ivan napísal:
bikemartin

podľa tohto čo si tu dal
https://echo24.cz/a/SyLDa/covid-19-se-precenuje-nas-imunitni-system-pandemii-zvladne?fbclid=IwAR3B-Fq2l6-6E9k8uOPV8rJxF7zTyrYvI

ak je Slovensko súčasťou Európy, máme tu nie 426 ľudí pozitívnych zistených akýmisi 9000 testovaniami ale pri napr. len 10 percentnej /ten lepší prípad/ premorenosti okolo 550 000 ľudí s koronavírusom


Nie je to myslené tak, že 10% (50%) ľudí v danej chvíli má koronavírus.
Znamená to, že tých 10% populácie prišlo s vírusom do kontaktu (pred týždňom, mesiacom,...) a v drvivej väčšine o tom netušia.
Či to tak ozaj je, nezistíme kvantami PCR testov, ale serologickým testom na detekciu postinfekčných protilátok.
To sú napr. tie megadrahé Kičurove rýchlotesty, abo to čo chce Alza predávať - otázna je senzitivita (riziko falošne negatívnych) - normálne labáky budú používať asi ELISA testy (dajú sa už vygoogliť).
Ak by sa zistilo, že 10% (50%) populácie má protilátky proti SARS-CoV2 bola by to super vec, vysvetľovať prečo hádam nemusím.

Ešte sa doplním, že ani tých našich 426 ľudí nemá COVID, ale pozitívny PCR test na SARS-CoV2. COVID (chorobu) majú tí, čo ležia v nemocniciach (infekčné, JIS, ventilátor), alebo doma s príznakmi.


Naposledy upravil bikemartin dňa 03.04.2020 - 12:37:21, celkovo upravené 1 krát.

03.04.2020 - 12:31:10
05
Gusto0 napísal:
a ak nezacne prsat ani na poliach nic nenarastie - zeby prichadzal ten slubovany koniec sveta? :-D

pocítaj aj s mrazom. My sme mali dnes rekord -7 rano isto to niektoré stromy co uz rozkvitli schytali:)
budeme mat mesiac po opatreniach v čine to začalo po mesiaci klesat nevidím dôvod preco by to nemalo klesat aj inde:)
03.04.2020 - 12:32:17
01
Kaper napísal:
Ty uz sa vys3r na tie tvoje pocty konecne.Co si nedas povedat?Nikoho to nezaujima tieto tvoje blaboli.Normalne ma iritujes uz.


Pardon. Nikto kapor. Ved nejaké počty sú tu v každom x tom príspevku. Už si daj povedať a trocha sa zobjektívni. Ma irituješ. Neznamená že ked ta zajímajú drísty, že to zaujíma každého. Nedáš si povedat ?
03.04.2020 - 12:33:59
00
Ty si ozaj retardovany d3bilko a kludne to hned nahlas.double nie ze niektore stromy to schytali,ale bohuzial väcsina.Nebude nicoho
03.04.2020 - 12:37:13
01
https://www.aktuality.sk/clanok/779150/kto-nesie-podiel-na-tom-ze-koronavirus-ovladol-cely-svet-taiwan-prstom-ukazuje-aj-na-who/
03.04.2020 - 12:38:49
02
matt Ja nijako nerozporujem to akým spôsobom testujú/testovali. Mne šlo len o to, že či množstvo asymptomatických pozitívnych predtým zverejňovali alebo nie. A či tým pádom tých 80 000 na worldmeter sú len sympto alebo aj asympto otestovaní. Lebo ako som písal, tak na worldmeter pribudlo za včera 31 prípadov, ale zrejme by malo pribudnúť celkovo 91 (spolu so 60 asympto). A za posledné 3 dni ich bolo dokopy až 245 bez symptómov.
03.04.2020 - 12:48:10
00
Absolutne_Nikto, podľa mna nezverejňovali lebo takých ľudí tam doteraz nikto netestoval...ako som už písal, asi z kapacitných dôvodov. Ale to je len môj názor, možno mylný. Ale keď vidím kto a podľa akého kľúča sa teraz testuje v EU, myslím že rovnako sa testovalo donedávna aj v Číne.
03.04.2020 - 12:54:06
00
ivan https://cervenynos.sk/pribehy-a-blogy/uzitocne-rady/nepodcenujte-starecku-demenciu/
03.04.2020 - 12:54:34
04
Absolutne_Nikto napísal:
U nás keď sa netestuje tak logicky nevieme vysledky .

