To mas z casti pravdu. Pred tridsiatimi rokmi boli podstatne menej otvorene hranice pre turizmus a import/export tovaru. Teraz mas rozne chorobky a choroby instantne vsade.
29.03.2020 - 14:36:07
00
Nejde ani tak o otvorené, zatvorené hranice ako o trocha prehnanú hygienu so zvyšujúcou sa životnou úrovňou. Treba nechať ľudský organizmus nech sa trocha popasuje s bežným prostredím, kam patria baktérie a vírusy. Pri tom sa aj posilní a je lepšie pripravený na ,,boj so silnejším nepriateľom,,. Netreba vonku deti každých 10 minút dezinfikovať navlhčenými vreckovkami, ... Nech sa poriadne vybehajú vo vonkajšej ,,špine,, ... Umyjú, osprchujú sa doma. Bude menej alergií, ...
29.03.2020 - 14:45:14
00
Tu to je : https://www.dnes24.sk/stat-zakaze-predaj-respiratorov-co-maju-robit-ti-ktori-ich-uz-maju-doma-357870
29.03.2020 - 14:54:09
01
matt napísal:
Určite som medzi to nedal rovnitko...snažil som sa len poukázať že každý mame svoje


"Kazdy mame svoje"

Jedni maju nezaclenenu skupinu a druhi statom riadenu genocidu... Hej, kazdy mame svoje...

Ale nebudem v tom pokracovat, len mi to nedalo nezareagovat.

Este si tu napiseme nieco, kvoli comu ta tam uz nepustia 🤷
29.03.2020 - 14:58:00
00
Opäť na margo prepnutého opajcnutého nezmyslu Matelka Katolibanoviča Plačkova
https://tn.nova.cz/clanek/ucitel-ceskych-lekaru-rousky-vsem-ale-s-rozumem-radi-kdy-ji-nenosit.html
29.03.2020 - 15:16:58
00
Toto keby so napísal v téme Koronavírus tak si troll. Imunita, ...
29.03.2020 - 15:25:13
00
tulenik napísal:
Opäť na margo prepnutého opajcnutého nezmyslu Matelka Katolibanoviča Plačkova
https://tn.nova.cz/clanek/ucitel-ceskych-lekaru-rousky-vsem-ale-s-rozumem-radi-kdy-ji-nenosit.html

Akoze ja mam velmi daleko k nejakemu Matovic loverovi, ale co z toho clanku je take, co napriklad na vcerajsej tlacovke nepovedal? A ked kritizujeme, ze niekde je to blbost, tak ako by si napisal zakon, ze na Stefanikovej ulici musis mat rusko, ale na hradzi na bajku uz nie?
29.03.2020 - 15:33:08
05
ivan napísal:
Nejde ani tak o otvorené, zatvorené hranice ako o trocha prehnanú hygienu so zvyšujúcou sa životnou úrovňou. Treba nechať ľudský organizmus nech sa trocha popasuje s bežným prostredím, kam patria baktérie a vírusy. Pri tom sa aj posilní a je lepšie pripravený na ,,boj so silnejším nepriateľom,,. Netreba vonku deti každých 10 minút dezinfikovať navlhčenými vreckovkami, ... Nech sa poriadne vybehajú vo vonkajšej ,,špine,, ... Umyjú, osprchujú sa doma. Bude menej alergií, ...


takto nejako :)? (video je viac ako 20 rokov stare)
29.03.2020 - 15:39:36
02
Kolega Tulenik a autor tebou postnuteho článku , a teraz si položme otázku ... na koľko asi metrov za sebou zanecháva taký uchrchlany bežec “ kvapockovu stopu “ ? Staci keď si 5 metrov pred míňajúcou osobou nasadí spotené rúško/ bufu? Ja proste len nechápem , že keď sa autority štátu zhodnú , že treba maximalizovať úsilie znížiť pravdepodobnosť prenosu patogénu , a všetci ideme polemizovať . Polemizovať kedy nosiť , kedy nenosiť , hľadať výnimky , vyhovárať sa na zatmenie mesiaca a vplyv počtu erupcii na slnku na schopnosť pochopiť nariadenie . Je to nariadenie = príkazová formula . Obdobne ma nasiera ako sa pred mojim domom v inak pokojnej štvrti premávajú mliečňaci s fenkami ktoré mali tak včera prvé menarche . A samozrejme bez ochrany tvare . Sak majú hlboko v <> , že na našej ulici žijú prevažne starousadlici , ktorí ako už určite všetci dobre vieme sú najviac ohrozenou skupinou . Áno som “protektivny fundamentalista “ no urcite mám oporu v zákone !!! No a pointa je v tom , že potom čo úmyselne ohrozia gerontov a oni umrú , budú na rane presne títo zasrani . Viď skladbu pacientov v IT,ES ... a budú volať o pomoc , dusiť sa , mat skutočný strach o svoj život a vedome ohrozovať mna a mojich kolegov , ktorí sa budú “ musieť “ o nich starať ... no “musieť“ , nadobúda v kontexte týchto dni a ich predchádzajúceho prístupu “ zvláštny “ význam .

