Kto má podľa vás prednosť na obojsmernom traily v mieste ktorým prejde súčastne len jeden jazdec ?
Stúpajúcii vo výšlape (ťažšie sa znovu rozbehne) 71% [ 85 ]
Zjazdujúci smerom nadol (nemá čas spomaliť) 8% [ 10 ]
Podľa úplne iného pravidla (pohlavie, skill, cena výbavy, atď) 1% [ 1 ]
Podľa situácie 18% [ 22 ]
Iné 1% [ 1 ]
Celkový počet hlasov : 119
exit2 napísal:
BaJurajK: Presne! Ak sa stretnú dvaja normálni, tak sa nemusia ani dohadovať a ide to. Ak je ale jeden magor, tak ten normálny ustúpi a je jedno či ide hore alebo dole. No a problém nastane, keď sa stretnú dvaja magori. To sa asi nedohodnú...

Ano normalni bajkeri sa vyhnu ked je dost miesta. Co ale v pripade ked ked miesto nie je? Zbytocne zastanu obaja. Alebo ani jeden. Alebo ti niekto zhora rozbehnuty hulaka ze ma prednost a ty si pritom rad ze to s tym singlespeedom v tom vyslape davas a vies ze ked spomalis tak tlacis. O tom to je, vediet kto ma prednost a nedohadovat sa na traily (ci len ustupit sa bez toho aby si druhemu vysvetlil ze nemal prednost)
14.09.2020 - 23:55:59
00
mne je úplne jedno, kto má prednosť, ale keď už niekoho púšťam, tak by ten niekto mohol poďakovať. prípadne aspoň povedať nazdar/čau/dobrý deň/a pod.

príklad, včera, singel Vydrica od slivu smerom na BK, idú mi oproti prvý traja, v pohode púšťam, poďakujú, všetko okej. následne na rovinatej pasáží, kde sa dalo v pohode vyhnúť, len by sa musel v protismere vyhnúť asi o päť cm, tak ani bu ani mu, a ešte jeden podobný prípad.

mne by úplne stačil vzájomný rešpekt, robte si segmenty a časy, ale keď vidím niekoho pred sebou, pribrzdím a spomalím, pozdravím a pod. Dávnejšie bolo super video od Nina Schurtera, ktorý šiel rýchlo v zjazde, ale keď stretol turistu, pribrzdil na rýchlosť max behu a pozdravil sa. Toto u nás chýba, ako keby sme jazdili majstrovstvá svetla. U nás je skôr nevraživosť voči každému, kto zavadzia, a nedajbože, ak ide niekto iný po cyklotrase ako cyklista.
18.09.2020 - 09:10:15
07
Cyklistov stretávam málo, ale aplikujem to na turistoch - keď ma pustia poďakujem, niekedy zastanem ja a ukazujem nech idú ďalej, tak poďakujú oni. Takže mám veľmi málo konfliktov, väčšinou ma ešte povzbudia keď dupem hore kopcom :)

PS: na našich "trailoch" je na info tabuli napísané, že prednosť majú tí, čo idú dole...
18.09.2020 - 22:06:04
01
Podľa mňa by na obojsmerných trailoch malo byť na hornom aj dolnom konci napísané, že je obojsmerný, nech jazdci nerátajú s tým, že ho dajú na jednu šupu. S dovedkom, dávajte pozor na protiidúcich, vyhýbajte sa vpravo, na zúženom mieste zosadnite z bicykla a podajte si ruky.
Obojsmerné traily by tiež mali byť vyradené zo straváckych segmentov.
Čo pozorujem na straváckych segmentoch z toho mi rozum zastáva.
22.09.2020 - 05:36:50
04
Hlavne ti, co idu dole, ci prednost, alebo nie, by mali pocitat s tym, ze ten, co ide hore ide o dost pomalsie ako zjazdujuci a proste nemoze principialne (beriem v uvahu chodnik, kde nie je daleko vidno) nejak rychlo zareagovat. Preto musi davat pozor , ma spravidla vacsie moznosti manevrovania. Inak ale z mojho pohladu, tam kde je toto treba neustale riesit, tak tam ja nejdem :). Naco sa mam tlacit niekde. Sa z tych trailov a mtb stala obrovska moda :lol:
22.09.2020 - 07:59:21
01
Jazdilo sa 6HD v Prešove v nedeľu za plnej prevádzky a som nechápal koľko ľudí, nesúťažiacich, bolo schopných tlačiť bicykel hore jednosmerným trailom, kde vedľa ide výšľapka.
Obišiel sa každý s každým, bez úrazu.
22.09.2020 - 08:56:41
00
keyboard_arrow_up