protiicude = proti iduce cudne vozidlo :D :D
29.06.2020 - 19:20:34
00
Veru, pamatna krizovatka. Mohlo to dopadnut aj horsie. Ludia akosi nevedia dat spravne prednost, pokial na semafore nie su sipky, ale iba plne svetlo. Horsie je, ze to tam robia aj vidici MHD. Potom som uz radsej chodil cez podchod.
29.06.2020 - 19:35:07
00
Mozno by tuna pomohli tie 1000lm svetla, to trochu zaskoci vodica na chvilu, aby neblbol. Inak to neznasam .. aj tie zelene bolt kolobezky, to je problem za dna, nie to podvecer :(
29.06.2020 - 19:36:24
02
Ziadne 1000000lm svetla. V tej krizovatke sa mi osvedcil hlavne ocny kontakt a naznacenie priameho smeru rukou. Zatial sa uvedomili aj najvacsi slepci, ktorych som stretol.
29.06.2020 - 19:39:57
00
Ano, to je inak dobry postreh .. neplati ale na takych, co strartuju z vedlajsieho pruhu z pole-position. Jedneho som takeho zazil. Inak ti MHD vodici su tiez "ponekud" mimo ..
29.06.2020 - 19:52:55
00
iron.hide napísal:
tadial nejazdievaj, viaceri tam uz mali nehody. Jeden tunajsi znamy biker dokonca obe klucne kosti zlomene naraz


Existuje nejaka lepsia alternativa ? Tiez ma to tam irituje, ale neviem ako sa bezpecne dostat od SAV na Zel. studnicku.
29.06.2020 - 21:05:11
00
akože 95% býva prechod cez tú križovatku viac menej ok... autobusári si robia čo chcú aj tak, ešte ma nepustil žiadny... Je pravda, že väčšinou tadiaľ chodím "mimo špičku ľudí odchádzajúcich zo Železnej" ale aj tak...
29.06.2020 - 21:31:50
00
Mak: povacsine sa to da tak, ze prveho pustis, ak vyzera netrpezlivo .. alebo inak podla situacie. Alebo ides podchodom. Je to trocho dlhsie, ale 100% bezpecne. Cez patronku sa to da tiez, ale tam zas moze byt problem, ze ty ides dolava, ale ostatni rovno .. nerad tade idem.
29.06.2020 - 21:37:21
00
lto napísal:
Mak: povacsine sa to da tak, ze prveho pustis, ak vyzera netrpezlivo .. alebo inak podla situacie. Alebo ides podchodom. Je to trocho dlhsie, ale 100% bezpecne. Cez patronku sa to da tiez, ale tam zas moze byt problem, ze ty ides dolava, ale ostatni rovno .. nerad tade idem.


Je to tam zle. Od SAV som stal na krizovatke na cervenu. Za mnou nejaky nervak v aute, oproti trolejbus. Ked padla zelena, trolejbusak mi dal natvrdo najavo, ze on je vacsi, musel som zabrzdit, nervak za mnou zacal vytrubovat. Za trolejbusom som chcel vystartovat, ked za nim sa vyrutil dalsi "vodic" odbocujuci tiez dolava a nedal prednost. Skoro ma zobral.
29.06.2020 - 21:53:50
00
JohnDoe napísal:
9:23



dobre, že si sem pridal toto video, ku ktorému vznikol aj ten článok čo tu je spomínaný. autor videa je evidentne egocentrik s komplexami a utor článku by mohol napísať viac ako len tú časť čo napísal. mimochodom, pochybujem že autor článku jazdí iba za sebou aj keď ide v skupinke. keďže je dosť vášnivý cyklista :)

a k videu, situácia v čase 8:49 a aj keď išli cyklisti za sebou, dopadlo to tak ako to dopadlo, lebo jeden neviem počkať. a ešte poznámka autora videa "debilní cyklisté". mám viac pocit, že by to platilo na vodiča a aj autora videa.

