostí nadrísta, tým viac alobalistov priláka. A to je aj odpoveď na pindy od Matejosa - teta neriskuje "odbornú" povesť, lebo robí v komercii, a tam sa točia prachy na základe mediálnej pozornosti, nie nejakej fakticity. Ona síce tuším melie aj v hentom videu, že ponúka testy za "korunové" sumy, ale reálne ide o nejakých zhruba 1500 čechkáčů (čo je v tomto okamihu vcelku reálna komerčná suma) +/- autobus. Má z toho asi rovnaký príjem, ako za tú genetickú diagnostiku psov, a tu vidím ďalší motív, v danej situácii bude asi manší flux vzoriek od chovateľov a niečím sa živiť zatiaľ treba.
BTW vo veterine je aplikovaná alobalistika žiaľ celkom rozšírená, ako je vidieť aj na širokej ponuke veterinárnej homeopatie. Pričom u ľudí to "funguje" na báze efektu predraženého placeba, ale psovi je to fakt jedno. Otázne je, do akej miery tomu tí veterinári veria, alebo či len podliezajú alobalistom spomedzi klientov. Ale ani to nie je OK.
V mimoriadnej situácii nie sú podstatné správne papiere ale to či ,,teta,, vie alebo nevie testom určiť u dotyčnej osoby nakazenie korona vírusom. Môže tým zachrániť iným život. Tieto tvoje litánie hore pripomínajú byrokratického šimľa, to sa nedá, ...
Vsimli ste si, ze Pelle ma (na 99%) na ksichte rusko usite v Zornici v BN a sestricky v nemocnici maju posledne kusy, najobycajnejsich rusok ake su, na pridel v pocte 1ks na celu 12h zmenu?
V mimoriadnej situácii nie sú podstatné správne papiere ale to či ,,teta,, vie alebo nevie testom určiť u dotyčnej osoby nakazenie korona vírusom. Môže tým zachrániť iným život. Tieto tvoje litánie hore pripomínajú byrokratického šimľa, to sa nedá, ...
tak si myslím, že tie papiere majú práve zaručiť to: "vie alebo nevie"
Štyria chlapci normálni. Vám vôbec pri špinení nevadí, že tejto šikovnej ,,tete,, sa pred celým národom za pochybenie byrokratického šimľa osobne ospravedlnil minister zdravotníctva pod dohľadom premiéra krajiny ?
ivan, ja tú tetu nespochybňujem po odbornej stránke, len tie reči o tom, že ten vírus je umelý a "unikol" z labáku z nej robí ideálneho respondenta pre Rostasa a kol. Pravda to byť môže, ale dokázať to nevie a Číňan to nikdy neprizná. Aj v BSL 3/4 labákoch robia len ľudia, stať sa môže hocičo. Len po tomto rozhovore môžeme čakať ďalšiu esej v tomto karentovanom časopise od T.E.R. ako svet ovláda farmaloby a teraz zarobia strašné miliardy na vakcínach.
Ad akreditácia: tú na CoV-19 nemá momentálne nikto na svete. Všetci majú teraz iné starosti ako si dojednávať s akreditačnou autoritou (na Slovensku SNAS) celý akreditačný proces, ktorý netrvá týždeň ani mesiac...
Ja teda neviem, ale tiez sa stotoznujem s jej nazorom. A za to, ze sice aj pravda to moze byt, ale nevie to dokazat (ale to nedokaze nikdy nikto) pokial to Cina sama neprizna, co neprizna, sa jej neda verit a treba ju zaradit niekam idealne pod ciernu zem? Pre mna je odbornik, urcite vacsi ako vsetci ti co sa momentalne ukazuju v roznych debatach v telke s premierom na cele, s fundovanym nazorom a jej nazor mi dava logiku. Ma snad niekto (z tohto fora) vacsie skusenosti s tym virusom aby vedel racionalne, odborne a vecne oponovat jej nazorom a konfrontovat ju? A nielen len preto ju "ociernovat", ze ma rozhovor pre nich na pochybnych weboch?
bikemartin: aké môžu byť podľa Teba dôvody, že jej nedovolili testovať?
obyčajná urazenosť štátnych hygienikov, ministerských manažérov, že ich "prechcala"
k cenám som sa vyjadroval asi tak 35 strán dozadu aj to môže byť dôvod
Ja teda neviem, ale tiez sa stotoznujem s jej nazorom. A za to, ze sice aj pravda to moze byt, ale nevie to dokazat (ale to nedokaze nikdy nikto) pokial to Cina sama neprizna, co neprizna, sa jej neda verit a treba ju zaradit niekam idealne pod ciernu zem? Pre mna je odbornik, urcite vacsi ako vsetci ti co sa momentalne ukazuju v roznych debatach v telke s premierom na cele, s fundovanym nazorom a jej nazor mi dava logiku. Ma snad niekto (z tohto fora) vacsie skusenosti s tym virusom aby vedel racionalne, odborne a vecne oponovat jej nazorom a konfrontovat ju? A nielen len preto ju "ociernovat", ze ma rozhovor pre nich na pochybnych weboch?
ok, možno ona nie je zorientovaná na slovenskej dezinfo scéne a netuší čo je ten plátok zač, ale tie reči o úniku etc., to je - ako hovorieva náš šéf ´tenký ľadík´....
