A my mame pozemky 1 km od Polskej hranice, niektore su dokonca az na hranici. :tmi: Samozrejme, polsky signal je tam lepsi ako slovensky a tak sa to hned prepina do roamingu.
Just budem nechavat zapnuty mobil ked tam budem.
Niekedy aj cestou na Kojsovsku holu mi pipne SMS - vitajte v Madarsku. A to je cez 20 km od Madarskej hranice.

Doležal tvrdí: "Hrozí tiež, že človek žijúci v pohraničí rizikovej krajiny do nej nemusí vstúpiť, no jeho mobil sa môže prihlásiť do jeho siete.
Potom bude musieť dokazovať, že v krajine v skutočnosti nebol."
Dokazovat ze som tam nebol??? :finger: Snad si robi srandu. Nech on dokaze, ze som tam bol, ked mi chce dat pokutu za nieco, co sa nestalo!
Tak hadam nebude stacit to napojenie na nejaku prihranicnu BTSku ale bude mozno potrebne dlhsie pripojenie na vnutorne BTSky. Neviem ci to operatori vedia ziskat.


Naposledy upravil Minikin dňa 13.07.2020 - 14:54:09, celkovo upravené 1 krát.

13.07.2020 - 14:47:57
00
Co ste to necitali ci co? Cesko, Rakusko, Madarsko aj Polsko su zelene krajiny. Takze ziadne postihy nehrozia.
13.07.2020 - 14:49:53
01
aj my tu mame take problemy, furt nam prepina do rakuskej siete, a pritom sme na kopci nad Racou, 15 km vzdusnou ciarou od hranic.
No tak budem nechavat mobil doma.

--sesulak: to sa moze velmi rychlo zmenit, a aj sa zmeni.
13.07.2020 - 14:52:29
00
Sesulak napísal:
Co ste to necitali ci co? Cesko, Rakusko, Madarsko aj Polsko su zelene krajiny. Takze ziadne postihy nehrozia.


...a zoznam cervenych a zelenych krajin je samozrejme nemenny
13.07.2020 - 14:54:57
00
Bavime sa o momentalnej situacii nie o tom, co by bolo, keby... Tak skratka na hodinu vypnem mobil, ako som to robil, ked som sa motal pri hraniciach v aprili.
13.07.2020 - 14:57:16
00
Sesulak napísal:
Co ste to necitali ci co? Cesko, Rakusko, Madarsko aj Polsko su zelene krajiny. Takze ziadne postihy nehrozia.

A rozmyslat v konxtexte vies ? Tieto krajiny su dnes zelene, zajtra byt nemusia. A ja som pisal aj o Ukrajine, ta rozhodne zelena nie je. A pozemok v zmysle konxtetu Minikina plati ..napr. v mojom pripade 6km ;)
A podstatna je ina vec .. vola sa to prezumcia neviny, co ja mam co dakazovat, asi padli na hlavu .. a ustavne prava co ?

ps: dosah stoziarovej BTSky je az 35km


Naposledy upravil lto dňa 13.07.2020 - 15:08:11, celkovo upravené 1 krát.

13.07.2020 - 15:06:45
00
Sesulak: Necital si? "Prichádzajúci majú tiež dostať varovnú SMS správu o tom, že majú ísť do domácej karantény. Najskôr ju majú dostať všetci navrátilci, neskôr už len tí, čo prišli z tzv. červených krajín." Teda navratilcovi zo zelenej krajiny na zaciatok pride SMS ze ma ist do domacej karanteny. WTF?
Cim viac takychto nedokoncenych "rieseni" tym viac to budu mat ludia v pazi pretoze to nebude statom vymahatelne.
A ktomu ze "ziadne postihy nehrozia"... podla diletantov vo vlade a aktualneho navrhu je postihom aj tvoja povinnost dokazovat ze si nieco neurobil. A zelene krajiny sa mozu zmenit znova na cervene zo dna na den.

A ako si predstavujes pojem "motat sa pri hraniciach"? 1 km? 10 km? 20 km od hranice? (ano, aj 20 km od hranic sa mozes pripojit na zahranicnu siet). Ja platim pausal, stat z toho zere DPH a ja sa mam vzdavat sluzby za ktoru platim? :fubar: Ano, vypnut roaming hadam postaci. Ale tu je znova otazka, preco sa mam vzdavat niecoho, za co platim (roaming mam v cene)?
13.07.2020 - 15:07:45
02
v clanku sa mimochodom pise, ze "Hygienici takémuto kontaktu zavolajú. Ak nebude spolupracovať, môžu jeho číslo poskytnúť polícii." - tj ak aj nahodou si niekto vsimne ze si bol prihlaseny na zahranicnu BTSku, najskor ti zavolaju. Nevidim jediny dovod preco by volajucemu nestacilo vysvetlenie "bol som na bajku v Karpatoch a mobil sa prepol do zahranicnej siete". Ale skor tipujem ze to dopadne tak, ze za prvy tyzden im tam vyskoci 200tisic telefonnych cisiel a tie budu postupne obvolavat niekedy do Februara 2021 :D
13.07.2020 - 15:10:23
02
Mna inak bezne prepina do UA, ked som niekde medzi Starinou a Ruskym Sedlom .. 20km vzdusnou ciarou od hranice.

