letmo som si pozrel tu databazu a rovno by som to zmenil za handshake namiesto toho srdiecka a mozno pri hlbsej analyze sa najde aj nieco ine, lepsie
07.05.2020 - 12:15:02
00
milsu a kedze si nevysvetlil preco nesuhlasis, tak tvoj prispevok ma nulovu vypovednu hodnotu, rovnako ako by malo minusko, keby bolo verejne.

Ten handshake https://fontawesome.com/v4.7.0/icon/handshake-o nam prisiel trocha nejasny.
07.05.2020 - 12:18:15
01
To srdce je uplne zbytocna duplicita - ak nestaci len palec hore a dole, potom uz radsej pridat jedine univerzalne tlacitko na pridavanie reakcii, ktore zbrazi malicky popup so vsetkymi reakciami ktore su k dispozicii.

Priamo pod prispevkom sa potom zobrazia len tie, na ktore niekto klikol, spolu s poctom "hlasov" - podobne ako to je napr v Discorde. (A dalsi mozu "hlasovat" uz priamo cez zobrazene reakcie bez toho popupu)

Takymto sposobom nemusi dalsi linkovat v novom prispevku facepalmujuceho Picarda, ale bude ho vidno ako reakciu primo pod povodnym prispevkom.
07.05.2020 - 12:30:29
00
Ten handshake je super :) je aj trochu srdiečkoidný, čo by spojil váš záujem s trochu menej čudným prejavom vďaky ... mne srdiečka vyslovene vadia, nebudem dávať cudzím chlapom srdiečko :) je to divné :) zostávam len pri páčikoch
07.05.2020 - 12:32:46
01


Naposledy upravil Hosť dňa 04.08.2020 - 02:26:42, celkovo upravené 2 krát.

07.05.2020 - 13:11:58
10
cervo OK. O tejto časti: "Verejny nesuhlas bez vysvetlenia je to, comu chceme predist a co vytvaralo negativitu. Palec dole je skor urceny na oznacenie nevhodneho prispevku (malo ludi nahlasuje a musi to vyhodnocovat moderator; takto hlasuje komunita o tom co je nevhodne a musi sa v absolutnej vacsine zhodnut) a v buducnosti asi aj na ovplyvnenie radenie prispevkov v "otazkovych" temach." si myslím, že nie je správna.

PS. Ale ako som písal skôr je to Tvoj web a nakoniec si aj tak urobíš čo chceš a môj názor asi nie je veľmi podstatný.
07.05.2020 - 14:39:04
01
milsu tvoj nazor by bol ovela podstatnejsi, keby si ho podlozil nejakym argumentom. Bez toho neviem co konkretne je podla teba nespravne a preco je to nespravne.

Web nerobime pre seba, robime ho pre navstevnikov, zakaznikov a riadime sa spatnou vazbou, ci uz tou co sa napise sem, alebo tou co nam daju data. To ako ju vyhodnotime uz musite nechat na nas.
07.05.2020 - 14:48:03
01
cervo písal som tu už skôr svoj názor na skrývanie príspevkov a nerozumiem skrývaniu "palcov dole" a ich anonymizovaniu. Týmto palce dolu strácajú celkom zmysel.
Možno by malo zmysel oddeliť spôsob hodnotenia v časti FÓRUM a ponechať tu hodnotenia tak ako to bolo pred zmenami.

Ostatné časti obchod, bazár nech majú hodnotenia prípadne iné.
Testy a mnoho iných článkov aj tak viac, menej skúžia obchodu (príklad - kedy tu bol posledne napríklad test akéhokoľvek Specialized??)

"Web nerobime pre seba, robime ho pre navstevnikov, zakaznikov a riadime sa spatnou vazbou, ci uz tou co sa napise sem, " pri niektorých skúsenostiach by som občas polemizoval ;)
07.05.2020 - 15:37:34
01
milsu vysvetlovat dokola preco su anonymne nema zmysel, ak chces, najdes to vo vysvetleniach odo mna a Rachela. Testy Specialized tu boli do 2017, odvtedy s nimi nespolupracujeme (resp. oni s nami) a nemame od nich nic do testov.

