Áno , áno do lesa sa chodí na “hríbovy biznis” . Trosku pochodíš a na trhu predáš . Aj zdravie aj love ... to sa nevylučuje . Osobne som za očkovanie . Malučkú som dal aj v korona kríze , keď u nás aj v EU vrcholila dal ockovat hexavakcinov a aby ani jej druhej nôžke nebolo “ ľúto “ dostala aj tam proti pneumokokok - dobrovoľná vakcinácie . Možno sa skutočne nájde vedecky potvrdzujúci záver zníženej vnímavosti našej populácie a preočkovanim z čias bolsevika / TBC / .

Áno , profesor VuK udeľuje ... a plošne , plagiátorský 🤦‍♂️
21.07.2020 - 08:37:29
01
Aká dobrovoľná vakcinácia? Hexa a Synflorix/Prevenar sú povinné. A som veľmi rád, že Prevenar už preplácajú poisťovne, zažil som už aj ťažké pneumónie u detí, najťažšia bola nekrotizujúca vyvolaná obyčajnou influenzou a nádledne pbeumokokovou infekciou sérotypom na ktorý neexistuje očkovanie. Našťastie prežila ale bez častí pľúc, iné dieťa zas pneumónia vyvolaná pneumokokom, sérotyp obsiahnutý v Prevenare, ale dieťa očkované “len” Synflorixom. Tiež bolo dlho na áre...
21.07.2020 - 09:11:22
00
Niesom proti ockovaniu niektore vakciny su potrebne. Ale to co sa deje dnes. Radsej by som chcel otestovanu vakcinu aby sa dostala k nam az ked bude inde otestovana.
Nie ako ta ktora sa dostala do Prahy a vsetky mysi vykapali.
21.07.2020 - 09:19:28
00
Sorry pnemokokom povinná ... malo tam byt 10 vs 13 pnemokokom .

A áno osobne poznám kolegyňu , doktorku čo neockovala dieťa ... v troch rokoch skoro zomrelo na pneumokokovu nekrotizujuci pneumoniu na detskom are . Osobne prudko doporucujem zaočkovať proti HPV Gardasilom ... hlavne dievky , no dal som aj syna .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 21.07.2020 - 09:31:30, celkovo upravené 1 krát.

21.07.2020 - 09:20:38
00
Myslel som to tak, že je povinné očkovanie proti pneumokokom, v minulosti hlavne Synflorix alebo Prevenar (ten sa doplácal) ale teraz my očkujeme len Prevenarom, keď je plne hradená. Aj HPV sa snažím odporúčať a očkovať dievčata/chlapcov v 13. roku, ale toto rodičia u nás zatiaľ nechcú...
21.07.2020 - 09:29:59
00
Už som opravil . Áno stoji ten Gardasil cez stovku , no vzhľadom na to že môže zachrániť život , nie je o čom . Cena do 13 roku života je 137 približne a treba . Vo vyššom veku tri dávky ... pred prvým pohlavným stykom je ideálne podanie. Synovi zmyzla napríklad dlhoročná bradavica po prvej dávke očkovania ...

Miloš , úkaž tým rodičom ako vyzerá rakovina krčka maternice a skvamocelularny karcinóm dutiny ústnej a rýchlo zmenia názor .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 21.07.2020 - 09:40:24, celkovo upravené 1 krát.

21.07.2020 - 09:37:59
00
Ramon1 napísal:
A áno osobne poznám kolegyňu , doktorku čo neockovala dieťa ...

dôvod nevieš? čím si to obhajovala..?
21.07.2020 - 09:38:34
00
Správna otázka ... no zhladom na riziko , že by sa tu spoznala mi etické dôvody bránia to tu verejne pertraktovať .

Edit : do čerta aj s tým novým MTBiker fórom ... neviem upraviť svoj predchádzajúci príspevok . Teda do 13 roku dve dávky a potom 3 .
21.07.2020 - 09:43:07
01
CraObs napísal:
dôvod nevieš? čím si to obhajovala..?


pretože jej syn mal komplikácie,už presne neviem aké,neviem dokonca či náhodou dokonca až nepodľahol. Dotyčná pani doktorka je Češka,pred časom som čítal rozhovor s ňou.

Chlapi,inak takto,mám čerstvé dvojičky, mali nízké pôrodné váhy,v podstate celý prvý týžden sa čakalo aké komplikácie sa vyskytnú a hoci sme od začiatku boli rozhodnutí že očkovať jednoznačne budeme,tiež sme mali napätie a stres čo sa prihodí,proste niektoré deti majú silnú reakciu a sú to ozaj komplikované stavy,verím proste,že isté promile detí na to doplatí. Tu však nutne poznamenať,že nikto nikdy nevyskúma,či by tie konkrétne deti nemali neskôr iné silné poruchy a problémy,ak by sa zaočkovať nedali. Proste očkovanie je istá záťaž pre organizmus a vývojovo slabý jedinec to nemusí zvládnuť (tak ako trebárs inú ďalšiu záťaž v živote)

