romanx napísal:
Trochu na hlavu, aby sa nemohol moj maly syn povozit na odrazadle pred barakom. Teraz aby som sa s nim trepal cez cele mesto niekam do "prirody" vyvencit sa. Tam bude samozrejme mega plnka, ale vsak neva...v byte mi urcite 5 dni nevydrzi pri tom pocasi, co ma byt.

Nauč ho, že policajtom treba povedať, že ide do roboty a je to vybavené. Prípadne nech povie policajtom, že ide do obchodu pre pivo.
06.04.2020 - 23:34:24
03
LukeBikeriderJa s Tebou plne súhlasím
len som zhodnotil reálne možnosti vymáhania takéhoto nariadenia a to je tiež potvrdenie, že tu nič nefunguje,
v podstate momentálna väčšinová disciplinovanosť vzhľadom aj na politickú situáciu je zázrak, vďaka :)
06.04.2020 - 23:34:33
02
"Zákaz vychádzania platí od stredy 8. apríla od 00:00 a skončí sa v pondelok 13. apríla o 23:59."
LEN DOTAZ ako si to vysvetlujete zaciatok platnosti nariadenia 8 aprila od 00:00.
Znamená to ze uz celu stredu mame basu? Asi ano....
06.04.2020 - 23:40:04
00
áno, začína to v noci z utorka na stredu
06.04.2020 - 23:41:16
00
Dufam, ze tento marazmus rychlo skonci... lebo budem musiet pomilovat vlastnu zenu...
06.04.2020 - 23:48:51
018
pre lepšie pochopenie :)
Príde chlap večer domov. Otvorí spálňu a vidí svojho najlepšieho kamaráta, ako si to rozdáva s jeho ženou. Chvíľu sa zamyslí a hovorí:
- Feri, Feri! Ja musím, ale tebe sa čudujem
06.04.2020 - 23:51:41
08
tento to trafil presne - ukradnuté ale ...
Slovensko – krajina šťastlivcov v čase korony - Jakub Goda

V tejto kríze sme si už karmu prečerpali na desaťročia dopredu. Šťastie už máme minuté, ďalej by som sa naň nespoliehal.

Vo vzťahu k tejto koronakríze som jednoznačne za to, aby bola Slovenská republika nominovaná do Guinessovej knihy šťastlivcov. Našich predkov museli veľmi dlho holuby obkakávať, aby sme toľko šťasteny nazbierali.

Šťastíčko číslo 1:

Vďaka tomu, že sme mantáci, patríme medzi najhorších čerpačov eurofondov zo všetkých krajín EÚ. Za normálnych okolností by výsledok bol, že by sa tieto peniaze dočerpávali na poslednú chvíľu na nezmysly alebo by jednoducho prepadli a nikdy by sme ich už nevideli.

Lenže v dôsledku korony EÚ uvoľňuje pravidlá čerpania eurofondov. Teda vďaka našej doterajšej neschopnosti čerpať máme takto najviac „ušetrených“ európskych peňazí, ktoré môžeme použiť na potláčanie ekonomickej krízy – zopár miliárd eur ako keby si našiel. A to v tých najťažších časoch.

Šťastíčko číslo 2:

Kľúčové rozhodnutia v reakcii na šíriacu sa koronu sa u nás robili v čase, keď sa striedali vlády. Absolútne čistá náhoda a šťastie, že to takto vyšlo. Peter Pellegrini sa mohol premeniť na pragmatického technokrata, Robert Fico ani necekol a opozícia sa sústreďovala na skladanie novej vlády.

Vo väčšine iných krajín Európy bol politický rešpekt a obava z podobných opatrení, u nás to prešlo rýchlo a hladko, lebo sa okolo toho politika prakticky nerobila. Doteraz z toho ťažíme.

Šťastíčko číslo 3:

Stali sme sa lídrami v nosení rúšok v rámci západného sveta. V iných krajinách s tým otáľali aj preto, že inštitúcie ako WHO alebo americká CDC masové nosenie rúšok doteraz neodporúčali.

Vo väčšine prípadov je lepšie počúvať svetové autority ako „zdravý rozum“ miestnych odborníkov. V našom prípade si zjavne so svetovými autoritami až takú hlavu nerobíme a zhodou okolností sa nám to teraz oplatilo. Aj WHO, aj CDC nedávno v tejto veci otočili a zrazu nosiť rúška odporúčajú.

Kým inde prebiehali sofistikované, viacvrstvové a nuansované diskusie o nosení alebo nenosení rúšok, u nás to prebehlo približne takto: Zlatica Puškárová povedala v diskusii premiérovi a ministrovi zdravotníctva, aby si láskavo nasadili rúška a išli príkladom, oni okamžite poslúchli, Vladimír Krčméry posvätil, prezidentka Zuzana Čaputová z toho urobila módny trend a bolo vybavené. Odvtedy v zásade už nikto ani necekol a všetci to nosia aj do lesa. Vo všeobecnosti možno nie ideálny proces, ale tentokrát to vyšlo!