Edit : takze autor článku s bežcom ... pedagóg , učiteľ , anatóm - učiteľ teoretickej vedy na lekárskej fakulte . Takze autorita na prenos patogenov ako hovado . Ja verím radšej Krčmérymu , Mistrik, Jarčuška a sebe ...

Ak nesúhlasíš , prosim .
29.03.2020 - 15:40:09
06
Volodja napísal:
takto nejako :)? (video je viac ako 20 rokov stare)


O čom hovorí ? Anglicky viem veľmi málo.
29.03.2020 - 15:47:03
00
"Autority", obzvlášť "štátu" sú väčšinou samozvané a značná časť "nariadení" blbá.
A to sa dá ukázať na tom, čo sa píše v karentovaných vedeckých časákoch. A ako sorry ale tento všeobjímajúcopovinný nezmysel NEBOL ANI V ČÍNE!!!
Zákon, to je niečo, čo si "moc" samoodhlasuje, často preto, aby proste nasierala a manifestovala, že si môže všetko dovoliť. Matelko si skrátka myslí, že je populistické, aby opatrenia boli "citeľné" - a čo je citeľnejšie ako diskomfort? Navyše keď toto obyvateľstvo má historicky privysokú toleranciu k útlaku:

Mám kamošku na ARO vo Vestfálsku, pochádza z BB, študovala v Prágli, teda odchovankyňa čs. epidemiológie a do istej miery aj mental settingu, a tá túto arabskú hystériu sleduje so značným podivom - asi niet dňa, čo si nezabudne overiť "či ešte furt máme handry na ksichtoch" a "načo". Na jednej strane aj to tam tak vyzerá, čo som jej zas pripomenul ja (ona mala prvého pacoša s touto srandou až teraz, nie sú tam stále nejaké extra návaly na JISky) na druhej strane sme tu aj bez Plačkovovej krajiny mali lineárny prírastok založený z veľkej časti na backflowe a trestať jednotku za úspešný boj je tak trochu ***** vedúca k demoralizácii a dezercii. Inak povedané, keď príliš utiahneš šróby, príde okamih, keď si tie handry z ksichtov zrazu všetci urvú, aj keby to bol pľúcny mor a nie táto rozprávka starej matere. Akurát pri tom pľúcnom more to potrvá dllhšie, keďže tam tie číselká vyzerajú podstatne horšie, ale "tá chvíľa, ten okamih" príde vždy.
Ad Krčméry - nie je to dlhý čas, čo tvrdil basically to isté, čo ja. Keďže je tálib, predpokladám, že za ním došiel Matelko:
"Počuj Krčméry, mám pre teba taký deal: zavediem povinné rúška všade, aby mala spodina trochu toho feudálneho útlaku, rozumieš, medzi nami katolibancami, ten feudalizmus je aj tak najsamfasa... ak ti zariadim každodenné omšievanie celého obyvateľstva na prvom programe RTVS, ako tálib sa budeš tváriť že si s tým comfy?"
"Jasne Matelko, deal done!"
A čo sa týka "vedca" Mistríka, tak ten už dávno nerobí vedu, ale programuje de facto databázu do ktorej idú dáta získané z peňazí daňových prdplatníkov a teda by mali byť akosi zadara, a tú predáva za mastné prachy. Ale ako áno, mali v Nature oznam o tom že "hej vy, existuje takáto databáza". Holt nie každý článok v Nejčr je naozaj vedecký. A hlavne je to kapitálny hochštapler, ako je pre Svedkov šulínových vcelku typické. Týpek má na Scopuse za x rokov čo pôsobí vo "vede" brutálnych až 15 článkov, a to v odbore, kde štandardná publication rate je možno aj dvojnásobná oproti môjmu odboru. Ja mám 40 so všetkým bossingom čo je na našom pracovisku tradíciou. S citami je to podobne. Chlapec má smolu v tom, že tí, čo majú prístup ku Scopusu, ho prekádrujú za 10 s, a šťastie v tom, že väčšina Svedkov netuší, že existuje nejaký Scopus.


Naposledy upravil tulenik dňa 29.03.2020 - 16:11:58, celkovo upravené 1 krát.

29.03.2020 - 15:57:42
00
ivan Si v karanténe , ch.ja na robote , tak sa dovzdelaj 🧐
29.03.2020 - 15:58:41
01
V akej karanténe ? Nestraš. :D To už ani vonku trocha na bicykel nemožem ist sám 5 metrov od ludí, na odľahlé cesty, s mufkou cez ksicht aj nos ked sa náhodou niekto na tých 5 a viac metrov priblíži .Ved ešte neni zákaz vychádzania.


Naposledy upravil ivan dňa 29.03.2020 - 16:04:51, celkovo upravené 1 krát.

29.03.2020 - 16:00:09
00
Kurnik, moc velky commoner som asi. Rozumiem kazdemu slovu co tulen pise, ale aj tak prd viem z toho, ci tie nahubky podla neho mame naosit alebo nie. :D
29.03.2020 - 16:04:04
06
Pise ze nemame, lebo je to populisticka propaganda predsedu novej vlady
29.03.2020 - 16:14:13
04
keyboard_arrow_up