desertfremen napísal:
mám prepúšťaciu správu z nemocnice, to nestačí?
Teraz v čase korona vírusu po lekároch teda behať nebudem.


Musíš si to dať obodovat. Tvoj obvodný lekár ti to nebude chcieť urobiť. Čiže predpokladám, že to bude musieť urobiť chirurg, ktorý ťa ošetroval.

Keď sa bude robiť znalecký posudok, tak to oboduje znalec, znalkyňa.

A tam ďalej už neviem ako to bude. Keďže ja už pol roka čakám na peniaze.

Môj chirurg to obodoval na menej ako znalkyňa, tak ani neviem, či mi poisťovňa zaplatí to, čo dala znalkyňa alebo to, čo môj chirurg.

Poisťovňa Allianz mi tvrdí, že zaplatia až budú mať od polície správu, že nie som ja na vine. Požadujem samozrejme tu vyššiu sumu od znalkyne, ušlú mzdu a ešte nejaké drobnosti.
27.03.2020 - 22:45:14
00
Bodovanie robi obvodak ale konzultuje to s chirurgom. Je na to ine lajstro.
27.03.2020 - 22:49:04
00
OK tak pôjdem za obvodakom nech ma oboduje. Na vine som nebol, nič som neporušil, napálil do mňa zozadu. Nebola šanca z mojej strany to predvídať.
Že peniaze dostanem o pol roka alebo o rok mi nevadí, peniaze na nový bike mám aj keby mi nezaplatili nič, ide mi o PRINCIP (a preto si najmem aj pravnika ak bude treba) že ako poškodený na tom nemôžem byť stratový ani euro.
27.03.2020 - 22:58:01
00
Je tu ešte jedna možnosť. Ten rozdiel ceny medzi novým bikom a tým čo mi vyplati poisťovna na tvrdo si vypýtať od týpka čo ma zrazil.
Ak by mal v sebe kusok charakteru tak to zaplatí. Hoci už zaplatil dosť vysokú pokutu polícii za to že ma zrazil - nejakých 800 Eur + mu zobrali vodičák neviem na kolko.
Za chyby sa platí.
A ja tiež môžem byť rád že som živý, mohlo to dopadnúť aj inak.
27.03.2020 - 23:17:14
00
To je opat nezmysel a nie moznost ... vinnik nema dovod sa s tebou bavit a ty nemas pravny narok cokolvek od neho pytat
27.03.2020 - 23:40:20
01
Vinnik zodpoveda za skutocnu skodu a tuto skodu za neho zaplati poistovna ... ak ty na sude preukazes, ze tvoja skutocna skoda je vyssia ako si dostal , rozdiel doplati opat poistovna a nie vinnik
27.03.2020 - 23:43:12
00
Ale tá "skutočná škoda" je pre mňa v tom že nemám svoj bicykel ktorý som si kúpil v roku 2018 ako nový, nie z druhej ruky. Ty stále pozeráš na bicykel ako na niečo čomu klesá (nejakým zberateľským kúskom zase po čase stúpa) časom hodnota. To je celé zle. Ja som si bicykel nekupoval ako investíciu ktorú môžem po pár rokoch predať. Neplánoval som ho predať nikdy, svoje bicykle si nechávam do "zbierky". Preto je pre mna irelevantné či moj bicykel mal 2 a lebo 4 roky v čase nehody, ja som predať a speňažiť neplánoval. Pre mňa malo hodnotu to že som ho mal a že som na ňom jazdil a nie aká je jeho "zostatková finančná hodnota na trhu".

Preto ak mi ho zničili, logicky potrebujem nový (to snad chápeš) a tam sa mi deje škoda kedže budem musieť doplatiť zase z vlastných peňazí kedže mi nedajú celú sumu nového.
A prečo nový?
Pretože je to rýchle a pohodlné taká kúpa.
Nebudem sa babrať celé mesiace s prehľadávaním bazárov a hľadaním vhodného kusu pre mňa s budgetom , ktorý mi "velkoryso" určila poistovna že mi má stačiť.
Ty stále niečo táraš o tom "že sa chcem obohatiť" ale to je hovadina.

Ja ten nový bike neplánujem obratom predať a "zarobiť na tom" ako niektorí špekulanti.
Pre mňa je okamihom kúpy bicykla irelevantná jeho aktuálna " trhová" hodnota lebo s nim nikdy nepôjdem na trh ho predať.