Paradoxné šťastíčko číslo 4:

Zdravotníci sú naozaj hrdinovia týchto dní a zaslúžia si pravidelný balkónový potlesk. Zároveň však všetci vieme, v akom stave sú slovenské nemocnice a zdravotníctvo vo všeobecnosti. Nikto si ho netrúfne testovať skúškou, pod ktorou sa rozsypávajú aj najlepšie zdravotnícke systémy na svete, vo väčšej miere, ako je nevyhnutné.

Aj v tomto kontexte sa robili rozhodnutia županov, primátorov a vlády súvisiace s ráznou a rýchlou reakciou na prichádzajúci vírus. Aj toto majú ľudia v hlave, keď sú disciplinovaní a poslúchajú pokyny.

Za stav všeobecne urputnej snahy čo najviac sa vyhnúť skúšaniu slovenského zdravotníctva si „pochvalu“ tiež zaslúži Pellegrini a jeho banda, ale je to pochvala iná. S takouto pochvalou by sa malo chodiť minimálne na politický dôchodok.

Šťastie už máme minuté

Oveľa lákavejším a lepším príbehom by bolo dať nám za tieto veci kredit, pripísať ich na vrub našej výnimočnosti, šikovnosti alebo zdravému rozumu. Môžeme tomu veľkoryso povenovať 10 – 20 percent z celej veci, pochváliť Puškárovú, Krčméryho, Drobu, Valla, Luntera a, raz vážne a raz ironicky, aj Pellegriniho, ale viac by som tomu nedával.

Požičajúc si populárny ezotericko-magický jazyk by som povedal, že karmu sme si prečerpali na desaťročie dopredu. Čo sa sympatií Božej prozreteľnosti týka, ideme už prudko na deficit, preto by bolo vhodné, aby sme ďalej v tejto kríze postupovali maximálne racionálne. Šťastie už máme minuté, ďalej by som sa na naň nespoliehal.
07.04.2020 - 00:05:14
021
rasto napísal:
Romanx ved aj trava pri dome je priroda nie?😄 su tam stromy su hotovo

každá tráva je príroda, nielen pri dome :P
07.04.2020 - 01:11:15
00
hej, aj tá v akváriu.
07.04.2020 - 06:07:28
02
Igor sa včera vyjadril, že pôjde na Smolenický zámok. Z Trnavy to má "len" 21 km a nepríde mi to ako prvá príroda za rohom. Nie je to tak myslené a ani to nie je pointa. Pointa tohto celého je aby sa ľudia/rodiny nenavštevovali. Nikto vás na cesťáku nebude šikanovať a ani zastavovať. Jedine ak by ste chceli prejsť do iného okresu, tak vás zastavia na jeho hranici. Ak by ste išli do práce do iného okresu, musíte mať občiansky preukaz a pracovnú zmluvu. Čo som pochopil, tak budú spätne kontrolovať. či ste naozaj boli v práci. Mimochodom, čo sa týka Trnavského okresu, stavím sa, že na Katarínke a Smolenickom zámku bude cez víkend taká plnka, že sa tam ani nedostanete. Igor bude možno prekvapený, že sám dostene pokutu, lebo bude zakázané sa zhromaždovať :)
07.04.2020 - 06:52:03
01
To obmedzenie pohybu kvitujem, len dufam, ze sa bude riesit hlavna pointa a tou je obmedzit navstevy po celej republike.

Ale pride mi usmevne, ze cely tyzden travim s kolegovcami v open office v praci, ale nemozem sa ist s nimi pobikovat :-)
07.04.2020 - 07:23:03
06
clanok je zamknuty, no pod nim je skvela diskusia:
https://komentare.sme.sk/c/22376791/toto-sme-o-matovicovi-vedeli.html
07.04.2020 - 08:58:24
00
iron.hide napísal:
clanok je zamknuty, no pod nim je skvela diskusia:
https://komentare.sme.sk/c/22376791/toto-sme-o-matovicovi-vedeli.html


článok v PDF

Prílohy:

Toto sme o Matovičovi vedeli - Komentáre SME.pdf [247.18 KiB]

07.04.2020 - 09:09:52
04
Ok diky. Inak dnes je posledny den na presuny, ocakavam mozno niekde aj zapchy, a najlepsie je ze s tym matovic nemoze vobec nic urobit :)

Ale fakt bohovsky napad uzavriet tolko ludi na uzemi mesta. Neviem si ani predstavit ako to bude vyzerat na hradzi alebo na Kamziku, to bude vyslovene boj o zivot, este ked k tomu priratame aj 3 dni zavrete obchody. Fakt doobre si to dobacoval...
Btw, on prepasoval do tych obmedzeni aj zakaz zhromazdovania. Treba za kazdych okolnosti drzat dvojmetrove odstupy :)
07.04.2020 - 09:28:33
00
Japonsko nabídne Česku účinný lék proti koronaviru. Zatím se testuje: "Účinnost léčiva při boji s onemocněním covid-19 již dříve zaznamenali výzkumníci v jihočínském Šen-čenu a na univerzitě ve středočínském městě Wu-chan, odkud se koronavirus na konci loňského roku začal šířit. Avigan zabírá hlavně u těch pacientů, kteří mají mírnější projevy nemoci."

Taketo clanky vychadzaju denne. Sa mi zda, ze zachvilu bude liekov tolko, ze nebudeme mat dostatok koronaviru. :-)
07.04.2020 - 09:35:14
00
keyboard_arrow_up