Minikin: vypnut roaming myslim nestaci .. mobil sa na bts pripoji, zaznam tam bude, on ta len neautorizuje. Ale je mozne, ze taketo info sa nikam neposiela .. a zo zahranicia to nam neposlu :lol: .. asi tak to bude.

foobar: nezlahcuj to. Nikto mi nema co volat, co je to za blbost. Okrem toho sa moze stat, ze ty to nedvihnes /lebo nieco/ a si vybaveny ;) .. toto su riesenia, za ktore by sa hanbila aj p. Remisova :lol:
13.07.2020 - 15:12:06
00
zavolaju znovu, ich problem... rovnako ti moze hocikedy volat Socialna poistovna ked jej nieco chyba k tvojej PNke, alebo zdravotna poistovna ked sa jej nepaci ukon ktory jej vyfakturoval tvoj plasticky chirurg.. s prezumpciou neviny to samozrejme nema nic spolocne - nikto ta v tomto momente z nicoho neobvinil, takze nie ja to zlahcujem, ale vy tu zbytocne vyplakavate nad kktinami
13.07.2020 - 15:17:32
01
Operator inak polohu mobila vie, v meste velmi presne .. tie informacie myslim aj zbieraju, do nejake urovne im to aj zakon umoznuje. Tam kde sa mobil napaja na menej btsiek, uz len priblizne .. takze v principe to technicky nie je taky problem trasovat mobil /nepisem majitela, mobil sa nemusi vozit s majitelom/. Cize technicky sa da cca dobre trasu odhadnut, aj ked je nejaky cas mimo signal .. samozrejme , urcit, ci prekrocil hranicu nejde. Lokalizacne data od zahranicnych operatorov urcite nedostanu, aj keby bola EU legislativa, nie vseti okolo su EU. Ci maju/vedia na zaklade roamingovych pripojeni urcite, ze je naozaj na uzemi cudzieho statu , to neviem. Lokalizacne asi nie, datovo ud urcitej urovni asi .. to neviem. Napr. ze niekto behal po Viedni. To skor mali oslovit google a facebook :D

Najviac ma poburilo to, ako vobec planuju to riesit /nijak, to co navrhuju je somarina/ a potom, ze ma obcas niecco dokazovat. Okrem toho ale, ak nevyhlasia znovu nudzovy stav, tak im na to kazdy moze prdiet .. vynimocny stav nie je dostatocny na taketo obmedzovanie prav. Len .. dohaduj a sud sa so statom ...
13.07.2020 - 15:23:19
00
foobar: ty si to necital, vsak :)

"Ak nebude spolupracovať, môžu jeho číslo poskytnúť polícii. V týchto prípadoch bude hroziť sankcia do 5000 eur."

Nie, nezavolaju .. rovno ta nahlasia. Myslis, ze sa s tebou bude niekto babrat ? :D .. nebudu, budu obvolavat dalsih 10tisic ludi z BA, co labzuju po Madarsku v Karpatoch :D .. 5tisic euro len tak zarobit do statnej kasy .. hmmm :)

Mne sa tak zda, ze ty si idealny kandidat, ze by si dobrovolne si nechal nainstalovat statne kamery rovno do spalne aj toalety. Vsak co .. pohoda, nie ?

ps: zbytocne vyplakavanie ? Jooo, ty si este mladucky a chces sa nechat ovladat statom. Ale poviem ti, ze ak existuje akykolvek naznak, ze by ti niekto mohol obmedzovat prava, slobodu, ak existuje len moznost, ze by mala byt narusena pravny sposob fungovania, tak to nie je vyplakavanie. To je velmi zly signal a mas zbystrit vsetky zmysly.


Naposledy upravil lto dňa 13.07.2020 - 15:29:59, celkovo upravené 1 krát.

13.07.2020 - 15:26:42
00
v tom istom clanku mas napisane ze ti najskor zavolaju, takze co keby si sa na to vysral a pockal si co realne predlozia do parlamentu a AZ POTOM zacal vyplakavat?
13.07.2020 - 15:27:55
00
A vieš Ľubo , čo vlastne pre takého obyčajného “ Ľuba “ znamená vyhlásenie núdzového stavu ??? Všetci už teraz započínate pičivravu a jediného ktorého by vyhlásenie núdzového stavu bezprostredne tu tykalo , som ja . Teda keby som bol bojaschopny ... no nateraz mi môže Matelko fúkať v kakáč 😎 . Užívam si niekoľkomesačnú platenú “ dovolenku” . Takze ukľudniť hormonálny status , bikovat , turistikovat v SR s kľudom môžte . Osobne by som sa UA pohraničiu vyhol . HR bude čoskoro minimálne v oranžovej zóne . Pol mega turistov je na udržanie epidemiologicky vyhovujúcej situácie priliz veľa . No nemajú moc na vyber . sezóna bude krátka , infekčná a “ nervózna “
13.07.2020 - 15:59:23
01
Ked si nastavi automaticke hladanie siete, tak sa pri hraniciach pripoji na roaming, ak je silnejsi signal. Jeho chyba.
A kto ma ciste svedomie mu nemoze vadit ze stat vie, kde sa nachadza. Niekto je domased, iny doma nevydrzi a musi porusit izolaciu blbou pizzou v nakupnom centre, alebo zmrzlinou ci pivom. Ved sa to da objednat kurierom. Pizzu si upecte doma aj zmrzlinu urobte v zmrzlinovaci. Zazeniete nudu hned.
https://www.vhrsti.cz/ilustrator-v-karantene/ Na youtube je tolko videi, ze ich nedopozerate do smrti.
Tento sa rozhodne nenudil, neotravoval ostatnych a nehadal sa. https://www.topky.sk/cl/11/1317620/Smrt-z-pocitacovych-hier--Mladik---18--zomrel-po-40-hodinach-
13.07.2020 - 16:52:04
00
keyboard_arrow_up