To,že ten stupeň ochrany je na hov.. pretože celý les pod hradom vyzerá tak ako keby tam drbol meteorit je jedna vec,ale je rozdiel keď ideš po zvážnici,alebo lesnej ceste a keď si hocikto kde chce buduje svoje ilegálne traily a ešte drzo v npr.Sú to štátne lesy tak sa treba normálne dohodnúť,aby tam nikto nebol d.drbaný.Si uvedom kto to tu všetko číta.
02.06.2020 - 20:16:13
00
V tych koncinach som uz zazil v lese aj motokarov aj 4kolkarov, jedneho pupkateho s malym deckom na "kolenach", vsetci bez prilby. :)
02.06.2020 - 20:28:17
00
😁 no minimalne NAKA aj s kontrarozviedkou a uz teraz nad pajstun vyraza vyjazdova skupina na vytvorenie permanentnej blokady
02.06.2020 - 20:31:31
00
Treba si uvedomiť že už pomerne veľká časť cyklistov a stále rastie nebude jazdiť po zvazniciach hlavne keď videli ako to funguje v zahraničí. Načo sa potom.predavaju tie trailove či enduro bicykle aby sa s nimi jazdilo po zvazniciach?. Zamýšľam sa aj nad niektorými cyklocestami. Spočiatku som to kvitoval no začínam čoraz viac krútiť hlavou nad.niektorymi cestami spravenými preto že tam je asfalt resp zvaznica. A načo je toľko zvaznic v tých lesoch..taká zvaznica spraví 20krat horšie ako nejaký ilegálny trail. Nechápem prečo je.problem tolerovať takéto traily dokonca nielen medzi lesnikmi polovnikmi a.podobne ale dokonca aj v cyklistickej komunite ako vidím.
02.06.2020 - 20:35:08
03
To ja ta cesta co ide z hradu Pajstun dole do Borinky kde Jano Horvath organizoval legendarny zjazd?
02.06.2020 - 20:43:11
00
double napísal:
Zrazu na fóre koľko ochrancov prírody a kde ste boli doteraz alebo ako ste bojovali proti tomu aby sa v národných parkoch a chránených územiach netazilo. Ale nie to nieje podstatne podstatne je že niekto má.nejaku cesticku v lese a to je veľký hriech. Podľa mňa neviete jazdiť taký terén tak sa tu odbavujete na pár ľuďoch čo to vedia. Slovenské lesy trápia úplne iné.problemy ako takéto doslova banality s takmer.ziadnym dopadom na.lesny ekosystém. Trailcentra všade okolo rastú ako huby po dazdi aby sa podporil cestovný ruch zatiaľ čo u nás sa veselo ťaží a poľuje sa na bikerov s ich nelegálnymi chodnickami.

Láskavo si odpusť urážanie.
Neviem čo je za Tebou, neviem koľko máš rokov, čo si urobil pre cyklotrasy pre lesy ...
O mňa a u viacerých iných tu na fóre si toto všetko môžeš bez problémov pozrieť a vyhľadať.

