Ramon1 napísal:
Verím , že zvýšením otáčok si zvýšil množstvo “ fines” no aj s nárastom horkosti ... preto na dosiahnutie čo najlepšej chuti je nutne dosiahnuť čím najmenší počet fines pri zachovani atribútov “ espresso extrakcie “ ...

Práve preto som to tak robil a skúšal vyššie (1400) aj nižšie (950) otáčky, nakoniec sa to chuťovo ustálilo medzi (1250). Obvykle meliem na 950.
02.09.2020 - 10:41:53
00
Nerobím Slovákom veru hanbu vof totym švece 🙋🏼‍♂️ ...

Prílohy:

F31AE83C-BA63-4F92-B07E-BABBEDDD9C24.jpeg
F31AE83C-BA63-4F92-B07E-BABBEDDD9C24.jpeg 276.9 KiB thumb_up0thumb_down

02.09.2020 - 12:13:09
01
Tip na bikepacking vybavicku pre kavopi*cov

Prílohy:

Screenshot_20200902-195108.jpg
Screenshot_20200902-195108.jpg 203.45 KiB thumb_up0thumb_down

02.09.2020 - 20:01:12
01
Inak aj ja som sa ustalil na tych 900rpm - ta bo ten MK peak nema taky variabilny motor ze inak mozem kua :) ale dobre to je aj tak
02.09.2020 - 23:14:58
00
Daval som tu skor prepocet obvodovych rychlosti pre teoreticky stejne rezne vlastnosti: MK PEAK 900 ot/min pri 80 mm kamenoch zodpoveda 1125 ot/min pre 64mm kamene, takze som aktualne mlel dost podobne. :)
02.09.2020 - 23:33:54
00
No pokial ste nemali “ geometricky “ - vybrusom identické kamene , vlastne ste vo výsledku mleli odlišne 😎
03.09.2020 - 07:11:45
00
Ako hovorí Roman, podporil som domácich pražiarov, a aj keď neriešim otáčky a iné chu....nky, z výsledkom som nadmieru spokojný :y: :y: :y: Veď o to ide né :?:

Prílohy:

4F5F6641-A2FB-4658-A127-615A51E44EA7.jpeg
4F5F6641-A2FB-4658-A127-615A51E44EA7.jpeg 80.71 KiB thumb_up1thumb_down

3D13F53F-ADF6-4F88-905B-68BA95EB0944.jpeg
3D13F53F-ADF6-4F88-905B-68BA95EB0944.jpeg 93.96 KiB thumb_up0thumb_down

E68B0C19-4A39-419E-AEE8-E654C14EC9D3.jpeg
E68B0C19-4A39-419E-AEE8-E654C14EC9D3.jpeg 493.11 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil luper dňa 03.09.2020 - 14:16:41, celkovo upravené 1 krát.

03.09.2020 - 13:30:02
01
jop concept je u mna velmi vysoko tento rok co sa tyka kavy, akurat mi dosla kava tak premyslam ci dam znova karmu alebo concept, alebo skusim tu kavu zo sudov co tu par krat bola spomenuta, aaaalebo vsetko :DDD
03.09.2020 - 13:50:10
00
Ta kava zo sudov je taka zvlastna, nechcem povedat, ze zla, ale akoby ju nasprejovali nejakym alkoholom, az mam pochybnosti (a nielen ja), ci to moze byt len zo suda. Naviac objavil sa aj tu nazor (od Romana), ze bola "slaba", kratko v sude (teda podla konspiracnej teorie ju nasprejovali malo :) ). Ale treba skusit, vacsine chuti.
Musim priznat, ze rumunska Mabó Rwanda bola najlepsia kava, aku som pil za posledny rok - dva, lepsia, ako vsetky Gardelli hoci s vyssim skore.
04.09.2020 - 00:21:12
00
Som rad , že Mabó mala úspech 😎 . Balík s CoffeeHolics je na ceste . Popijeme a uvidíme ... Darkwoods Colombia Mikava a tri druhy anaerobnej fermentacie
04.09.2020 - 00:25:08
00
Pri doplnani kavovych zasob manzelka ju kupila v Dublin Cafe na odporucanie baristu celkom nahodne.
04.09.2020 - 08:39:31
00
tu sudkovu ste si sli primarne espresso ci dake filtre/chemex atd?
momentalne stroj zapnem tak raz za tyzden a v60 aj dva krat za den :D ked je manzelka doma
04.09.2020 - 10:45:15
00
Espresso ...
04.09.2020 - 10:46:04
00
Espresso ...
04.09.2020 - 20:01:05
00
ok sorry sorry, ze som tu ja vlastne spomenul filtrovanie :D :D
04.09.2020 - 20:55:14
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up