mam Commencal Meta HT a vacsinu casu je vyuzivany prave ako dopravny prostriedok do prace, vobec by som nepovedal ze sa na nom nadriem, skor je ta cesta pre mna zabavnejsia kedze si to mozem reznut aj cez nejake prekazky (obrubniky, schody, muriky a pod.). V terene je to vdaka geometrii tiez parada, akurat ze ja som si na to dal 29" kolesa a dopredu 170mm

vrelo odporucam
Rozhodnutie už padlo ale aký máš groupset na tej mete.. Vidla ma väčší zdvih ale ten sx eagle ma plastový derailleur čítal som o prípadoch kedy ho zlomily pár hodinách jazdenia bežný používaním. Na sentier je slx + 6 piestové brzdy aj keď 180/180. Shimano je istota. Bavim sa samozrejme o mete essential nižšie verzie aj keď s veľkým zdvihom podľa mňa slabé oproti fox 34 čo sa týka damperou, váha atď... Na nižších verziách dokonca menej ako 12 prevodou, aj keď shimano,to bude dosť málo ak to ma byť all to do. Toto je môj názor po mesačnom samoštúdiu. Ta Meta je fajn ale kombinácie su strašne nevybalancovane z môjho pohľadu.. Rozmýšľal som že doplatím za race verziu fox 150mm travel +
shimano groupset ale keďže je to ich race model tak len 29....