"Web nerobime pre seba, robime ho pre navstevnikov, zakaznikov a riadime sa spatnou vazbou, ci uz tou co sa napise sem, " pri niektorých skúsenostiach by som občas polemizoval ;)


Odtrhol si podstatnu cast mojej vety "alebo tou co nam daju data". Data niekedy hovoria opak toho, co si myslis a napises, takze ako som pisal, vyhodnotenie spatnej vazby uz musite nechat na nas.
07.05.2020 - 16:02:51
00
cervo napísal:
.... Palec dole je skor urceny na oznacenie nevhodneho prispevku.......

palec dolu = "nahlasit prispevok" ?
priznam sa, vlastne neviem co presne by som oznacenim palca hore, dole (teraz uz aj srdca) vyjadril, resp. nemam istotu, ze niekto iny to chape tak ako ja, tak to radsej vobec nepouzivam. ale ako to tu citam, tak kazdy si to vysvetluje po svojom, takze v konecnom dosledku tie hodnotenia mozu byt dost rozporuplne.
mozno by pomohlo jasne vysvetlenie co vlastne na co sluzi
https://www.mtbiker.sk/forum/post11469.html#p11469
07.05.2020 - 16:30:12
00
andrej25 to co tie ikonky znamenaju je vysvetlene v tooltipe, ked na ne prejdes mysou. Ratame s tym, ze sa budu pouzivat na rozne ucely, tak ako sa pouzivali aj palce doteraz. Ale v zasade by mali vyjadrovat vdaku, suhlas alebo nevhodnost prispevku.
07.05.2020 - 16:34:45
00
len tak pre zaujimavost, objem pacikov sa zmenil nejako vyznamne po zavedeni tychto zmien? Lebo napr ja som ich prestal, az na par vynimiek pouzivat a akosi nevidim dovod znovu zacat. Reku kolko je takych istych a kolko je tych co sa hladko prisposobili?
07.05.2020 - 16:45:21
00
cervo napísal:
milsu vysvetlovat dokola preco su anonymne nema zmysel, ak chces, najdes to vo vysvetleniach odo mna a Rachela.

Posledná poznámka a už sa k tomu nebudem viac vyjadrovať.

Ak dám príspevok a dostanem mínusky (samozrejme ak nie sú anonymné), tak mi to dáva spätnú reakciu.

Za každú cenu anonymné a skryté mínusky pri pripomínajú "politickú korektnosť". Politická korektnosť je cesta do pekla.

PS: Ten Specialized bol príklad.
PS2: S webom si tak či onak urobil fantastickú robotu a keby mi to bolo ukradnuté tak nepíšem. ;)
07.05.2020 - 16:50:32
04
lapaloma,
trendy hodnotenia prispevkov vo fore sa vyrazne nezmenili (pre utvorenie obrazu rovno napisem, ze sa bavime o cislach okolo 1000 hlasov denne vo fore). Zmeny su ale vonku len velmi kratko a najviac by nas zaujimali zmeny v spravani novych pouzivatelov, a tych bolo v tomto obdobi velmi malo (celkovo, novych aktivnych userov vo fore je zalostne malo, ale to v tejto teme nikoho netrapi), takze cisla su velmi male a nekonzistentne, pre akekolvek zavery. Ale teda, ultimatne nas netrapi, ci a kolko sa pacikuje v absolutnych cislach, ale skor ci a kolko sa pacikuje v cyklistickych temach, prispevky a hlasy novych pouzivatelov a pod., co su opat za kratku dobu len velmi male cisla, nakolko vacsina votovania prebieha v temach rozlicneho charakteru typu koronavirus.