Nielen u nas. Napr. testovanie vsetkych doktorov (viac krat som sa tu na to pytal) si nedovolilo ani Nemecko.
https://dennikn.sk/1832343/lekar-ktory-sa-stara-o-tazkych-pacientov-s-covid-19-liecba-je-velmi-komplikovana-manual-na-nu-neexistuje/?ref=tema

V dvanásťmiliónovom Bavorsku je už viac ako 15-tisíc pozitívne testovaných. Ako a koho u vás testujú?
Testovať sa začalo veľmi skoro a na základe anamnézy – buď sa testovaný vrátil z regiónu s výskytom koronavírusu, bol s nakazenými v kontakte, alebo mal konkrétne respiračné ťažkosti, zle sa mu určitú dobu dýchalo, mal zrýchlený tep, zvýšenú teplotu. Na začiatku sa chcelo otestovať veľmi veľa ľudí, čo našťastie zarazili, keďže to nemalo zmysel. Aj teraz musí byť na testovanie konkrétny dôvod, ktorý schváli lekár.

....
Na začiatku však u nás každý zdravotník, ktorý prišiel do kontaktu s nakazeným na viac ako desať minút a na vzdialenosť jedného metra a menej, išiel hneď do karantény a testovali ho. Od toho sa už upustilo, pretože by to nebolo udržateľné. Teraz je to tak, že kým nemá zdravotnícky personál konkrétne zdravotné ťažkosti, chodí do práce. Pokiaľ ich začne mať, urobia sa stery a ide domov až do výsledkov testov.
..

Koľko zdravotníkov v Bavorsku je nakazených?
Viem povedať len to, koľko je to v našej nemocnici – zo zdravotníckeho personálu je to nula, pozitívne testovali pracovníčku z nášho personálneho oddelenia, ktorá však s pacientmi neprichádzala do styku. Nevie sa ani, kde sa nakazila. Zamestnanci, ktorí s ňou boli v kontakte, išli automaticky do karantény, urobili im stery a potom ich urobili druhýkrát. Keďže boli všetky negatívne, nastúpili opäť do práce.
03.04.2020 - 13:10:03
00
bikemartin napísal:
Firma na výrobu monoklonálnych protilátok ide zrazu vyrábať PCR testy? Hm?
A čo si mám myslieť o tom certifikáte, keď je ňom uvedené "This certificate will be automatically void if the notification is rejected by the EU Authorities". Dá sa kúpiť aj certifikát, že vlastním pôdu na mesiaci http://www.moonlandonline.com/

Laboratórny svet vo všeobecnosti funguje tak, že buď si kúpiš komerčný kit (krabicu), kde je všetko, alebo ideš cestou "in house" - nakúpiš si jednotlivé komponenty do testu (primery, proby, kontroly, enzýmy,..) od svetových biotechnologických firiem a spustíš to podľa vlastného protokolu, alebo protokolu od svetovej autority (napr. CDC).

Ale tak možno majú vlastný research and development, ktorý roky pracuje na vlastnej výrobe jednotlivých komponentov a teraz to s veľkou slávou rozbalia.


tu je rozuzlenie príbehu https://dennikn.sk/1832775/ako-je-to-s-pribehom-o-mistrikovi-kosickej-firme-a-utajenych-testoch-ktory-sa-siril-facebookom/?ref=mpm

info o testoch:
„Nateraz máme v ponuke RT-PCR test, ktorý na báze identifikácie vírusovej RNA, určí presne prítomnosť vírusu v organizme do troch hodín,“ riaditeľ firmy Tkáč.

Podľa neho by nešlo kompletne o domácu výrobu, časť komponentov by dovážali zo zahraničia. „Niektoré veci by sme museli dovážať, ale kompletizovali by sme to u nás,“ vysvetľuje.

info o firme:
Video pritiahlo pozornosť aj na samotnú DB Biotech, ktorá už má tiež všeličo za sebou.

Firma dlhodobo dostáva stimuly od ministerstva školstva v rádoch stoviek tisíc až jednotiek miliónov eur. Dostávala ich za Radičovej vlády a aj za vlád SNS a Smeru.

Najväčší rozruch spôsobila minulý rok pri kauze okolo tunelovania vedeckých stimulov, za ktoré zodpovedala vtedajšia ministerka školstva z SNS Martina Lubyová.

