Zákaz vychádzania+vysoké finančné postihy +fyzické tresty-jedine to platí na blbcov.
29.03.2020 - 18:37:22
02
Rozmýšľam, ako vznikajú všetky tie moralizacne fotky, keď všetci sedia doma podľa toho čo čítam. :D
29.03.2020 - 18:43:58
04
double napísal:
Každý chce zachraňovať ekonomiku a hlavne bohatých

What?
29.03.2020 - 18:46:15
03
Ja som tiez za zákaz vychádzania aj keď mám male deti a bývam v byte ak sa situacia zhorší.
Radšej si to takto odtrpim ale budem vedieť že vírus odíde. Wladix to je nadlho a nepatrí to sem. Veľa ľudí zaujíma nejaký vírus , Kicura a podomne veci. Ale to čo sa nás dotkne všetkých je ekonomika. Keďže veľa ľudí nemá pojem čo je kvantitatívne uvoľňovanie tu som našiel asi najjednoduchšie vysvetlenie čo sa deje. Tlačenie peňazí nepomáha zjednodušene: Rybárovi(ľuďom a firmám) nemôžete dať rybu(peniaze) lebo ho uživí len na jeden deň ale musíte ho naučiť loviť(vedieť narábať s peniazmi) aby mohol z lovenia žiť celý život. 10.rokov rastu a firmy a ľudí položí jeden mesiac. Kde sa podeli tie zarobené peniaze no proste sme si ich ''prejedli'' žitím nad pomery. Sú len dve riešenia obrovská inflácia a znehodnotenie peňazí a veci alebo zase začať od znovu. Stiahnutím opaskov znížením životnej úrovne a zase postupným budovaním ekonomiky s tým že sa poučíme.
29.03.2020 - 18:52:06
00
Tak ja tiež v podstate vôbec nechodím von, ale ak tak ideme iba s deťmi niekde raz za dva dni, kde viem, že nebude nikto. Zatiaľ sa darilo, ale ak začnú takéto nájazdy partií, tak asi budeme sedieť doma... Ale čo sme čakali? Pokiaľ nie je zákaz vychádzania, tak ľudia nebudú sedieť doma. Keby to robili v rámci jednej rodiny, tak nepoviem. Ale aby sa stretávali celé rodiny a partie kamarátov, tak to nemá význam...

Inak, čudujem sa, že niekto nedá echo na ľudí, ktorí prídu s VB a j.e.b.ú. na karanténu. Pri nás je jedna dedina, kde slečna nebola dva roky vo VB a hneď ju nahlásili :)
29.03.2020 - 18:58:09
01
treba to viac kontrolovat - stale nevidim hliadky na miestach kde sa bezne zgrupuje vela ludi - pokutovat - par postihov medializovat a ono to ubudne. uplny zakaz vychadzania je blbost. utrpi tym velmi vela normalnych ludi ktorych tiez stretavam a nemame so sebou ziaden problem.

a tu napr. Inovecka chata - kde boli policajti, ak nestihaju tak vojaci?
https://www.facebook.com/pg/Inoveck%C3%A1-chata-239413576082962/posts/?ref=page_internal

Prosíme Vás, rešpektujte, že areál Inoveckej chaty je zatvorený!
Chápeme, že je krásne a ľudia už potrebujú vypadnúť z domu, aspoň na chvíľu.... Hory sú tým ideálnym miestom.
To, čo sa deje ale posledné dni u nás hore, nie je normálne. Stovky ľudí.
Všade máme tabule, že chata je zatvorená, napriek tomu ľudia chodia neustále za nami, požadujú kávu, pivo, WC... Keď ich odmietneme, nadávajú nám.
Brúsil som dosky a pani ma pobúchala po ramene, či jej nespravím kávu....
Len vystrčím hlavu z dverí, už ku mne beží z parkoviska ďalšia pani, či môže ísť na WC. Keď jej poviem, že to nie je možné, že máme zatvorené a vydezinfikovanú chatu, začne mi nadávať, akí sme neochotní.
Jeden cyklista od nás požadoval nápoje, potom sa potreboval odfotiť na vysokej soche tak jej vyliezol na hlavu, nakoniec nám tu chcel nechať odpadky. Keď sme mu povedali, prečo si prázdnu plechovku nevie zniesť dolu, keď plnú niesol hore, že my smeti pracne zhora odvážame, povedal: -Takýchto idiotov mám najradšej!-
Natierame obklad a príde k nám pani a z auta nesie plnú náruč odpadkov z fast food, či to môžeme hodiť do smetí, aby im to nesmrdelo v aute...
Ľudia si u nás zakladajú ohne, opekajú, napriek tomu, že tu majú všade zákaz. Keď ich požiadame aby prestali kúriť ohne a odišli, sme zlí a soptia na nás, že už k nám viac neprídu - vraj, kde si majú opekať, keď nikde nie sú ohniská... Že my to po nich musíme upratať, to nikoho nezaujíma... (ale musím povedať, že jedna pani bola veľmi zlatá, príjemná a slušná, jej manžel dosť vrčal, uvedomovala si, že konali proti nariadeniu chaty). Čiže ľudia porušujú všetky naše nariadenia a my sme tí zlí... Chápeme nervozitu medzi ľuďmi, ale my nie sme verejný areál.
Nikoho, kto si sadne na lavičky, rozloží jedlo, nápoje nevyháňame, skôr naopak, ak ľudia jedia na tráve, pošleme ich sadnúť si k stolíkom. Ale ak je zákaz kladenia ohňa, prosíme Vás, dodržujte ho!
Preto Vás prosíme, ak idete kdekoľvek, nielen k nám hore, rešpektujte nariadenia jednotlivých zariadení, nemáte to ľahké, chápeme Vás, ale aj vy pochopte nás, že ak je niečo zatvorené a zakázané, má to svoje opodstatnenie.
Ďakujeme za pochopenie
29.03.2020 - 19:03:17
017
Gusto0 napísal:
... alebo to tu bude zbytocne dlho.

