Kua kto ma 6 tyzdnov dovolenky :)
11.09.2020 - 14:17:18
00
ja mam 9 tyzdnov :D
11.09.2020 - 14:28:50
00
Pokial bude viac takych Vukov, ochotnych platit si za internety a ine vydobytky techniky, tuziacich verejne prezentovat svoje fantasmagorie (a ze ich na tomto svete je!) tak ITckari budu mat o pracu postarane. :smoke:
11.09.2020 - 15:27:32
04
Slovenská spoločnosť je pripravená na koronu oveľa lepšie, ako na frekventované používanie slova "proletariát". Sme ešte len na začiatku, aj korony, aj vývoja normálnej spoločnosti. Len toť nedávno sme v našej krajine ( my, resp.rodičia, starí rodičia) nosili červené šatky, budovali krajšie zajtrajšky, platili členské do legitimácií, atď., atď., a mlčky tolerovali ono známe "kto nekradne, okráda svoju rodinu." Mnohí ľudia používajú termín proletariát s jemným náznakom vyvyšovania sa, čo sa zasa nepáči príslušníkom manuálnych profesií (ktorí sa sami nesprávne stotožňujú ako "proletariát"). Buďme preto v pohode, všetci sme si rovní, pokiaľ ide o veci ako korona, plynutie času, smrť a podobné objektívne javy. Od IT-čkára až po truhlára.

Koronu zvládneme, ekonomika poklesne, proletariát nás nespasí (lebo tu žiaden v pravom slova zmysle nie je, nie sme v utopickom socializme). Ak by som mal byť nekorektne úprimný, poviem, že ešte zomrie pár stoviek ľudí, prevažne starších, s nimi pár desiatok občanov strednej generácie, tiež pár mladých a detí. Nie som cynik, mne samému počas vrcholu prvotného chaosu okolo korony úplne nečakane a aj skoro odišiel otec (nemal koronu).

Z dlhodobého ekonomického hľadiska, myslím teraz z pohľadu vývoja ekonomických cyklov počas desaťročí, sa s odstupom času ukáže, že vplyv korony na makroekonomické ukazovatele bol preceňovaný, na to už teraz upozorňujú mnohí analytici, myslím teraz ozajstných makroekonómov, nie absolventov sociálnej práce a manažmentu zo Sládkovičova, prípadne kopirantov a kompilátorov diplomových prác naprieč politickým spektrom.

Takže robme to, čo môžeme, aby sme to všetko ustáli. Rúška skúsme nosiť aj so schovaným frňákom, ruky si skúsme dezinfikovať čo možno najčastejšie, A hlavne, skúsme sa starať v prvom rade o blaho a prežitie najbližšieho okolia. Ak zvládneme to, rozšírme pojem "okolie", skúsme urobiť viac pre viacerých ľudí. Na jednotlivcovi, resp. na jeho schopnosti prežiť a byť solidárny je postavená každá moderná spoločnosť. Kto chce silou mocou nálepkovať, nech ju volá kapitalistická.

Prajem pevné zdravie všetkým :y: .
Howgh :)
11.09.2020 - 15:49:33
012
Dredd napísal:
Ak by som mal byť nekorektne úprimný, poviem, že ešte zomrie pár stoviek ľudí, prevažne starších, s nimi pár desiatok občanov strednej generácie, tiež pár mladých a detí. Nie som cynik, mne samému počas vrcholu prvotného chaosu okolo korony úplne nečakane a aj skoro odišiel otec (nemal koronu).

Co tak kaslat na ekonomiku, povedat si nejako bolo nejako bude, ak padne ekonomika mozno zomriem na vpliv ekonomiky, ale virus je pred dverami tak budeme riesit ten, nech to ma akekolvek ekonomicke nasledky. To budeme riesit potom. Ak mate v rodine cukrovkara, dalsieho po porazke, dalsi len s polovicou pluc, dalsieho astmatika a vsetci maju 45 az 80 rokov, prijem maju zaisteny, tak by ITckara splacajuceho auto, vracajuceho sa zo zbytocnej dovolenky, najradsej ovalili po hlave. Clovek s vaznou diagnozou na dochodku bude inak rozmyslat ako zbohatlik. Je chudobny a zvyknuty len na krajec chleba a ziadne sprostosti.
Proletarmi som to ja nenazval. Niekto to tak napisal, tak som to len zopakoval.
11.09.2020 - 17:12:22
00
Vuk: neuveríš. Som Itčkár a v Chorvátsku som nebol :) Dokonca som za oveľa prísnejšie opatrenia.

A asi si sa mal lepšie učiť:
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/562577-prace-oproti-vlanajsku-ubudlo-rastli-len-miesta-pre-informatikov/
11.09.2020 - 17:26:02
00
Vuk