A opat, kvoli tomu ze je to tenky lad mame vsetci verit tomu, ze je to z nejakeho netopiera, ktoreho si tam varia neviem 100rokov? A zrazu sa nieco taketo udialo? Nemozem si pomoct, ale vzdialene mi to pripomina nahodu padnutia dvojiciek pri naraze do vrchnych poschodi...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to ženská, co pracovala na Ústavu hematologie a krevní transfuze, dělala molekulární diagnostiku hematologických malignit. Byla v tom dobrá. Pak si otevřela soukromou laborku, kde je jediným zaměstnancem. Dělá hlavně diagnostiku dědičného postižení u šlechtěných psů. . Když přišel koronavirus, tak si prostě objednala primery a rozjela po anarchisticku diagnostiku bez certifikátu, akreditace a podobných detailů. A pak se z ní stala mluvící hlava rozumějící všemu kolem virologie a epidemiologie....
Aby sme to uviedli do kontextu: je síce pravda, že PCRku vám rovnako urobí molekulárny biológ, mikrobiológ, virológ, genetik, biochemik, farmaceut alebo (po nejakom týždni nácviku) aj ja, ale bez správnych papierov a atestácie vám proste nemôže a nesmie podpísať výsledok, na ktorom má závisieť vaša karanténa, liečba alebo zdravie či život hocikoho okolo. V tomto prípade tetuš zjavne túžila po ryži/mediálnej sláve/both/whatever a samozrejme to nefunguje tak že "však ma včera tetuš testla, tak som OK". Takéto falošné pseudovedomie vlastnej "neškodnosti" je to najhoršie, lebo značné % ľudí je tak tupé, že zabudnú, že sa môžu infikovať hneď nato. A takisto nebudete pozitívni pár hodín po kontakte, od ktorého ste sa infikovali. Preto nemá až taký význam testovať bezpríznakovcov. A ako sa zatajujú "podozrivé" anamnézy a v dôsledku toho sa tu zatvárajú oddelenia, takisto by niektorí zatĺkali pozitívny výsledok, aby neboli obmedzení (mal som ako študák na intráku v dobe najväčšej slávy AIDS spolubývajúceho hypersexuála, ktorý na otázku, či je HIV negat. odpovedal, že nechce vedieť výsledok testu, lebo by ho mohol obmedzovať
Čím viac blbostí nadrísta, tým viac alobalistov priláka. A to je aj odpoveď na pindy od Matejosa - teta neriskuje "odbornú" povesť, lebo robí v komercii, a tam sa točia prachy na základe mediálnej pozornosti, nie nejakej fakticity. Ona síce tuším melie aj v hentom videu, že ponúka testy za "korunové" sumy, ale reálne ide o nejakých zhruba 1500 čechkáčů (čo je v tomto okamihu vcelku reálna komerčná suma) +/- autobus. Má z toho asi rovnaký príjem, ako za tú genetickú diagnostiku psov, a tu vidím ďalší motív, v danej situácii bude asi manší flux vzoriek od chovateľov a niečím sa živiť zatiaľ treba.
BTW vo veterine je aplikovaná alobalistika žiaľ celkom rozšírená, ako je vidieť aj na širokej ponuke veterinárnej homeopatie. Pričom u ľudí to "funguje" na báze efektu predraženého placeba, ale psovi je to fakt jedno. Otázne je, do akej miery tomu tí veterinári veria, alebo či len podliezajú alobalistom spomedzi klientov. Ale ani to nie je OK.
Nevieš to dať tak , aby to išlo aj mne ? ... viem , viem , chjovy iPhone
tak si myslím, že tie papiere majú práve zaručiť to: "vie alebo nevie"
https://gem.cbc.ca/media/the-passionate-eye/season-1/episode-155/38e815a-01261201a67
ivan, ja tú tetu nespochybňujem po odbornej stránke, len tie reči o tom, že ten vírus je umelý a "unikol" z labáku z nej robí ideálneho respondenta pre Rostasa a kol. Pravda to byť môže, ale dokázať to nevie a Číňan to nikdy neprizná. Aj v BSL 3/4 labákoch robia len ľudia, stať sa môže hocičo. Len po tomto rozhovore môžeme čakať ďalšiu esej v tomto karentovanom časopise od T.E.R. ako svet ovláda farmaloby a teraz zarobia strašné miliardy na vakcínach.
Ad akreditácia: tú na CoV-19 nemá momentálne nikto na svete. Všetci majú teraz iné starosti ako si dojednávať s akreditačnou autoritou (na Slovensku SNAS) celý akreditačný proces, ktorý netrvá týždeň ani mesiac...
obyčajná urazenosť štátnych hygienikov, ministerských manažérov, že ich "prechcala"
k cenám som sa vyjadroval asi tak 35 strán dozadu
Tiež už dlhšie pozerám, že obloha je pekne čistučka
ok, možno ona nie je zorientovaná na slovenskej dezinfo scéne a netuší čo je ten plátok zač, ale tie reči o úniku etc., to je - ako hovorieva náš šéf ´tenký ľadík´....