Nadácia Zastavme korupciu upozornila, že niekoľko miliónov, ktoré mali nominanti SNS rozdeliť na vedecký výskum, skončilo u schránkových firiem alebo firiem vyrábajúcich vojenské kanóny.

Najväčší balík v objeme štyri milióny eur, si rozdelili tri firmy, v ktorých podnikal známy muž východoslovenského biznisu Martin Babiar. Do jeho porfólia patrila aj firma DB Biotech.

Keď ministerstvo pod vedením Lubyovej prisúdilo DB Biotech stimul vo výške 1,3 milióna eur, podráždilo to niektorých konkurentov, ktorých žiadosti nominanti SNS ignorovali. Uznávaný biochemik Pavol Čekan upozornil, že firma síce dostáva granty, ale nijak viditeľne nerastie.

„Na dvoch stimuloch v roku 2010 dostali už 4 milióny, teraz stimul dostali opäť. Keď sa pozriete na ich obraty vo FinState, zistíte, že sú stále pod 300-tisíc. Prakticky za osem rokov sa nemenia a výrazne nerastú, ako je to bežné u dobrých firiem,“ hovoril Čekan.

Novinári špekulovali, že firme mohli pomôcť kontakty spolumajiteľa Babiara na SNS. Babiar v minulosti podnikal aj v SBS Dynasty, kde pôsobil s predsedom SNS Andrejom Dankom.

Obe strany sa voči tomu ohradili. „Osobne si myslím, že tam nie sú žiadne kontakty, nakoľko poznám to pozadie a zákulisie,“ reagoval riaditeľ firmy Tkáč.

Po vypuknutí škandálu sa Babiar z firmy stiahol. „S našou firmou už nie je v žiadnom vzťahu. Ukončenie činnosti inžiniera Babiara bolo jeho osobným rozhodnutím,“ tvrdí dnes DB Biotech.
03.04.2020 - 13:44:52
04
Je tam nieco aj o prebiehajucich liecebnych pokusoch
https://blog.etrend.sk/listy-z-zenevy/swisscom-nahlasuje-nezakonne-zhromazdenia.html
03.04.2020 - 15:40:07
00
Hosť napísal:
Momentálne citat nemám cas. Idem starecku trojhodinovú Z4. To je take nieci co ty nedas ani vo svojej tretej starobe. :D


Vopred sa ospravedlňujem za OT, ale možno by neškodilo upresniť, čo si tak má človek pod tou „stareckou trojhodinovou Z4“ predstaviť (lebo podľa toho, ako Z4 či už z hľadiska tepu alebo výkonu vnímam podľa odborných textov ja, bez mučenia priznávam že to nedám ani ako pomerne čerstvý štyridsiatnik). Ešte dôležitejšia otázka ale je, prečo a hlavne načo by som to robil ...
03.04.2020 - 16:24:15
00
Hosť napísal:


V diskusii tam jeden píše ako v Zurichu sa ani teraz nenosia rúška...
03.04.2020 - 16:51:01
00
"Na začiatku sa chcelo otestovať veľmi veľa ľudí, čo našťastie zarazili, keďže to nemalo zmysel. Aj teraz musí byť na testovanie konkrétny dôvod, ktorý schváli lekár." - asi tak, preto mame teraz cez 1000 testov denne a pozitivnych +/- rovnako - lebo samoplatci
pamatam si ako sa saso vysmieval (alebo bol zhrozeny - to unho nikto nikdy nevie) ze Pelle nema ziaden plan - "preboha ved oni nemaju ziaden plan". Vidim ten jeho - chaos a panika, sirenie poplasnych sprav. Vidim aky ma nachystany plan s testovanim a ako krasne mu funguje.

double mraz spomenul prispevok predomnou iron - ja som len doplnil sucho
matt tie nove cisla v cine som pochopil tak, ze testuju vsetkych ludi co prichadzaju do ciny - preto teraz zachytavaju aj asymptomatickych tak ich davaju do statistyky. lebo tvrdia ze v krajine nove pripady nemaju, vsetko su pricestovani. ale mozno som zle pochopil.
03.04.2020 - 17:54:42
02
Cesi sa vzdy vedia predat a zmarketovat s celosvetovym dosahom :)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ceske-rouskove-video-o-komunitni-ochrane-meni-svet-97618
03.04.2020 - 18:08:51
00
keyboard_arrow_up