Kategórie
Bike-techposledný komentár: 3. 8. 2015 o 6:48
Výpredaj -10% One podložka hlavového zloženia 1-1/8", 10 mm, čierna
1,79 €
-10%
MOC 1,99 €
Výpredaj -23% Enduro Bearings ACB 3645 3748 BO - ABEC 5 - Black Oxide (Angular Contact) ložisko hl. zloženia, 37x48x6.5 mm, (36x45°)
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-5% CUBE sada podložka hlavového zloženia pre integrované vedenie káblov
8,99 €
-5%
MOC 12 €
Nejak takto ?
Tak som to vymenil.
Môj orech na DT 350 ma výmenu ložísk presne ako na 3 pawl. Teda oba ložiská typu 6902 sa vyberajú do vonkajšej strany.
Zdá sa, že na DT 240 dali menšie ložiská aby ušetrili na váhe. To aj umožnilo vyklepávať vnútorné ložisko orecha do druhej strany ako na DT 350.
Inak som ozaj nečakal, že na orechu DT 350 (ratchet) sa bude ložisko vyklepávať tak, že sa pretláča ešte aj cez pozíciu toho krajného ložiska.
Teda uloženie krajného ložiska sa "derie" 2x viac pri jednej výmene.
Menis po kazdom vyjazde?
Ak budem taký babrák ako do teraz, tak hej. Ložisko som musel meniť, lebo som blbec. Čistil som benzínom zhodenú kazetu z kolesa, ale nahodenú na orechu. No a benzín mi zatiekol do ložiska. Zistil som to po mesiaci, keď som mal zrazu fixku.
But I had another plan. A plan so cunning, so ill conceived, and so stupid, that the result was entirely predictable. I wish I could blame the beer, or other consumables, but the beer was just cracked and nothing else was on board.
Mate niekdo skúsenosť aky chemicky pripravok pri osadzaní ložísk do puzdier zadnej stavby.(ložisko v puzdre ma vôľu takú že ho vytlačiš prstom)ide o karbonovy ram. Použit Loctite 641?neviem ako sa bude spravat s karbonom...
Skúšal už niekto z vás vymeniť klasické radiálne ložiská v náboji za "angular contact" ekvivalent? Bike24 má za dobrú cenu 7903 2RS od Enduro, tak premýšľam vyskúšať. Náboje majú preload ajdustment, tak by to mohlo fungovať.
Ďakujem za prípadné skúsenosti.
Brzda je najmenej, problem je radiaci bowden.