Takýto spôsob komunikácie tu pred pár rokmi nebýval
02.06.2020 - 20:45:36
01
double tu nejde o žiadne prehnané ochranárstvo.Moje postoje sú v tomto x rokov jasné,ale rovnako jasné aj pri kadejakých ilegálnych aktivitách.Sa spýtaj Laca Findla keď sa budovala CD čo všetko za tým bolo.Nemôžeš fungovať,že dolezem do lesa a založím si oheň kde chcem a spravím trail kde chcem.Potom nás z lesa vydr.ú všetkých a budeš sa voziť doma po záhrade.
02.06.2020 - 21:28:58
03
Ja tomu rozumiem ale nedá sa fungovať tak že ti čo. Chceme jazdiť trocha dolekopcom tak sme úplný okraj záujmu. A nielen to , ale hádžu sa ešte aj tým čo chcú niečo robiť polená pod nohy. Potom jasné že vznikajú vseliake ilegaly.
Čoraz viac ľudí.chce trailovat a tak sa robia ilegaly možno u nás viac ako vo svete keďže trailcentier je málo. To je fakt a ťažko sa s tým bojuje. Spraviť legálny trail je 90% o vybavovaní a 10% o práci. To nehovorím o peniazoch. Z tých predražených cyklochodnikov by boli peniaze aj na trailcentra ak by bola.podpora a povedomie verejnosti. S pribúdajúcimi bikermi e-bikermi je to u nas stale za opicami Oto viac že hneď za hranicami sú jasné príklady ako sa to dá. A Slovensko má.idealne podmienky práve pre takýto druh športu. Miesto toho povie starosta doslova nech Vám nesibe kto to kedy videl jazdiť hentak dolekopcom choďte si kopať loptu chlapci.
Ale vidieť že podľa.reakcii na moje videá už len s cyklokomunity sa nič tak.skoro nezmení.
Nic ruším notifikácie v tejto téme zbytočne sa len rozculujem a aj tak si budem jazdiť tam kde má.to baví ak to bude možné.
02.06.2020 - 22:06:30
02
double napísal:
Oto viac že hneď za hranicami sú jasné príklady ako sa to dá.

Pozri hneď za hranicami v Hainburgu čo sa dá a nedá ..
02.06.2020 - 22:15:57
01
len keď sa tak pozerám do okolia Ba tak väčšina čo sa aj vybudovala je len dolekopcom. Nie všade a každý ti povolí zjazdovú trať.tak to proste je.
02.06.2020 - 22:16:44
00
milsu napísal:
Pozri hneď za hranicami v Hainburgu čo sa dá a nedá ..

Ty vidíš Hainburg ja vidím trial arenu Wien nord, hohe wand, wexl trails a bikepark Semmering. To je len v okruhu do 70 km takže kľudne nech je okolie Hainburgu nedotknutá oblasť pre cyklistov.
02.06.2020 - 22:35:22
00
Vtipalos napísal:
Mmmmm porovnavat ležérnosť k vrazdeniu a k jazde na bicykli v lese na neoficiálnom (!preboha!) traile v dakom stupni ochrany, ktoreho zmysel je prinajmensom diskutabilny je ozaj lahodka, toto si zapisujem do svojej kolekcie skvostov na internete ? ? ? a ta "realna" hrozba zastrelenim za tento vojnovy zlocin je uz len dokonala ceresnicka...

Ja mam pocit ze porovnavam pristup clena fora "ze Pajstun sa jazdil, jazdi, aj bude jazdit" ktory dufa ze mu lesna straz spravi followcam. Chcel som tym poukazat na fakt ze aj v pripade jazdy po ilegaloch nesie clovek za svoje ciny zodpovednost. Nechcel som aby to vyznelo tak ze porovnavam vrazdu s arogantnou jazdou po ilegaloch v PR. Aj ked viem ze v dnesnej dobe to je coraz vacsia vzacnost, treba citat s porozumenim.
Snazil som sa nastavit na "vlnu" cloveka na ktoreho reagujem, preto ta zmienka o zbrani, ze ked mu mozu spravit lesaci followcam tak mu mozu hocico. Ale rovna tam dodavam ze k tomu takmer urcite nedoje a ze to maju i priamo v zakone ... aj ked nie je to tak davno co padol varovny vystrel.