8:56 človek mohol využiť cyklochodník a neviem ako to majú v čr, ale na svk "(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov." čo znamená, že ak ho nevyužijem, nič neporuším, a je to samozrejme proti tomu, čo chcú vodiči vidieť. ale zas, ak niekto spraví cyklochodník namiesto obyčajného chodníka, pred bránami a plotmi domov a ešte tam dá zmiešaný pohyb s chodcami, tak za prvé, je to inžinier storočia a ja by som bol blázon, aby som tadiaľ šiel na cestnom bicykli. dávať pozor kto kedy vybehne z domu, aké auto bude práve vychádzať a každých 200 m križovatka. a ak mi povie niekto, že to robím len kvôli priemerke, tak neviem aký zmysel by malo jazdiť na cestnom bicykli s rýchlosťou 20 km/hod (po rovine).

9:04 chalan skoro spadne a je rozhodený a týpek začne ešte nadávať. a presne o tomto je dostatočný rozostup, ktorý tak cyklisti chceme. o tomto by mal byť presne článok, pretože človek skutočne nevie, čo ten cyklista spraví, prípadne prečo spadne ako v tomto prípade a chce nastúpiť nazad na bajk. to ako nešťastne to spraví je nepochopiteľné ale pre mňa je magor ten vodič. osobne ten slovník by som v tej chvíli použil ja na vodiča, byť v úlohe toho cyklistu.

a nie, nepíšem to len z pohľadu cyklistu, ale z toho, že na cestách je kus arogancie a pánstva svetla, kde každý je schumacher alebo môj človek. ľudia dnes využívajú zvukové signály len na to, by ukázali kto je pán svetla, kto je viac agresívny atď. je to vidieť už len na tom, keď je na ceste holub, mačku, srnka, diviak. prvé čo spraví obyčajný sedlák, teda pardon, vodič, tak spustí klaksón alebo diaľkové svetlo. pretože skôr, ako tá srnka tu bolo to auto a on tu je ten, kto tade chce prejsť a nie to zviera. takto isto to funguje aj na chodcov, cyklistov, kohokoľvek. lebo cesta je moja a ja musím byť na konci o sekundu skôr. lebo potom budem happy, keď si pustím telku na gauči a náhodou by mi ušiel ďalší diel esmeraldy.
29.06.2020 - 22:43:52
03
A k tej poslednej situacii sa co nevyjadris? 😅
30.06.2020 - 08:32:37
00
toygrik: v CR je povinnost pouzit cyklochodnik, u nas len doporucenie. V Rakusku je tusim tiez povinnost, ale len od urcitej sirky pneumatik. S cyklochodnikmi je ale problem, ze nie su ok .. nie su spojite, su predelene kadecim a nezmyslami ako zostup z bicykla a pod. A taktiez su robene tak na 25km/h. V jednom sa mi velmi paci odblokovany ebike .. tym totiz auto uz v meste nemusi vobec stihat /ani mimo kolony/ a mozu tym jedovat tych nervakov za volantom :D
30.06.2020 - 08:55:31
02
Zipsik napísal:
A k tej poslednej situacii sa co nevyjadris? 😅


posledná situácia, pre mňa osobne, je lepšie ak ide skupina vedľa seba, či sa to šoférom páči alebo nie. aj v tomto prípade, kde ich bolo do 10, vodič bol ihneď agresívny, zbytočne. zbytočne a neodôvodnene použil klaksón. ak by šli za sebou, ako by ich predbehol? začal by ich predbiehať, lebo bol evidentne agresor a aj tak by to auto oproti šlo ako aj na tom videu keď ich predbehnúť nemohol. a kam by sa uhol? do nich? a ako by to potom dopadlo? pekne v tom poli vedľa ako v Poľsku?

a nech sa nehnevá ani autor článku, ktorý jazdí takmer každý deň na bajku, aby napísal takúto blbosť ako sa má jazdiť za sebou a človek si pozrie jeho jazdy na strave, prípadne fotografie na instagrame a vidí jazdu vedľa seba (viď jazda https://www.strava.com/activities/3687144731) :) a aj keď je spomínané v článku, že sa máme obzerať za seba a potom sa zaradiť za sebou. tak ak pôjde vodič 100 km/hod a ja 30kmhod, tak by som sa mal pozrieť každých 5s asi?