Dlho to tu bude tak ci tak. Ved prave o to ide, rozlozit chorobnost v čase aby sa nezahltili nemocnice.
A v tom lepsom pripade medzitym najdu vakcinu. To by situaciu ulahcilo.
29.03.2020 - 19:06:51
01
Teplo bolo aj minulý týždeň. Tiež plne internety poplacharov, že tu všetci zomrieme. Minimum prípadov pribúda, 1 prípad na Jiske, tak mi to nejak nevychádza. Tak buď to vonku nie je nebezpečné alebo tie rúška fungujú. Tak ako?
29.03.2020 - 19:11:12
00
minimum prípadom pribúda asi tak prečo??
európa dala svoju bezpečnosť dlhodobo do rúk čínských bolševikov a tak to aj dopadne.
29.03.2020 - 19:16:49
00
Včera sa vo veľkom grilovalo po celej dedine...videl som návštevy, bytovkári prišli vyvetrať deti k starým rodičom...
Do toho asi 4 väčšie grupy cyklistov....bývam rovno na cyklotrase.
Po dedine poparkované autá, ľudia sa chodili vo veľkom prechádzať popod les...
Fakt problém byť doma?
29.03.2020 - 19:16:59
01
inak by som to napisal - fakt problem sa s nikym nestretavat? (ludia sa navstevuju co viem aj po bytoch)
29.03.2020 - 19:36:40
01
Ja som sa bol previezt, ale handru na xichte som mal stale. Uz mi to ani nepride. Ludi nebolo vela, bez ruska malokto, par bezcov mozno...Inak cyklisti sa uz akosi prestali zdravit, ale viem to pochopit. Nie je to vonco. Ten pocit "slobody" sa kamsi vytratil. Clovek na tu situaciu akosi stale podvedome mysli. Chcelo by to nejake gesto, alebo nieco cim by si ludia dali najavo spolupatricnost. Asi si nacarbem na rusko usmev ala Hollywood a budem ako Gwynplaine :)
29.03.2020 - 19:38:12
00
https://www.brezova.sk/mesto/informacie-o-meste/aktuality/vstup-na-mohylu-gen-m-r-stefanika-je-uzatvoreny-1250sk.html u nas takto
29.03.2020 - 19:44:20
01
Veď to je ten problém. Že ľudia sa stretávajú. V čom je problém tri mesiace byť doma, len s rodinou alebo sám... Ja mám relatívne mladých rodičov, ešte nemajú 60, ale nebol som u našich zo tri týždne. Iba keď že niečo nám kúpia, nejaké ovocie pre deti a tak. Aj to máme na ksichte rúška.
A starí rodičia sú v pohode, že pustia deti a vnúčatá domov? Moja stará mať len z dvora zakýva, nehrozí, že na návštevu...

A keď už niekde, tak mimo ľudí, na pol hodinku vyvetrať sa, do auta a rýchlo domov...
29.03.2020 - 19:48:08
00
Pán farár z Hlohovca sa nezdržal a odsúložil 😂verejnú bohoslužbu . Pokuta 20K€ ho dufam neminie . A kazdy veriaci po 1659€ . A bude na ochranné pomôcky 😷... nech sa páči . Môže ďalej vykonávať .
29.03.2020 - 19:56:17
021
keyboard_arrow_up