Z môjho vysoko neodborno-laického pohľadu je očkovanie určite prospešná vec,avšak kludne to môže detskému organizmu spôsobiť neplechu. Ide o to,že štatisticky je výhodnejšie mať dieťa zaočkované (a to v neporovnateľnom pomere)

Inak,čo ma vyslovene zabáva,to sú tie´´uvedomelé´´ matky z modrého koníka a môjho okolia,ktoré sa budú ohánať názormi,ako na nás chcú farmafirmy zarobiť a preto nám trávia deti. No áno,lebo liečiť nejakého neliečitelného Dawna je fakt super biznis...
21.07.2020 - 09:51:17
00
teraz ma napadá,asi som uviedol omyl,Ramon pozná pravdepodobne úplne inú doktorku. Mea Culpa
21.07.2020 - 09:52:46
00
Ramon1 Cervarix je už plne hradený všetkými poisťovňami (zaočkovanie musí byť do dovŕšeného 13. roku života, potom plná cena) a Gardasil sa dopláca “len” cca 70€ (zvyšok hradí poisťovňa v cene Cervarixu). Ale odporúčam aspoň základné očkovanie. Rovnaký problém ako bol pri Synflorix/Prevenar, odporúčal som vždy Prevenar, ale rodičov odrádzal aj ten min. doplatok. Teraz už našťastie nie je problém a očkujeme 13 sérotypmi.
21.07.2020 - 10:13:30
00
tých doktoriek bude určite viac, ale práve preto ma to zaujíma, lebo človek by čakal MUDr. že je viac v obraze a nie je to dilino oháňajúci sa internetom..
Proste očkovanie je istá záťaž pre organizmus a vývojovo slabý jedinec to nemusí zvládnuť

ano, ale ***** to je príroda! toho slabého jedinca by položila aj tá očkovaná choroba v prvej línií..
ono v princípe celé toto je vidno aj pri korone a opatreniach ako s k tomu ľudia stavajú.. napr rúška, ním nechránim seba ale ostatných, veď to je imitácia kolektívneho očkovania.. pre každého je priorita len JA, ľuďom čo tento rok nepôjdu k moru sa rúca život a strácajú zmysel existencie..
21.07.2020 - 10:24:52
05
MUDr. nie je záruka ničoho, sú aj takí, ktorí budú obhajovať biorezonátor s jedinou funkciou merania rezistencie kože s výkladom vycucaným z prsta, či takých, čo považujú MMS a vit. C za zázračné lieky alebo antihelmetiká ordinované na každú diagnózu...
21.07.2020 - 10:30:03
05
ja nechcem nejak do týchto tém zabŕdať,sú tu od toho ľudia,čo do toho vidia viacej . Ale ešte raz opakujem,som zástanca očkovania. Akurát,nikde nie je napísané,že o xy rokov sa oficiálne nezistí,že nejaká časť tej ktorej vakcíny bola škodlivá a mohla spôsobiť to ,či iné ochorenie. Proste,niečo na ten spôsob,ako sme kedysi mali azbestové strechy či dokonca vodovodné potrubia. Výskum,veda,technika,to všetko ide dopredu a je logické,že po rokoch sa vyskúma,že ten či onen postup či látka spôsobovalo to či ono.

A tak je to správne.
21.07.2020 - 10:32:45
01
milos21 napísal:
Ramon1 Cervarix je už plne hradený všetkými poisťovňami (zaočkovanie musí byť do dovŕšeného 13. roku života, potom plná cena) a Gardasil sa dopláca “len” cca 70€ (zvyšok hradí poisťovňa v cene Cervarixu). Ale odporúčam aspoň základné očkovanie. Rovnaký problém ako bol pri Synflorix/Prevenar, odporúčal som vždy Prevenar, ale rodičov odrádzal aj ten min. doplatok. Teraz už našťastie nie je problém a očkujeme 13 sérotypmi.
.

Áno Miloš Cervarix je plne hradený , ale ma to jedno významne ALE ... údajne podľa pediatrov a aj gynekológov s ktorymi spolupracujem práve len Gardasil obsahuje “ obranu “ proti subtypom HPV ktoré sú prevládajúce u nás v Európe ... a to je velky rozdiel , bo v Afrike sa “darujú “iné subtypy . A preto cena “ účinnej “ je vyššia ako tej druhej . A tu sa naskytá otvorenie diskusie charakteru farmafiriem a poisťovni samotných . Áno poisťovňa prepláca polovicu teda jedna vakcína do toho 13 roku pacienta predpísanie receptu stoji 70€ a treba 2 dávky . Po tomto roku plna suma a tri dávky .

Stanko , osobne keby som mal dvojičky počkám až zosilneju a dal by som ockovat . Ale ber môj názor len ako môj názor pri zohľadnení skúsenosti , nadobudnutých zručnosti a trosku poznania “ svojho genetického materiálu “ 😎
21.07.2020 - 10:58:03
00
keyboard_arrow_up