dobre pre teba:) ale potom je to dobre hovadzie maso.. nie steak. ja si dam hovadzie radsej raz za dva mesiace ale vyzrete. a to bohuzial nie je za 4:( chemicky to proste inak nejde.. hovadzie nemoze byt cerstve, bodka. jednoduche to je, len to musi mat clovek zvladnute, potom to uz na oko vyzera ako 2 min z jednej a dve z druhej. to mas ako so servisom bikov, pre niekoho je odzvysnenie brzd brnkacka, pre niekoho kto to nema nacvicene alchymia. panvica je v tom nevinne, pokial ti nevadi teflon da sa steak aj na lacnej teflonke, aj na ocelovej, na comkolvek. alfa a omega je maso a prepecenie (teplota)
27.04.2020 - 21:33:34
01
No ved ja som pisal ze toto urcite nebolo zrete, aj to vidno na nom. Je priamo z farmy a kedze farmari su teraz dost v srabe tak sa obcas oo znamosti da dostat aj cene za "vyrobne" naklady.
Ano lepsie by z neho boli dusene rezne v tlakaci ale nemal som vtedy cas tak som to riskol na steak. Samozrejme to nebolo take ako 3 tyzdne vyzreta irska svieckova ale za tie prachy to bolo super.
27.04.2020 - 21:39:21
00
mas plusove body za podporu farmarov;) ak ho dobre zabili a nebola to vydojena krava preco nie. ked clovek vie co ma cakat. moja skusenost (nemam pristup k overenym farmarom) je taka ze lacne cerstve hovadzie je len do tlakaca ako pises alebo potom 6 hodin piect na sposob osso bucco a podobne..

iba jednu vec - na irske brazilske USDA a podobne chu*oviny sa netreba sustredit, je to viac marketingu ako reality. netreba ist daleko aj bratia cesi vedia spickove maso na steaky. netreba to vozit cez pol planety
27.04.2020 - 21:43:36
00
Licka robim cca 3,5h v rure lebo tlakac mlada pozicala kamoske a nejak sa nevie dostat naspat.
Ja som v tej podpore nevinne, priatelka ma kontakty na takych ludi a tak.obcas nieco prinesie. Dost dlho som jedol pstrosov. Uz som to ani nechcel vidiet :D ale je to dobre maso. Nieco ako divoka hydina v kombinacii s hovadzim.
27.04.2020 - 21:57:11
01
drobny detail, solite maso pred alebo po?
27.04.2020 - 22:36:46
00
Na steak? Pred, hrubou, vela! Korenie po.. zvykbe dymit
28.04.2020 - 18:07:42
01
fixska napísal:
To tie irske? To nedám, to ma mastné kúsky na sebe :)

Tie sú dobré. Ja ich ponatieram olivovým olejom, z jednej strany 2-3min, z druhej 2-3min (poriadne rozpálená panvica), potom vybrať, okoreniť a poriadne nasoliť, nechať odležať a papať :) Mäso bez tuku nie je dobré lebo tuk = chuť
Používam hrubé panvice Ballarini s keramickou povrchovou úpravov. Keď na nich už niečo jednoduché robím tak to ide ľahko. Aj palacinková je neskutočne dobrá, bez nej som parádne palacinky nevedel urobiť :)
29.04.2020 - 18:10:25
02
Ďakujem, teórii tuku rozumiem, napríklad slaninu zjem aj pečený bôčik ak je dobre upečený, že ten tuk sa tak rozplýva ale na flákoch mäsa mi mastné nejak vadí aj na kúskoch v guláši . radšej dám viac masti pod cibuľu ale mäso musí byť úplne chudé - od detstva nemám rada mastné na kúskoch mäsa :) Systém kožka na mlieku - keď to niekto vidí alebo na to pomyslí tak ho napne :D :D ja to mám s mastným mäsom ktoré nerozhryzieš :)
Ešte keď je taký steak kde je mäso len vnútri medzi vlásočnicami trochu tukové, neviem ako sa to volá - furt mi to na instagrame ukazuje v téme o stejkoch tak to je v pohode :) To mäso je také bieločervené a raz som to jedla na nejakej služobke - mňam to dám :) ale to už je iný level
29.04.2020 - 18:26:58
00
Mramorovanie:) a tuk ako taky nijak nechuti - ale je vybornym nositelom chuti. Cize ked sa steak robi uzasne do tuku prejdu chute masa.
29.04.2020 - 20:19:48
00
Môj bezlepkový obed :) Tie írske stejky už dlhšie v našom Lidli namajú, tieto české sú pre mňa moc hrubé keďže robím len na panvici. Vybral som najtenší čo mali a nakoniec je z toho také medium až medium rare :) To sa jedlo samo :pizza:
02.05.2020 - 12:32:24
09
.... večery bývajú dlhé, večere krátke ... čo si začneš v lete navecer? .... skoro denne 😉

Prílohy:

676489D8-6612-4DFD-BE43-4212E1297E14.jpeg
676489D8-6612-4DFD-BE43-4212E1297E14.jpeg 158.63 KiB thumb_up2thumb_down

C762E89F-E7B5-442B-9844-49ACF301AC56.jpeg
C762E89F-E7B5-442B-9844-49ACF301AC56.jpeg 150.02 KiB thumb_up0thumb_down

9A72E48E-8E91-4C96-B67E-360FC7C8E64D.jpeg
9A72E48E-8E91-4C96-B67E-360FC7C8E64D.jpeg 159.17 KiB thumb_up0thumb_down

D7938CBA-AFEA-443A-8288-951FB2818000.jpeg
D7938CBA-AFEA-443A-8288-951FB2818000.jpeg 151.03 KiB thumb_up0thumb_down

5611A294-FBBF-4645-859F-5AF4B64C6ED4.jpeg
5611A294-FBBF-4645-859F-5AF4B64C6ED4.jpeg 90.25 KiB thumb_up0thumb_down

27.07.2020 - 17:31:38
09
Naložený bôčik s pečenými zemiakmi.

Prílohy:

119905881_10221167473688985_3667456415804761210_o.jpg
119905881_10221167473688985_3667456415804761210_o.jpg 455.74 KiB thumb_up1thumb_down

21.09.2020 - 20:44:52
04
Džatky s vypraženou slaninou a tvarohom.

Prílohy:

IMG_20200925_113210.jpg
IMG_20200925_113210.jpg 745.32 KiB thumb_up0thumb_down

25.09.2020 - 11:42:56
02
Pečené rebierka.

Prílohy:

IMG_20200201_202248.jpg
IMG_20200201_202248.jpg 565.79 KiB thumb_up4thumb_down

03.10.2020 - 21:19:27
04
kurna to musel byt vykon ked si si dal taku bombu... gerlaching aspon :D
03.10.2020 - 21:50:01
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up