Ale teda vo fore:
- pomer downvotes voci upvotes siel hore, co sa dalo ocakavat, aj viaceri z vas to hned anticipovali. Nestupol ani tak pocet downvotes per user, ale stupol pocet unikatnych pouzivatelov udelujucich downvotes a to aj v kohorte userov s viac ako 10 prispevkami (a teda nejde o ziadne novozalozene konta).
- celkovy pocet upvotes sa len mierne zdvihol, ale nie je to nic signifikantne, ale najma je to vyrazne zavisle od obsahu vo fore za ten ktory den a je to vyrazne skreslene najma prispevkami v tejto teme a podobnych, kde sa paradoxne po zmene zacalo vo velkom upvotovat.
- ano, ty konkretne po zmene hodnotis menej nez predtym, ale pouzivatelia, ktori prispeli do tejto temy po zmene hodnoteni pacikuju uplne rovnako (a to aj ked vylucim z query prispevky v teme tejto, status a pieskovisko (dokonca trochu viac, ale nic signifikantne to nie je).
Zaroven, dufam, ze sa nenahnevas, ak to napisem verejne, najma ked teraz je downvote oficialne anonymny, ale ty si asi nikdy nic nedownvotoval. Tak teraz si nie som isty, co konkretne ta trapi na aktualnom rieseni, ktore pri upvotes funguje vlastne rovnako.

Samozrejme, vyraznym outlierom je vcerajsi den a tema pieskovisko, kam som zavital vcera po druhykrat v zivote po zmienke tu a teda dobre sa to tam zvrhlo :lol:
Este mozno k dalsej z hypotez, ktore tu viackrat odzneli, a sice tej, ze vsetky schovane prispevky sa aj tak budu iba otvarat, lebo schovanie je vlastne "teasing". Cca v stvrtine pripadov si useri schovany prispevok zobrazia, a tam je to este vyrazne skreslene par usermi, ktori otvaraju vsetko (a este vcerajsim pieskoviskom).
Tu tiez treba povedat, ze nie sposob, akym sa prispevky schovavaju (napr pomer downvotes vs upvotes) je dany. Dany je ciel, a tym je schovavat nevhodny obsah, utocny, vulgarny, zle rady a pod. Keby sa ukazalo, ze sposob, ktorym je to dnes nastavene nenaplna tento ciel, tak sa sposob upravi. Aj keby sa napr. ukazalo, ze sa najde skupinka userov, ktori by chceli exploitovat tuto funkciu a cielit napr. konkretneho pouzivatela a schovavat mu prispevky (stara dobra sikana, ze ano), opat sa sposob schovavania moze prehodnotit (napr sa nebudu brat do uvahy downvotes istych pouzivatelov alebo podobne). Ciel je smerodajny a sposob sa mu prisposobi.

milsu, to so spatnou reakciou je samozrejme pravda, problemom je, kolko ludi si ju dokaze objektivne zobrat k srdcu. Ty mas v beznom zivote skusenost, ze ked niekomu cosi vytknes, povie ti obvykle "jasne, moja chyba, nabuduce to spravim inak"? Lebo v mojej beznej zivotnej praxi (a pri mojom obrovskom socialnom dosahu:D) maju ludia tendenciu zaujimat obranne stanovisko na akukolvek kritiku.
Pouzivatelia, ktori obdrzia downvote su "more likely" dalsie downvotes rozdavat, nezavisle od obsahu.
Takisto rovnaky obsah, ktory je verejne downvotovany je "more likely" dalsie downvotes obdrzat ako ten isty obsah, ktory este downvotes neobdrzal.
Verejne downvotes su zacarovany kruh plodiaci len dalsie downvotes, a keby tu nebol potencial vyuzit downvote dalsimi sposobmi, za mna by mohol ist uplne prec. Pevne verim, ze aj kladne hodnotenie samo o sebe dokaze mat vypovednu hodnotu o kvalite prispevku.
A inak, ja to prave tak beriem, ze keby ti to bolo jedno, tak sa neozves, takze za mna vlastne vdaka.
07.05.2020 - 18:07:08
11
Zmenilo sa niečo vo vyhľadávaní hen hore? Nemôžem si už navoliť kde chcem vyhľadávať? :?:
07.05.2020 - 18:15:02
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up