Vuk, snažím sa pochopiť v úplnom rozsahu Tvoj náhľad aj situáciu. Ale mám pocit, že silou mocou veci hrotíš, ako keby Tvojou potravou nebol chlieb, ale permanentný konflikt so svetom. Prečo by mal cukrovkár, astmatik, alebo človek s polovicou pľúc ovaliť It-čkára po hlave ? Uniká mi pointa. A mimochodom, to každý, kto má viac ako na krajec chleba, je zbohatlík ? To mi už úplne hlava neberie. Všetko v duchu hesla : "kto má menej ako ja, je neschopný lenivec/somár/babrák, a kto má viacej ako ja, je zbohatlícky zlodej/dépeháčkar/privatizér". Na svete to tak bolo, aj bude, že rozdiely budú, či už spravodlivé alebo nespravodlivé. Je na ľuďoch, aby sa naučili žiť, tvoriť, a spolunažívať v rámcoch existencie týchto rozdielov, prípadne sa snažili svojím konaním tieto rozdiely zmazať/zmierniť. Vynasnažil som sa len napísať svoj prvý príspevok ku korone viac menej zmierlivo, nepozeral som tu celé vlákno, neviem, kto tu čo obhajuje. Nemám rád konflikty. Tak aj Tebe ak dovolíš zaželám pevné zdravie ešte raz. Menej žlče, môže Ťa to zožrať zvnútra.
11.09.2020 - 17:54:36
012
Len jeden citát od môjho obľúbeného človeka.
"buď voda kamarát, keď ju naleješ do pohára, bude pohárom, keď do šálky, bude šálkou. Buď voda, kamarát, prispôsobí sa"
11.09.2020 - 18:07:39
01
Hovorí sa, že voda je nositeľom informácií, to je aj VUK :D Vuk je voda, nosí infošky.
11.09.2020 - 18:15:06
00
Z chladenia reaktora RMBK akurát...
11.09.2020 - 18:54:58
02
Hosť napísal:
Ak mate v rodine cukrovkara, dalsieho po porazke, dalsi len s polovicou pluc, dalsieho astmatika a vsetci maju 45 az 80 rokov, prijem maju zaisteny,

z čoho??
11.09.2020 - 19:36:10
00
Asi invalidny duchod.
11.09.2020 - 19:48:27
03
Zasadala pandemicka komisia
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4450:zasadala-pandemicka-komisia-budu-sa-meni-niektore-opatrenia&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153

milsu napísal:
z čoho??

40 rokov pracovali v tazkom priemysle a v 60ke porazka, zarobili na dochodky svojich rodicov. Teraz aj ked klesne ekonomika, nieco im musia dat, aj ked menej.
11.09.2020 - 20:03:38
00
Ramon1 vam ho urcite rad otvori :handshake:

https://dennikn.sk/2034262/epidemiologicka-brazinova-v-bratislave-uz-pandemiu-nemame-pod-kontrolou-stupa-pocet-ludi-ktori-nevedia-kde-sa-nakazili

V Bratislavskom kraji máme veľa prípadov, ktoré nevedia, kde sa nakazili, a pohybovali sa na verejných priestranstvách, neboli na najrizikovejších miestach, ako je zahraničie, bary či párty. Týchto prípadov nám pribúda.

Hovoríme teda už o komunitnom prenose?

Áno, v Bratislavskom kraji.

Komunitný prenos zatiaľ nebol vyhlásený a minister či premiér hovoria, že nastane, až keď nebudeme vedieť vyhľadať pôvod infekcie u určitej skupiny nakazených, nie u jednotlivcov.

Pozerala som medzinárodné definície Svetovej zdravotníckej organizácie, európskeho centra pre kontrolu chorôb a nikde nie je povedané, aký je minimálny počet prípadov, ktoré sa takto musia nakaziť. Definície sú v tomto vágne. Aj krajina si môže upraviť definíciu komunitného prenosu, ale nevidela som, aká je tá naša. Ak to chce niekto definovať číselne či percentuálne, dobre, ale podľa mojich vedomostí v Bratislavskom kraji komunitný prenos je – a je tu niekoľko týždňov.
11.09.2020 - 20:43:53
00
Dredd napísal:
Vuk Prečo by mal cukrovkár, astmatik, alebo človek s polovicou pľúc ovaliť It-čkára po hlave ? ...
... Na svete to tak bolo, aj bude, že rozdiely budú, či už spravodlivé alebo nespravodlivé. Je na ľuďoch, aby sa naučili žiť, tvoriť, a spolunažívať v rámcoch existencie týchto rozdielov, prípadne sa snažili svojím konaním tieto rozdiely zmazať/zmierniť.
.Tak aj Tebe ak dovolíš zaželám pevné zdravie ešte raz. Menej žlče, môže Ťa to zožrať zvnútra.

Ovalit v sebeobrane aby ho nenakazil ak bude vedla neho niekde na urade kaslat mu za krk a roznasat to.
Niektori nemaju sancu si zlepsit financne zivot, iba ak sportkovat, Ak je tazko chory, tak ai nedostava inavalidny len tak, ale preto ze ma stazene ziskanie zivobitia.
Dakujem za prianie zdravia, aj Tebe rovnako. Akurat v tej zlci si sa netrafil, lebo text som pisal bez emocii ako stroj, na zaklade mojho uvazovania.
Kazdy z vas trochu inteligentny vie, ze syty hladnemu neveri, chudobny zvyknuty na chudobu nepociti slast nejakej drahej zaluby, ktoru by mu siel exekutor vziat.
Tazky kardiak, a diabetik, co je pri kazdej chripke hospitalizovany a ma trvaly dochodok ak nanho niekto zakasle sa boji viac ako mlady zdravy. Ten sa psychicky zruti ako mu na dvere zaklope exekutor a onalepkuje mu auto ak prave prisiel o pracu.
SU TO 2 UHLY POHLADU.

vysvetlivka: Itckara nemam na mysli len odbornika na IT, (to som pisal vseobecne), ale aj kavickara vo vykurenom, ci klimatizovanom kancli, co ma 1000+ cisteho.
11.09.2020 - 21:02:58
00
keyboard_arrow_up