ak sa niekto tak ponáhľa, tak nech ide so všetkými zapnutými smerovkami, aby vedeli, že ide do nemocnice alebo pôrodnice a ak ho stretnú policajti a tak mu pomôžu. ale ak niekto niekam mešká, tak je idiot čo nevie chodiť na čas (ja všade meškám, a viem že som idiot za to, ale nejazdím kvôli tomu jak dobytok).

plus dve poznámky. ak idem z BA do BB, a idem rýchlosťou 130 km/hod alebo 140 km/hod. ušetrím asi 5 minút času. to je fakt "veľa" keď idem 2 hodiny tak či tak. a ak niekde pôjdem za cyklistom, tak tých 10 sekúnd je tiež asi veľmi veľa.

druhá poznámka, pýtal som sa kamoša, prečo mu vadia cyklisti. odpoveď? lebo zavadzajú na ceste a brzdia ma. super argumenty :)

a ešte k reakcii cyklistov. aj mňa už vytáča, keď nejaký mamľas, najlepšie s vodičákom dva dni starým, jazdiaci na tuningovom opel punto ročník starším ako je on sám, začne robiť machra na dedine, lebo všetky babenky sa roztopia z takéhoto nagélovaného futbalového frajera. alebo potom druhý typ, keď má veľký bavorák prípadne iné auto tak sa zľaknem kto on je. popravde nech je aj Kočner a neposerem sa z neho. nežijeme neviem kde, že len tak budem riešiť konflikty násilím. a týchto skúseností, že niekto len tak zatrúbi, lebo musí čo len vybočiť o 1 cm, mám už za tento rok desiatky. samozrejme, reakciu cyklistu toto neospravedlňuje, ale chápem ho.

čo nechápem, je tento typ vodiča, ktorý nadáva čo len zbadá cyklistu. a je úplne jedno, kde ide a koľko ich je.
30.06.2020 - 09:52:40
05
Ked je velka skupina cyklistov, tak urcite je rychlejsie a bezpecnejsie obehnut balik ako keby sa roztiahli pri pravom okraji vozovky po jednom. Staci sa previezt niekde, kde cyklochodnik usti odniekial nikam, teda cyklisti potom vychadzaju na cestu a jazdi ich tam mnoho za sebou s medzerami mozno 20m. Napr tu https://goo.gl/maps/sfnoBkkwY2iTM2va7

V sobotu som siel po takej klukatej ceste hore kopcom medzi dedinami a prave pred najostrejsou lavotocivou zakrutou isli dvaja cyklisti vedla seba, tak som tukol do klaksona, aby som na seba upozornil, kedze neviem ci nepoculi alebo len nechceli pocut, ale samozrejme som si vysluzil rozhadzovanie rukami a mozno aj nejaku nadavku. Boli pred zakrutou este takych 300m, na zakrute sa cesta celkom zuzuje, takze tak ci tak by sa o par metrov vyssie zaradili za seba. Zatrubil som z dost velkej vzdialenosti, nie im rovno za chrbtom, takze reakciu som nepochopil, ale budis, mozno mali nejaky permanentny komplex voci soferom stvorkolesovych tatosov.
30.06.2020 - 10:44:49
00
toygrik napísal:
posledná situácia, pre mňa osobne, je lepšie ak ide skupina vedľa seba, či sa to šoférom
čo nechápem, je tento typ vodiča, ktorý nadáva čo len zbadá cyklistu. a je úplne jedno, kde ide a koľko ich je.


Máš na mysli napríklad poniektorých v komentoch pod tým videom?
Konkrétne rozoberajú tých cyklistov, čo šli za sebou. Vodič za nimi sa ich rozhodol predbehnúť a protiidúci autor videa musel až zastaviť. Na vine sú očividne samozrejme cyklisti :D.

Prílohy:

Untitled.png
Untitled.png 194.48 KiB thumb_up0thumb_down

30.06.2020 - 11:55:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up