Ten popis ("Introducing the MAX ...") sa vzťahuje k novej várke (ku koncu roka). Zachytil som info na H-B zo zaciatku jula
Príloha:
Max news.JPG
Max news.JPG 237.35 KiB thumb_up0thumb_down


ale netusim, ci uz ich Denis stihol montovat aj skor. Z farby sa to poznat neda (teda aspon neviem, aky coating maju/mali SSP).
06.08.2020 - 10:29:32
00
Peto TiN úpravu majú , no či ich mám montované v mojom Maxovi neviem . Napísal som Denisovi , počkáme na odpoved . Ale keď píšeš že nové až od konca roku , tak asi SSP . Nová špecifikácia na jeho stránke už hovorí o Shuriken . Čo bolo v starej nemám uchováme ...neviem aj keby som mal možnosť porovnať či by som rozoznal rozdiel v mleti a espresse . Vieš ako je to Peťo , keby si mal čakať na kazdu inováciu , ktorá prináša zlepšenie , tak nekúpiš nikdy nič ...
06.08.2020 - 11:05:21
00
Ináč chlopi funguje Vám Tidaka.net ? Niečo o5 djbali ... nejde krok objednavky od dopravy počínajúc .

https://www.tidaka.net/de/cart.html
06.08.2020 - 13:26:03
00
peterg napísal:
Btw, ake mas kamene, najnovsie Shuriken (made by Kafatek). ci este povodne SSP?


Denis sa ozval ... SSP TiN . A vzali ma do Kafatek fora 🤩 . A niečo mi “ hovorí “ , že sa s Denisom ešte viac “skamarátime “ 🤫
06.08.2020 - 15:42:57
00
To mas dobre vymyslene ... pride navsteva, a kazdy ma svoj mlynec na hranie. A kludne mozu prijst aj dve rodiny naraz ... :clap:
06.08.2020 - 19:08:13
01
Aj rodina z talianska, aj Škandinávie ;-)
07.08.2020 - 07:13:12
00
Zmenil som bypass na 40%, test KH = 6kH, výsledok skúšky chuťového profilu kávy :y: :y: :y:
07.08.2020 - 14:07:38
01
Turbína v Monolith Max ... napomáha zrnu hlavne ku koncu mletia “ dostať sa “ medzi kamene .



08.08.2020 - 09:54:36
00
Dobra vychytavka, ta turbina ... :)

Prílohy:

IMG_7102.JPG
IMG_7102.JPG 380.41 KiB thumb_up0thumb_down

08.08.2020 - 21:08:37
00
Si dorobil 🤔 ? ... 😂
08.08.2020 - 23:21:55
00
Si predstav, ne! Original ...
08.08.2020 - 23:40:05
00
Toto , toto potrebujem ... a ešte VST refraktometer , ešte DC Minu , ešte ...😂

09.08.2020 - 17:09:09
01
Zlatý gral mletia kavoveho zrna , dovolil som si citovať Denisa Basaric - KafaTek . Prečo potrebujeme aj “ fines” v košíku pri extrakcii ? A prečo ich tam ma byť čím menej ? :!:

Because fines taste terrible.

You have to have balance. Some fines to slow show down and then some larger size particles to get good taste.
09.08.2020 - 18:51:33
00
A keby niekto chcel “ hlbšie “ chápať súvislosti , “Sokratickí chlapci “ vysvetlia 😎

http://socraticcoffee.com/2016/06/exploring-the-impact-of-particles-on-espresso-extraction/
09.08.2020 - 18:59:59
00
Je zaujímavé, čo píše Jeremy o subjektívnom testovaní ... "We do not report subjective scores. I’ve worked in human performance & perception research for far too long and there are simply far too many variables that influence taste beyond the extraction itself that, without an extremely large data sample, it’s nearly impossible to draw any meaningful conclusions. And that’s assuming you exactly match the beverage mass for every shot that you tasteand the temp at which you taste them… and randomize the order of the tastings… and do enough samples of each condition to provide a meaningful result, etc. A big problem we see in many espresso-based experiments is the lack of control of beverage mass, which is far-and-away the largest contributor to TDS content. Without matching beverage mass, the tasting of shots is somewhat meaningless since you cannot differentiate whether perceived differences are due simply to strength differences and/or compounds that make up the dissolved solids ... ako by mi z jazyka vypadlo. :)
Ale tiez vyssie TDS neznamena "lepsiu" kavu, len vacsie mnozstvo rozpustenych latok (vratane preextrahovanych) ... "As for TDS being higher always equaling “better”, that’s a valid point. It is interesting to think what the term “overextracted” would mean if higher is always supposed to be better. TDS provides you with an objective assessment of your solution strength, nothing more."

Credit to Socraticcoffee: http://socraticcoffee.com/2016/06/exploring-the-impact-of-particles-on-espresso-extraction/
10.08.2020 - 11:05:02
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up