A rovno mozem reagovat i na ostatnych, hlavne double a spol. Zjavne ste vobec nepochopili o co tu ide. Najskor ale odbocim. Velmi dobre rozumiem i trikimu a rovnako sa bojim toho co on a rovnako za to davam vinu tomu ako sa spravaju poniektory bajkery (asi vacsina). Osobne mam ilegaly u prdele a jazdim ich rovnako ako vsetci ostatni ale ... ale trailom ako je Majacik a Certov zlab sa vyhybam prave koli umiestneniu trailu v PR. Toto je zo strany stavacov (nie su to trailbuilderi) uplne chrapunstvo to tam vobec stavat, nech uz je dovod na PR akykolvek, rovnako ako to jazdit a este sa tym vsade pysit lebo vsak lajky zvacsuju ego alebo co. A este k tomu to kazdy ma potrebu drbnut kdesi na Stravu. Problem je ze je to vyslovene stuchanie do osieho hniezda a uz teraz vidno ze niektore organy sa cinia co sa tyka boja proti ilegal bajkovaniu.
Co je problem, a tu na fore to u niektorych velmi dobre vidno, je ze si bajkeri arogantne myslia ze nic neporusuju ked tam jazdia, hladaju si vyhovorky preco tam mozu jazdit a prijde im to uplne samozrejme tam jazdit, tocit z toho videa, ukladat to na Stravu, na Instagram, vypisovat si o tom na forach, organizovat tam velke kamaratske preteky a drbat vsetko do Trailforksu. Vobec im nedochadza ze to bude mat casom nasledky ktore ovplyvnia nas vsetkych, ze o moznost jazdit na tychto miestach casom prijdeme. A fakt ukazovanie na to ze chcete jazdit taketo veci na trailoch ktore su postavene ilegalne v prirodnych rezervaciach tomu fakt nepomoze. Prebera sa to neustale ale vacsina to proste nedokaze pochopit. Aktualne sa to prebera i tu v komentaroch https://www.dolekop.com/clanek/8604-michal-prokop-h-o-m-e-trails-zapad. Precitajte si to prosim, nebudem tu vypisovat veci tam napisane. Rovnako sa to prebera v roznych fb privatnych skupinach stavacov ilegal trailov.
A predtym ako tu niekto zacne vypisovat ze neviem jazdit alebo co som spravil pre bajkovanie ja tak mozem napisat ze som pomahal so stavbou takmer kazdeho legal trailu ktory v MLBA je, od Cerovky az po niektore gravity traily, solo cistenie vydrickeho trailu ale tiez stavbu niektorych ilegalov mimo MK i v MK. A co sa jazdenia tyka tak som tu videl jazdit dost ludi ktory tu rozdavaju rozumy a mozem povedat ze jazdim lepsie ako oni, to sa tyka i teba double.
Rovnako tu kdesi double vypisoval ze preco nemoze jazdit ilegaly on ked som ich jazdil pred 20 rokmi ja. Ja som zacal jazdit domace hrebene a turisticke chodnicky v 13-14tich, co si vtedy robil ty? Ale co je hlavne nebola Strava, nebol Trailforks, nebol Instagram, Facebook. Nikto nam nepovedal ze tam je super ilegal, alebo ze nejaky turisticky chodnik sa da prejst. Proste sme objavovali veci sami, hladali sme ich a castokrat sme nadol znasali a dokonca sme nasli i postavene ilegal traily. Sam vravis ze je dnes ovela viac bajkerov, preco ich mate potrebu vodit za rucicku ku kazdemu jednemu postavenemu ilegalu?
02.06.2020 - 22:51:27
011
triki napísal:
len keď sa tak pozerám do okolia Ba tak väčšina čo sa aj vybudovala je len dolekopcom. Nie všade a každý ti povolí zjazdovú trať.tak to proste je.


Prosim ta netrep, otvor si freemap.sk a pozri sa co je vsetko vybodkovane. Dolekopcove je AZ 5 trailov OZ TBK v suhrnnej dlzke 7.5km, a 4 traily na Kamziku ktore maju spolu 5.5km. Spolu to mas 13km dolekopcovych trailov.

Len Cerovka ma 10km. Tak tu nekecaj o dolekopcovych trailoch ked takych tu mame minimum. To, ze nevies prejst korene na troch jamach este neznamena ze to je "dolekopcovy" trail.
02.06.2020 - 22:53:42
03
počúvaj ty trulko neviem koľko máš rokov,ale už to nechaj tak.
02.06.2020 - 23:00:19
02
chapem, nie kazdemu sa paci ked mu niekto jeho bulsity vyvracia realnymi cislami
02.06.2020 - 23:04:05
01
keyboard_arrow_up