Ja chcem od poisťovne JEDNODUCHU VEC - váš klient mi zničil bicykel bez môjho zavinenia - kúpte mi nový ako satisfakciu. bodka.
28.03.2020 - 08:34:38
00
mal by si pocuvat co ti tu pisu a zmierit sa s tym. bud rad, ze sa ti nic vazne nestalo. bike je len obycajna vec, hoci mas k nemu citovy vztah (aj ja mam ku svojim). Jeden sa znici, kupi sa druhy, dalsi, lepsi, krajsi.... prajem ti aby si co najviac vytlkol z tej poistovne. Moj tatko ked mal pred niekolkymi rokmi autonehodu, tak sme zatlacili na poistovnu Alianz a prvu navrhovanu sumu o dost zvysili.
28.03.2020 - 08:55:31
00
Celý čas sa ti snažím vysvetliť že bicykle pre niekoho môžu mať aj inú ako "aktuálnu trhovú hodnotu". Napr ja mám jeden z mojich bikov - zreštaurovaný "klasický cesťák" z 80-tych rokov 20-teho stor., taliansky rám, "sytiče", dnes už raritná francúzska sada Hurret...za kolko by som ho aktuálne vedel asi predať na trhu? 200 - 300? Na to ale kašlem, pretože to nikdy nepredám, pre mňa má úplne inú hodnotu čo sa peniazmi vyjadriť nedá. aj keby mi zaň núkali 2000 tak ho nepredám. chápeme sa?
28.03.2020 - 08:56:49
00
skoda slov, rob ako myslis. len aby ta to v konecnom dosledku nestalo viac € ako hodnota celeho zniceneho biku. viac sa k teme nevyjadrujem
28.03.2020 - 09:00:20
01
Mne ide o princíp, aby som ako poškodený nebol škodný. Niečo je vážne zle v tomto systéme keď to takto funguje že poškodený z toho vyjde zo stratou. O to mi ide.
Poistovna proste má do bodky zaplatiť opravu aby to dala do pôvodného stavu a keď sa to opraviť nedá tak nový kus a neohánat sa amortizáciou. Bez debaty.
Takto by to malo fungovať v normálnom systéme.
V USA ako poškodený by som z poistovne vysúdil a gate keby ma chceli oklamať.
28.03.2020 - 09:06:00
00
vlastoch napísal:
Vinnik zodpoveda za skutocnu skodu a tuto skodu za neho zaplati poistovna ... ak ty na sude preukazes, ze tvoja skutocna skoda je vyssia ako si dostal , rozdiel doplati opat poistovna a nie vinnik

To je presne ono - SKUTOČNÁ ŠKODA.
Ale čo to je tá "skutočná škoda".?
Takže, keby že ma ten týpek nezrazí mohol som dnes na svojom bicykli jazdiť bez toto aby som musel vydať čo len euro navyše. je tak? je.
Ale zrazil ma, takže nemôžem pretože mi zničil bicykel. je tak? je.
Skutočná škoda je pre mňa CENA NOVEHO BICYKLA pretože tú potrebujem zaplatiť v cykloshope aby som mohol jazdiť dalej na takom istom bicykli tak ako som jazdil pred nehodou.

Napr. 80% z kupnej ceny bicykla mi nič nerieši, pretože tá suma nestačí na to aby som mohol jazdiť dalej na takom istom type bicykla ako pred nehodou. Ak poisťovňa ráta s nejakou "spoluúčasťou" tak to je vedľa, pretože ja nie som vinník nehody.
28.03.2020 - 09:59:55
00
Naco sa tu hadas s ludmi od ktorych si si pytal radu ako to funguje? Oni ti ju dali, tak je zbytocne aby si ich presviedcal o tom ako to nefunguje, chod s tym za sudcami a zakonodarcami ked tak a ked sa to zmeni,pripadne budes mat nove,potvrdene info ako to funguje tak vsetci budu radi ked sem prispejes
28.03.2020 - 10:07:47
01
Sám som zvedavý ako to dopadne, určite dám vedieť. Je možné že to dám na súd, podla toho aký bude výsledný verdikt z poisťovne.
Súdu sa nebojím, a je mi jedno ako dlho bude trvať, robím to z princípu a nie pre pár EUR navyše.

Napr jeden môj známy dal reklamovať značkové hodinky (cena si 500 Eur) pretože boli pozlatene a na boku sa začali po pol roku ošuchavať tá pozlatená vrstva.
Reklamaciu mu neuznali lebo ho samozrejme chceli ošmeknúť s odvôvodnením že to nieje výrobná vada a vzniklo to ako dôsledok nosenia.
Tak sa naštval že toto teda ne, zaplatil súdneho znalca, ktorý urobil znalecký posudok na tie hodinky a dal to na súd.
Súd vyhral, takže spoločnosť u ktorej kupil hodinky mu musela zaplatiť plnú kúpnu sumu (500 EUR) + náklady na súdneho znalca (850 EUR) + náklady na advokáta + náklady na súdne pojednávanie. Dohromady pár tisíc eur.

Takto treba na tie veľké korporácie ktoré ťa chcú odrbať lebo sú si vedomé svojej ekonomickej sily a rátajú s tým že do sporu sa ti nebude chcieť ísť.
28.03.2020 - 10:22:56
00
Keď máš chuť, čas a peniaze tak choď do toho.
28.03.2020 - 12:05:18
00
keyboard_arrow_up