... ze si kontaminujes mlyncek
28.05.2020 - 09:11:29
01
Uplna mnamka. Naviac stupen 12 zarucuje, ze v ziadnom pripade uz necitit, ako velmi bola kava plesniva ci stuchnuta pred prazenim.
28.05.2020 - 09:22:23
00
Super!! Ale... Neni to pre mňa a bolo to vyžiadane 🤔 tak asi nedostanem na koštofku... Ale ostanem, dotyčný má dobré pálené
28.05.2020 - 09:53:14
00
Pálené to istí. Potom (či predtým?) už ani káva nemusí byť ...
28.05.2020 - 10:38:05
00
To 12 je stupeň praženia? Aký majú radi praví kávičkári (ako vy)? 6? 7? Resp je tu aj fajnšmecker, čo si aj sám praží?
28.05.2020 - 10:55:46
00
Asi ano, raz si tu daval ponuku Segafredo s roznymi cislami. To cislo je bezrozmerne a specificke pre Segafredo, preto nic nehovoriace pre ostatne kavy.
28.05.2020 - 11:04:02
01
Aha tak... Akože, písané je iba intenzita a 6 je kyslá ako tá najdrahšia (3.99) z lidlu 😂 a 10 je káva ako má byť chuťou (pre mňa)
28.05.2020 - 11:14:42
00
🙄
28.05.2020 - 16:10:44
00
Manuálnych La pavonistov je tu málo, niečo na podporu
https://youtu.be/3CDNlmPUyzw
28.05.2020 - 16:16:24
00
Ahojte,
som v situácii, kedy som sa začal obzerať po kávovare. Pijeme poväčšine espresso 95%. Sem-tam flat-white či kapučínko 5%.
Zbežne som naštudoval pár strán fóra - v mojom v rozpočte medzi 500-1000Eur (kávovar + mlynček), mi zatiaľ vychádza Rancilio Silvia. Aký mlynček by sa k nej hodil? Na čo sa zamerať pri výbere mlynčeka všeobecne?

Prípadne máte iný tip/radu na moje použitie?
28.05.2020 - 17:40:16
00
SmartSam napísal:
Manuálnych La pavonistov je tu málo, niečo na podporu
https://youtu.be/3CDNlmPUyzw

pid je pekna vec ale lp ma gradient boiler, hlava takze co ovladat pid? :-) btw ta extrakcia bez stabilizacie stroja mohla byt tak pri 3 bar.
28.05.2020 - 18:18:22
00
Co sa tyka PID na tento stroj, dost som pesimista, ale fungovalo mu to. Aj ked v bojleri ma nizky tlak.
Radsej by som vyladil system s chladicom.
Asi ho ma prilepeny k pracovnej doske 😀
28.05.2020 - 19:13:39
00
problem je ze aj ked das pid na boiler zavislost teploty hlavy nieje ani zdaleka linearna (odpustenie false pressure, flush, dry pumps) pri teplote boilera pod 100 stupnov nebude tlak na naplnenie hlavy, to je stroj na naucenie sa rutiny ktora bude nasledne opakovana. Riadenie teploty boilera pstat vs pid ma v tomto pripade minimalny prinos.
28.05.2020 - 19:30:57
00
PomodoroRosso napísal:
Ahojte,
som v situácii, kedy som sa začal obzerať po kávovare. Pijeme poväčšine espresso 95%. Sem-tam flat-white či kapučínko 5%.
Zbežne som naštudoval pár strán fóra - v mojom v rozpočte medzi 500-1000Eur (kávovar + mlynček), mi zatiaľ vychádza Rancilio Silvia. Aký mlynček by sa k nej hodil? Na čo sa zamerať pri výbere mlynčeka všeobecne?

Prípadne máte iný tip/radu na moje použitie?

Na Lelit PL41PLUST by Ti vedel e-kavickar.sk spravit cenu cca. 550 eur (pri osobnej navsteve urcite ;) ), to mas za cenu Silvie ale s PID regulaciou naviac, a na mlyncek Eureka Mignon Specialita asi 350 eur. Stoji za pokus sa spytat ...
28.05.2020 - 20:21:11
03
peterg napísal:
Na Lelit PL41PLUST by Ti vedel e-kavickar.sk spravit cenu cca. 550 eur (pri osobnej navsteve urcite ;) ), to mas za cenu Silvie ale s PID regulaciou naviac, a na mlyncek Eureka Mignon Specialita asi 350 eur. Stoji za pokus sa spytat ...

pripajam sa k odporucaniu.
28.05.2020 - 20:35:04
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up